Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μαρία, το αρχείο όπως κατεβαίνει είναι zip. Αν δεν έχεις Winzip, δεν μπορείς να κάνεις extract το αρχείο και να το δουλέψεις.

Αν τώρα έχεις κάνει όλα τα προηγούμενα, μπορείς να μου πείς τι μήνυμα βγάζει όταν την προσπαθείς, μήπως και βγάλουμε άκρη;

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε
Μαρία, το αρχείο όπως κατεβαίνει είναι zip. Αν δεν έχεις Winzip, δεν μπορείς να κάνεις extract το αρχείο και να το δουλέψεις.

Αν τώρα έχεις κάνει όλα τα προηγούμενα, μπορείς να μου πείς τι μήνυμα βγάζει όταν την προσπαθείς, μήπως και βγάλουμε άκρη;

Μου λέει πώς δεν είναι έγκυρη η διαδρομή και δεν μου το παίρνει..! :(

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημοσιεύτηκε
OK,

Ποιά διαδρομή δεν είναι έγκυρη; Πρέπει κανονικά να σου γράφει, Drive, Folder, File.

Που το κατέβασες; Και βέβαια που έγινε Extract.

Αν μπορείς δώσε μου αυτά και το βλεπω.

OK!! Λύθηκε το πρόβλημα!!Είχα ένα πρόβλημα με το WinZip που δεν το πρόσεχα φαίνεται αλλά λύθηκε...Ευχαριστω πάντως!!! :cheesy: :cheesy: :mrgreen: :wink: :D

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητοί φίλοι,

Πρίν απο όλα να ευχαριστήσω όσους ασχολήθηκαν με το θέμα, είναι σημαντικό για κάποιον να μοιράζεται τη δουλειά του με άλλους.

Αυτό όμως που με έχει παραξενέψει λίγο, έιναι η παντελής έλλειψη σχολίων για πιθανές βελτιώσεις. Αυτό μπορεί να σημαίνει 3 πράγματα

1) ΕΊΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ (που είναι και η πιθανότερη εξήγηση........... :twisted: )

2) Είναι παντελώς αδιάφορο οπότε Κάνε μας τη χάρη..... :evil:

3) Είναι ΑΘΛΙΟ και φυσικά ΔΕΝ ΕΠΙΔΈΧΕΤΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ ](*,)

Σε όποια περίπτωση όμως, και επειδή σε κανένα μήνα απο τώρα η V 1.0 θα είναι έτοιμη για δημοσίευση που θα περιλαμβάνει και το κομμάτι αποθήκευσης και εύρεσης φωτογραφιών αλλα και άλλες μικρές αλλαγες στο User Interface, θα παρακαλούσα για τα σχόλιά σας έτσι ώστε αν είναι τεχνικά δυνατό να συμπεριληφθούν.

Φιλικά

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Dear Mr. Sofoulis,

Πολύ καλή δουλειά! Είναι απλό, καταλαβαίνεις γρήγορα τον τρόπο λειτουργίας του.

Ως πτωχός και μόνος κιαλάκιας παρατηρητής προσάρμοσα ας πούμε κατα κάποιο τρόπο το μαζοχισμό μου καταχωρώντας τα κιάλια ως προσοφθάλμια. Δεν έχετε προβλέψει αντικείμενα που φαίνονται με το μάτι (άρα καταχώρησα στα προσοφθάλμια "visual" για οπτική παρατήρηση) όπως δορυφόρους (σατελάιτ σπότινκ), φλέαρς (ιρίντιουμ και μη), πεφταστεριών κλπ κλπ

Νομίζω με αυτές τις προσθήκες θα έχουμε στα χέρια μας ένα πλήρες ημερολόγιο αστροπαρατηρήσεων.

Ευχαριστώ

Χρίστος "WorkaholiC" Σωτηρόπουλος

Εθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των Πεζοδρομίων

Έφορος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Σ.Φ.Α.Κ.

http://www.sfak.org Facebook: www.facebook.com/groups/sfakorg

Δημοσιεύτηκε
Dear Mr. Sofoulis,

Αυτό πολύ μου άρεσε, θα καθιερωσω και θα υπογράφω έτσι........ :wink:

Η ιδές που έριξες είναι πολύ καλές, σε πρώτη φάση μπορέις να χρησιμοποιήσεις την επιλογή "Other" όταν ανοίγεις ένα καινούργιο αντικείμενο στη βάση (δορυφόροι κλπ) και στο όνομα καταλόγου να χρησιμοποιείς ένα σταθερό κωδικό για κάθε είδος (ως παραδειγμα..SAT01 για δορυφόρους, COM01 για κομήτες, FLR για Flares και FLR-I για Iridium)

Θα προσθεσω και τη δυνατότητα καταγραφής παρατηρήσεων Naked-Eye και Κυαλιών καθώς και τη δυνατότητα επιλογής περισσότερων ειδών προς παρατήρηση στην V 1.0 που θα βγεί σε κανένα μήνα.....

Regards

D.Sofoulis :twisted:

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Μόλις τώρα βρήκα το χρόνο να ρίξω μια ματιά. Εντυπωσιάστηκα! Αν μη τι άλλο, έχει δυνατότητες (και πολλές μάλιστα). Μια - δυο παρατηρήσεις, έτσι με μια πρώτη ματιά: Θα μου άρεσε, ακόμα κι αν φαίνεται εξεζητημένο, να μπορώ να καταχωρήσω τις παρατηρήσεις μου αναγράφοντας και την Julian Day, εκτός της πιο συνηθισμένης ημερολογιακής μέρας. Η Julian Day είναι πολύ χρήσιμη για τους μεταβλητούς αστέρες. Επίσης, θα ήταν πολύ χρήσιμο να υπάρχει ένα πεδίο ξεχωριστό, όπου να μπορεί να καταγραφεί η εκτίμηση του φαινόμενου μεγέθους (πολύ χρήσιμο για μεταβλητούς αστέρες, αστεροειδείς και κομήτες). Ένα πεδίο όπου να μπορώ να σημειώσω τις συντεταγμένες του αντικειμένου όπως εγώ τις εκτίμησα (ή απλά όπως θέλησα να τις καταχωρήσω από ένα χάρτη ή βάση δεδομένων - είναι συχνά πολύ χρήσιμο όταν ανατρέχω στις σημειώσεις μου, αλλιώς πασχίζω να καταλάβω πού βρίσκεται - μου συμβαίνει συχνά με λιγότερο διάσημα ουράνια σώματα), θα βοηθούσε, ιδίως για κομήτες, αστεροειδείς και πλανήτες. Τέλος, σαν βοήθημα στην καταγραφή των παρατηρήσεων θα μπορούσε να υπάρχει ένα πλήκτρο επιλογών που να ανοίγει ένα αρχείο με τις συντομογραφίες των περιγραφών Dreyer, ώστε να μπορεί κανείς να τις χρησιμοποιήσει για τις περιγραφές του αν θέλει.

Ωραία δουλειά! Μπράβο!!

Δημοσιεύτηκε
Μια - δυο παρατηρήσεις, έτσι με μια πρώτη ματιά: Θα μου άρεσε, ακόμα κι αν φαίνεται εξεζητημένο, να μπορώ να καταχωρήσω τις παρατηρήσεις μου αναγράφοντας και την Julian Day, εκτός της πιο συνηθισμένης ημερολογιακής μέρας. Η Julian Day είναι πολύ χρήσιμη για τους μεταβλητούς αστέρες. Επίσης, θα ήταν πολύ χρήσιμο να υπάρχει ένα πεδίο ξεχωριστό, όπου να μπορεί να καταγραφεί η εκτίμηση του φαινόμενου μεγέθους (πολύ χρήσιμο για μεταβλητούς αστέρες, αστεροειδείς και κομήτες). Ένα πεδίο όπου να μπορώ να σημειώσω τις συντεταγμένες του αντικειμένου όπως εγώ τις εκτίμησα (ή απλά όπως θέλησα να τις καταχωρήσω από ένα χάρτη ή βάση δεδομένων - είναι συχνά πολύ χρήσιμο όταν ανατρέχω στις σημειώσεις μου, αλλιώς πασχίζω να καταλάβω πού βρίσκεται - μου συμβαίνει συχνά με λιγότερο διάσημα ουράνια σώματα), θα βοηθούσε, ιδίως για κομήτες, αστεροειδείς και πλανήτες. Τέλος, σαν βοήθημα στην καταγραφή των παρατηρήσεων θα μπορούσε να υπάρχει ένα πλήκτρο επιλογών που να ανοίγει ένα αρχείο με τις συντομογραφίες των περιγραφών Dreyer, ώστε να μπορεί κανείς να τις χρησιμοποιήσει για τις περιγραφές του αν θέλει.

Ωραία δουλειά! Μπράβο!!

Νίκο , σε ευχαριστώ για τα καλα σου σχόλια. Όπως είπα και στο προηγούμενο post μου, το θέμα κομήτες κλπ θα λυθεί (στο βαθμό που είναι εφικτό φυσικά) στην επόμενη verision μαζί με κάποια άλλα σχόλια άλλου φίλου.

Για την Julian date, το βλέπω λίγο δύκολο καθώς θα πρέπει να υπολογιστεί απο την φόρμα όταν θα ανοίγει και δεν ξέρω αν η Access το υποστηρίζει. Είναι πάντως καλή ιδέα και θα την προσπαθήσω.

Οι συντεταγμένες είναι αλήθεια μου έλειπαν και εμένα σαν πληροφορία, μπορώ να τις εντάξω κανένα πρόβλημα. Το δύσκολο ίσως θα είναι η καταγραφή "ιδίων" συντεταγμένων. Θα το προσπαθήσω και βλέπουμε. Το φαινόμενο μέγεθος είναι εύκολο κανένα πρόβλημα.

Τώρα τις περιγραφές Dreyer δεν τις γνωρίζω σαν θέμα, αν υπάρχει κάπου ένας κατάλογος για να τις κατεβάσω και μετά βρώ έναν τρόπο να τις διασυνδέσω δεν βλέπω πρόβλημα. Μπορείς να με βοηθήσεις σε αυτό;

Φιλικά

Δημήτρης

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε
Για την Julian date, το βλέπω λίγο δύκολο καθώς θα πρέπει να υπολογιστεί απο την φόρμα όταν θα ανοίγει και δεν ξέρω αν η Access το υποστηρίζει. Είναι πάντως καλή ιδέα και θα την προσπαθήσω.

Σίγουρα θα ήταν άψογο να υπολογίζει μόνο του τη Julian Date, αλλά, εντάξει, δε ζητούσα τόσα πολλά. Μπορώ και τη βρίσκω (με λίγο κόπο) και μόνος μου. Απλά να υπάρχει ένα χωριστό πεδίο για να τη σημειώνει κανείς, αυτό εννοούσα. Άμα σε παρακουράσουμε με υπερβολικές απαιτήσεις, μπορεί να μην έχεις δυνάμεις να αποδώσεις σε άλλα πιο βασικά και μετά τι θα απογίνουμε εμείς τα πτωχα! :cheesy:

Τις περιγραφές Dreyer κάπου τις έχω χαμένες στα αρχεία μου, τις έχω βρεί και σε ένα site, ένα μικρό αρχείο κειμένου είναι, μόλις το βρω θα σου πω.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης