nio22 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2007 KALISPERA EIMAI NEO MELOS! ME FULL EROTISIS KAI APORIESPROTO APO OLA DEN EXO TILESKOPIOKAI THELO NA AGORASO ENA APLO GIA TO KSEKINIMA MPORITE NA MOY YPODIKSETE KAPOIO meade sn6 f/5_BRESSERmount:skywatcher eq6
Heal Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2007 Καλώς όρισες στο astrovox και στην Αστρονομία! Αν θες δώσε μας περισσότερες πληροφορίες για να βοηθήσουμε και παραπάνω. Γενικά το βιβλίο Nightwatch βοηθάει πολύ. Η ερωτηση τι Τηλεσκόπιο δεν απαντιέται έτσι με τη μία, καλύτερα να βρεθείς σε μια αστροβραδιά και να δεις τι βλέπεις στην πράξη. Κώστας ΥΓ Αν μπορείς να αποφεύγεις greeklish και ΚΕΦΑΛΑΙΑ, κάνουν το κείμενο δύσκολο στην ανάγνωση
nio22 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2007 Καλώς σας βρήκα!Λοιπόν για αρχή δεν ξέρω απο τεχνικούςόρους και όλα αυτα τα κόλπα για τα τηλεσκόπια.Το μόνο που ξέρω είναι οτι στήν περιοχή που θα το στήσωδεν έχει φωτορύπανση(κηθυρα). meade sn6 f/5_BRESSERmount:skywatcher eq6
Heal Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2007 Tότε μάλλον έχεις βρει το σημαντικότερο και το δυσκολότερο από όλα, το σκοτεινό ουρανό. Επειδή λοιπόν υπάρχει το πλεονέκτημα αυτό μη βιαστείς αλλά να πάρεις ενα καλό και μεγάλης διαμέτρου τηλεσκόπιο. Πριν όμως αρχίσεις να κοιτάς μοντέλα θα ήταν χρήσιμο να σιγουρευτείς για ορισμένα πράγματα ώστε να μην απογοητευτείς αργότερα. Για παράδειγμα δες μέσα από ενα τηλεσκόπιο σε κάποια αστροβραδιά -συνήθως οργανωνονται από τους τοπικούς συλλόγους, επίσης δοκίμασε να μάθεις να αναγνωρίζεις μερικούς αστερισμούς και πάρε ένα καλό βιβλίο για να πάρεις μια ιδεά για αρκετά πράγματα που θα σου χρειαστούν. Κώστας
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2007 και να θυμασαι οπως πολυ σωστα εχει χιλιοειπωθει οτι το καλυτερο τηλεσκοπιο ειναι εκεινο που χρησιμοποιειται πιο συχνα...οποτε μην βιαστεις να δωσεις χρηματα για ενα οποιοδηποτε τηλεσκοπιο... stargazeshots.com
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2007 Φίλε nio22, καλωσήρθες! Κοίταξε προσεχτικά ολο το Forum, και θα μάθεις τα κόλπα που λες!
SPAIRUS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2007 Καλως ηρθες nio!!!! Χαιρομαι να βλεπω καινουργια ατομα να ενδιαφερονται για την Αστρονομια.Aντε σιγα σιγα γινομαστε πολυ.
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2007 Καλως ήρθες και απο μένα... ο πρώτος σου οδηγός θα είναι το astrovox.... διαβάζοντας το φορουμ θα σου λυθούν οι περισσότερες απορίες και στη συνέχεια πάιρνεις και το βιβλίο nghtwatch και είσαι έτοιμος για την αγορά εξοπλισμού...
koyote Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2007 Να σε καλωσορισω και εγω με τη σειρα μου Να εισαι σιγουρος οτι μεσα απο το astrovox θα βρεις οτι ζητας και θα μοιραστεις με αλλους την αγαπη σου για την αστρονομια Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Βασίλης Δαγκλής Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2007 Nio καλώς ήρθες! Όπως σωστά ανάφεραν οι παραπάνω φιλοί το πιό καλό τηλεσκόπιο είναι αυτό που χρησιμοποιείς περισσότερο και έδω στο astrovox θα σου λυθούν όλες οι απορίες , εγώ θα σου προτείνω ένα Dobsonian όπως συμβουλεύει και ο Terence Dickinson ο συγγραφέας του Nightwatch "το ιδανικό τηλεσκόπιο για αρχάριους" , και όπως λέει και ο φίλος Heal ένα καλό ΜΕΓΑΛΗΣ διαμέτρου τηλεσκόπιο, εγώ έχω ένα Dobsonian 8 ιντσο ισα που χωράει στο αυτοκίνητο όταν κάνω εξορμίσεις και είναι λίγο βαρύ όταν το κουβαλάω στην ταράτσα του σπιτιού μου στον 4 όροφο άλλα αξίζει τον κόπο με 8 ίντσες μπορείς να δείς παρα πολλά deepsky objects σε ανταμοίβει, και το κόστος είναι μικρό θα ήθελα όμως ένα μεγαλύτερο τουλάχιστον 12 ίντσες (θα αλλάξω αυτοκίνητο - θα βάλω και ασανσέρ) πριν όμως κάνεις μια αγορά δές μέσα απο το προσοφθάλμιο ένος τηλεσκοπίου γιατι αυτά που βλέπει το ανθρώπινο μάτι δεν είναι τα ίδια με αυτά που βλέπει ένα ccd και αποτυπώνει μια φωτογραφία.
spartiatis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2007 Φίλε Νιο 22 καλοσώρισες,στους αστρόφιλους αστροβοξίτες.Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι από εδώ θα μάθεις πολλά και ΚΑΛΑ γύρω από την αστρονομία.Όσον αφορά για αγορά τηλεσκοποίου,συμφονώ με το Βασίλη οτι ένα dob 8'' είναι το καλύτερο ξεκίνημα.Πρώτον γιατί είναι πολύ εύχρηστο και δεύτερον οι μεγενθύσεις είναι τέτοιες που σίγουρα δεν θα σε απαγοητεύσουν.(Συμπτοματικά μάλιστα αυτές τις μέρες δίνω το dob 8''που αγόρασα πρίν δέκα περίπου μήνες γιατί πήρα μεγαλύτερο). Παναγιώτηςτηλ 6976703647 Παναγιώτης. http://nikolakakosfotos.webs.com/apps/photos/
Achilleas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2007 Και εγώ σου συνιστώ Nightwatch βιβλίο και 8" Dobsonian, και είσαι κομπλέ! Πόσα όμως χρήματα θες να διαθέσεις? Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2007 Εγώ πάλι πιστέυω ότι σίγουρα το dob είναι ιδανικό για αρχάριους αλλά δεν είναι η μοναδική λύση...εξαρτάται τη ζητάει απο το τηλεσκόπιο του ο καθένας.. Για μερικούς το dob8 είναι αρκετά μεγάλο π.χ. δεν χωράει σε όλα τα πορτ-μπαγκαζ...ίσως κάποιος να θέλει να θυσιάσει ιντσες χαριν φορητότητας.. Γι αυτό καλύτερα να μας πει ο φίλος τι ακριβώς ζητάει απο το τηλεσκόπιο του..
terring Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2007 Νίο καλωσήρθες στην αστροπαρέα μας . Να θυμάσαι πως δεν υπάρχου "απόλυτα" τηλεσκόπια, δηλαδή κάθε τηλεσκόπιο έχει τα προτερήματα του αλλά και τα μειονεκτήματα του. Το θέμα λοιπόν είναι με τι ακριβώς θα ασχοληθείς . Κάποια τηλεσκόπια είναι ιδανικά για παρατηρίσεις πλανητών, αλλά δεν αποτελούν καλή ιδέα για παρατήρηση γαλαξιών. Σε συμβουλεύω πρώτα να διαβάσεις τις προτάσεις των συνάδελφων εδώ και να επισκεφτείς ένα καλό κατάστημα με τηλεσκόπια για να το ψάξεις . "Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2007 Καλησπέρα και καλώς όρισες!Καταρχήν αρχίζεις το διάβασμα παλιών (και νέων) δημοσιεύσεων στο astrovox.Σε βλέπω να παίρνεις γρήγορα το βιβλίο nightwach (γύρω στα 35 ευρώ). Το έχουν και τα βιβλιοπωλεία ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ. Όταν διαβάσεις το nightwach, οι περισσότερες απορίες σου θα έχουν λυθεί! ΜΗ βιαστείς να πάρεις τηλεσκόπιο!! Έλα σε κάποια συνάντηση, ΚΟΙΤΑ (από) τον εξοπλισμό άλλων φίλων και θα πάρεις μια πολύ καλή εικόνα για το τι γίνεται και τι μπορείς να περιμένεις!Αργότερα θα έχεις τη γνώση να διαλέξεις σωστά το πρώτο σου (κυρίως πρακτικό στο βάρος, τη μεταφορά και το είδος παρατήρησης που θα προτιμήσεις) τηλεσκόπιο!Καλή αρχή και καθαρούς ουρανούς!! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα