Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Μολις εχω παραλαβει την καινουργια sphinx deluxe μου με το καταδιοπτρικο VC200L ενα πολυ καλο αστροφωτογραφικο συνδιασμο κατα την αποψη μου.

Αυτο που θα ηθελα να μαθω ειναι πως θα μπορεσω να κανω autoguiding με την MEADE DSI PRO 2 ? Εχει δοκιμασει καποιος να το κανει με mount διαφορετικο απο MEADE ? Αν ναι τι SOFTWARE η HARWARE θα χρειαστω?

ΥΓ: η SPHINX DELUXE δεχεται autoguiders της σειρας SBIG ST

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

:cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Την ίδια βάση παρέλαβα κι εγώ πριν δυό εβδομάδες. Δεν έχω ψάξει ακόμη το θέμα autoguiding, όμως θέσε το ερώτημα στο yahoo-group της sphinx:

http://tech.groups.yahoo.com/group/Vixen_Sphinx

Φιλικά, Στέφανος

1833760396_VixenSphinxDeluxe.jpg.db30b65f7563a7613dbc2c21662cd20c.jpg

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Εχω ηδη κανει την ερωτηση και περιμενω καποια απαντηση απο το YAHOO TECH GROUPS.

Σιγουρα προκειται για ενα πολυ αξιολογο mount σαν μια πρωτη εκτιμηση και ελπιζω πως τις επομενες μερες να εχω μια καλητερη και ξεκαθαρη αποψη οταν θα το δοκιμασω εκτενεστερα.

Στεφανε εχεις ακουσει περιπου που κειμενεται το περιοδικο σφαλμα της βασης αυτης?

Εχω διαβασει απο φορουμ του εξωτερικου οτι ειναι περιπου +/-5 χωρις PEC χωρις ομως να το εχω επιβαιβεωση προσωπικα.

Δημοσιεύτηκε
Phedia άλλο το autoguiding από τη θύρα της στήριξης και άλλο από τον υπολογιστή. Από τον υπολογιστή γίνεται με κάποιο από τα προγράμματα autoguiding και φθάνουν στη στήριξη μέσω του χειριστηρίου που έχεις συνδέσει για να χειρίζεσε τη στήριξη από το pc. Αυτό είναι απλό. Η θύρα χρησιμοποιείται για αυτόματους autoguiders που δεν θέλουν υπολογιστή για να δώσουν σήμα για διωρθώσεις.
Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Φιλε Παναγιωτη καλα οσα λες αλλα η συγκεκριμενη βαση δεχεται autoguiders μονο απο το starbook.Eτσι η μονη περιπτωση για autoguiding ειναι διαμεσου υπολογιστη με προγραμματα οπως maximDL ,K3CCDTools,GUIDEDOG κτλ.

Τωρα εκτος απο το software θα χρειαστω και καποιο hardware(emulator) το οποιο θα ειναι συμβατο με το LX200 commands protocol το οποιο αναγνωριζει η DSI και θα παιζει με απλα λογια το ρολο του διερμηνεα :D μεταξη της καμερας και της στηριξης.

Δημοσιεύτηκε

Phedias, δεν είχα προσέξει ότι είχες ήδη γράψει στο yahoo-group της Sphinx, με συγχωρείς. Το περιοδικό σφάλμα της βάσης χωρίς to PEC μου φάνηκε περισσότερο σαν ± 10 arcsec σε πρόχειρη μέτρηση, αλλά αυτές τις μέρες θα ασχοληθώ επισταμένα με τη μηχανική συμπεριφορά της βάσης και θα έχω περισσότερα να σου πώ. Αρκεί να μην έχουμε συννεφιές.

Πάντως ως γνωστόν μετρά πολύ περισσότερο η ομαλότητα εξέλιξης του περιοδικού σφάλματος, παρά η μέγιστη τιμή του, όσον αφορά την ευκολία διόρθωσής του με autoguiders.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης