Jump to content

Βρέθηκε επιτέλους η σκοτεινή ύλη;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενδεχομένως ανακαλύφθηκε η ταυτότητα της σκοτεινής ύλης του Σύμπαντος. Ερευνητές από την Αγγλία και τη Γαλλία, ισχυρίζονται ότι ακτίνες γ που έρχονται από το κέντρο του γαλαξία μας, δείχνουν σημάδια αυτών των σωματίων φάντασμα, όπως τουλάχιστον προτείνονται από την πιο πειστική θεωρία που έχει διατυπωθεί γι αυτά.Η ταυτότητα της σκοτεινής ύλης του Σύμπαντος, η οποία είναι τουλάχιστον επταπλάσια της ορατής ύλης, είναι το κατ' εξοχήν μυστήριο της σύγχρονης αστρονομίας. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρχει γιατί η βαρύτητά της επηρεάζει τον τρόπο που αλληλοσυγκρατούνται και κινούνται οι γαλαξίες. Αλλά τα σωματίδιά της δεν εκπέμπουν καθόλου ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, κι έτσι δεν έχουν ποτέ ανιχνευτεί απευθείας. Κανείς δεν ξέρει με τι μοιάζουν τα σωματίδια αυτά, ή πως κατανέμονται ακριβώς. Παρόλα αυτά, επειδή η σκοτεινή ύλη αισθάνεται τη δύναμη της βαρύτητας με τον ίδιο τρόπο που την αισθάνεται και η συνηθισμένη ορατή ύλη, κανείς θα μπορούσε να στοιχηματίσει με σχετική ασφάλεια ότι πρέπει να υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις από αυτήν στο κέντρο του γαλαξία. Έτσι η ομάδα έστεψε την προσοχή της σε ένα διακριτό σχηματισμό ακτίνων γ που έρχεται από το κέντρο του γαλαξία.

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

 

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του physics4u, όπου μπορείτε να ενημερωθείτε και για άλλα θέματα σχετικά με την σκοτεινή ύλη.

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

 

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 3 μήνες αργότερα...
Παρότι αυτό το θέμα έχει πάψει από καιρό να συζητείται θα ήθελα να παραθέσω πώς με βάση κάποιών νέων ερευνών η σκοτεινή ύλη μπορεί να είναι στους σκοτεινούς γαλαξίες που δεν περιέχουν άστρα και υπάρχουν σε αναλογία 100:1, και δρούν σαν βαρυτικοί φακοί, παραμορφώνοντας την εμφάνιση των μακρινών φωτεινών γαλαξιών που βρίσκονται πίσω από αυτούς,σ έναν νέο τύπο λευκού νάνου όπου όταν τελειώνουν τα πυρηνικά του καύσιμα όπου οι θεμοκρασίες είναι κάτω των 4500 βαθμών Κέλβιν,παίρνουν προσωρινά τέτοιες μοριακές ορμές όπου αποροφούν περισσότερο φώς,στην άλω γαλαξιών και σε άλλα...

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης