Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2007 Δεν ξέρω άν αυτό που έχω διατυπώσει είναι σωστό, αλλά ούτως ή άλλως είμαι 11 χρονών. Λοιπόν, αν ακολουθούσαμε με ένα ειδικό τηλεσκόπιο πάνω σε διατημόπλοιο τις ακτίνες που στάλονταν από μακριά αυτόφωτα αστέρια ή αστεροειδής ίσως ανακαλύπταμε δεκάδες ακόμη γαλαξίες. Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
nicktremoulis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2007 καλωσηρθεςσυγχαρητηρια Α' για το ενδιαφέρον στην αστρονομία και Β΄ που σκέπτεσαι.αυτό το κάνουν εδώ και καιρόνα τα αποτελέσματαhttp://hubblesite.org/newscenter/archive/releases/galaxy/ http://www.esa.int/esaCP/SEM5T4O7BTE_index_1.html ΥΓ. οι (γνωστοί) κατοικοί του σύμπαντος (ή αν θες η δομή του σύμαντος):αστέρια έιναι όλα ήλιοι αυτόφωτοι που καίνε υδρογόνο (κυρίως) και παράγουν λάμψη (ακτινοβολία)πλανήτες σώματα αέρινα ή πέτρινα που περιφέρονται γύρω από αστέρια (ο ήλιος μας εχει αρκετούς)αστεροειδείς και νάνοι πλανήτες σώματα πέτρινα σαν τους πλανήτες αλλά πολύ μικρότερακομήτες σώματα από πέτρα και πάγο που παράγουν τη χαρακτηριστική ουρά όταν πλησιάζουν τον ήλιο αστρικά σμήνη (σφαιρωτά και ανοικτά) μεγάλες συγκεντρώσεις αστεριών που γεννήθηκαν ταυτόχρονα και ζουν στην ίδια γειτονιάνεφελώματα αέριες μάζες που αιωρούνται στο διάστημα (εκτοξεύτηκαν από άστρα που πέθαναν και γίνονται λίκνο για νέα άστρα)γαλαξίες ταιράστιες συγκεντρώσεις αστεριών και όλων των παραπάνω αντικειμένων. αν σκεφτεις το κάθ αστέρι σαν ένα σπίτι (και καθε αστρικό σμήνος σαν γειτονιά) μια ολόκληρη πόλη από αστέρια είναι ο γαλαξίας http://tiemathasimera.blogspot.comhttp://parnonas1420.blogspot.comhttps://erasitexnisprogrammatistis.blogspot.com/
Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2007 Ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μου δώσατε και είναι σίγουρο πως θα τις αξιοποιήσω συντομα! Λοιπόν, αυτό τι σημαίνει, ότι το θεώρημα μου είναι σωστό; Έχω διατυπώσει κι άλλες θεωρίες σχετίκα με τη βιολογία και άλλες επιστήμες. Ελπίζω κάποια μέρα να γίνω και εγώ μία από τους διάσημους αστροφυσικούς και όλο το πανελλήνιο να μιλάει για εμένα! Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
nansy Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2007 Ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μου δώσατε και είναι σίγουρο πως θα τις αξιοποιήσω συντομα! Λοιπόν, αυτό τι σημαίνει, ότι το θεώρημα μου είναι σωστό; Έχω διατυπώσει κι άλλες θεωρίες σχετίκα με τη βιολογία και άλλες επιστήμες. Ελπίζω κάποια μέρα να γίνω και εγώ μία από τους διάσημους αστροφυσικούς και όλο το πανελλήνιο να μιλάει για εμένα! Μακάρι να γίνει αυτό που θέλεις..!!Αλλά θα ήθελα να σου πω ώς μεγαλύτερη σου πώς αυτό που θές είναι πάρα πολύ δύσκολο...Θέλει πολύ κόπο και διάβασμα για να πετύχεις και πρέπει να το αγαπάς!!!Είναι πολύ σημαντικό.Πάντως να ξέρεις πώς κανένας από τους αστροφυσικούς δεν έγινε διάσημος ώς ''δια μαγείας''.Προσπάθησαν,ξενύχτησαν, κόπιασαν, ώστε να πετύχουν έστω και στο ελάχιστο αυτή την καταξίωση....Φυσικά και δεν θέλω να σε αποθαρρύνω.. προς Θεού!Είναι πολύ καλό να ασχολούνται με την αστρονομία άτομα τόσο μικρής ηλικίας!!Ελπίζω να τα καταφέρεις..!! Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
koyote Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2007 Σωστα ολα αυτα!Και θα ηθελα επισης να τονισω οτι τιποτε δεν ειναι ακατορθωτο.Πολλοι επιστημονες εζησαν σε πολυ δυσκολους καιρους ως ανηλικοι,αλλα η αγαπη τους για την αστρονομια και την εκαστοτε απασχοληση τους βοηθησε να πετυχουν στη ζωη τους ακομα κι αν δεν ειχαν ολες τις προοπτικες. Υ.Γ.:μπραβο σου που ασχολεισαι τοσο εντατικα με την αστρονομια απο αυτην την ηλικια Συνεχισε ετσι και μην το βαζεις κατω Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
nansy Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2007 Σωστα ολα αυτα!Και θα ηθελα επισης να τονισω οτι τιποτε δεν ειναι ακατορθωτο.Πολλοι επιστημονες εζησαν σε πολυ δυσκολους καιρους ως ανηλικοι,αλλα η αγαπη τους για την αστρονομια και την εκαστοτε απασχοληση τους βοηθησε να πετυχουν στη ζωη τους ακομα κι αν δεν ειχαν ολες τις προοπτικες. Συμφωνώ απόλυτα!!!!Όντως πολλοί επιστήμονες ξεκίνησαν από το μηδέν αλλά με πολύ κόπο και προσπάθεια τελικά τα κατάφεραν..! Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2007 Θελω και εγω να σε καλοσορισω.Τα παιδικα ονειρα ειναι ενα ξεχωριστο κομματι στη ζωη του ανθρωπου,μερικοι τα εκπληρωνουν,οι περισσοτεροι οχι,και αλλοι μονο μερικως.Για μας τους καποιας ηλικιας μοιαζει παραμυθενιο ενα παιδι στην ηλικια σου να μπορει να συλλογιζεται τετοια θεματα.Μην δισταζεις να μας γραφεις. Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2007 Έχω "διατυπώσει" κι άλλες θεωρίες: 1.Αφού το βάρος είναι αντιδύναμη σε σχέση με τη βαρύτητα τότε εάν δεν υπήρχε βαρύτητα, κι ας υπήρχε το μέγιστο βάρος, θα πετούσαμε. πλανήτες με...μια ματιά.docΠολύ καλό! Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2007 συγχαρητηρια ,ειλικρινα εχω μεινει εκπληκτος,πρωτη φορα βλεπω κοριτσι 10 ετων να ασχολειται με εννοιες που θα το απασχολησουν μετα απο πολλα χρονια στο σχολειο!μπραβο!ομως με τον ορο αντιδυναμη τι εννοεις?μηπως αντιθετη δυναμη,απωστικη?(χριστε μου,τι λεω παλι!)ομως πραγματικα μπραβπ σου!!! stargazeshots.com
quendi Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2007 1.Αφού το βάρος είναι αντιδύναμη σε σχέση με τη βαρύτητα τότε εάν δεν υπήρχε βαρύτητα, κι ας υπήρχε το μέγιστο βάρος, θα πετούσαμε. Αγαπητή φίλη, το βάρος δεν είναι αντιδύναμη ως προς την βαρύτητα, αλλά ίσα ίσα, αποτέλεσμα της δύναμης της βαρύτητας της Γης ή των άλλων ουρανίων σωμάτων. Κάθε σώμα έχει μια συγκεκριμένη ποσότητα μάζας (ύλης), η οποία ανάλογα με το ουράνιο σώμα στο οποίο βρίσκεται είναι διαφορετική. Όσο πιο μεγάλος είναι ένας πλανήτης για παράδειγμα, τόσο πιο μεγάλη θα είναι η βαρύτητά του, οπότε τόσο πιο μεγάλο το βάρος ενός σώματος. Δηλαδή άλλο βάρος έχεις εσύ στη Γη, άλλο (μικρότερο) αν ήσουν στο Φεγγάρι, άλλο (μεγαλύτερο) αν είσαι στον πλανήτη Κρόνο (ο οποίος είναι τεράστιος). Αν δεν είσαι κοντά σε κανένα τέτοιο ουράνιο σώμα, δηλαδή εάν είσαι στο διάστημα τότε πράγματι "πετάς" και δεν έχεις βάρος. Έχεις δει ποτέ αστροναύτες στο διάστημα? Αυτό συμβαίνει! 2.ΒιολογίαΕάν τοποθετούσαμε ένα ανθρώπινο γονιμοποιημένο ωάριο σε έναν άλλο οργανισμό με παρόμοιο DNA με το δικό μας, δε θα το δεχόταν γιατί θα δημιουργούσε έναν αμυντικό μηχανισμό προς αυτό κι έτσι θα το απέρριπτεΝαι πράγματι αυτό συμβαίνει. Κάθε βιολογικός οργανισμός έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και χημικές ουσίες, οι οποίες δεν επιτρέπουν να είναι συμβατά με έναν άλλο διαφορετικό οργανισμό. Ένας οργανισμός αναγνωρίζει κάθε ξένο σώμα και προσπαθεί να το αποβάλλει. Όταν κάνεις βιολογία στο γυμνάσιο-λύκειο θα καταλάβεις το μηχανισμό..(Αυτά βέβαια είναι άσχετα από αστρονομία) Μπράβο σου πάντως που προσπαθείς να σκέφτεσαι αυτά τα πράγματα βάση της λογικής. Μου θυμίζεις τον εαυτό μου όταν ήμουν στην ηλικία σου. Προσπάθησε να διαβάζεις όσο πιο πολύ μπορείς και όσο περνούν οι τάξεις του σχολείου θα μαθαίνεις πολλά νέα πράγματα και θα βλέπεις ποιες θεωρίες τις έχουν σκεφθεί πρώτα από εσένα μεγάλοι επιστήμονες από παλιά. Κάποτε θα είσαι ίσως σε θέση να ανακαλύψεις καινούργιες θεωρίες, που κανένας δεν θα έχει σκεφτεί! Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
nansy Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2007 2.ΒιολογίαΕάν τοποθετούσαμε ένα ανθρώπινο γονιμοποιημένο ωάριο σε έναν άλλο οραγανισμό με παρόμοιο DNA με το δικό μας, δε θα το δεχόταν γιατί θα δημιουργούσε έναν αμυντικό μηχανισμό προς αυτό κι έτσι θα το απέρριπτε.(άσχετο εδώ, τέλως πάντων) Επειδή ασχολούμαι και εγώ με την βιολογία...σχετικά με το ερώτημα που έθεσες θα ήθελα να διαφωνήσω εν μέρει μαζί σου..!Κοίτα όπως και στο ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα αλλά και γενικότερα στους υπόλοιπους οργανισμούς δέχονται παρόμοια DNA όπως και RNA..Αυτό φαίνεται και στην εξάπλωση του AIDS γιατί ο οργανισμός μας έχει παρόμοιο RNA με τον ιό και έτσι το δέχεται(λίγο άσχετο για εδώ!!) Όμως μπράβο σου γιτί λίγα παιδιά σαν και εσένα ασχολούνται με τόσα σημαντικά πράγματα!!!Και πάλι μπράβο σου!!! Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2007 Δεν ξέρω άν το θεώρημα που έχω διατυπώσει είναι σωστό, αλλά ούτως ή άλλως είμαι 11 χρονών. Λοιπόν, αν ακολουθούσαμε με ένα ειδικό τηλεσκόπιο πάνω σε διατημόπλοιο τις ακτίνες που στάλονταν από μακριά αυτόφωτα αστέρια ή αστεροειδής ίσως ανακαλύπταμε δεκάδες ακόμη γαλαξίες. δε νομίζω να μπορέσω να ξαναδιατυπώσω άλλη θεωρία... Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2007 το να σκεφτεσαι και να επεξεργαζεσαι οσα δεδομενα εχεις αποκτησει μεσα απο την μελετη χρησιμοποιωντας την λογικη και τις γνωσεις σου ειναι πολυ σημαντικο,αρκεσου προς το παρον σε αυτο...το να διατυπωνεις θεωριες οπως λες νομιζω ειναι ειναι πολυ προορο για σενα,γιατι πολυ απλα εχεις παρα πολλα να μαθεις ακομα! stargazeshots.com
xmavidis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2007 Μιχάλη θα διαφωνήσω μαζί σου ως προς το πρόωρο της υπόθεσης. Ο καθένας μπορεί χρησιμοποιώντας τα δεδομένα και τις πληροφορίες που έχει για ένα συγκεκριμένο θέμα να τα επεξεργαστεί και να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα, όχι απαραίτητα πλήρες και στην αρχή όχι απαραίτητα σωστό. Τα συμπεράσματα αυτά εξελίσσονται καθώς μαθαίνουμε καινούργια πράγματα. Science is the belief in the ignorance of the expertsRichard Feynman
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2007 o ορος θεωρια ακουγεται βαρυς,και τοποθετιθηκα ως προς την εννοια αυτου του ορου...συμπερασματα βεβαιως και μπορει να βγαζει ο καθενας μας αναλογα με τις γνωσεις που εχει...τα οποια οπως ειπες εξελισονται... stargazeshots.com
xmavidis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2007 Δεν θα έλεγα ότι ακούγεται ούτε ό,τι είναι βαρύς ο όρος αυτός. Μια θεωρία είναι απλώς σαφείς προτάσεις ή ένα μαθηματικό μοντέλο που στοχεύουν στην προσέγγιση της φυσικής πραγματικότητας. Science is the belief in the ignorance of the expertsRichard Feynman
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2007 Μια θεωρία είναι απλώς σαφείς προτάσεις ή ένα μαθηματικό μοντέλο που στοχεύουν στην προσέγγιση της φυσικής πραγματικότητας. .- stargazeshots.com
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα