Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητοί φίλοι του astrovox.

θα ήθελα οι παλαιότεροι να βοηθήσουν στο εξής δίλημα-ερευνα αγοράς.

Μετα απο μελετη περιπου 15 ημερων κατεληξα στην EQ6-PRO σαν βάση για το συστημα που ετοιμαζω.Δεν μπορω να πω οτι δυσκολευτηκα και παρα πολυ για την επιλογή της.Το προβλημα μου ειναι οτι στο οπτικο μέρος δεν μπορω να αποφασισω.Σκοπευω να ασχοληθω με φωτογραφηση βαθεως ουρανου.Ετσι κατεληξα σε 8" 800mm εστιακη αποσταση και f4 εστιακό λογο.Αυτες τις προδιαγραφές της βρηκα σε δυο τηλεσκόπια.Στο gso 200/800 και στο vixen r200ss τα οποια πληρουν τις προδιαγραφες.Το προβλημα ειναι οτι το vixen ειναι σχεδον τα διπλα λεφτα πανω στην τιμη.Και εδω θελω την βοηθεια των παλαιοτέρων. ΑΞΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΕΦΤΑ ? Και αν ναι γιατι ?Αν και ξερω οτι ανεκαθεν ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ...Καμια φορα ομως εχει και καλες ευκαιριες σε πολυ καλες τιμες.Σκεπτομαι μηπως το gso ειναι κατι τετοιο.

Κλεινωντας να σας πω οτι υπαρχει και τριτος οπτικος σωληνας ο οποιος μου αρεσε και δεν το κρυβω οτι αυτον θα αγοραζα.Το προβλημα είναι οτι θα επρεπε να αγορασω αναγκαστικα και την βαση του.Δεν ειναι άλλο απο το MEADE SN8" ενα κατα την γνωμη μου πολυ-πολυ καλο οπτικο για την δουλεια που το θελω.Το προβλημα ειναι η βαση για την οποια μετα απο μεγαλη ερευνα που εκανα δεν εβγαλα και τα καλυτερα συμπερασματα.Αν με ρωτουσε καποιος ο παρακατω συνδυασμος θα ηταν αυτο που θα ηθελα να κανω...Τα χρηματα ομως...

Παρακαλω οτι γνωριζετε για το vixen vs gso....

mijnopstelling.jpg.691aa25d58b64ceb44980e8403e75026.jpg

"ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"

Ορφικα κειμενα.[/b]

Δημοσιεύτηκε

Φιλε Στελιο,

κατ'αρχην σου ξεκαθαριζω οτι το συγκεκριμενο vixen δε το εχω δουλεψει. Περα απο αυτα ομως ξεκιναω συμφονωντας στο οτι το MEADE SN8 ειναι ενα τηλεσκοπιο με σχετικα καλα οπτικα αλλα απαραδεκτη βαση. Ετυχε να την χρησιμοποιησω σε καποιο φιλο και μονο καλα λογια δε μπορουσα να βρω. Απορω πως οι ανθρωποι της MEADE επελεξαν να τοποθετησουν σε βαση σαν αυτη ενα οπτικο σωληνα 8" αλλα και 10" (!!!!!!!!!) ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!

Οπως και να το κανουμε ισχυει το "οτι πληρωνεις παιρνεις". Στη θεση σου θα προτιμουσα με τα χιλια το VIXEN. Ειναι μια εταιρια με καλο ονομα και σιγουρα αξιζει τα διπλα λεφτα της απο το GSO το οποιο πιστεψε με δε φημιζεται κα ιδιαιτερα. Φωτογραφικα αλλα και παρατηρησιακα διαλεξε το vixen το οποιο οπτικα ειναι σιγουρα πολυ ανωτερης ποιοτητας.Εχω παρατηρησει μεσα απο της ιδιας μαρκας μηχανηματα και εχω πολυ-πολυ καλες εντυπωσεις.

Και επειτα να θυμασαι οτι μπορει να δινεις τα διπλα λεφτα, ομως αυτο το τηλεσκοπιο θα σου μεινει. Μη παρεις το μετριο (κακα τα ψεμματα το gso ειναι μετριοτατο) γιατι σιγουρα αργοτερα θα θελησεις να αναβαθμισεις.

Τι τιμες βρηκες για αυτα τα δυο?

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητοί φίλοι,

Δεν συμμετέχω σε συζητήσεις που αφορούν επιλογές τηλεσκοπίων γιατί ενδέχεται να σκεφτεί κανείς ότι το φυσιολογικό είναι να εκθειάζω σε όλες τις περιπτώσεις τα τηλεσκόπια που επιλέγει η ΑΚΤΙS και να κατακρίνω τα άλλα. Ευτυχώς εδώ δεν υπάρχει περιθώριο παρεξήγησης.

Αν και γνωρίζω πολύ καλά και τους δύο οπτικούς σωλήνες - φωτογραφίζω με το R200SS εδώ και 4 χρόνια - με κανένα τρόπο δεν θα μπορούσα να δηλώσω με τέτοια βεβαιότητα ότι ένας από τους δύο είναι ξεκάθαρα ανώτερος από τον άλλο.

Καλό θα ήταν προτού διατυπώσουμε βιαστικές απόψεις να συμβουλευτούμε άτομα που έχουν χρησιμοποιήσει τα συγκεκριμένα τηλεσκόπια και να αναζητήσουμε υλικό: σχόλια, παρουσιάσεις και φωτογραφίες στο διαδίκτυο για να μελετήσουμε με προσοχή.

Γ.Η.

Δημοσιεύτηκε

Ρίξε και μια ματιά εδώ:

http://www.swedbird.com/astro/gso.htm

Θα σου πρότεινα ακόμα να ανοίξεις έναν λογαριασμό στα forum του cloudy nights (διαδικασία 24 ωρών) και να ρίξεις μια ματιά στο τι αναφέρεται εκεί για το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο.

Πάντως μέσα στα χρήματα που θα διαθέσεις, υπολόγισε και 125 ευρώ ακόμα για ένα διορθωτή κόμης που είναι απαραίτητος σε τόσο κοντό νευτώνιο - f/4.

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης