Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, παιδιά ξέρει κανείς αν μια Canon 300d θα μπορέσει να εστιάσει σε ένα 6ιντσο νευτώνιο με εστιακό μήκος 750μμ, ή θα χρειαστεί "επέμβαση" προκειμένου να ανέβει ο καθρέφτης πιο ψηλά; Αναφέρομαι συγκεκριμένα στο 6ιντσο κοντό skywatcher.

Νομίζω ότι αν ξεβιδώσει κανείς το πάνω μέρος του εσταστή 1.25" υπάρχει ένα σπείρωμα που δέχεται κατευθείαν ή με τη βοήθεια κάποιου αντάπτορα το t-ring της κάμερας και μπορεί να εστιάσει.

Μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο;

Ευχαριστώ,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε

Παναγιώτη, χρησιμοποιείς κάποιον άλλο αντάπτορα εκτός από το t-ring και αν επιτρέπεις ποια dslr χρησιμοποιείς; Έχεις παρατηρήσει καθόλου βινιετάρισμα ή κόμη στα άκρα σε εκθέσεις πάνω από 2-3 λεπτά;

Ευχαριστώ,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε
Δεν έχω dslr αλλά slr, η εστίαση όμως είναι η ίδια. Το βινιετάρισμα και η κόμη δεν εξαρτόνται από τον χρόνο έκθεσης, αλλά από τα στοιχεία του τηλεσκοπίου (κόμη) και τον συνδιασμό του με την μηχανή (βινιετάρισμα). Αν ο αισθητήρας σου είναι μεγάλος ένα μικρό τηλεσκόπιο δεν μπορεί να τον φωτήσει, οπότε έχεις βινιετάρισμα κ κόμη...
Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Ο αισθητήρας της Canon είναι σίγουρα πιο μικρός από της συμβατικής SLR. Έβαλα τον παράγοντα χρόνο, γιατί σε απλές εκθέσεις των 30" στις DSLR πολλές φορές το βινιετάρισμα μπορεί να μη γίνει εύκολα αντιληπτό. Δεν ξέρω σε τι χρόνους έκθεσης έχεις φτάσει αλλά λογικά θα πρέπει να είχες κόμη στα άκρα με αυτό τον εστιακό λόγο. Η ερώτηση ίσως δεν διατυπώθηκε σωστά: πόσο αμελητέο ήταν το φαινόμενο;

Πάντως το σημαντικό είναι ότι δεν χρειάζεται πατέντες και μετακίνηση κατόπτρου. Από τη στιγμή που εστιάζει από τη μάνα του, όλα τα άλλα αντιμετωπίζονται :)

Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε
Δεν έχω κάποιο καλό δίγμα για την κόμη, αλλά το βινιετάρισμα είναι αμελητέο.Και η κόμη πρέπει να είναι ελάχιστη λόγο του παραβολοειδούς καθρέφτη, ειδικά σε dslr με λιγότερα από 8MP περίπου.
Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης