Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Αστροφιλοι γεια χαρα!

Με ανυπομονησια περιμενω (οπως και ολοι σας πιστευω) την διαβαση της Αφροδιτης. Το προβλημα μου ειναι πως δεν ξερω τι φιλτρο να χρησιμοποιησω στην φωτογραφικη μηχανη.Εχω μια minolta χd7 και εναν φακο 70-220mm. To φιλμ παιζει ρολο? Τελος παντων η διαβαση πλησιαζει και πιστευω πως μια ανταλαγη αποψεων θα ηταν οφελιμη για ολους εμας που θα θελανε να απαθανατισουν το σπανιο αυτο φαινομενο!

Καλες ανακαλυψεις!

Κυρ!!

Δημοσιεύτηκε
Πιθανώς να σου κάνει η ειδική μεμβράνη της Baader, αλλά πρέπει να την προσαρμόσεις μόνος σου με μιά απλή χάρτινη ιδιοκατασκευή (υπάρχουν οδηγίες). Υπάρχει στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη (aktistar).
Χρήστος Μαρινός
Δημοσιεύτηκε
Αστροφιλοι γεια χαρα!

Γεια χαρα!

Με ανυπομονησια περιμενω (οπως και ολοι σας πιστευω) την διαβαση της

Εχεις αρκετη παρεα! :D

Αφροδιτης. Το προβλημα μου ειναι πως δεν ξερω τι φιλτρο να

Υπαρχουν δυο κυριες επιλογες ... (1) η μεμβρανη της Baader η οποια θα σου επιτρεψει να παρατηρησεις και να φωτογραφησεις την διαβαση εν λευκο. Ο κυριος Ηλιοπουλος - http://www.aktistar.gr - ειναι μια πηγη που προτεινω με καμια επιφυλαξη (2) φιλτρο ενσωματομενο σε γυαλι (πχ Thousand Oaks ... ο Fred Ley που ειναι μελος εδω στο AstroVox εχει κατι προς πωληση αν δεν κανω λαθος).

χρησιμοποιησω στην φωτογραφικη μηχανη.Εχω μια minolta χd7 και εναν φακο 70-220mm. To φιλμ παιζει ρολο? Τελος παντων η διαβαση πλησιαζει

Το φιλμ και ποιο συγκεκριμενα το ISO ειναι σημαντικος παραγοντας εφοσον θα επιρεασει τον χρονο εκθεση. Φυσικα ειναι καλη ιδεα να παρεις το ηλιακο φιλτρο και μετα να επενδυσεις 30 λεπτα για ληψεις απο 1/100 μεχρι 1/2000. Αν ειναι ευκολο, παρε ενα φιλμ με υψηλο ISO ωστε να χρειαστει και ταχυς χρονος εκθεσης (θα βοηθησει ιδιαιτερα με το seeing η/και ανεμους αν και οποτε υπαρχει λογος).

και πιστευω πως μια ανταλαγη αποψεων θα ηταν οφελιμη για ολους εμας που θα θελανε να απαθανατισουν το σπανιο αυτο φαινομενο!

Ευχομαι να βοηθησα ... αν χρειαζεσε τιποτα αλλο, αφησε ενα μηνυμα και τα ξαναλεμε.

Καλες ανακαλυψεις!

Κυρ!!

Επισης.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε

Howdy Coyote21,

Depending on one's needs, you can make a great filter with Baader filter material, as pointed out by Marinos. You can also purchase optical filters that are placed in front of the telescope's optics. I have a couple of Thousand Oaks Type II solar filters, the smallest is for an 8-inch Celestron or Meade Schmidt Cassegrain. Don't know if this is something that might be of interest to you, but thought that I'd let you know.

Clear Skies,

Fred

www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.uk

www.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)

www.imca.cc (#9181)

www.alpo-astronomy.org

Astrovox Member #4.

Doing astronomy since 1970

Sky & Tel subscriber since 1971

www.highdeserttelescopes.com

Δημοσιεύτηκε

Aστροφιλοι γεια χαρα!

Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες. Μαλιστα την μεβρανη της Βααder την παρηγγειλα ηδη απο την actistar. Το μονο προβλημα τωρα ειναι ο χρονος εκθεσης. Δυστυχως εχω μονο την μηχανη και ενα απλο τριποδο και δεν θα μπορω να ακολουθησω την τροχια του ηλιου.Πως αλλιως θα μπορουσε να γινει η φωτογραφηση με τον ελαχιστο δυνατο χρονο εκθεσης?

Φιλε Fred howdy.

Ευχαριστω για το ενδιαφερον σου μα δυστυχως δεν εχω τηλεσκοπιο.Προς το παρον κανω οτι μπορω με τα "ταπεινα" κυαλια που εχω και ελπιζω σε κατι καλυτερο στο μελλον. Thanks anyway!

Καλες ανακαλυψεις!

Κυρ!!

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης