Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Εχω το skywatcher Dob 8" με τα δυο προσθοφθαλμια που ερχεται μαζι . Μπορει καποιος να μου προτεινει εναν barlow καλο να αγορασω απο Ελλάδα γιατι στις αγορες απο εξωτερικό δεν τα παω καλά;

Ευχαρηστω πολυ. :D :D

Δημοσιεύτηκε
Γενικα να ξερεις οτι οτιδηποε καλο προσοφθαλμιο εχεις ειναι συν μιας και με τη ποιοτητα των προσοφθαλμιων που δινει η skywatcher δε βλεπεις πολλα. Αν θες να ξοδεψεις κατι παραπανω παρε γενικοτερα προιοντα της TELE VUE οπως σου προτεινε ο Γιωργος. Θα δεις διαφορα τοσο εντονη που θα μεινεις με το στομα ανοιχτο!

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
Αριστη η Televue αλλά να μην το παρακάνουμε! Εχουμε αναφερθεί πολλές φορές και σε προσοφθάλμια που είναι εξαιρετικά για το κόστος τους όπως ο barlow Ultima της Celestron και αρκετά προσοφθάλμια της Baader όπως τα hyperion για γενική παρατήρηση και τα orthoscopic για πλανητική.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
barlow Ultima της Celestron

Συμφωνώ και εγώ με τον Ανδρέα. Έχοντας παρατηρήσει αρκετές φορές με τον παραπάνω barlow θεωρώ πως είναι μία εξαιρετική επιλογή αποχρωματικού για την τιμή του. Και ο αντίστοιχος της baader είναι πολύ καλός. Ακόμα σε πληροφορώ ότι τα δύο προσοφθάλμια που έρχονται με το dob είναι καλής ποιότητας. Καλές παρατηρήσεις!

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε
Τα προσοφθάλμια της Televue είναι τα καλύτερα αλλά είναι μακράν και τα ακριβότερα.Οπότε οι Hyperion είναι προτιμότεροι σε σχέση απόδοσης/τιμής.Πάντως για τον Bαrlow της Televue, αξίζει να δώσεις το κάτι λίγο παραπάνω και να πάρεις οτι καλύτερο κυκλοφορεί.
Δημοσιεύτηκε

Παιδιά,

Είναι θέμα ποιότητας.

Θα πρόσθετα ότι τα παλαιότερα Celestron + Meade προσοφθάλμια και Barlows (Made in Japan) ήταν καλύτερα.

Το παλαιότερο Celestron (Vixen) SPC102 ήταν ένα πολύ καλό Acro τηλεσκόπιο, σήμερα το Celestron C102 HD είναι καλό αλλά όχι το ίδιο.

Το Celestron (Vixen) Firstscope 80 ήταν το standard για τις μικρές ACRO διόπτρες, σήμερα το Celestron Firstscope 80 είναι ένα απολύτως διαφορετικό τηλεσκόπιο optically επίσης και mechanically.

Όλα τα παλαιότερα προσοφθάλμια Celestron ήταν Made in Japan. Ακόμη και το παλαια καλα Celestron Kellners ήταν Made in Japan.

σήμερα ?

Έχω ακόμα μερικα από τη σειρά Meade Series 4000 plossls (made in Japan).

Πώς μπορεί να έιχε $80-$90 δολάρια ένα series 4000 προσοφθάλμιο και σήμερα τα βρίσκουμε μισές τιμές; (και λιγότερο)

Σήμερα οι Meade Series 4000 μοιάζουν αλλά δεν είναι τα ίδια προσοφθάλμια.

Δεν λέω ότι τα Celestron/Meade δεν είναι καλα, απλά στην ποιότητα δεν είναι τα ίδια .

Εδώ ενα μικρό test - βρείτε ένα ίδιο παλαιό και καινουργιο (Barlow ή προσοφθάλμιο) κατόπιν κάνετε ένα side-by-side comparison, η διαφορά θα είναι εμφανής.

Οι επιχειρήσεις Televue, University Optics, Baader και μερικοί άλλοι... κράτησαν την ποιότητά τους, και γί αυτό προτιμουνται.

-

Φιλικά, Frank

http://www.oaog.ca/

http://www.rascmontreal.org/

"Imagination is more important than Knowledge"

Δημοσιεύτηκε
Oπως και να το κανουμε την εικονα που θα δεις μεσα απο ενα TELE VUE δε θα τη δεις απο πουθενα αλλου. Και οι Hyperion ειναι παρα πολυ καλοι.

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Αντώνη πάρε ότι καλύτερο σηκώνουν τα οικονομικά σου. Και ο televue και ο ultima είναι ασφαλείς και άριστες επιλογές. Ωστόσο, για το καλό της τσέπης σου και για να διευρύνεις τις επιλογές σου, μην αποκλείσεις τις αγορές από εξωτερικό και ειδικότερα από astromart.

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε
Σας ευχαρηστω ολους για το ενδιαφέρον σας. Βρηκα κατι barlow σε ενα Ελληνικο site στο πλανηταριο αλλα δεν εχει τιμες. Για τι χρηματα περιπου μιλαμε οι Televue και ποια η διαφορα τους πχ με τους Celestron. Στο συγγεκριμενο site εχει 2 αλλα δεν ξέρω ποια η διαφορα τους.
Δημοσιεύτηκε
Τον Ultima θα τον βρεις κάπου στα 100 και κάτι και τον Televue πιθανώς στα 200 παρά κάτι. Αλλά καλύτερα πάρε τηλέφωνο να μάθεις ακριβείς τιμές.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Εχω και τον Ultima X2 και τον Televue X3 και είναι αμφότεροι άριστοι.

Εάν έχεις επιλογή για έναν μόνον τότε θα συμφωνήσω με τον Γιώργο.

Φιλικά,

angelos

Δημοσιεύτηκε

Να σας ρωτησω παιδια κατι να με διαφωτισετε καλυτερα να παρω televue barlow x2 h x3 ;; Ποιος πιστευετε οτι ειναι καλυτερος για το τηλεσκοπιο μου;;;

Ποιοι ειναι οι κοντοι barlow πχ οι Televue βγενουν και σε κοντου;;

Σας ευχαριστω και παλι!!

Δημοσιεύτηκε

Η αγορά barlow εξαρτάται και από τους προσοφθάλμιους που θα χρησιμοποιήσεις.

Η μέγιστη ωφέλιμη μεγέθυνση του τηλεσκοπίου σου είναι περίπου 200χ2=400Χ.

Άρα υπολογίζεις με τον barlow και τους προσοφθάλμιους σου την τελική μεγέθυνση που θέλεις πχ το τηλεσκόπιο σου με έναν προσοφθάλμιο 10mm και barlow 2x δίνει 1200x2/10=240x.

Πρόσεξε να έχεις εύρος στις μεγεθύνσεις που παίρνεις, να μην αλληλοκαλύπτονται και σκέψου και τις μελλοντικες αγορές.

Θα συμφωνήσω και εγώ με κάποια από τα παιδιά -televue barlow x2.

Δημήτρης

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε
επειδη και εγω εχω τηλεσκοπιο dob της skywatcher τα προσοφθαλμια που δινει δν ειναι και οτι καλυτερο.... :x :x :x :x με την πρωτη ευκαιρια θα παρω hyperion 5mm νομιζω ειναι μια καλη λυση με πολυ καλλη αποδωση τιμης-ποιοτητας αν σκεφτουμε οτι τα παραπανω προσοφθαλια ειναι στα99 ευρω

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης