Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Φίλοι μου γεια σας.

Βρισκόμουν που λέτε κάποια μέρα λίγο μετά το Πάσχα, μαζί με την γυναίκα μου, σε ένα από τα υποκαταστήματα των DIA και ψωνίζαμε, όταν το μάτι μου έπεσε σε ένα από τα μεταλλικά καλάθια του καταστήματος που περιείχε γυναικεία βαλιτσάκια (νεσεσέρ), αρκετά ανθεκτικά, φτιαγμένα από σκληρό πλαστικό, σε διάφορα χρώματα και στην εξαιρετικά χαμηλή τιμή των 8 ευρώ το κομμάτι. Αρχικά, μου φάνηκε καλή ιδέα αγοράς για την γυναίκα μου. Η ίδια όμως δεν φάνηκε να ενδιαφέρεται και στράφηκε αλλού. Και μπορεί η ίδια να μην ασχολήθηκε καθόλου με το βαλιτσάκι, τα δικά μου μάτια όμως συνεχώς το παρατηρούσαν και το περιεργάζονταν. Και ξαφνικά μου ήρθε η ιδέα: «Βαλιτσάκι μεταφοράς αντίβαρων!». Αμέσως άνοιξα ένα μπλε χρώματος (εντάξει, είμαστε και αγοράκια!) και το εξέτασα προσεκτικά. Λίγη ώρα αργότερα ένα μπλε βαλιτσάκι περνούσε από τον κυλιόμενο διάδρομο του ταμείου των DIA, ενώ η γυναίκα μου κοιτούσε με απορία την γεμάτη ευχαρίστηση έκφραση του προσώπου μου…

Είναι γεγονός ότι τα χάρτινα κουτιά με το φελιζόλ, με τα οποία παρέχονται τα αντίβαρα της HEQ5, ούτε μεταφέρονται εύκολα, ούτε έχουν αντοχή στο χρόνο. Ήταν η κατάλληλη στιγμή για να αντικατασταθούν. Αφού λοιπόν έβγαλα μέσα από το βαλιτσάκι ένα διαχωριστικό κομμάτι και το σχετικό καθρεφτάκι, κατασκεύασα σχετικά πρόχειρα δύο βάσεις στήριξης από λεπτά στρώματα φελιζόλ, μια για το κάθε αντίβαρο, από υλικό που τύχαινε να έχω στο σπίτι και σε όση επιφάνεια μπορούσα να το περάσω, γιατί δεν είχα και αρκετό. Σημασία έδωσα στο να καλύψω τουλάχιστον την κάτω πλευρά της βαλίτσας, εκεί που τα δύο τμήματα ενώνονται με τους μεντεσέδες, αλλά και να γεμίσω το «βάθος» της βαλίτσας, ώστε τα αντίβαρα να τοποθετούνται εφαρμοστά και να μην μετακινούνται ή χτυπάνε κατά την μεταφορά. Τελικά αυτή η σχετική έλλειψη βοήθησε, γιατί ένα έστω μικρό τμήμα του κάθε αντίβαρου πρέπει να είναι ελεύθερο για να μπορούν τα δάχτυλα να εφαρμόζουν πάνω του στέρεα.

Πρόσφατα, η οικογένεια των αντίβαρων μεγάλωσε ( http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=5514 ) και γιαυτό σήμερα προχώρησα σε μερική τροποποίηση των στρώσεων του φελιζόλ, αφαιρώντας κάποια, ενώ τοποθέτησα και στα εσωτερικά τοιχώματα λεπτό προστατευτικό υλικό, ώστε να μπορεί να δεχθεί η βαλίτσα το τρίτο μέλος της. Τώρα πια χωράνε και τα τρία αντίβαρα οριακά μεν, αλλά το σημαντικότερο εφαρμοστά.

Το βαλιτσάκι αυτό σας το παρουσιάζω. Έχει καθαρό βάρος 800gr., ενώ μαζί με τα αντίβαρα ζυγίζει 13,3kgr (0,8+5+5+2,5). Είναι αρκετά μαζεμένο και σου μεταδίδει μια αίσθηση επάρκειας και σιγουριάς για τα μεταφερόμενα αντίβαρα. Έχει άνετη και ανατομική λαβή, που βοηθάει αρκετά στην μεταφορά, ενώ ο μηχανισμός κλεισίματος διαθέτει ειδικό διακόπτη κλειδώματος, ο οποίος ενεργοποιείται αν περιστραφεί κατά 90ο – δυνατότητα πολύ σημαντική για την ασφάλεια κατά την μεταφορά. Δεν πιστεύω να παρέχεται ακόμα από τα καταστήματα των DIA, αλλά είμαι σίγουρος ότι, παρόμοια «made in china» βαλιτσάκια, μπορεί να βρει ο καθένας σε αντίστοιχα καταστήματα ειδών ταξιδίου ή στα γνωστά πολυκαταστήματα.

Εσείς αλήθεια, πώς μεταφέρετε τα αντίβαρά σας?

Φιλικά

PapGeo

-------------------------------

Ακολουθούν φωτογραφίες.

Εδώ το βαλιτσάκι κλειστό:

1377949183_DSCCounterweightMiniSuitcase1M.JPG.10dd5a8da37dfd37ec0c8ecab3557d74.JPG

Δημοσιεύτηκε
Εδώ και με το δεύτερο αντίβαρο εκτός, με τον «Βενιαμίν» της οικογένειας να αποκαλύπτεται στον πάτο:

508468859_DSCCounterweightMiniSuitcase4M.thumb.JPG.cccd12bda08985bc170d5f74981790ca.JPG

Δημοσιεύτηκε

Καλά Γιώργο δεν παίζεσαι.Και φτιάχνεις ωραία πράγματα και μας δίνεις ιδέες. Θα μου λύσεις μόνο μια απορία; Αν δεν είχε σε μπλε χρώμα και είχε μόνο σε ...ροζάκι :mrgreen: τί θα έκανες \:D/ \:D/ . Ετσι για να γελάσουμε και λίγο.

Αντε να δούμε τί άλλο θα σκεφτείτε οι Γρανάζηδες του Μάστροβοξ.

Φιλικά

Νίκος Λαμπρίδης

Eppur, si muove

Galileo Galilei (1564-1642)

Δημοσιεύτηκε

Θα μπορούσε να πάρει μια μικρή...μπαγκαζιέρα μηχανής! (Βέβαια 8 ευρώ δε πουλιέται καμία.. :P )

Εγώ πάντως δε βγάζω τα αντίβαρα από η στήριξη.

Στο αμάξι μεταφέρεται πάνω σε μια πετσέτα θάλασσας ξαπλωμένη, και στο σπίτι μένει ξάπλα στην καρέκλα του δωματίου μου.. :mrgreen:

Σκέφτομαι πάντως σοβαρά να τρυπήσω τη βέργα της στήριξης που τα κρατάει σε 2-3 σημεία (ανάλογα με το ζύγισμα του σωλήνα) και να χρησιμοποιώ περαστή βέργα στη θέση του σφυγκτήρα.

Φυσικά πρέπει και στο βαρίδι να συνεχίσω την τρύπα ώστε να βγαίνει από την άλλη πλευρά η βέργα.

Η τελευταία στη μια πλευρά θα έχει κολλημένη "τάπα" και στην άλλη πλευρά θα φτιάξω βόλτες που θα σφίγγει ένα παξιμάδι.

Έτσι ο φόβος να "γλυστρήσουν" τα βαρίδια από λάθος σφίξιμο του σφυγκτήρα εκμηδενίζεται..

Τι λέτε?? :-k :-k :-k

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε

Οι «Γρανάζηδες» του Mastrovox! Καλό μου ακούγεται! Παιδιά σας ευχαριστώ. Κι εγώ γιαυτό τα ανεβάζω εδώ, για να δίνω - και να παίρνω από εσάς - νέες ιδέες και υποδείξεις. Μοιράζομαι βέβαια μαζί σας και την χαρά της όποιας δημιουργίας.

Νίκο, σχετικά με το ερώτημά σου (χρώμα), θα με χάλαγε κάπως, αλλά με ξέρεις τώρα, είμαι πρακτικός τύπος και αυτό υπερισχύει. Μπορεί όμως και να την έβαφα.

Αργύρη, την πατέντα που αναφέρεις μπορείς κάλλιστα να την προχωρήσεις, αν θεωρείς ότι σε εξυπηρετεί. Θα πρέπει όμως να κάνεις τρύπημα ακριβείας, γιατί λίγο να υπάρχει απόκλιση κάποιου τρυπήματος από τον κοινό άξονα, δεν θα μπαίνει μέχρι τέλους η βέργα. Η στήριξή σου δεν έχει βίδα-φρένο στο κατώτατο σημείο της για την περίπτωση που γλιστρήσουν τα αντίβαρα?

Φιλικά

Γιώργος - Γρανάζης O:)

Δημοσιεύτηκε

Γιώργο σωστά. Προκειμένου να κάνουμε τη δουλειά μας δεν θα κολλήσουμε στο χρώμα. Αλλωστε κι εγώ που μιλάω το βαλιτσάκι των προσοφθαλμίων μου το αγόρασα απο κατάστημα με είδη...κομμωτηρίου :mrgreen:

Ηθελα κι εγώ να ρωτήσω τον Αργύρη για την προεξοχή-φρένο του άξονα. Δεν υπάρχει ή δεν της έχεις εμπιστοσύνη Αργύρη; Και ακόμα κάτι άλλο. Εχει γραφεί αλλού ότι αξονας αντιβάρων στράβωσε όταν έμεινε με τα αντίβαρα χωρίς τηλεσκόπιο επάνω. Με τις τρύπες δεν μειώνουμε την αντοχή-ακαμψία του;

Φιλικά

Νίκος Λαμπρίδης

Eppur, si muove

Galileo Galilei (1564-1642)

Δημοσιεύτηκε
Γιώργο σωστά. Προκειμένου να κάνουμε τη δουλειά μας δεν θα κολλήσουμε στο χρώμα. Αλλωστε κι εγώ που μιλάω το βαλιτσάκι των προσοφθαλμίων μου το αγόρασα απο κατάστημα με είδη...κομμωτηρίου :mrgreen:

Άντε και να βρεθούμε σε καμιά παρατήρηση, φαντάζομαι στιχομυθία:

- (Γιώργος) Νίκο, έχεις πρόχειρο εκείνο το προσοφθάλμιο?

- (Νίκος) Το έχω βάλει πάνω – πάνω, σε κείνο το βαλιτσάκι κομμωτηρίου. Γίωργο, έχει πέσει κάτω ένα από τα φελιζόλ του νεσεσέρ σου. Πρόσεχε θα το πατήσεις! :lol: :lol: :lol:

...Επανερχόμενος στην τάξη, κι εγώ είχα διαβάσει κάτι σχετικό με στράβωμα του σωλήνα, νομίζω ενός Bresser. Εκεί όμως δεν είχε γίνει κάποια τροποποίηση. Προσωπικά, πιστεύω υπάρχει μια πιθανότητα εξασθένησης, αλλά αν οι τρύπες είναι μικρές, δεν ξέρω… :-k έτερος καππαδόκης?

Δημοσιεύτηκε
Πολύ καλό και αυτό!!Δεν παίζεσαι!!! Μου άρεσε και η μικρή νουβελίτσα!!! =D> =D> =D> :D :cheesy:

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημοσιεύτηκε
Η ευρηματικοτητα σε ολο της το μεγαλειο!!!! =D> =D> =D>

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Μαστρο-Αργύρη,

Θα διαφωνήσω με τη λογική των τρυπών και του διαπερασμένου αντίβαρου για τους εξής λόγους:

1) Η διάμετρος της ράβδου είναι μικρή και η πιθανότητα να εξασθενήσει ΣΟΒΑΡΑ με τις τρείς τρύπες είναι μάλλον σιγουρη.

2) Οι τρύπες στη ράβδο είναι περιοριστικές απο τη φύση τους. Σε πιθανό φόρτωμα του τηέσκοπίου με επιπλέον εξοπλισμό, δεν θα σου επιτρέπεται η μετακίνηση των αντιβάρων για να το ζυγίσεις.

3) το ταίριασμα Τρυπών αντιβάρων-τρυπών ράβδου-πύρου συγκράτησης θα είναι παιδεμός στο βγάλε-βάλε (ειδικότερα στο βάλε)

Εγώ προσωπικά, αν έκανα κατασκευή σε μηχανουργό, θα έκανα το εξής: (αν μου επιτρέπεις δηλαδή)

Θα έκοβα σπέιρωμα στην εσωτερική τρύπα των αντιβάρων

Θα κατασκεύαζα μία ράβδο απο ανοξείδωτο, στην οποία θα κοβόντουσαν τα αντίστοιχα σπειρώματα για να υποδεχθούν τα αντίβαρα.

Τα αντίβαρα θα έμπαιναν βιδωτα (συνεπώς και πιό ομαλά) μέχρι τη θέση που θα ήθελα και θα ασφάλιζαν στη θέση τους με δύο παξιμάδια (ένα επάνω και ένα κάτω). Ουτε τρύπες ούτε τίποτα.

Φιλικά,

Μαστρο-Μήτσος

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε
Με αυτό τον τρόπο που περιγράφεις Δημήτρη δεχόταν τα αντίβαρα ένα ρώσικο νευτώνιο σε γερμανική (TAL1) που είχα παλαιότερα. Δεν ξέρω αν στη σημερινή τους έκδοση έχει αλλάξει αυτός ο τρόπος φορτώματος των αντίβαρων, αλλά τότε δούλευαν περίφημα.
Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα μαστόρια και καλή εβδομάδα!! :D

Τι θα φτιάξουμε σήμερα?? :mrgreen:

Καταρχήν ευχαριστώ όλους και συγνώμη PapGeo που χρησιμοποίησα αυτή την ενότητα για δική μου ερώτηση.. 8-[ 8-[ :oops:

Η βέργα της στήριξης (GP-DX) έχει στο τελείωμά της "προεξοχή-φρένο" σε περίπτωση πτώσης των αντίβαρων.. Ευτυχώς δεν έτυχε να γλυστρήσουν ποτέ. Απλά σκεφτόμουν κάτι πιο σταθερό..

Δίκιο έχετε όμως. Δεν πρέπει να τρυπήσω τη βέργα, όχι γιατί φοβάμαι μη στραβώσει αλλά για το παίδεμα του ζυγίσματος ανάλογα με τον εξοπλισμό... :-k

Καλύτερα θα ήταν η κατασκευή μιας καινούργιας βέργας με βόλτες καθώς και καινούργια αντίβαρα (με βόλτα) ώστε να μπαίνουν βιδωτά, σύμφωνα με την ξακουστή βελτιωτική εταιρία "Mr. Sofoulis Development Systems"... :-note :-note

Δημήτρη (φυσικά και επιτρέπω και σε εσένα και σε όλους!! :D ), το θέμα είναι να βρω λύση με τα 2 παξιμάδια που λες και πως θα "σφίγγουν" αφού θα υπάρχει σπείρωμα μέχρι το τέλος της βέργας.... :-k :-k :-k :-k

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε
Καλύτερα θα ήταν η κατασκευή μιας καινούργιας βέργας με βόλτες καθώς και καινούργια αντίβαρα (με βόλτα) ώστε να μπαίνουν βιδωτά, σύμφωνα με την ξακουστή βελτιωτική εταιρία "Mr. Sofoulis Development Systems"... :-note :-note

Δημήτρη το θέμα είναι να βρω λύση με τα 2 παξιμάδια που λες και πως θα "σφίγγουν" αφού θα υπάρχει σπείρωμα μέχρι το τέλος της βέργας.... :-k :-k :-k :-k

Αργύρη, η ιδέα πάει περίπου ως το συνημμένο

Επίσης, και για να βάλουμε τα π΄ργματα σε μία τάξη: Ως εταιρία σας ευχαριστουμε πολύ που μας αναφέρετε στο κείμενό σας ΑΛΛΑ........

Η γνωστή εταιρία βελτιώσεων λέγεται Sofoulis Instruments, μέλος μαζί με την Sofoulis Technologies (που ασχολείται με software) της επίσης πολύ γνωστής SOFOULIS INDUSTRIES (Γειά σου Αντώνη) της οποίας ο υπογράφων είναι Πρόεδρος, και αν μας ξαναλλάξετε το όνομα θα βάλω τους νομικούς μας συμβούλους (Nikos, Nikos and Nikos) να σας κάνουν μύνηση :twisted:

Φιλικά

Δημήτρης

875254670_-.jpg.7941a4eeeb77c243ba9d1315ffed8904.jpg

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε
Με αυτό τον τρόπο που περιγράφεις Δημήτρη δεχόταν τα αντίβαρα ένα ρώσικο νευτώνιο σε γερμανική (TAL1) που είχα παλαιότερα. Δεν ξέρω αν στη σημερινή τους έκδοση έχει αλλάξει αυτός ο τρόπος φορτώματος των αντίβαρων, αλλά τότε δούλευαν περίφημα.

Σοβαρά; Δεν το ήξερα, όμως μου φάνηκε λογική ιδέα!

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Φίλοι μου, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και τις ιδέες που παραθέτετε. =D> Έχω την εντύπωση ότι το θέμα που άνοιξε ο Αργύρης αδικείται εδώ και θα έπρεπε να μεταφερθεί κάπου αλλού, ίσως εδώ: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=5514

Προσωπικά πιστεύω, ότι πέραν από τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει ο δυναμικά ανερχόμενος όμιλος εταιριών SOFΟULIS , το τελικό προϊόν που θα προκύψει, θα πρέπει να διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά που να το κάνουν επιτυχημένο, δηλαδή, να είναι εύκολο στην κατασκευή, με χαμηλό κόστος και φιλικό στη χρήση. Γιαυτό, χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω σε καμία περίπτωση τα υψηλής ποιότητας προϊόντα του άνω ομίλου, πιστεύω, ότι μια απλούστερη κατασκευή, όπως αυτή που παρουσιάστηκε στο παραπάνω link, με καλύτερο σχεδιασμό, αποτελεί ευκολότερη και οικονομικότερη λύση. Είναι δε και φιλικότερη, γιατί τα αντίβαρα γλιστρούν ελεγχόμενα και εύκολα πάνω σε όλο το μήκος της μπάρας στήριξης, ενώ σταθεροποιούνται με ασφάλεια το ίδιο εύκολα μέσω της αντίστοιχης στρόφιγγας.

Με όλο το σέβας (κοινώς «μπαρδόν»)

Μαστρο -Γιώργος O:)

Δημοσιεύτηκε
το τελικό προϊόν που θα προκύψει, θα πρέπει να διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά που να το κάνουν επιτυχημένο, δηλαδή, να είναι εύκολο στην κατασκευή, με χαμηλό κόστος και φιλικό στη χρήση.

Μαστρο-Γιώργο μου με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Απλό, έυκολο και φιλικό. Στο κάτω κάτω αν είχαμε τη δυνατότητα για εξελιγμένες κατασκευές, έξω απο τα όρια των δυνατοτήτων όλων μας, η PapGeo Astronomics ή η Sofoulis Industries θα ήταν γεγονός, θα τις μοσχοπουλάγαμε και θα κάναμε και τους καμπόσους.

Μαστρο-Μήτσος.

Δημήτρης

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης