Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Πριν από λίγες μέρες απέκτησα ένα ακόμη προσοφθάλμιο, πιο πρακτικό, βαρύτερο, μεγαλύτερο, διαφορετικό από τα υπόλοιπα της συλλογής μου και πολύ εντυπωσιακό στη λειτουργία του, το Baader Hyperion Zoom 8-24mm clickstop, η ιδέα να αγοράσω ένα zoom μου μπήκε όταν είδα μέσα από ένα 8-24mm της Vixen με πεδίο 40 έως 60 μοίρες, τελικά προχώρησα στην αγορά του Hyperion λόγω του ότι στα 8mm προσφέρει τεράστιο πεδίο 68 μοιρών και στα 24mm πεδίο 50 μοιρών όπως ένας Super Plossl. To eye relief είναι από 12 έως 15mm και εξαρτάται απο την μεγέθυνση, ενώ με μία ελικοειδή κίνηση σηκώνετε το λαστιχένιο eye guard για πιο "ανενόχλητη" παρατήρηση.Τα click stops είναι στα 8, 12, 16, 20 και 24mm. Συγκριτικά με το Vixen zoom αλλά και με τους σταθερούς Hyperion προσοφθάλμιους δεν διαπίστωσα διαφορές στο contrast. Η αναζήτηση των αντικειμένων γίνεται πιο εύκολα με τα 24mm και μόλις εμφανιστούν στο πεδίο ζουμάρω απλά στην επιθυμητή μεγέθυνση. Βέβαια υπάρχει και ο Televue zoom αλλά ο λόγος τιμής απόδοσης νομίζω ότι στον Baader είναι ο βέλτιστος, με 175 Ευρώ από την AKTIS ήταν πειρασμός.

464295026_hyperionzoom.jpg.a462cb6664686d2a637a263a769c20e4.jpg

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης