Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Eυχαριστω πολυ Γιωργο και pentraks!

Εχω και καποια νεα απο σημερινη παρατηρηση. Μολις γυρισα απο το σπιτι του Παναγιωτη που για δευτερη φορα στησαμε το τηλεσκοπιο μου πανω στη βαση του για παρατηρηση-τεστ.

Οι στοχοι ηταν κλασικοι. Σεληνη, Κρονος, Διας, Μ13.

Η Σεληνη ειχε στην ακρη μια μπλε γραμμη. Οχι ομως σε ενοχλητικο επιπεδο. Φοβομουν οτι το σφαλμα θα ηταν ακομη πιο εντονο αλλα ευτυχως διαψευστικα. Ομολογω οτι θελω να δοκιμασω αυτο το φιλτρο αλλα θα προσπαθησω να το αγορασω απο εδω στην Αθηνα και οχι να το παραγγειλω απ εξω (εχω μεγαλο κολλημα με το να δινω πιστωτικη μεσω internet-φοβαμαι!!). Επομενος στοχος ηταν ο Κρονος. Χωρισμα Cassini ευδιακριτο οπως επισης και οι ζωνες του!!! Τιτανας Ρεα μεσα στο πεδιο. Ωραιο contrast. Μετα σειρα ειχε ο Διας του οποιου οι ζωνες ειτε το πιστευετε ειτε οχι ηταν πολυ πιο ευδιακριτες απ οτι στο 8" νευτωνιο μου. Υπεροχη εικονα. Τελος καταφεραμε να βρουμε μεσα απο καθολου καλο seeing το Μ13 το οποιο οσο και να ναι δε μας εντυπωσιασε.

Κρινεται λοιπον απαραιτητη η αγορα ενος φιλτρου για ελαχιστοποιηση του χρωματικου σφαλματος. Κατα τ αλλα σαν τηλεσκοπιο κραταει πολυ γερα και τα αποτελεσματα του ειναι αξιολογα! Μπραβο!! =D>

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Φίλε KOTS, γιατί δεν βγάζεις μια χρεωστική κάρτα, που λειτουργεί σαν πιστωτική στο internet, χωρίς όμως πίστωση του λογαργιασμού σου. Απλά καταθέτεις 1-2 μέρες πριν ακριβώς το ποσό που θα την χρεώσεις. Άν δεν βρεί χρήματα στον λογαργιασμό δεν χρεώνει (πιστώνει) τίποτα.

Tips: Φτιάξε έναν καινούργιο λογαργιασμό μόνο γιαυτήν την κάρτα.

Δημήτρης.

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε
To εχω σκεφτει πολλες φορες. Αν και εχω πολυ χαμηλο πιστωτικο οριο επιτηδες γι αυτη τη δουλεια. Αλλα οσο να ναι κολωνω. Σκεψου οτι τη πιστωτικη μου την εφτιαξα γι αυτο το λογο, για να αγοραζω μεσω ιντερνετ. Εβαλα και ασφαλεια που πληρωνω καθε χρονο. Αλλα και παλι δε μπορω. Εκει που ειναι να βαλω διευθυνσεις κλπ φευγω...

Δημοσιεύτηκε

Κωνσταντίνε μην το φοβάσαι και ρίχτου αλύπητα. Εξάλλου για λόγους προστασίας του καταναλωτή, οι πιστωτικές κάρτες αποδέχονται χωρίς δεύτερη κουβέντα την αμφισβήτηση οποιασδήποτε internet συναλλαγής (δηλ σε πιστώνουν), μέχρι ο έμπορος να προσκομίσει επαρκή στοιχεία ότι ο συναλλασόμενος είσαι εσύ. Εφόσον έχει γίνει κομπίνα δεν μπορεί, οπότε.....

Το ξέρω γιατί δούλευα χρόνια στις πιστωτικές και τις ξέρω καλά.

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Με ψηνετε να προχωρησω... :P

Εγω αυτο που φοβαμαι ειναι τα στοιχεια που δινω. Διευθυνσεις, τηλεφωνα κλπ.

Δημοσιεύτηκε

Αν φοβάσαι το όλο θέμα συναλλαγές μέσω internet, χρησιμοποίησε μια προπληρωμένη κάρτα visa και καθάρισες. Το πολύ-πολύ να χάσεις το ποσό που ήδη έχεις καταθέσει για την αγορά και τίποτα παραπάνω. Ούτε χρειάζεται να δίνεις συνεχώς τα στοιχεία της κάρτας σου. Τα περισσότερα internetομάγαζα που διαθέτουν υλικό ερασιτεχνικής αστρονομίας σε ΗΠΑ και Ευρώπη δέχονται paypal - δεν το συζητάμε για astromart/ebay, εκεί είναι σχεδόν κανόνας. Ανοίγεις έναν λογαριασμό στο paypal και αυτό αρκεί.

Προσωπικά, αγοράζω αρκετά χρόνια υλικό από astromart - ebay και από μαγαζιά και δεν μου έχει τύχει ΠΟΤΕ κάτι στραβό ή κάτι που να μη διορθώθηκε, και ελπίζω να συνεχίσω να έχω την ίδια εμπειρία και στο μέλλον :mrgreen:

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε

Θέλω να προσθέσω : (For your consideration)

Μερικοί φίλοι που έχουν δοκιμάσει το Chromacorr (and Aries ChromaCorr II) λένε ότι τα τηλεσκόπιά τους έρχονται κοντά σε απόδοση με APO -

AKTIS - Chromacorr Η μαγική μετατροπή ενός αχρωματικού διοπτρικού σε αποχρωματικό - www.aktistar.com/testsw.htm

- Optical conversion from achromate to apochromate; the CHROMACORR. A newly developed item which promises a leap ahead in the reduction of the secondary spectrum, ie. the 150mm achro-apo converter ...

www.kolkert.com/refractor2.htm

Ειδικά εάν θα κάνειs Astrophotography έπειτα αυτό είναι κάτι που μπορεί να εξεταστεί -

Φιλικά, Frank

http://www.oaog.ca/

http://www.rascmontreal.org/

"Imagination is more important than Knowledge"

Δημοσιεύτηκε

Τιμές στην Ελλάδα δεν είμαι βέβαιος -

Το Aktistar μπορεί να σας ενημερώσει -

Αναζήτησε (search) και στο Internet για λεπτομέρειες σε αυτό το προϊόν - είναι ενδιαφέρον - (Aries Optical)

Φιλικά, Frank

http://www.oaog.ca/

http://www.rascmontreal.org/

"Imagination is more important than Knowledge"

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης