Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Θα είθελα να μου δώσετε κάποια hints για LRGB επεξεργασία, είτε σε μορφή άρθρου, είτε βιβλίου, είτε αναφέροντας αγαπημένο σας software ( * ).

Βασικά έχω φτάσει (ψάχνοντας στο Ιντερνετ) στο σημείο που έχω τα 4 frames μου (stacked από μερικές δεκάδες frames με το registax, deconvoluted με το gimp), είτε σαν 4 ασπρόμαυρα, είτε ένα ασπρόμαυρο και τρία εγχρωμα (μιας και βρήκα στο gimp πως να κάνω colorize τα RGB). Και τώρα πως τα ενώνω; Και μάλιστα πως τα φέρνω "στην ευθεία" μιας και έχω κάνει λάθος όταν τα τράβαγα, και τα 2 από αυτά είναι περιστραμένα σε άσχετη γωνία μεταξύ τους και σε σχέση με τα άλλα δύο; Το προφανές είναι να τα κάνω layers σε κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας και προσεχτικά να τα κάνω rotate και align με το χέρι (και μετά τι θα τα κάνω ; add ; ).

Είπα μπας και γίνεται αυτόματα από κάποιο πρόγραμμα, και δοκίμασα το AstraImage και το Registax αλλά δεν παίρνω καλά αποτελέσματα - ή το ποιό πιθανών δεν τα χειρίζομαι σωστά. Και το AstraImage μιλάει για RGB όχι LRGB.

Υποπτέυομαι ότι η απάντηση είναι απλή σαν το αυγό του Κολόμβου, αλλά έχω "κολλήσει". Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

( * ) κατά προτίμηση free, ή δυνατόν για linux

Δημοσιεύτηκε
Δοκιμασε το Blink Comparator
Αυτό δεν το ήξερα, ευχαριστώ
και το Image Magick ( δε θυμαμαι site αν θες θα το ψαξω ) για να τ ασυνδυασεις .
Το έχω αλλά δεν μου έκοψε να το ψάξω, όντως το composite είναι πολύ ωραία εντολή.

Υπάρχει κάποιο link που να δείνει (κατά προτίμηση σε βάθος) πληροφορίες για την θεωρία από πίσω από τις τεχνικές ;

Δημοσιεύτηκε
Photoshop!!!!!!!!!!!

Θα φορτωσουμε τα τεσσερα αρχεια (L, R, G, B) στο Photoshop ως αρχεια και οχι layers! Μετα προχωραμε ως εξης:

(1) επιβεβαιωνουμε οτι ΟΛΑ τα αρχεια ειναι μονοχρωμα ... αν οχι, ενεργοποιουμε το καθε ενα και μετα παμε Image->Mode->Monochrome

(2) ενεργοποιουμε το Lum ... Select->All και μετα Edit->Copy

(3) πάμε στο παραθυρακι Channels (η Window->Channels) και παταμε το βελος στα ακρος δεξια και επιλεγουμε Merge Channels

(4) θα μας παρουσιαστει ενα νεο μικρο παραθυρακι ... θα επιλεξουμε "RGB" στην πρωτη επιλογη και "3" στην δευτερη επιτροπη ... και παταμε Οκ ...

(5) παλι θα μας παρουσιαστει ενα νεο μικρο παραθυρακι ... θα επιλεξουμε το σωστο αρχειο για καθε ενα απο το Red, Green και Blue και παταμε Οκ.

(6) σε αυτο το σημειο θα μας παρουσιαστει μια νεα φωτογραφια και η οποια ειναι RGB

(7) απο (2) εχουμε να προσθεσουμε το Luminance ... παμε Edit->Paste και στο πεδιο Opacity επιλεγουμε "Luminance" ... το 100% θα παραμεινει οπως ειναι

Ολα τα παραπανω θα σε παρουν 10-15 δευτερολεπτα να τα ολοκληρωσεις. Μην αφησεις τον ογκο του κειμενου να σε απομακρυνει.

Μια προυποθεση ειναι οτι εχεις προχωρησει με την ευθυγραμμιση μεταξυ αρχειων. Αν οχι, μπορεις να το κανεις χειροκινητα με την βοηθεια του Photoshop η λογισμικου (πχ. Maxim/DL, AIP4Win, Registax).

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε

Xίλια ευχαριστώ. Αλήθεια, πως κάνω την ευθυγράμμιση με το registax όταν έχω frames που είναι περιστραμμένα ; Το δοκίμασα και το τελικό αποτέλεσμα τα είχε κάνει stack χωρίς να τα περιστρέψει τις 8-9 μοίρες που είναι η διαφορά μου.

Αλήθεια, έχει κανείς την αντίστοιχη διαδικασία αλλά για gimp ;

Δημοσιεύτηκε
Λοιπόν, για όποιον ενδιαφέρεται, τελικά έκανα το εξής : κάθε μια από τις LRGB τις έσωσα σαν xxx_L.fit, xxx_R.fit, xxx_G.fit, xxx_B.fit. Πριν σώσω τις G,B τις περιέστρεψα κατά -8 μοίρες, όσο ήτανε η διαφορά μου με τις L,R (trial + error στο gimp). Μετά φόρτωσα τις RGB στο registax και τις έκανα align και stack σαν RGB (δοκίμασα το ίδιο και με τις 4 σαν LRGB αλλά δεν δούλεψε σωστά - υποπτεύομαι bug). Τέλος ανοιξα την RGB και την L ξεχωριστά στο gimp, πήγα στα cannels της έγρωμης και έκανα paste την L σαν Alpha channel.
Δημοσιεύτηκε
Να συνεχίσω το θέμα με τo τεχνιτό L εδώ ; Θα χρειαστώ κάποια hints για το πως ενώνεις δυο grayscale με ποσοστό 50/50 ή 25/75. Το δοκιμάζω σαν layers αλλά δεν δείχνει να δουλεύει. Ευχαριστώ.
Δημοσιεύτηκε

Οπως πάντα είμαι υπόχρεως.

Τα ίδια πράγματα είναι και στο gimp, αλλά το πρόβλημα είναι ότι τα δυο master frames μου είναι missaligned, και όταν κάνω drag το κόκκινο για να το φέρω στην θέση του, μου δημιουργεί μια τρίτη layer (floated layer) και από εκεί και πέρα το opacity είναι κοινό και για τις τρείς. Μου φένεται θα κάνω center/aligment ξεχωριστά, και μετά θα τις ενώσω σε master L.

Πάντως μια πρόχειρη δοκιμή με 33.33®/100(G) opacity (25/75) δεν μου έδωσε και πολύ θεαματική διαφορά σε σχέση με το αρχικό L. Σκέφτομαι να αναμείξω τα R-G raw bmps, και να κάνω την δουλειά από την αρχή αλλά σωστά αυτήν την φορά, δηλ, να τα κάνω πρώτα center και aligment, και μετά να προχωρήσω σε stack κλπ κλπ.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης