Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Λοιπιον...

150 mm σε f/8. Tι γνωμη εχετε? το χρησιμοποιει κανεις? εχει εμπειρια απο αυτο? αχρωματικο οπως καταλαβαινετε. Ειναι ακριβως το ιδιο με το celestron και το Sky watcher με τη διαφορα οτι εχει αλλο brand. Οπτικα απο τη SYNTA

astro150OTA.jpg

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Σου εχω πει την γνωμη μου για τα κοντα αχρωματικα σε πμ :cheesy:

Ενα 6" αχρωματικο για να χει αποδεκτο χρωματικο σφαλμα πρεπει να ναι f/15 τοτε ειναι ακριβο, θελει στιβαρη βαση και δεν ειναι οχι φορητο αλλα ουτε καν μεταφερομενο.

Σε εστιακο λογο f/8 το χρωματικο σφαλμα θα ειναι μεγαλο.. Εγω η θα στρεφομουν σε κατοπτρικο η σε μικροτερο διοπτρικο αποχρωματικο η κλασσικο μακρυ αχρωματικο... πχ 4" f/15.

Κοντα μικρα αχρωματικα οπως πχ 80mm f/5 η 100mm f/5 ειναι χρησιμα ως τηλεσκοπια ευρεως πεδιου αφ ενος και πολυ φορητα αφ εταιρου.

Το μικρο Vixen A80SS μου εχει δωσει πολυ καλες εικονες του Πεπλου (Veil), του νεφελωματος Καλιφορνια και του Βορειος Αμερικη. Σε πλανητες ειναι απογοητευτικο..

Κοντολογις επαναλαμβανω και εδω η γνωμη μου ειναι οχι σε τετοιο τηλεσκοπιο! Αν εισαι κλασσικιστης (πραγμα που ειναι πολυ καλο! ) και μπορεις να στησεις ενα 6" f/15 διοπτρικο καπου μονιμα περιμενω προσκληση για παρατηρηση :cheesy:

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

To θεμα ειναι που θα βρω ενα τετοιο τερας... εχεις κανενα url να μου δωσεις?

Παιδια καμια αλλη γνωμη? τοσοι ειστε εδω μεσα κανενας δεν εχει μιλησει...

Δημοσιεύτηκε

Δες εδω:

http://www.dgoptical.com/index.htm

κι εδω:

http://www.opticcraft.com/picture.php?pid=20

Αυτα ειναι τα σοβαρα μεγαλα αχρωματικα φιλε KOTS :cheesy:

Εν αναγκη και 6" f/12 αν ειναι D&G αξιζει!

Παραθετω εντυπωσεις κατοχου τετοιου τηλεσκοπιου απο το www.excelsis.com :

What a wonderful scope! Stunning views of Jupiter and Saturn. Saturn exhibits a wealth of detail in the rings and on the globe with almost no false color. Jupiter exhibits so much detail you can get lost in the view. There is a bit of color when viewing Jupiter and the moon but the razor sharp images keep you pretty distracted. Better views than an excellent 6" Edmund F/8 newtonian, much brighter. This is the older 6" F/15 D&G and it is a bit of a beast size-wise but does it ever perform! A solid 10.

WoW! :shock:

Να και ενα 5" f/10 D&G στο ξυλινο κουτι του.. πραγματικη old fashion style ποιοτητα!!!!

ΥΓ φανταζεσαι να φερεις 6" f/12 στον Παρνωνα για παρατηρηση;;;; Χαμος!!!

(αυτο λεγεται αποπειρα μπριζωματος για να δουμε κι εμεις χεχε :mrgreen: )

dg5.jpg.36d8fa01f409131b02b7a2aafc2a02db.jpg

Δημοσιεύτηκε

Γιωργο ναι αλλα μιλαμε για πολλα λεφτα. 5" 1595 δολλαρια ειναι τρελο χρημα. Κοινως για 5" διαθλαστικο θα πληρωσεις 3000 ευρω. Σορρυ αλλα προτιμω να παρς το lightbridge των 16" με τα λεφτα αυτα.

Απλα ειπα να αλλαξω παραστασεις λιγο και να χτυπησω το σωληνα αυτο ετσι για να εχω και ενα διαθλαστικο τηλεσκοπιο.

Δημοσιεύτηκε
Το καλο πραγμα το πληρωνεις..... ειναι στο 1/3 της τιμης η και λιγοτερο ενος αποχρωματικου, με αποδοση λιγο πιο κατω και σιγουρα ενυπωσιαζει με την κατασκευη του. Δεν το συγκρινω με το dob ειναι ανομια πραγματα .....
Δημοσιεύτηκε

Καλά ΚΟΤS εσύ μου έλεγες για Dobsonian Starmaster από 18 ίντσες και πάνω τώρα ζαχαρώνεις διοπτρικό.

Θα προτιμούσα να πάρεις το Starmaster και όταν έρθω Αθήνα να κάναμε με το θηρίο σου παρατήρηση και αν το επιτρέψεις και capturing :wink:

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε
Καλά ΚΟΤS εσύ μου έλεγες για Dobsonian Starmaster από 18 ίντσες και πάνω τώρα ζαχαρώνεις διοπτρικό.

Θα προτιμούσα να πάρεις το Starmaster και όταν έρθω Αθήνα να κάναμε με το θηρίο σου παρατήρηση και αν το επιτρέψεις και capturing :wink:

Μωρε παντα ηθελα ενα διοπτρικο και επειδη ειναι φτηνο λεω να το χτυπησω. Ολα τα ζαχαρωνω. Αστα.. ειμαι πολυ εθισμενος στη καταναλωση τηλεσκοπιων :cheesy:

Και βεβαια οποτε βρεθεις Αθηνα περνα να το δεις και να κανεις οση αστροφωτογραφηση θες! Οχι τιποτ αλλο να μαθω κι εγω τιποτα περι αστροφωτογραφιας. [-o<

Δημοσιεύτηκε

Πάρε Dob!!! Πάρε Dob!!! Πάρε Dob!!!

εκτός και αν δεν έχεις χώρο να το βάλεις :?: :-k

Αλλά να έχεις τα λεφτά και να μην χτυπάς ένα, είναι το χειρότερο!!! αποφάσισε γιατί μερικά κάνουν και μήνες να έρθουν 4-6 μήνες.

Άλλοι περιμένουν και χρόνια!!! π.χ. AP :wink:

Όταν το βαρεθείς που ξέρεις μπορεί να το πάρω εγώ

(αν με πέσει φυσικά το λαχείο) :mrgreen:

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

Αν θελησω να πουλησω θα εισαι ο πρωτος που θα ειδοποιησω.

Για αρχη θελω να χτυπησω αυτο το διοπτρικο. Μου το εχουν δωσει σε μια παρα πολυ καλη προσφορα και θα προσπαθησω να μειωσω το χρωματικο σφαλμα με ενα color corrector της Baader. Επισης θα τροποποιησω πληρως τη βαση του τωρινου μου τηλεσκοπιου με καινουριο πυλωνα, ενσωματωμενες βιδες για αλφαδιασμα, αντιριδες. Θελω να φτιαξω κατι δικο μου με δικες μου πατεντες. ΕλπιΖω μονο να πετυχει.

Περιμενω ομως και δικες σας γνωμες για το συγκεκριμενο τηλεσκοπιο. Εχετε εμπειρια απο κατι αναλογο? τι προτεινετε?

Ακουσα και διαβασα τις γνωμες του Γιωργου με πολυ ενδιαφερον αλλα δε μπορω να δωσω 5000 για διοπτρικο 5". Προτιμω να παραγγειλω το OBSESSION 15" με αυτα τα λεφτα.[/img]

Δημοσιεύτηκε

Ολοι Dob, ououou ολοι Dob!!!!

Καπου εγραψες Kots για 16'' ,

keep looikng there!!

Καλα ο Γιωργος σου ειπε πολυ καλες ιδεες αλλα ειναι οντως αυτο το κοστος το πληρωνεις αν εισαι πολυ αποφασισμενος!!

Φιλικα Νικος

Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,

εκει θα βρεις τη λυση...

www.orionas.gr

Δημοσιεύτηκε

Eιναι πολλα τα λεφτα. Αν ημουν δισεκατομυριουχος θα αγοραζα αυτο που μας δειχνει ο Γιωργος σε 11"!!! Μιλαμε για τερας!!!!!!!!!!!!!

Το 16αρι LIGHTBRIDGE δρομολογειται σιγα σιγα. Απριλιο με Μαρτιο θα ερθει στην Ελλαδα. Παρτυυυυ!!!!! :P

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης