Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά καλημέρα. Σκέφτομαι κάποια στιγμή να μετατρέψω την 300d που έχω και ήθελα να ρωτήσω αν κανείς έχει αλλάξει το ενσωματωμένο φίλτρο ir-cut της Canon DSLR που έχει με αυτό της baader. Με ενδιαφέρουν γνώμες, εντυπώσεις και - πολύ σημαντική πληροφορία - αν γνωρίζει κανείς κάποιο αξιόπιστο και οικονομικό service στην Αθήνα για την τοποθέτηση του φίλτρου.

Ευχαριστώ,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε

Ηλια,

Ειχα ρωτησει τον αντιπροσωπο της εταιρειας οπου παιρνουμε τις μηχανες για σερβις και με ενημερωσανε οτι το κανουνε εκ μερους μας .... δεν ρωτησα τι κοστος υπαρχει αλλα το καλο ειναι οτι θα το κανουνε.

Αν επιθυμεις να προχωρησεις ο ιδιος, υπαρχει η σελιδα του Gary Honis οπου περιγραφει τα παντα (με πλουσιο φωτογραφικο υλικο). Ριξε μια ματια εδω: http://ghonis2.ho8.com/rebelmod.html .

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε

Αντώνη, ευχαριστώ για την απάντηση και την κατεύθυνση που μου έδωσες. Σε ένα ψάξιμο που είχα κάνει είδα κι εγώ τον οδηγό του GH, αλλά για να είμαι ειλικρινής ...αγριεύτηκα :lol:

Προτιμώ να το δώσω σε κάποιον τεχνικό να το φτιάξει, αλλά από την άλλη δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω για παράδειγμα, 180 ευρώ + μεταφορικά που ζητάει ο Baader για τη μετατροπή, έστω κι αν σε αυτή την τιμή περιλαμβάνονται τα 75 ευρώ που κοστίζει το φιλτράκι ...

Δημοσιεύτηκε
Προτιμώ να το δώσω σε κάποιον τεχνικό να το φτιάξει, αλλά από την άλλη δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω για παράδειγμα, 180 ευρώ + μεταφορικά που ζητάει ο Baader για τη μετατροπή, έστω κι αν σε αυτή την τιμή περιλαμβάνονται τα 75 ευρώ που κοστίζει το φιλτράκι ...

Ηλια,

Για εκατο ευρω να λαβει ευθυνη να την φτιαξει δεν το βλεπω και πολυ ασχημα. Αν κατι παει στραβα, ειναι δικο του προβλημα. Ετσι και αλλιως δεν γνωριζα οτι ο Baader κανει την μετατροπη.

Στην Αθηνα (Μοσχατο/Ταυρο), πολυ ευκολα βλεπω τους μηχανικους της Canon να ζητησουν 100 ευρω.

Τωρα, αν κανεις την αλλαγη εσυ και κατι παει στραβα, μπορεις να βρεις μια αλλη με σχετικα λιγα χρηματα.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε
Όταν κάνεις την αλλαγήεπηρεάζεται η επίγεια φωτογράφηση;

Οντως επηρεαζεται ... χρειαζεται αλλαγη στο White Balance ...

Πόσο βελτιώνεται η αστροφωτογράφηση;

Αρκετα ... ιδιαιτερα στο κοκκινο και υπερυθρο οπως νεφελωματα εκπομπης.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε

Δηλαδή Αντώνη πρέπει να αλλάζω το white balance ανάλογα τη χρήση;

Δημοσιεύτηκε

Δηλαδή Αντώνη πρέπει να αλλάζω το white balance ανάλογα τη χρήση;

Σωστα ... εκτος αν θελεις τις οικογενιακες φωτογραφιες σου να εχουν μια "γευση" απο κοκκινο. :mrgreen:

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε

Κοντά στο σπίτι μου... ωραία....

Όταν είναι θ αμου πεις με ποιον μιλάς :lol:

Αντί για το φίλτρο στη μηχανή ΄κυκλοφορούν φαντάζομαι για προσοφθάλμια....

Δημοσιεύτηκε

Προς το παρόν περιμένω απαντήσεις και από δύο άλλα αξιόπιστα service για το κατά πόσον μπορούν να αναλάβουν την εγκατάσταση και το κόστος της μετατροπής και βλέπουμε. Αν έχω κάτι νεώτερο θα προσθέσω στο thread για όποιο φίλο ενδιαφέρεται τώρα ή μελλοντικά.

Αντώνη, ευχαριστώ και πάλι για τις κατευθύνσεις.

Δημοσιεύτηκε
Η παραγγελία για το φίλτρο έγινε. Για κάθε φίλο που ενδιαφέρεται για παρόμοια μετατροπή, θα ενημερώσω για τιμές και service όταν το έχω στα χέρια μου.
Δημοσιεύτηκε

Αντώνη δύο ερωτήσεις

1. με τη ρύθμιση στο white balance οι επίγειες βγαίνουν κανονικές, εντελώς :mrgreen: ?

2. Αν βάλω ir cut στο προσοφθάλμιο είναι καλύτερα ή όχι.

Ηλία περιμένω τελικά κόστη....

Δημοσιεύτηκε
Αντώνη δύο ερωτήσεις

1. με τη ρύθμιση στο white balance οι επίγειες βγαίνουν κανονικές, εντελώς :mrgreen: ?

Σωστα, εντελως.

2. Αν βάλω ir cut στο προσοφθάλμιο είναι καλύτερα ή όχι.

Μα το θεμα ειναι να μην υπαρχει IR-cut. :wink:

Ηλία περιμένω τελικά κόστη....

Οπως και εγω μονο και μονο για την πληροφορηση μου.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε
Αρχές - μέσα Ιουνίου πιστεύω να έχω το φίλτρο και να είμαι σε θέση να σας ενημερώσω για το που και πόσο.

Φιλικά,

Ηλίας.

Πόσο στοίχησε; Θα παραγγείλω και γω ένα...

Δημοσιεύτηκε
Θα πληρώσω με την παραλαβή, αλλά από ότι είδα στο site της baader για την 300d κοστίζει 75 ευρώ.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Αν μπορείς βάλε το link της Baader για το φίλτρο.

Αναμένουμε πληροφόργση εναγωνίως

[-o<

Δημοσιεύτηκε
Μιας και μόλις μπήκα και εγώ στο club των 300D ρέμπελων, θα είθελα να ρωτήσω, αν δεν βγάλεις το φίλτρο, δεν μπορείς να μεγαλώσεις τους χρόνους και να έχεις αποτέλεσμα (και αν ναι, για πόσο ποιο πολύ μιλάμε ; ) Και, μόνο IR βάζει η Baader ; Διάφανο γιαλί ; (και μετά εσύ να βάλεις εξωτερικά το όποιο φίλτρο θες) ;
  • 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Την προηγούμενη βδομάδα μετά από μεγάλη καθυστέρηση παρέλαβα την τροποποιημένη 300d από τον τεχνικό. Αποτέλεσμα ήταν επιτυχημένο. Κόστος φίλτρου 75 ευρώ και τοποθέτησης 50 ευρώ.

Για να μη θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση στην εταιρεία που ανέλαβε την τοποθέτηση, αν κάποιος φίλος θέλει, πολύ ευχαρίστως να στείλω πμ με τα στοιχεία/τηλέφωνο του τεχνικού.

Εκ πρώτης όψεως στην επίγεια φωτογράφιση όλα είναι ελαφρώς κόκκινα, αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο και διορθώνεται εύκολα στο photoshop, είτε με custom white balance είτε με αγορά κάποιου ir-cut φίλτρου στο φακό της μηχανής.

Δυστυχώς, ένα πρόβλημα με τα μοτέρ της EQ6 - νά ναι καλά ο Μαρίνος, που έχει αναλάβει την προσπάθεια επιδιόρθωσης της κεντρικής πλακέτας - με εμποδίζει να δοκιμάσω τη φωτογράφιση DSO. Ωστόσο, κάποιες πρόχειρες εκθέσεις που έκανα με τα παλιά απλά μοτέρ που έριξα στη βάση - και τα οποία έχουν μεγάλο backlash και απρόβλεπτη κίνηση - έδειξαν να υπόσχονται ωραία πράγματα! Το μόνο αρνητικό είναι ότι με τη χρήση ενός φίλτρου Orion skyglow το οποίο συνήθως βάζω σε εκθέσεις άνω των 5 λεπτών, το αποτέλεσμα ήταν υπερβολικά κόκκινο. Αυτό το τελευταίο είναι ένα θέμα που χρειάζεται διερεύνηση ...

Καλή συνέχεια σε όλους!

Φιλικά,

Ηλίας

Δημοσιεύτηκε
Μιας και μόλις μπήκα και εγώ στο club των 300D ρέμπελων, θα είθελα να ρωτήσω, αν δεν βγάλεις το φίλτρο, δεν μπορείς να μεγαλώσεις τους χρόνους και να έχεις αποτέλεσμα (και αν ναι, για πόσο ποιο πολύ μιλάμε ; ) Και, μόνο IR βάζει η Baader ; Διάφανο γιαλί ; (και μετά εσύ να βάλεις εξωτερικά το όποιο φίλτρο θες) ;

Συγνώμη για την ετεροχρονισμένη απάντηση, αλλά... τώρα το είδα :oops:

Ναι υπάρχει διαφορά όσο και να μεγαλώσεις τους χρόνους - και πρακτικά δεν πας πάνω από 30 λεπτά, και πολύ λέω λόγω θορύβου. Ο λόγος είναι ότι η κάμερα είναι τυφλή σε κάποια έκταση του φάσματος που ενδιαφέρει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι στο Crab και στο California nebula, που είναι χαρακτηριστικά "κόκκινα" θέματα.

Διάφανο γυαλί σαφέστατα και μπορείς να βάλεις, στο ίδιο πάχος και διάσταση! Υπάρχουν στο δίκτυο και σχετικές οδηγίες μαζί με ολόκληρο και λεπτομερέστατο ...φωτορομάτζο με τη διαδικασία - μέχρι και τον τύπο γυαλιού που μπορείς να παραγγείλεις από την Edmund scientific :cheesy:

Δε θυμάμαι το site αλλά θυμάμαι ότι το βρήκα στο google με "canon 300d filter modification".

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε
Ναι, από τότε που είχα κάνει το ερώτημα, τα έχω βρει και εγώ, και μάλιστα έλεγα να κάνω την επέμβαση μόνος μου, αρκεί να βρω το σωστό καθαρό γυαλί για να αντικαταστήσει το εσωτερικό φίλτρο και το σωστό IR φίλτρο για τον φακό μετά. Οτι νέο έχεις θα είναι ενδιαφέρον.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης