Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 248
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Απο το 2005 μέχρι και πριν μερικές μέρες υπήρχε εδώ ένα topic με θέμα "Πιθανή θέαση ΑΤΙΑ πριν από μεγάλο χρονικό διάστημα", το οποίο δεν βρίσκω πια (ενώ υπάρχει στην cache του Google). Για να είμαι ειλικρινής, στο συγκεκριμένο topic εθεσα στις 8-Ιαν-07 μια ερώτηση προς τον foehammer σε σχέση με τα posts του και ήλπιζα σε μια απάντηση, αλλά αυτά τα 2 μηνυματα τουλάχιστον (που τα είχα κρατήσει στο αρχείο μου και υπάρχουν στην cache του Google) δεν τα βρίσκω πλέον...

Θα χαρώ να συνεχίσω τη συζήτηση σε σχέση με συχνές παρανοήσεις π.χ. ότι οι αστρονόμοι δεν βλέπουν UFO, αφου το ΑΝΤΙΘΕΤΟ προκύπτει απο

1/ δημοσκόπηση που έκανε ο J Allen Hynek (πρώην πρόεδρος του Τμηματος Αστρονομίας του Northwestern και επι 21 χρόνια scientific consultant του Project BlueBook και αργοτερα ιδρυτης του CUFOS) ειτε

2/ τις απόψεις του Haisch (To give some background, I have been an active professional astronomer since earning my doctorate in 1975. I have published a respectable number of scientific papers in most of the right journals (including our favorites, Science and Nature), have been Principal Investigator on several NASA studies, have served as referee and proposal reviewer for NASA and NSF, belong to half a dozen professional societies, have chaired international conferences, i.e. I've engaged by and large successfully in all the usual activities of a busy professional scientist. For those of you who want the full details, click here for my CV.) που εξηγεί ορισμένα πράγματα στο site του http://www.ufoskeptic.org/

αλλα πρωτα θα'θελα να καταλαβω που παρέπεσαν τα προηγούμενα μηνύματα.

Δημοσιεύτηκε
Απο το 2005 μέχρι και πριν μερικές μέρες υπήρχε εδώ ένα topic με θέμα "Πιθανή θέαση ΑΤΙΑ πριν από μεγάλο χρονικό διάστημα", το οποίο δεν βρίσκω πια (ενώ υπάρχει στην cache του Google). Για να είμαι ειλικρινής, στο συγκεκριμένο topic εθεσα στις 8-Ιαν-07 μια ερώτηση προς τον foehammer σε σχέση με τα posts του και ήλπιζα σε μια απάντηση, αλλά αυτά τα 2 μηνυματα τουλάχιστον (που τα είχα κρατήσει στο αρχείο μου και υπάρχουν στην cache του Google) δεν τα βρίσκω πλέον...

Το συγκεκριμένο Thread έχει διαγραφεί μετά απο δική μου πρωτοβουλία.Τον τελευτέο καιρό κατάλαβα οτι είχα λάθος που το άνοιξα εξαρχής!

Δημοσιεύτηκε
Το συγκεκριμένο Thread έχει διαγραφεί μετά απο δική μου πρωτοβουλία.Τον τελευτέο καιρό κατάλαβα οτι είχα λάθος που το άνοιξα εξαρχής!

Εννοείς πως δεν είδατε με τη μαμά και την αδερφή σου αυτο που περιέγραψες (και κάτι αντιστοιχο ο foehammer)?

Ειτε ότι το συγκεκριμένο φορουμ δεν ηταν το πιο σχετικό με το θέμα? (εφόσον π.χ. μια θέαση στα 5 μέτρα οπως του foehammer, μάλλον δεν πρέπει να είναι απο κάποιο "αστρονομικό αντικείμενο").

• 6 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Επανέρχομαι στο θέμα, για να σας αναφέρω ότι διεύρυνα τη σελίδα σχετικά με UFO που είχα ξεκινήσει προ μηνών. Ολα είναι στα Αγγλικά.

Η συνοψη είναι στο

http://www.hyper.net/ufo/summary.html

αλλά υπάρχουν πάνω απο 20 σελίδες για επιμέρους θέματα: βίντεο, επιλεγμένα ντοκυμαντέρ, τεχνικές πληροφορίες, δημοσιεύσεις για ETI/ETV και UFO/UAP, λινκς σε φορουμς και blogs κλπ.

Ελπίζω να τα βρείτε διαφωτιστικά και αφετηρία για περαιτέρω προβληματισμό.

Μφχ, Δ

Δημοσιεύτηκε

Ρε παιδιά αυτό το site είναι για ερασιτέχνες αστρονόμους, δεν πάτε να διαβάσετε τίποτα της προκοπής!!! Τι είναι αυτά τα παραμύθια!!!

Θα πω καμιά κουβέντα παραπάνω και ………

Επίσης θα παρακαλούσα τους διαχειριστές να μην επιτρέπουν τέτοιου είδους post στο forum γιατί απλά δεν έχουν καμία σχέση με την αποστολή αυτού του forum.

Καθώς να μην επιτρέπετε να κάνουν εγγραφή άτομα που δεν δηλώνουν όνομα & επίθετο. Είναι ποιο εύκολο κάποιος ανώνυμος να γράφει ότι θέλει, από το να γράφει επώνυμα !!!!

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

Ίσως να φανεί εγωιστικό αυτό που θα πω αλλά είναι καθαρά η γνώμη μου..

Δεν υπάρχουν UFO όπως και δεν υπάρχει οποιαδήποτε μορφή ζωής εκτός του πλανήτη μας.......

www.retrovisions.gr

www.retrosystem.gr

Δημοσιεύτηκε

Δεν υπάρχουν UFO όπως και δεν υπάρχει οποιαδήποτε μορφή ζωής εκτός του πλανήτη μας.......

:shock: [-X
Φιλικα Γιωργος :wink:
Δημοσιεύτηκε

Θα απαντήσω με ένα λογικό ερώτημα: που το ξέρεις.

Άποψή μου: ζωή σαφώς και θα υπάρχει πέρα από τη Γη, αλλιώς, όπως έλεγε και η πρωταγωνίστρια του "contact" "πάει πολύς χώρος χαμένος"

Τώρα, αν υπάρχουν ούφο, ιπτάμενοι δίσκοι, και αν εν γένει αυτή η ζωή έχει έρθει σε επαφή μαζί μας, οι τεχνολογικές δυνατότητες που χρειάζονται για ένα τέτοιο ταξίδι είναι ποοολύ ανώτερες από τις δικές, οπότε θα μας κοιτάνε κάπως όπως κοιτάμε εμείς τους χιμπαντζήδες, αν όχι κάτι κατώτερο, οπότε το βρίσκω δύσκολο να ασχοληθούν

Σκόρπιες σκέψεις:

http://ngc253.blogspot.com/

travel... without movement...

Δημοσιεύτηκε

Ωραία ταινία το contact, πάντα την βλέπω με ενδιαφέρον.

Αν ισχύουν αυτά που γνωρίζουμε από την βιολογία και τις παρεμφερείς επιστήμες, ότι ο άνθρωπος ως homo …. ξεπήδησε από τον πίθηκο πριν περίπου δύο εκατομμύρια χρόνια, δηλαδή κάτι λιγότερο από όσο χρόνο απαιτήθηκε για να φθάσει στα μάτια μας το φως από τον γαλαξία της Ανδρομέδας που βλέπουμε στον ουρανό απόψε, και ότι το είδος μας, ο homo sapiens έχει πρόσφατη ιστορία μόλις περίπου 30.000 χρόνια, από τα οποία αναπτύσσεται με έντονους ρυθμούς τα τελευταία 5.000 χρόνια, από τα οποία με γεωμετρικούς ρυθμούς τα τελευταία 200 χρόνια, γίνεται κατανοητό ελπίζω από τον καθένα (γιατί τα νούμερα είναι δυσθεώρητα), ο χρόνος που απαιτείται για να αναπτυχθεί ένας πολιτισμός ικανός να αναπτύξει τεχνολογίες και τηλεπικοινωνίες και μάλιστα σε χρονικό διάστημα κατά το δυνατόν παράλληλο με την ανάπτυξη του δικού μας, για να μπορεί να επικοινωνήσει. Η διατήρηση (μη καταστροφή) και περαιτέρω ανάπτυξη είναι ένα άλλο θέμα. Εδώ σας αφήνω να φανταστείτε ό,τι θέλετε. Πάντως, και με αυτές τις δυσμενείς προϋποθέσεις, τα άστρα εκεί έξω, μόνο στον δικό μας γαλαξία, είναι τόσα πολλά και τα «κατάλοιπα» της δημιουργίας τους (αποδεικνύεται συν τω χρόνω) τόσο κοινά (βλέπε πλανήτες), που δεν μπορεί, η φυσική επιλογή δεν μπορεί να είναι αποκλειστικά και μόνο γήινο χαρακτηριστικό.

Αυτά…

Για εξωγήινους, εσωγήινους, κλπ δεν μπορώ να μιλήσω. Δεν συνάντησα κανέναν, ούτε στο δρόμο, ούτε στα ταξίδια μου στον νυχτερινό ουρανό.

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε

Θα απαντήσω με ένα λογικό ερώτημα: που το ξέρεις.

Άποψή μου: ζωή σαφώς και θα υπάρχει πέρα από τη Γη, αλλιώς, όπως έλεγε και η πρωταγωνίστρια του "contact" "πάει πολύς χώρος χαμένος"

Τώρα, αν υπάρχουν ούφο, ιπτάμενοι δίσκοι, και αν εν γένει αυτή η ζωή έχει έρθει σε επαφή μαζί μας, οι τεχνολογικές δυνατότητες που χρειάζονται για ένα τέτοιο ταξίδι είναι ποοολύ ανώτερες από τις δικές, οπότε θα μας κοιτάνε κάπως όπως κοιτάμε εμείς τους χιμπαντζήδες, αν όχι κάτι κατώτερο, οπότε το βρίσκω δύσκολο να ασχοληθούν

Ναι αλλά από την άλλη, η λογική του "χαμένου χώρου" είναι καθαρά ανθρώπινη, κάτι που δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί με τη λογική του σύμπαντος.

Επίσης, αν τελικά υπάρχει ζωή πέρα του πλανήτη μας, γιατί θα πρέπει απαραίτητα να είναι τεχνολογικά μπροστά από εμάς;

Όπως και να 'χει, για να μπορέσουμε να ανακαλύψουμε την τεχνολογία η οποία θα μας επιτρέπει να μετακινούμαστε γρήγορα μεταξύ άλλων ηλιακών συστημάτων, πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια ακόμα. Δεν ξέρω αν θα προλάβουμε ποτέ να καταφέρουμε κάτι τέτοιο.

Προσωπικά τέλος, προγράμματα όπως το SETI, τα θεωρώ σαν την καλύτερη σπατάλη επεξεργαστικής ισχύως που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε σαν ανθρώπινο είδος.

Δημοσιεύτηκε

Πολύ ωραία συζήτηση παιδιά και 100% αστρονομική!!! Ο Γιώργος Πάλμος και ο Ιωάννης Φουράκης, σίγουρα θα δάκρυζαν από συγκίνηση...

:wink:

Τώρα όμως που καλύφθηκε το ζήτημα με τόσες πολλές απαντήσεις και συζητήσεις, θα πρότεινα να ανοίξουμε κάποια άλλα εξίσου σημαντικά αστρονομικά ζητήματα όπως π.χ. για τον Χιονάνθρωπο των Ιμαλαίων ή το Τέρας του Λοχ Νες.

:-({|= :-({|= :-({|= :-({|= :-({|=

Κοιτώντας ψηλά και μακριά

http://astronomy.bouzaras.info

Δημοσιεύτηκε

Καθόλου! Συζήτηση για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής όμως πως;; Με αναφορά π.χ. σε σκάφη που αναζητούν εξωγήινη ζωή στον Αρη ή στο SETI ή με αναφορά "είδα δυο φώτα σήμερα στον ουρανό, μήπως ήταν δυο ιπτάμενοι δεινόσαυροι σε τροχιά"; Αλλο η επιστήμη κι άλλο η ουφο(παραφιλο)λογία.

Είμαι υπέρμαχος της ύπαρξης ειδικού τομέα για συζητήσεις σχετικά με τη διασύνδεση αστρονομίας και παραμυθολογίας, όχι όμως υπέρ της διάδοσης παραμυθιών και φαντασιοπληξιών εις βάρος της επιστήμης και της πραγματικότητας.

Αφού όμως αναφέρεσαι σε "συζήτηση σχετικά με την πιθανότητα ύπαρξης εξωγήινης ζωής" να σε ρωτήσω, τι σχέση έχουν τα UFO με την "ύπαρξη εξωγήινης ζωής"; Ποιο είναι το επιστημονικό δεδομένο που παρουσιάζεται σε αυτή την κουβέντα για τη σχέση των UFO με την εξωγήινη ζωή;

Δε μπορώ να υποστηρίξω εγώ πως κάνω κουβέντα για την αστρονομία και το διάστημα και να αναφέρομαι στον Ηλιο που έχει ωροσκόπο τον Ζυγό, με το επιχείρημα πως ο Ηλιος και ο Ζυγός βρίσκονται στο διάστημα άρα η κουβέντα που κάνω είναι αστρονομικού περιεχομένου.

Δημοσιεύτηκε

Δεν διαφωνώ. Πάντα θεωρούσα τουλάχιστον αστείους και ατυχείς τους συσχετισμούς της αστρονομίας με κουβέντες του τύπου "έχω ανάδρομο Ερμή" ή "ο ωροσκόπος μου είναι δίδυμοι".

Τουλάχιστον εγώ όμως, όπως φαντάζομαι και αρκετοί άλλοι στις 16 μέχρι στιγμής σελίδες αυτού του θέματος, δεν συνδέουμε την επιστήμη με... σπίτια στον Άρη, μεζονέτες στη Σελήνη και επιπτώσεις στη διάθεσή μας κατά την ολική έκλειψή της.

Εφόσον όμως το θέμα αφορά άμεσα ή έμμεσα την πιθανότητα ύπαρξης εξωγήινης ζωής, η αναφορά στο πρόγραμμα SETI δεν νομίζω ότι είναι ατυχής.

Σχετικά με την ερώτησή σου, για τη "σύνδεση" UFO και εξωγήινης ζωής, σου απαντώ ότι δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να υπάρξει ο παραμικρός συσχετισμός. Όπως σχεδόν κάθε θέμα, έτσι κι αυτό, ξεφεύγει μερικές φορές από τον τίτλο του. Δεν νομίζω ότι είναι κακό να υπάρξουν μερικές απόψεις σχετικά με την εξωγήινη ζωή σε ένα θέμα με τίτλο που περιέχει τη λέξη UFO. Κακώς μεν, γιατί μπορεί να φανεί σαν συσχετισμός, αλλά αν διαβάσεις προσεκτικά, μόνο συσχετισμό δεν θα βρεις.

Δημοσιεύτηκε

Η συσχέτιση "UFO" με "εξωγήινη ζωή" προκύπτει από το ότι έχουμε θεάσεις ιπτάμενων αντικειμένων (π.χ. ιπτάμενων δίσκων) τεχνολογίας που δεν φαίνεται να είναι μιας εκ των μεγάλων κυβερνήσεων (Αμερικής, Ρωσίας κλπ). Ειδικά σήμερα πλέον εκ των υστέρων, 50-60 χρόνια μετά τις πρώτες τεκμηριωμένες θεάσεις.

Το σκεπτικό είναι "αν δεν φτιάχτηκαν εδώ, τότε φτιάχτηκαν κάπου αλλού". Το που και απο ποιούς παραμένει ανοικτό ερώτημα.

Βέβαια κάποιοι θα επιμείνουν ότι όλες οι σχετικές θεάσεις είναι λάθη παρατήρησης, μαζική υστερία, ψέμματα κλπ, το οποίο απλά δείχνει άγνοια του θέματος ή εθελοτυφλία.

Το θέμα είναι ότι ορισμένοι "φωνακλάδες" (για να μην πω "τσαμπουκάδες") ήδη οδηγησαν άλλους συμφορουμίτες σε αυτο-λογοκρισία.

Οσον αφορά στο SETI και ειδικά το ραδιο-SETI, νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι χαμένος χρόνος (αν και η ραδιο-αστρονομία είναι παράθυρο στο σύμπαν). Σημ: Αυτή μου η άποψη δεν εμπόδισε το SETI@home να κανει feature τη σχετική μου ιστο-σελίδα "How to participate in volunteer computing projects that benefit humanity", στην κεντρική του σελίδα πριν 2 μήνες (12-Ιουνιου, βλ news rss feed του SETI@home).

Δημήτρης Χατζόπουλος

Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύτηκε

Τελικά η ερώτηση-διαπίστωση που μου έκαναν ή έκανα (ίσως θυμούνται μερικοί τα παιδικά τους χρόνια) στο δημοτικό,

είσαι ούφο ρε;

φαίνεται ότι βρήκε απάντηση.

Ναι είμαι, έχεις πρόβλημα;

Εγώ; κανένα.

Εσύ;

Αναφέρομαι μόνο σε εμένα για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις.

Ευχαριστώ τους πάσης φύσεως ουφολόγους και την επιστήμη της ουφολογίας που μπόρεσαν και μου έδωσαν την απάντηση που αναζητούσα τόσα χρόνια.

Είμαι ούφο. 8-[ 8-[ 8-[ 8-[

Εσείς;

Δημήτρης

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε

Παρόλα αυτά, έχω την εντύπωση πως η επιστήμη προσεγγίζει εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Δηλαδή: έχουμε ένα ανεξήγητο φαινόμενο π.χ. κάποιο πρόβλημα υγείας, ανεξήγητους θανάτους κλπ. Επειτα από παρατήρηση, έρευνα, πειράματα κ.ο.κ. σου λέει "βρήκα αυτό".

Στο ζήτημα της ουφο(παραμυθο)λογίας και της κάθε λογής συνομωσιολογίας, η προσέγγιση είναι εντελώς διαφορετική: έχουμε ένα ανεξήγητο φαινόμενο π.χ. κάτι που βλέπουμε στον ουρανό. Και τι κάνουμε; Απευθυνόμαστε σε κάποιον που θα μπορούσε να δώσει μια τεκμηριωμένη απάντηση; Οχι βέβαια!

Βάζουμε τη φαντασία μας να δουλέψει, δημιουργούμε ένα εύπεπτο παραμύθι για μεγάλα παιδιά, το διανθίζουμε με αναφορές σε άλλα αμφισβητούμενα γεγονότα για να δώσουμε έναν αέρα μυστηρίου και γράφουμε ένα βιβλίο για να κονομήσουμε και να μας δείξουν οι ανάλογες εκπομπές υποκουλτούρας στην τηλεόραση.

Οσον αφορά στο συσχετισμό των αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων και στην ύπαρξη εξωγήινων όντων που τα πιλοτάρουν ή τα κατευθύνουν (!) αυτός υπάρχει μόνο στη φαντασία τέτοιων ανθρώπων. Κανείς από όλους αυτούς τους "ερευνητές" (του τηλεκοντρόλ και του πληκτρολογίου) δεν έχει παρουσιάσει κάτι το χειροπιαστό π.χ. ένα τέτοιο σκάφος!

Είναι δυνατόν στον αιώνα της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών, που καταγράφονται και βγαίνουν στη φόρα ακόμη και οι ιδιαίτερες στιγμές πλανηταρχών, να μην έχουμε καταγραφή αυτών των ...εξωγήινων όντων, εφόσον υπήρχαν;

Είναι δυνατόν τη στιγμή που δεκάδες χιλιάδες ερασιτέχνες αστρονόμοι (δε μιλάω για τους επαγγελματίες, γιατί αυτοί σίγουρα θα είναι... υπάλληλοι της νέας τάξης πραγμάτων!) καταγράφουν κάθε νύχτα τον ουρανό από όλες τις περιοχές του πλανήτη με υπερσύγχρονο και πανάκριβο εξοπλισμό (κι όχι με όπλο τη φαντασία τους, όπως οι ουφολόγοι) να μην έχουν κάποιο αντίστοιχο στοιχείο και τα μόνα ντοκουμέντα να είναι φωτογραφίες κακίστης ποιότητας και μαρτυρίες που είναι διάτρητες από παντού; (άσχετα αν προέρχονται από πιλότους κλπ)

Είναι δυνατόν να φταρνιζόμαστε στο έτος 2007 μ.Χ. κι αντί να πάρουμε αντιβίωση για τη γρίπη, να κάνουμε τελετές εκδίωξης των κακών πνευμάτων του φταρνίσματος;;;

Κάποιος είχε πει:

"ΑΝ ΠΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΚΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΣΤΡΑ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΑΜΕΣΩΣ, ΑΝ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΟΒΑΜΜΕΝΟ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙ"

Οσο πιο εντυπωσιακό είναι ένα παραμύθι, τόση περισσότερη διάθεση για να πιστέψουν θα δείξουν οι περισσότεροι, όσο δύσκολη είναι μια αλήθεια, τόσες περισσότερες αντιρήσεις θα δημιουργήσει.

Δημοσιεύτηκε

Εχεις διαβάσει κάποια από τις επιστημονικές μελέτες σχετικά με UFO κι αν ναι ποιές;. Εχεις διαβάσει καποια βιβλία για το θέμα κι αν ναί ποιά; Εχεις διαβάσει τα αποδιαβαθμισμένα έγγραφα 40-50 ετών απο FOIA (π.χ. στο site της CIA), έχεις ακουστά το Robertson panel;

Ή έβγαλες "πόρισμα" βλέποντας την TV; Και μάλιστα τον Πάλμο και τον Φουράκη; (που τους ανεφερες στο προηγούμενο post σου, προσωπικά επειδή δεν βλέπω σχεδόν ποτέ τηλεόραση, δεν τους ήξερα καν μέχρι που είδα τυχαία βιντεο τους σε ελληνικό site παραθρησκευτικής οργάνωσης). Ποιός έχει σειρά μετά; Ο Λιακόπουλος; Η Δρούζα, η Πάνια, ο Χαρδαβέλας;

Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι οι αναφορές και συγκρίσεις σου είναι ατυχείς. Οπως αν εσύ έλεγες σε κάποιον ότι ασχολείσαι με αστροπαρατήρηση κι αυτός σου απαντούσε ότι δεν του "βγηκαν" οι προβλέψεις του μέντιουμ Τούλα, ισχυρής αστρολόγου.

Τωρα βέβαια, αν ζητάς απο τους ερευνητές ("του τηλεκοντρόλ και του πληκτρολογίου", προφανώς δεν έχεις ιδέα το τί επιτόπια έρευνα είχε γίνει σε προηγούμενες δεκαετίες σε διάφορες χώρες) να σου παρουσιάσουν ... σκάφος οπως έγραψες, και δεν αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει αυτό που γράφεις ...

Να σημειώσω πάντως ότι υπάρχει physical evidence. Σχετική συζήτηση έγινε απο επιστημονικό panel πριν 10 χρόνια βλ

http://www.scientificexploration.org/jse/articles/ufo_reports/sturrock/toc.html

Physical Evidence Related to UFO Reports

The Proceedings of a Workshop Held at the

Pocantico Conference Center, Tarrytown, New York

September 29 - October 4, 1997

Για να το κλείσω απο πλευράς μου το θέμα, δεν θέλω να μπω σε αντιδικία με "true believers", με δυο λόγια ανθρώπους που θεωρούν ότι "ξέρουν" την όλες τις απαντησεις στο θέμα UFO. Είτε απο το ένα άκρο (New Age, occult), είτε απο το άλλο (ψευδο-σκεπτικιστές, τα UFO είναι προιον της φαντασίας).

Αλλά τα έγραψα για τους υπόλοιπους, ώστε να μη χρειαστούν να καταναλώσουν τον χρόνο που κατανάλωσα εγώ, για να βρουν κάποιες πρώτες απαντήσεις...

Δημοσιεύτηκε

Παρασύρθηκες κι εσύ από το θέμα της συζήτησης που είναι "πιστεύετε στα UFO" το οποίο μου θυμίζει ερώτημα του στυλ "πιστεύετε στα αεροπλάνα".

Που είδες να αμφιστητώ την ύπαρξη ΑΓΝΩΣΤΗΣ Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων; Υπάρχουν όπως υπάρχουν και άγνωστης ταυτότητας μη ιπτάμενα αντικείμενα ή υποβρύχια αντικείμενα ή οποιαδήποτε άλλα αντικείμενα.

Η απόσταση όμως από το "άγνωστο" μέχρι την ερμηνεία του αγνώστου είναι πολύ μεγάλη και οι διάφοροι "ερευνητές" (μπετατζήδες, υδραυλικοί, άνεργοι με πλούσια φαντασία, εισοδηματίες με ατελείωτο ελεύθερο χρόνο κ.ο.κ. - που θύμωσες που τους απεκάλεσα "του τηλεκοντρόλ και του πληκτρολογίου") την καλύπτουν με μεγάλη ευκολία, χάρη στη χρήση της αστείρευτης φαντασίας τους.

Ως εδώ καλά. Η συσχέτιση όμως με τα εξωγήινα όντα (που υποτίθεται πως πιλοτάρουν ή ελέγχουν αυτά τα "σκάφη") που είναι;

Ε;

:wink:

Επίσης:

α) Αφού αυτά τα σκάφη είναι "εξωγήινης" προέλευσης, υποτίθεται πως έχουν βάση κάπου έξω από τον πλανήτη μας και έρχονται προς τα κάτω για να κάνουν τη δουλειά τους. Δε μου λες, όταν μπαίνουν στην ατμόσφαιρα, πως δε δημιουργείται αυτή η ουρά φωτιάς, εξαιτίας της τριβής και της αντίστασης της ατμόσφαιρας, έτσι δηλαδή όπως συμβαίνει με κάθε ΥΛΙΚΟ αντικείμενο; Ιδιαίτερα το βράδυ θα έκανε ΜΠΑΜ από μακριά.

β) Αυτά τα "εξωγήινα" σκάφη (που τα πιλοτάρουν εξωγήινοι κ.ο.κ.) το βράδυ γιατί πετούν με αναμμένα φώτα και μάλιστα τόσο δυνατά ώστε και να θέλεις να μη τα προσέξεις να μη μπορείς, σα να σου λέει "εεεεε, ρε μ........ εδώ είμαι";; Ενα αεροπλάνο (γήινο, έ!!) μετά βίας το διακρίνεις σε μεγάλο ύψος, ένα Ούφο ξεχωρίζει από μακριά. Μήπως φοβούνται μη τους γράψει η εξωγήινη τροχαία για παράβαση του (εξωγήινου) ΚΟΚ;

Και τώρα σοβαρά: το ότι κάποιος είδε κάτι είναι δικαίωμά του να το λέει. Από τη στιγμή όμως που δεν αποδεικνύεται και δεν τεκμηριώνεται, οι οποιεσδήποτε ερμηνείες αυτού του "κάτι" θα ανήκουν στη σφαίρα της (ιδιαίτερα βολικής για κάποιους και καθόλου επιστημονικής) φαντασίας.

Οι σύνδεσμοι και τα "στοιχεία" που έδωσες αναφέρονται σε διάφορες ενδείξεις πως "κάτι παράξενο" συμβαίνει και τίποτε περισσότερο. Που το είδες το "εξωγήινο";

Δημοσιεύτηκε
Εχεις διαβάσει κάποια από τις επιστημονικές μελέτες σχετικά με UFO κι αν ναι ποιές;. Εχεις διαβάσει καποια βιβλία για το θέμα κι αν ναί ποιά; Εχεις διαβάσει τα αποδιαβαθμισμένα έγγραφα 40-50 ετών απο FOIA (π.χ. στο site της CIA), έχεις ακουστά το Robertson panel;[..]

Πάντως εμένα πιο πολύ εντύπωση μου κάνουν ορισμένες τοιχογραφίες γεηγενών λαών της Λατινικής Αμερικής ή τα τεράστια σχέδια των nazca, καθώς και άλλες μυστήριες "συμπτώσεις" στον Ελλαδικό χώρο (πχ. ισοσκελή τρίγωνα Δελφών-Ολυμπίας-Αθήνας και Παρθενώνα-Αφαία (Αίγινα)-Ναός Ποσειδώνα (Σούνιο), ούτε και εγώ το πίστευα, αλλά δοκιμάστε σε ένα χάρτη και θα το δείτε!) παρά αυτά που λες, που μπορεί στην τελική να είναι απλά υπερ-εξελιγμένα όπλα που επιθυμούν να μείνουν κρυφά.

*βέβαια ο τριγωνισμός μπορεί να εξηγηθεί με τις φοβερές γνώσεις γεωμετρίας που είχαν οι αρχαίοι Έλληνες και υποθέτοντας ότι ήταν εξίσου καλοί γεωδαίτες. Όχι, δεν πιστέυω σε Λιακοπουλαίους, ΓΙαννόπουλους, κούφιες γαίες κλπ., απλά παραθέτω τα στοιχεία και προβληματίζομαι. Εξίσου χαζό με την άνευ όρων πίστη σε υπερφυσικά φαινόμενα θα ήταν η απόρριψη κάθε συλλογισμού με την αιτιολογία "συμπτώσεις"-"παραισθήσεις" κλπ.

Σκόρπιες σκέψεις:

http://ngc253.blogspot.com/

travel... without movement...

Δημοσιεύτηκε

Το λες και μόνος σου. Παρά τα όποια σενάρια των "ευφάνταστων", οι αρχαίοι Έλληνες ήταν πολλοί καλοί σε όλα. Κι όσο παράξενο κι αν φαίνεται σε μας τους απογόνους τους (καμαρώστε κάτι απογόνους), ήταν απλοί άνθρωποι που οι περιστάσεις τους οδήγησαν στην ανακάλυψη και εξέλιξη τόσων επιστημών.

Οι ιστορίες μεταφοράς τους από άλλους κόσμους, Σείριο και 'γω δεν ξέρω από που αλλού, μόνο γέλιο μπορούν να προκαλούν.

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά η παλιά αυτή συζήτηση έχει επιτελέσει και με το παραπάνω το σκοπό της και έχει ξεφύγει από το πλαίσιο του site. Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε με περαιτέρω UFO-λογίες. Ευχαριστώ.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Guest
Αυτή η συζήτηση είναι κλειστή σε νέες απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης