Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Είμαι νέο μέλος στο astrovox και θα ήθελα να πώ σε όλου σας μια καλημέρα και να ευχαριστήσω προκαταβολικά για την βοήθεια που δίνει η κοινότητα του ASTROVOX σε όλους .

Θα έθελα όποιος μπορεί να μου πεί την γνώμη του για την αγορά τηλεσκοπίου που θέλω να κάνω σε σχέση με τρία μοντέλα που είδα και για μια φωτογραφική μηχανή και αν λειτουργεί με τα συγκεκριμένα μοντέλα.Η χρήση τους θα είναι τόσο για την πόλη (ΠΑΤΡΑ) όσο και για το βουνό μια και η καταγωγή μου είναι απο τα τζουμέρκα 960μ το χωριό μου και παω συχνά εκεί.Μέχρι τώρα είχα κυάλια 10χ60 και ενα διοπτρικό BLUSKYE όχι και ότι καλύτερο.

Τα μοντέλα είνα:

skywatcher sk 150/1200 EQ3-2 κατοπτρικό

Nexstar 114 SLT ρομποτίκο

skywatcher 200 ΕQ5

Και η φωτογραφική είναι η CCD NexImage Celestron

Σας ευχαριστώ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ :cheesy:

Αυτά που ο ΘΕΟΣ μας έχει δώσει πρέπει να τα σεβόμαστε , να τα προστατεύουμε και να τα αγαπάμε. ΔΕΝ μας ανήκουν , τα έχουμε όλα δανεικά!!!!!!!!!!!!

Δημοσιεύτηκε
Ma σαφως θα αγορασεις το skywatcher 200 ΕQ5. 8" διαμετρος πανω στην EQ5 ειναι μια πολυ καλη λυση. Πολυ καλη βαση. Δε θελει ερωτημα. Τυφλα!

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη, το τηλεσκόπιο που σου πρότεινε ο KOTS είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο από τις τρεις επιλογές σου, αλλά να σχολιάσουμε λίγο και τα υπόλοιπα:

Κατ' αρχάς το nexstar 114 στη θέση σου θα το ξέχναγα, δεν υπάρχει σύγκριση με τα άλλα δύο. Το skywatcher sk 150/1200 EQ3-2 θέλει συζήτηση: Πρόσφατα πήρα αυτό το τηλεσκόπιο στην κοντή του έκδοση (150/750) μεταχειρισμένο από ένα μέλος του astrovox για να το χρησιμοποιήσω ως δεύτερο σε μετακινήσεις, εκδρομές αλλά και από Αθήνα, γιατί ο βασικός μου εξοπλισμός είναι βαρύς. Πρόκειται για εξαιρετικό και αξιοπρεπέστατο όργανο και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αγορά. Αν σκοπεύεις να ρίξεις τον εξοπλισμό σου στο αυτοκίνητο, να βρεις ένα σκοτεινό σημείο γύρω από τα Τζουμέρκα για παρατήρηση, ίσως χρειαστεί να κουβαλήσεις σωλήνα, βάση αντίβαρα με τα χέρια για μια απόσταση. Γενικά, όσο πιο ελαφρύς είναι τόσο καλύτερα: Το κοντό 150άρι στημένο μαζί με αντίβαρα και τη βάση είναι 18 κιλά. Η μεταφορά του θα είναι σε 3 μέρη => μεταφέρεται/στήνεται εύκολα.

Μπορείς άνετα να μεταφέρεις και να στήσεις ένα τηλεσκόπιο των 50 κιλών σε κομμάτια, και στην αρχή θα το κάνεις πολλές φορές. Όμως, από ένα σημείο και μετά, η συχνότητα των εξορμήσεών σου για παρατήρηση θα πέσει κάθετα. Θα αρχίσεις να σκέφτεσαι τη διαδικασία, ιδιαίτερα όταν δεν έχεις πολύ χρόνο για παρατήρηση :-k

Όσον αφορά στη φωτογραφία, το neximage θα δουλέψει με οποιοδήποτε σωλήνα και δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις από τη βάση για πλανητική φωτογράφηση. Τα πράγματα αλλάζουν στην περίπτωση της φωτογράφισης βαθύ ουρανού. Πιστεύω, και ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, ότι η EQ3-2 με τον 6άρη σωλήνα και η EQ5 με τον 8αρη σωλήνα - όσο καλές και αν είναι για οπτική παρατήρηση - θα είναι στο ίδιο επίπεδο ανεπάρκειας στην αστροφωτογραφία και σε μακροχρόνιες εκθέσεις. Η οικονομικότερη επαρκής φωτογραφικά λύση σε βάση θα ήταν η HEQ5 που όμως από άποψη βάρους (και τιμής) αρχίζει και γίνεται υπολογίσιμη. Όσον αφορά στους σωλήνες, οι 6" και οι 8" παρέχουν επαρκή διάμετρο για βαθύ ουρανό - βέβαια οι 8" όπως καταλαβαίνεις έχουν σαφέστατα το πλεονέκτημα. Προσωπικά θα διάλεγα την κοντή έκδοση σε κάθε σωλήνα (750/150, 1000/200, 800/200 και όχι 1200/150) - θεωρητικά καλύτερο για βαθύ ουρανό, πιο εύκολο στη μεταφορά, λιγότερες ταλαντώσεις - αλλά αυτό είναι δική σου επιλογή.

Αν πάλι σε ενδιαφέρει σε πρώτη φάση η εύκολη μεταφορά και όχι η φωτογράφιση, ίσως θα ήταν πρακτικότερο να ξεχάσεις προς το παρόν την ισημερινή και να πάρεις ένα νευτώνειο σε βάση dob και αργότερα αγοράζεις μια πιο ακριβή και στιβαρή ισημερινή βάση (HEQ5 ή EQ6).

Πάνε δύο χρόνια από τότε που ανέβηκα τελευταία φορά στα Τζουμέρκα και σκοπεύω να τα επισκευθώ ξανά σύντομα. Είσαι πολύ τυχερός Δημήτρη :)

Ελπίζω να βοήθησα και να μη σε μπέρδεψα περισσότερο.

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε

KOTS και Ηλία σας ευχαριστώ πολύ.

Μεγάλη και πολύτιμη η βοηθειά σας. Βούρ λοιπόν για το 200άρι!!!

Όσο για το χωριό (Καταρράκτη -Τζουμέρκα) Ηλία ίσως μπορέσουμε κάποια φορά και κυρίως (και όχι μόνο εμείς αλλά και άλλοι τρελαμένοι :shock: καλοκαίρι Αύγουστο που ο ουρανός είναι πιάτο, να έρθετε και να ανέβουμε Αγ.Παρασκευή 1400μ. (με αυτοκίνητα) , όπου εκεί θα τα <<δείς όλα>> και με γυμνό μάτι , όχι με τηλεσκόπιο.

Ευχαριστώ. Δημήτρης :cheesy:

Αυτά που ο ΘΕΟΣ μας έχει δώσει πρέπει να τα σεβόμαστε , να τα προστατεύουμε και να τα αγαπάμε. ΔΕΝ μας ανήκουν , τα έχουμε όλα δανεικά!!!!!!!!!!!!

Δημοσιεύτηκε

Πολύ ευχαρίστως !!! :) Για να είμαι ειλικρινής θα είμαι στη "γενικότερη" περιοχή κατά τον Αύγουστο για λίγες μέρες στο πατρικό της γυναίκας μου. Εννοείται ότι θα έχω μαζί μου τηλεσκόπιο - ίσως μπορέσουμε να κανονίσουμε κάτι.

Πάντως θα τρελαθείς με το 8ιντσο, ειδικά σε σκοτεινό ουρανό + βουνό + υψόμετρο + μόνος σου ή με μικρή παρέα = αξέχαστη εμπειρία!!! :cheesy:

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε
... ο ουρανός είναι πιάτο, να έρθετε και να ανέβουμε Αγ.Παρασκευή 1400μ. (με αυτοκίνητα) , όπου εκεί θα τα <<δείς όλα>> και με γυμνό μάτι , όχι με τηλεσκόπιο.

Δημητρη,

Αν επιτρεπεται, για τι μεγεθος περιπου μιλαμε;

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε
Ειχαν παει οι γονεις μου εκδρομη στα Τζουμερκα πριν απο 1 χρονο και ειχαν παθει πλακα με τον ουρανο. Λοιπον!! Αυγουστο θα περασω μια βολτα καθημερινη. Μιας και ΠΣΚ δουλευω. Ουτως η αλλως εκει πανω και 4αρι να εχεις τα βλεπεις ολα.. :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
Γενικα ο ουρανος το καλοκαιρι στα βουνα ειναι χαρμα.Θυμαμαι χαρακτηριστικα την εικονα του θερινου γαλαξια οταν ειχα επισκεφτει την περιοχη της πινδου οταν ημουν πολυ μικρος.Δε θα την ξεχασω ποτε

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Καλώς ήλθες Δημήτρη και καλή συνέχεια.

Θα συμφωνήσω με τα υπόλοιπα παιδιά. Αν σε ενδιαφέρει πρωτίστως η οπτική παρατήρηση και δευτερευόντως η αστροφωτογράφηση, μην κάνεις παραχωρήσεις ως προς τη διάμετρο του τηλεσκοπίου, αγόρασε τη μεγαλύτερη (εδώ 200mm), ακόμα κι αν στα Τζουμέρκα έχεις τον πιο σκοτεινό ουρανό στην Ελλάδα. Πάντα θα σου δίνει κάτι περισσότερο σε κάθε παρατήρηση.

Σε συμβουλεύω να έρθεις παράλληλα σε επαφή με τα μέλη του «Ωρίωνα» από την Πάτρα. Είναι εξαιρετικά παιδιά. Διοργανώνουν μάλιστα φέτος, αν πρόσεξες, το 5o Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για την υποδοχή αλλά μη βαράτε όλοι μαζί γιατί δέν σας προλαβαίνω.ΧΙ!ΧΙ! :D :D

Αντώνη όταν λέμε πιάτο δεν λέει τίποτε μηλάμε για πιατέλα. :shock:

Ευχαριστώ για την συμβουλή του Ωρίωνα Πάτρας θα το δώ.

Όποιος θέλει να δεί για τα βουνά και το χωριό Καταρράκτη και έχει Google Eart ας μπεί εκει έχω ανεβάσει φωτό και μπορεί να δει και άλλα.

Παιδία λοιπόν το καλοκαίρι βλέπω 1400μ , παρέα(Ηλία, KOTS κλπ) με τα όπλα στο χέρι έέέ συγνώμη στον τρίποδα , κοκορετσάκι και γενικά ψηταδούρα , μπυρίτσες και βέβαια πολλά αστεράκια.(ελπίζω να μην μας πάρει ο ύπνος)Ούπς.Συγνώμη για τα κοκορετσάκια σε αυτούς που νηστεύουν. [-o<

Καλημέρα σε όλους

Δημήτρης

Δημοσιεύτηκε

Θα παρουμε επισης και σουβλακια με πιτα απο το κοντινοτερο χωριο. Το σουβλακι του χωριου στο βουνο ειναι το πιο γνησιο ελληνικο φαι!

Θα σκασω μυτη με το 8αρι για deep sky καταστασεις ( :P ) και το 6αρι για πλανητικη! :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά βοήθεια ξανά.

Πήγα να παραγγέλλω το skywatcher 200 ΕQ5 και μου είπαν ότι θα αργήσει πολλή να έρθει γιατί η ΕΕ δεν δίνει άδεια στα μηχανικά του μέρη και κάτι αλλά που δεν τα πολυκατάλαβα. :-k

Τέλος πάντων το ζήτημα είναι ότι δεν μπορώ να το αγοράσω λόγο κάποιον προβλημάτων. ](*,)

Αντί αυτού μου πρότειναν το Advanced series C8-N 200(8``) CELESTION ηλεκτρονική ρύθμιση , με εξερευνητή 4000 σωμάτων κτλ. κτλ ΤΙΜΗ 1379.

Δεν το γνωρίζω το μηχάνημα. Όποιος ξέρει κάτι ας μου πει ή ας μου δώσει κάποιο site που μπορώ να το δώ. #-o

Ευχαριστώ , Δημήτρης :frown:

Δημοσιεύτηκε
Το Advanced Series είναι GOTO. Αν θέλεις το απλό μοντέλο τότε θα περιμένεις για το Skywatcher, ή ρώτα αν έχουν το απλό μοντέλο (το C8N - το GOTO μοντέλο είναι το C8NGT). Τα οπτικά του Celestron είναι ίδια με του Skywatcher (μάλιστα κάπου είχα διαβάσει μια γνώμη ότι το Celestron είναι ελάχιστα καλύτερο - δε θα καταλάβεις τη διαφορά και να υπάρχει) και η βάση είναι μια χαρά. Μιλάω εκ πείρας: έχω το μοντέλο των 10 ιντσών. Μπορείς να το δεις (πού αλλού; ) στο site της Celestron. Αν όμως επιμένεις, θα πρέπει να περιμένεις το Skywatcher. Εξαρτάται βέβαια και σε ποιό κατάστημα ρώτησες...
Δημοσιεύτηκε

Φίλε Δημήτρη συμφωνώ και εγώ για τις 8" και επειδή σε ενδιαφέρει η φωτογράφηση αλλά και για καλύτερο tracking καλύτερη επιλογή θα ήταν η HEQ5, για ρίξε μια ματιά. Και μην το αγοράζεις σαν πακέτο..αγόρασε ξεχωριστά στήριξη και σωλήνα αν υπάρχει πρόβλημα (το οποίο βέβαια δεν το κατάλαβα ακριβώς). Σκέψου και μια βάση dobsonian σαν λύση και να αγοράσεις μετά ισημερινή.

Θα χαρούμε πολύ βέβαια να σε δούμε στον Ωρίωνα κάποια στιγμή στις εβδομαδιαίες μας συναντήσεις ή παρατηρήσεις (16-17 & 23-24 για τον Μάρτη). Η παρατήρηση με παρέα αλλά και η δυνατότητα να δεις μέσα από άλλα τηλεσκόπια είναι το καλύτερο μέρος της ερασιτεχνικής αστρονομίας! Έχε υπ' όψιν σου ότι το καλοκαίρι θα γίνει η πρώτη πανελλήνια εξόρμηση για παρατήρηση στην Εύβοια (Ιούλιος) και υπάρχει και ο Πάρνωνας όπου συμμετέχουν πολλά μέλη του astrovox και κατεβαίνει και παρέα από την Πάτρα! :wink:

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Δοκίμασες και στο πλανητάριο και στην Ακτίς και σου είπαν το ίδιο πράγμα για την HEQ5; Σχετικά με το σωλήνα, από όσο ξέρω κατασκευάζονται και οι δύο στην Κίνα, πιθανότατα στο ίδιο εργοστάσιο. Κι εγώ είχα ακούσει παλαιότερα μια φήμη για τα Celestron αλλά σχεδόν σίγουρα ήταν φήμη. Η μοναδική διαφορά στους σωλήνες είναι μόνο το εξωτερικό χρώμα.

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε

Ηλία δεν μπόρεσα να σου απαντήσω νωρίτερα γιατί είχα δουλειά στο ιατρείο. Με πήραν τηλ. και μου είπαν τελικά πώς έγινε λάθος και δεν υπάρχει πρόβλημα και έρχεται το συγκεκριμένο μοντέλο.

Θέλω όμως να σε ρωτήσω κάτι , γιατί το Σάββατο 10 /3 που ήμουν Πάτρα είδα σε ένα μαγαζί που έχει τηλεσκόπια να έχει προσφορά μερικά ειδή και μπήκα να δω και είδα το πιο κάτω μοντέλο στην τιμή των 299€ από 700€ και μου φάνηκε αρκετά δελεαστικό αλλά και περίεργο. Έχει προσφορά και σε αλλά μοντέλα.

Η ιστοσελίδα του μαγαζιού είναι www.bigstaroptics.gr . Δεν μου φάνηκε και άσχημο, πια η γνώμη σου. :-k

PH F800203EQIV/A

Περιγραφή: 203mm (8") Αστρονομικό Ισημερινό τηλεσκόπιο

Τύπος: Kατοπτρικό

Μέγιστη ωφέλιμη μεγέθυνση: 406x

Άνοιγμα: 203mm (8")

Εστιακή απόσταση : 800mm (31.5")

Εστιακός λόγος: f/4

Γωνιακή ανάλυση (αναλυτική ισχύς): 0.564 arcsec

Όριο φαινόμενου μεγέθους: 15.4

Στήριξη : EQ-4 Γερμανική Ισημερινή με πολικό ανιχνευτή 6x20

Ερευνητής : 6x30 m

Τρίποδας: Ρυθμιζόμενος Αλουμινίου Βαρέως Τύπου με δίσκο εξαρτημάτων

Θήκη: -

Περιλαμβάνονται εξαρτήματα 31.7mm (1.25") :

Προσοφθάλμιοι PL25mm, PL6,5mm,φίλτρο σελήνης και ηλίου,

φιλικά ,

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δημοσιεύτηκε
Μη περιμενεις ομως ποιοτητα. Αυτα που προσφερει με 300 ευρω ειναι υπερβολικα πολλα για να ειναι τοσο χαμηλη η τιμη. Κοινως η ποιοτητα τους ειναι οχι καλη.

Δημοσιεύτηκε
Φίλε Δημήτρη, έχουμε ξανασυζητήσει για αυτά τα τηλεσκόπια στο παρελθόν και έχω δει 2 μοντέλα 8" εν δράση. Προσωπικά δεν θα τα προτιμούσα σε καμία περίπτωση, η συγκεκριμένη στήριξη και τα προσοφθάλμια είναι κακής ποιότητας. Από θέμα οπτικών (εάν γίνει ευθυγράμμιση κατόπτρων) ένας αρχάριος παρατηρητής δεν έχει πρόβλημα..αλλά θα δει διαφορά εάν κοιτάξει από άλλο τηλεσκόπιο ανώτερης ποιότητας.

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Παναγιώτη ευχαριστώ.

Μια και είσαι από Πάτρα έχεις καταλάβει και για πού λέω.

Απλά όπως κατάλαβες η διάφορα τιμής 300€ με 1300€ είναι σημαντική και αισθητή γιαυτό και ψάχνεσαι. Εάν είναι τόσο μεγάλη η διάφορα δυνατοτήτων ή όχι , αξίζει να δώσεις αυτά τα χρήματα , 1000€ παραπάνω ή όχι. Για να είμαι ειλικρινής είμαι λίγο μπερδεμένος , κυρίως λόγο κόστους και λόγο του ότι είμαι νέος σχετικά στην αστρονομία και σκέφτομαι μήπως είναι καλύτερα να πάω λήγω πιο περά με αυτό και αργότερα σε κάτι καλύτερο. Δεν ξέρω το σκέπτομαι. :-k

Όσο για τον Ωρίωνα προσπαθώ να βρω χρόνο για να έρθω , αλλά έχω ανοίξει ένα καινούριο κέντρο υγείας-διάγνωσης και διατροφής στην Πάτρα εδώ και 4 μήνες και όπως καταλαβαίνεις ο χρόνος είναι δύσκολος. Ελπίζω να τα καταφέρω. :)

Σ` ευχαριστώ για τις πληροφορίες , και ελπίζω να τα πούμε από κοντά.

Δημήτρης. :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Φίλε Δημήτρη, έχουμε ξανασυζητήσει για αυτά τα τηλεσκόπια στο παρελθόν και έχω δει 2 μοντέλα 8" εν δράση. Προσωπικά δεν θα τα προτιμούσα σε καμία περίπτωση, η συγκεκριμένη στήριξη και τα προσοφθάλμια είναι κακής ποιότητας. Από θέμα οπτικών (εάν γίνει ευθυγράμμιση κατόπτρων) ένας αρχάριος παρατηρητής δεν έχει πρόβλημα..αλλά θα δει διαφορά εάν κοιτάξει από άλλο τηλεσκόπιο ανώτερης ποιότητας.

Γεια σου Παναγιώτη,

Αυτό που σκέφτομαι πάντως για αυτά τα τηλεσκόπια είναι ότι η τιμή είναι εξαιρετικά δελεαστική, ειδικά για το μοντέλο των 6 ιντσών που είναι νομίζω στα 157 Ευρώ. 90 Ευρώ πάνω από αυτή την τιμή, βρίσκεις επώνυμο τηλεσκόπιο ανοίγματος 114mm. Το κριτήριο μου λοιπόν είναι: Θέλω να δώσω 160 ευρώ, από ποιο τηλεσκόπιο θα δω περισσότερα, από το μέτριο 6" (ανώνυμο) ή από το ποιοτικό 4.5" (επώνυμο);

Θα με ενδιέφερε η άποψη των φίλων που έχουν δει μέσα από αυτό το τηλεσκόπιο, και ακόμη περισσότερο όσοι είχαν τη δυνατότητα να το συγκρίνουν με κάποιο από τις γνωστές μάρκες αντίστοιχης διαμέτρου αλλά και τιμής. Φυσικά για να γίνει αξιόπιστη σύγκριση τηλεσκοπίων πρέπει να τα βάλεις δίπλα-δίπλα και να δεις την ίδια νύχτα.

Εννοείται πως το θέμα στήριξη είναι σημαντικότατο, μια στήριξη που ταλαντώνεται με το παραμικρό ακυρώνει αμέσως κάθε πλεονέκτημα που προσφέρει η διάμετρος, το συγκεκριμένο τηλεκσόπιο έχει τέτοιο πρόβλημα;

Μήπως ένα μεγάλο μέρος της διαφοράς της τιμής που πληρώνουμε από το αντίστοιχο "Χ" επώνυμο είναι ότι το "Χ" κοσμεί τις σελίδες του "Ψ" αστρονομικού περιοδικού και φυσικά στις ίδιες σελίδες διαβάζουμε ότι το χρησιμοποιεί ο "Ω" επώνυμος ερασιτέχνης για να ανακαλύπτει κομήτες;

Φιλικά,

Κώστας

Δημοσιεύτηκε

Κώστα και Παναγιώτη καλησπέρα.

Δεν μπόρεσα να μιλήσουμε νωρίτερα γιατί δεν είχα χρόνο. :oops:

Αγόρασα τελικά το φτηνό τηλεσκόπιο που είδατε και όπως είπες Κώστα μου δείχνει αρκετά καλό , με τις πρώτες παρατηρήσεις παρόλο που δεν είναι πολλές λόγο συννεφιάς και βροχής. :x

Το Πάσχα που θα το έχω μαζί μου στο βουνό έχω πάρει και εξοπλισμό για φωτογραφία θα προσπαθήσω να βγάλω μερικές για να τις δείτε και εσείς.

Όλο το κοστολόγιο για το τηλεσκόπιο και τον εξοπλισμό της φωτογραφικής φτιάσανε στα 450€.

Αρκετά καλά πιστεύω. :)

Στο κάτω – κάτω και για δεύτερο να το έχεις κάποια στιγμή δεν χάνεις τίποτε.

Α! Δεν σας είπα ότι βλέποντας τον Κρόνο φαινόταν αρκετά καθαρά παρόλο που είχα και φοτορύπανση στην πρώτη μου δόκιμη. :D

Φιλικά

Δημήτρης :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη, από τη στιγμή που το αγόρασες, έκανες μια χαρά!

Εξάλλου:

Στο κάτω – κάτω και για δεύτερο να το έχεις κάποια στιγμή δεν χάνεις τίποτε

Όπως το είπες: Ένα δεύτερο τηλεσκόπιο χρειάζεται :D

Μάθε πάνω του και στη συνέχεια, ανάλογα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά σου αποφασίζεις για το δεύτερο.

Καλή συνέχεια.

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε

Ηλία χάρηκα που σε ξανά <<βλέπω>>.

:) Αυτό που λες έχω ως σκοπό, να το δοκιμάσω καλά να μάθω πάνω σ` αυτό και αργότερα βλέπουμε.

Πάντως όντος εντυπωσιάστηκα παρόλο που δεν το περίμενα και ήμουν επιφυλακτικός , από τα χρήματα του και από αυτά που λέγαμε για την ποιότητα του να έχει τέτοια αποτελέσματα.

:shock: Θα κοιτάξω όντος με την πρώτη ευκαιρία να κατεβάσω μερικές φωτογραφίες.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο.

Έχω μια sony f -828 8 mpixel και δεν ξέρω εάν υπάρχουν και που μπορώ να ρωτήσω για εξοπλισμό που να την συνδέω με το τηλεσκόπιο, αφού θα τραβάω και με αυτή , (που είναι πάρα πολύ καλή για φωτογραφία). :-k

Μήπως ξέρει κάνεις τίποτε ;

:?: Ευχαριστώ

Δημήτρης :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Δημήτρη καλορίζικο λοιπόν το τηλεσκόπιο. Έκανες την επιλογή σου και η μόνη συμβουλή που έχω να δώσω είναι να έχεις υπομονή και επιμονή, κάτι που το χρειάζεται ο κάθε νέος παρατηρητής ανεξαρτήτως οργάνου. Ίσως πράγματι να είναι το σοφότερο να αγοράσεις ένα φθηνότερο μη επώνυμο όργανο. Βλέποντας και κάνοντας στη συνέχεια..

Σχετικά με το τηλεσκόπιο αυτό θεωρώ ότι για κάποιον αρχάριο είναι αρκετά καλό. Τα οπτικά είναι μια χαρά αρκεί να έχει γίνει ευθυγράμμιση κατόπτρων. Όπως πολλές φορές έχει ειπωθεί από τους εμπειρότερους στο forum, μπορείς να παρατηρήσεις με οποιοδήποτε κάτοπτρο και ένας νέος παρατηρητής δεν βλέπει διαφορά. Για τα προσοφθάλμια πάντως διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις γιατί δεν απέδιδαν καθόλου καλά και σε άλλο ίδιας διαμέτρου, αλλά "επώνυμου", τηλεσκοπίου. Καλό θα ήταν να συγκρίνεις μόνος σου για να σχηματίσεις άποψη σε κάποια παρατήρηση χρησιμοποιώντας τα δικά σου προσοφθάλμια σε άλλα τηλεσκόπια και το αντίθετο. Γενικά δεν είχα καλές αναμνήσεις από τη στιβαρότητα της στήριξης..η οποία γενικά εξαρτάται από το μοντέλο και εάν είσαι τυχερός ή όχι για το κομμάτι που έπεσες.

Εν κατακλείδι, προσπάθησε να φτάσεις το τηλεσκόπιο στα όριά του και με την εμπειρία που θα αποκτήσεις, τη σύγκριση με άλλα όργανα και την επικοινωνία με άλλους ερασιτέχνες θα ξέρεις πιο θα είναι το επόμενο βήμα για σένα! :wink:

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης