arcadian Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2007 Καλησπερα σε ολους, εχω ενα προβλημα με την εστιαση!! ενω στο preview της φωτογραφιας στο lcd της καμερας αλλα και προηγουμενος μεσα απο την καμερα φαινεται οτι ειμαι σωστα εστιασμενος, οταν τις βλεπω στο pc φαινονται λιγο "χαλια". τις πταιει κατα την γνωμη σας? λειτουργω την καμερα με remote control, και αρα δεν κουνιεται απο το δαχτυλακι μου, αλλα δεν εχω δοκιμασει να ρυθμιζω τον καθρεπτη της καμερας "επανω" προκειμενου να γλυτωσω και τις μικρες δονησεις που προκαλει. θα το κανω και αυτο. επισης εχεις κανεις σας καμια εμπειρια απο το προγραμμα που κυκλοφορει, για να επιτυγχανεις σωστη εστιαση (οπως ισχυριζεται), το dslr focus? (http://www.dslrfocus.com/) σημ. Τηλεσκοπιο 8"celstron ADscGT XLT και dslr canon 400d. ευχαριστω εκ των προτερων Νικος Φιλικα, Νικος
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2007 Εφ οσον εχεις εστιασει σωστα το θολωμα δεν μπορει να οφειλεται σε κακη εστιαση.Αρα η οφειλεται σε κραδασμο του καθρεφτη οποτε λυση να τον κλειδωσεις επανω πριν φωτογραφησεις (αν εχει τετοια δυνατοτητα η μηχανη σου) η αν χρησιμοποιησες μεγαλο χρονο εκθεσης η ατμοσφαιρικη διαταραχη (seeing) θολωσε την εικονα σου. Στην δευτερη περιπτωση απλως φροντιζε να φωτογραφιζεις οταν εχει καλες ατμοσφαιρικες συνθηκες. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2007 Νίκο, το κλείδωμα του καθρέφτη στην 400D βελτιώνει την οξύτητα της εικόνας στις λεπτομέρειες, όταν τη χρησιμοποιώ με τηλεφακό ή τηλεσκόπιο. Οι βελτιώσεις διακρίνονται κυρίως στις μικρολεπτομέρειες. Χωρίς το κλείδωμα καθρέφτη πάντως η εικόνα δεν μπορεί να είναι πολύ προβληματική σε κανονικές μεγεθύνσεις. Σιγουρέψου ότι δεν είναι θέμα εστίασης τραβώντας μια σειρά φωτογραφιών του ιδίου θέματος, αλλάζοντας ελάχιστα την εστίαση κάθε φορά (manual). Δυστυχώς το μικρό σκόπευτρο της μηχανής δεν εξασφαλίζει απόλυτη ακρίβεια εστίασης. Σ΄αυτό οι SLR με φίλμ υπερέχουν ξεκάθαρα. Φιλικά, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2007 Ο φίλος λέει ότι οι φωτό φαίνονται σωστά και αφού τραβηχθούν όταν τις βλέπει στο LCD της κάμερας. Προφανώς δεν μπορεί η μεταφορά στο PC να αλλάζει μαγικά κάτι απλώς η μεταφορά στο PC και η εμφάνιση σε πλήρη ανάλυση αποκαλύπτει την έλλειψη εστίασης (ή άλλο πρόβλημα) που υπήρχε και δε διακρίνεται στο LCD. Εγώ πιστεύω ότι απλά είναι ανεστίαστες αλλά είναι δύσκολο να καταλάβεις πότε έχει εστιάσεις από το σκόπευτρο της μηχανής. Δεν έχω ψηφιακή SLR και δεν ξέρω πόσο καλή ιδέα της εστίασης δίνει το σκόπευτρο αυτό. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
arcadian Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2007 κατ'αρχας ευχαριστω και τους τρεις εξωγηινους φιλους που μου απαντησαν μαλλον ειναι λιγο απ'ολα, δηλ και κουνημα απο τον καθρεπτη αλλα και κακη εστιαση. αυτο που σκεφτηκα, και δεν εκανα μεχρι τωρα ειναι να κανω zoom στην lcd της καμερας οταν βλεπω την φωτογραφια που μολις τραβηξα, ετσι θα καταφερω σιγα σιγα να κανω καλυτερη εστιαση!σιγουρα θα πρεπει και οι συνθηκες να ειναι καλες, αλλα εγω τραβηξει πολλες (φωτογραφιες) και ολες ειναι σχεδον πανω-κατω ετσι!!! τεσπα, απλως ηθελα να σας συμβουλευτω, μηπως και κανω κατι παντελλως λαθος, και αφου δεν ειναι αυτη η κατασταση τοτε ολα λυνονται!! για το προγραμμα που ανφερω εχεις κανεις σας καμια γνωμη? αξιζει λετε? ΥΓ, εκανα το αρχικο ερωτημα μου, πριν λιγες ωρες και ηδη το εχουν διαβαζει 62 φιλοι και εχουν απαντησει 3, σουπερ εξυπηρετηση, ευχαριστω παιδες!! ευχαριστω και παλι!! Φιλικα, Νικος
kekropas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2007 Πρόσφατα και εγώ έκανα τις πρώτες απόπειρες οπότε διατήρησε τις επιφυλάξεις για αυτά που θα σου πω:-Δοκίμασε με μικρότερη μεγέθυνση ώστε να έχεις πιο σταθερό είδωλο-Κάνε μια προσπάθεια με αυτόματη εστίαση αν έχεις αρκετό φως καμιά φορά δουλεύει πολύ καλά!-Καλό είναι να έχεις το apperture στη μικρότερη δυνατή τιμή για να ελαχιστοποιήσεις το όποιο "τρεμούλιασμα" και μετά βλέπεις
aristarchus Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2007 Εαν η καμερα επιτρεπει ζοομ, ειναι ενα αλλο εργαλειο διαθεσιμο για να καρφωσεις την τελεια εστιαση. Δηλαδη θα κανεις οτι μπορεις με το ματι και προχωρας με την πρωτη ληψη .... μελετας την ληψη στην οθονη με την βοηθεια του ζοομ και προχωρας με δευτερη ληψη μεχρι το ζοομ να σου δειχνει μια τελεια ληψη. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
aristarchus Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2007 ΥΓ. Επειδη η οθονη ειναι μικρη, ειναι δυσκολο να κρινουμε μια φωτογραφια απο μονη της χωρις να κανουμε χρηση του ζοομ και το οποιο (το ζοομ) παιζει ενα σημαντικο ρολο με τετοια χρηση. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα