Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους. Με λένε Χρήστο. Πρόκειται να κάνω τις πρώτες μου σοβαρές αστροφωτογραφικές απόπειρες. Θέλω να φωτογραφίσω τον Milky Way και το νεφέλωμα του Ορίωνα. Εφόσον δεν έχω την δυνατότητα να αγοράσω μια καλή ψηφιακή μηχανή για αυτό το σκοπό σκέφτομαι να ξεκινήσω αναλογικά.

Έχω μια παλιά μηχανή Yashica 35mm. Θα μπορούσε να με ενημερώσει κάποιος σχετικά με το ποια accessories χρειάζομαι για να προσαρμόσω την συγκεκριμένη μηχανή στο παρακάτω τηλεσκόπιο για φωτογράφηση σε prime-focus και piggy-back?

Bresser Skylux 70mm f/10 refractor

Έχω μια ιδέα για το τι θα χρειαστώ (T-Ring, T-Adapter, cable release, piggy-back mount) θα ήθελα όμως να μου επιβεβαιώσετε το ποια accessories χρειάζομαι και το που θα μπορούσα να τα προμηθευτώ.

Many Thanks! :)

Δημοσιεύτηκε
Καλησπέρα σε όλους. Με λένε Χρήστο. Πρόκειται να κάνω τις πρώτες μου σοβαρές αστροφωτογραφικές απόπειρες. Θέλω να φωτογραφίσω τον Milky Way και το νεφέλωμα του Ορίωνα. Εφόσον δεν έχω την δυνατότητα να αγοράσω μια καλή ψηφιακή μηχανή για αυτό το σκοπό σκέφτομαι να ξεκινήσω αναλογικά.

Γεια σου Χρηστο!

Καλως ηρθες στο ΑστροΒοξ και στον ομορφο κοσμο (και συμπαν) της αστροφωτογραφησης!

Έχω μια παλιά μηχανή Yashica 35mm.

Οσο παλια και να ειναι, μια χαρα θα την βρεις για αστροφωτογραφηση.

Θα μπορούσε να με ενημερώσει κάποιος σχετικά με το ποια accessories χρειάζομαι για να προσαρμόσω την συγκεκριμένη μηχανή στο παρακάτω τηλεσκόπιο για φωτογράφηση σε prime-focus και piggy-back?

Bresser Skylux 70mm f/10 refractor

Έχω μια ιδέα για το τι θα χρειαστώ (T-Ring, T-Adapter, cable release, piggy-back mount) θα ήθελα όμως να μου επιβεβαιώσετε το ποια accessories χρειάζομαι και το που θα μπορούσα να τα προμηθευτώ.

Αυτα που περιγραφεις οντως ειναι αυτα που χρειαζεσαι και η λιστα ειναι πληρης απο οτι βλεπω. Το πρωτο και το τριτο (T-Ring, cable release) τα βρεισκεις ευκολα οπου και να εισαι ... τα αλλα δυο θα τα βρεις σε καταστημα που ασχολειται με αστρονομικο εξοπλισμο με διαφορες επιλογες να υπαρχουν (πχ) στην Αθηνα και Θεσσαλονικη.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε
Thanks Αντώνη. Είναι ευχάριστο να ξέρω ότι μπορώ να τραβήξω αστροφωτογραφίες χωρίς να πρέπει να πουλήσω το αμάξι μου για να ξεκινήσω! :D
Δημοσιεύτηκε

Μια απορία μου, μιας και το θέμα είναι σχετικό. Έχω ένα Bushnell Voyager διοπτρικό αχρωματικό 60mm το οποίο όμως δε δίνει τη δυνατότητα αλλαγής των προσοφθάλμιων. Έχει 3 ενσωματωμένα πάνω στο τηλεσκόπιο τα οποία περιστρέφονται ανάλογα με το πιο θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Μπορώ με το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο να φωτογραφήσω τη Σελήνη με μία αναλογική μηχανη;

To συγκεκριμένο τηλεσκόπιο είναι αυτό : http://www.amazon.com/Bushnell-Voyager-Rotary-Refractor-Telescope/dp/B0000A0AJ3

It happened before. It will happen again. It''s just a question of ''when''.

Lat: 39.367 Lon: 22.950

Δημοσιεύτηκε
Είναι ευχάριστο να ξέρω ότι μπορώ να τραβήξω αστροφωτογραφίες χωρίς να πρέπει να πουλήσω το αμάξι μου για να ξεκινήσω! :D

Η βασική αστροφωτογραφία είναι όντως πολύ προσιτή οικονομικά! Το κόστος αυξάνει (εκθετικά!) όσο πάμε σε όλο και πιο σοβαρή αστροφωτογράφηση.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Μια απορία μου, μιας και το θέμα είναι σχετικό. Έχω ένα Bushnell Voyager διοπτρικό αχρωματικό 60mm το οποίο όμως δε δίνει τη δυνατότητα αλλαγής των προσοφθάλμιων. Έχει 3 ενσωματωμένα πάνω στο τηλεσκόπιο τα οποία περιστρέφονται ανάλογα με το πιο θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Μπορώ με το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο να φωτογραφήσω τη Σελήνη με μία αναλογική μηχανη;

Ισως .... η τεχνικη ειναι αυτη της θετικης προβολης οπου θα εχουμε την μηχανη οσο το δυνατο ποιο κοντα στο προσοφθαλμιο (μαλιστα σε μερικες περιπτωσεις μπορουμε να βιδωσουμε την μηχανη στο προσοφθαλμιο).

Ειναι κριμα που τα προσοφθαλμια ειναι ενσωματομενα αλλα δεν ειναι και το τελος του κοσμου. Η ScopeTronix εχει διαφορα αξεσουαρ που σου επιτρεπουν να τοποθετησεις την μηχανη σου πολυ κοντα στο προσοφθαλμιο.

Τωρα να ψαξω στο Αστρομαρτ για κανενα παραδειγμα ....

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε

Οπως περιγραφεις και ο Ανδρεας, με ΠΟΛΥ σεμνο εξοπλισμο μπορεις να κανεις δουλεια. Μαλιστα, ολοι μας ετσι ξεκιναμε! :mrgreen:

Αν θες να εισαι παραγωγικος αμεσος και να εχεις κατι σχετικα σπανιο, βαλε μπρος για την φωτογραφηση αστερισμων ... ειναι κατι που θα κανω φετος σιγουρα (100%) και ειναι ιδιαιτερα ευκολο. Φυσικα αν διαθετεις σκοτινο ουρανο, ακομα καλυτερο οσον αφορα την ευρη πεδιου φωτογραφηση.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε
Νομίζω ότι τα προσοφθάλμια είναι ενσωματωμένα πάνω στο διαγώνιο. Αν όμως ο διαγώνιος αφαιρείται μπορεί να παίρνει t-adaptor για να βάλεις camera.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Νομίζω ότι τα προσοφθάλμια είναι ενσωματωμένα πάνω στο διαγώνιο. Αν όμως ο διαγώνιος αφαιρείται μπορεί να παίρνει t-adaptor για να βάλεις camera.

Αν μπορει ο φιλος να μας προσφερει καμια φωτογραφια, θα ημαστε σε θεση να του αναντησουμε με απολυτη ακριβεια. Αν οντως ειναι θεμα η αφαιρεση του διαγωνιου, ακομα καλυτερα!

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε

Σχετικά με την ποιότητα που μπορείς να πετύχεις με πενιχρό εξοπλισμό:

Με εντυπωσίασε το αποτέλεσμα που είχε ο maxplanck (συνάδελφος αστροπαρατηρητής, βλ. θέμα Δυο λεπτα έκθεση!!! - Δημοσιεύθηκε: Τετ 25-01-2006, 21:57). Αυτό που ξέρω είναι πως για να πιάσεις ένα νεφέλωμα αναλογικά, ο χρόνος έκθεσης μπορεί να ξεπεράσει και τα 60 min. Πως επιτυγχάνεται ένα τόσο καλό αποτέλεσμα με έκθεση 2 min? :?: Μήπως ο τύπος του φίλμ κάνει τη διαφορά?

Δημοσιεύτηκε

Μηπως εχεις κανενα συνδεσμο γυρω απο την αναφορα στον Βασιλη;

Οσον αφορα τους παραγοντες, πολλα παιζουν. Οσο ποιο λαμπρος ειναι ο στοχος μας (πχ. Μ42), τοσο ποιο ευκολο ειναι για καλο αποτελεσμα και αποφυγη φωτορυπανσης κτλ.

Οσον αφορα τον τυπο φιλμ, φανταζομαι να ρωτας για το ΙΣΟ ... θα σου προτεινα να μην ξεπερασεις το ΙΣΟ 400 η 800 αλλιως θα υπαρχει προβλημα με κοκκωση. Καθως και το ιδος φιλμ παιζει ρολο επειδη το καθενα ειναι ευαισθητο σε διαφορετικο τμημα του φασματος (φυσικα και ο στοχος μας οδηγει στην επιλογη αρνητικου ... τουλαχιστον στις παλιες εποχες).

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε
Μηπως εχεις κανενα συνδεσμο γυρω απο την αναφορα στον Βασιλη;

Sorry το παρέλειψα το link είναι:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=2364

Να πω την μαύρη μου αλήθεια δεν ξέρω τι είναι το ISO στο φίλμ. (Παραδοχή ασχετοσύνης: :oops: ). Το γνωρίζω μόνο σαν ρύθμιση φωτεινότητας σε μια μικρή ψηφιακή που έχω.

Δημοσιεύτηκε
Να πω την μαύρη μου αλήθεια δεν ξέρω τι είναι το ISO στο φίλμ. (Παραδοχή ασχετοσύνης: :oops: ). Το γνωρίζω μόνο σαν ρύθμιση φωτεινότητας σε μια μικρή ψηφιακή που έχω.

Ειναι μια ενδειξη ποσο ευαισθητη ειναι ο κοκκος στο αρνητικο. Μαλιστα, για να υπαρχει αυξηση στην ευαισθησια του κοκκου, αυξανουμε το μεγεθος του κοκκου.

Οποτε, αρνητικο με υψηλη ευαισθησια εχει μεγαλυτερο κοκκο και το αντιθετο ... ο μεγαλος κοκκος ομως ειναι αρκετα ορατος (ιδιαιτερα με ΙΣΟ 1200) και δεν ειναι κατι το καλο.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε
να μία

Ακομα δεν ειμαι σιγουρος. Υπαρχει η δυνατοτηα να αφερεσεις το κομματι με τα προσοφθαλμια ΧΩΡΙΣ να κανεις ζημια; Αν οντως μπορεις, θα ειναι πολυ καλο για να προχωρησεις με φωτογραφηση στην κυρια εστια. Αλλιως ισως να ειναι αρκετα δυσκολο. :oops:

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε
Έχω μια ερώτηση:Τι είναι προτιμότερο σε μια αστροφωτογράφηση,ένα τηλεσκόπιο με μεγάλο εστιακό λόγο ας πούμε f/8 ή ένα με μικρό;
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Δημοσιεύτηκε
Εξαρταται κι απο τον στοχο που εχεις και το οπτικο πεδιο που επιθυμεις και απο τον τυπο του τηλεσκοπιου .Αν ειναι αχρωματικος καλυτερα να εχει ποιο μεγαλο λογο .
Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε
να μία

Ακομα δεν ειμαι σιγουρος. Υπαρχει η δυνατοτηα να αφερεσεις το κομματι με τα προσοφθαλμια ΧΩΡΙΣ να κανεις ζημια; Αν οντως μπορεις, θα ειναι πολυ καλο για να προχωρησεις με φωτογραφηση στην κυρια εστια. Αλλιως ισως να ειναι αρκετα δυσκολο. :oops:

Τελικά κατάφερα να αφαιρέσω τις βίδες και το "δακτύλιο" με τα προσοφθάλμια έχοντας την κύρια εστία ανοικτή. Για δοκιμή εισήγαγα στην εστία ένα προσοφθάλμιο Celestron 25mm το οποίο λειτούργησε άψογα. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι το προσοφθάλμιο δεν κούμπωνε καλά στην "τρύπα" με αποτέλεσμα με λίγη άσκηση δύναμης να βγαίνει. Πιστεύετε ότι μπορώ να φωτογραφήσω;

Δημοσιεύτηκε

Να μερικες φώτο

09-02-07_2246.jpg.bc7b572f9223afe6cfb73abb17ea03fc.jpg

Έξω οι βιδες...

09-02-07_2247.jpg.47064211a0d408e2b1d4ea4625fed900.jpg

έξω δακτύλιος

09-02-07_2248.jpg.d9975c30d031dc94ed07c4508a5535cc.jpg

δακτύλιος

09-02-07_2249.jpg.be4f2e7d9b2c64670d650f9044e7a7cc.jpg

ο "χαλαρός" 25άρης

09-02-07_2250.jpg.86da973e759d126c0d09221a2cb56607.jpg

το εξάρτημα που βγήκε με τις βίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης