Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Το περασμένο καλοκαίρι, ο μικρός Πλούτωνας έχασε τη θέση του ως πλανήτης στο Ηλιακό Σύστημα. Τώρα, αποκαλύπτεται ότι το μακρινό σώμα δεν είναι καν ο μεγαλύτερος πλανήτης-νάνος, καθώς τη θέση αυτή καταλαμβάνει η νεοανακαλυφθείσα Έριδα.

 

Τον Αύγουστο του 2006, η Διεθνής Αστρονομική Ένωση ενέκρινε νέο ορισμό για τους πλανήτες, με αποτέλεσμα ο Πλούτωνας να εξοστρακιστεί από τη θέση του ως ο ένατος πλανήτης. Εντάχθηκε στη νέα κατηγορία των πλανητών-νάνων, που περιλαμβάνει σχετικά μικρά, στρογγυλά σώματα σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο, τα περισσότερα στην εξώτερη περιοχή του Ηλιακού Συστήματος, που ονομάζεται Ζώνη Κούιπερ.

 

Η Έριδα, ένας άλλος πλανήτης νάνος της Ζώνης Κούιπερ, ανακαλύφθηκε το 2005.Οι αστρονόμοι γνώριζαν ότι είχε ελαφρώς μεγαλύτερη διάμετρο από τον Πλούτωνα, δεν γνώριζαν όμως τη μάζα της. Τώρα, Αμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι υπολόγισαν για πρώτη φορά τη μάζα της Έριδος, και διαπίστωσαν ότι δεν είναι μικρότερη από του Πλούτωνα, αλλά μεγαλύτερη κατά 27%.

 

Αυτό σημαίνει ότι ο Πλούτωνας δεν είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης-νάνος.

 

Η μάζα της Έριδας, 16,6 21 κιλά, υπολογίστηκε από τους Μάικλ Μπράουν και Έμιλι Σάλερ του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble και το τηλεσκόπιο Keck στη Χαβάη. Τα συμπεράσματα δημοσιεύονται στο περιοδικό Science.

 

Η Έριδα, με μέγεθος δύο φορές μικρότερο της Σελήνης, έχει διάμετρο 2.410 χιλιόμετρα, ενώ ο Πλούτωνας 2.250 χιλιόμετρα. Και τα δύο σώματα αποτελούνται από βράχο και πάγους και καλύπτονται από ένα στρώμα παγωμένου μεθανίου.

 

Το έτος του Πλούτωνα διαρκεί 250 χρόνια, ενώ η Έριδα βρίσκεται μακρύτερα, ακολουθεί μια πιο επιμηκυσμένη τροχιά και συμπληρώνει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον Ήλιο κάθε 560 χρόνια. Διαθέτει επίσης ένα μικρό φεγγάρι.

 

Newsroom ΔΟΛ

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=810021&lngDtrID=252

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας,

θα ήθελα και εγώ να αναφέρω κάτι σχετικό....

Στην τελευταία παγκόσμια συγκέντρωση που έκαναν οι αστρολόγοι όλου του κόσμου αναφέρθηκαν και για ένα άλλο ουράνιο σώμα τη Δήμητρα εξίσου μεγάλη που θεωρήθηκε και αυτή νάνος-πλανήτης...

Τί γνώμη έχετε? :-k

 

Γιάννης

<< Το θάρρος μας ενώνει, το θάρρος μας πάει μπροστά >>

 

Σ.Ε.Α.Α. ( Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας )

 

<< Αφιερωμένο σε αυτούς που θυσιάστηκαν για να φτάσουμε στα Άστρα >>

Δημοσιεύτηκε

Τι γνώμη να έχουμε βρε Γιάννη για τις μπούρδες τον αστρολόγων; Δεν αξίζει καν να ασχολούμαστε μαζί τους.

 

Όσο για τον Πλούτωνα έχω δηλώσει πως συνεχίζω να τον θεωρώ πλανήτη όπως και την Έριδα. Ο "ορισμός" της IAU είναι ασαφέστατος και αντιεπιστημονικός και καλώς δεν τον δέχτηκε ούτε το sky and telescope.

 

ΥΓ Ένα άξιο χλευασμού "επιχείρημα" που είχα ακούσει ήταν πως θα ανακαλύπταμε πολλούς μικρούς πλανήτες και δεν θα μπορύσαμε να τους θυμόμαστε (!!!)

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Εγώ συμφωνώ με τον ορισμό της IAU. Έπρεπε να αποφασίσουν τι θα λέμε τι. Αυτά τα πράγματα είναι συμβάσεις και τίποτε άλλο. H όλη κατάσταση μου θυμίζει τη διαμάχη μεταξύ αυτών που χρησιμοποιούν το ιουλιανό και αυτών που χρησιμοποιούν το γρηγοριανό. Γιατί αλλιώς το θέμα ανάγεται στη μεταφυσική.

Science is the belief in the ignorance of the experts

Richard Feynman

Δημοσιεύτηκε

Γειά καλησπέρα σας και πάλι,

Μάλλον θα 'πρεπε το Πλούτωνα να μην τον εξοστρακίσουμε' πρέπει νομίζω να ψάξουμε περισσότερο και να μην ενθουσιαζόμαστε και τόσο απο το νέο υλικό και να ξεχνάμε το παλιό...

Πάντως ο Πλούτωνας είναι κάτι το ξεχωριστό και δεν θα πρέπει να το παραμελούμε ότι και αν συμβεί.

 

Γιάννης

<< Το θάρρος μας ενώνει, το θάρρος μας πάει μπροστά >>

 

Σ.Ε.Α.Α. ( Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας )

 

<< Αφιερωμένο σε αυτούς που θυσιάστηκαν για να φτάσουμε στα Άστρα >>

Δημοσιεύτηκε

Αυτό που λέω Γιάννη δεν είναι να "παραμελήσουμε" όπως λες τον Πλούτωνα αλλά να τον κατατάξουμε αλλού αφού δεν πληρεί τις προϋποθέσεις. Όπως είπα και προηγουμένως, αυτό είναι απλώς μια σύμβαση και τίποτε άλλο.

 

Μπάμπης

Science is the belief in the ignorance of the experts

Richard Feynman

Δημοσιεύτηκε

Στην επιστήμη αυτό που ενδιαφέρει είναι οι λέξεις να αναφέρονται σε φυσικές οντότητες. Το να χρησιμοποιούμε τις λέξεις σα συμβάσεις είναι εχθρός της γνώσης, γιατί καταλήγει να καταλαβαίνουμε τη συμβαση για κάτι το πραγματικό. Συμβολική και μεταφορική χρήση της γλώσσας επιτρέπεται στην τέχνη, με τίποτα στην επιστήμη. Από αυτό και μόνο ξεκινώντας, ο ορισμός της ΙΑU είναι προβληματικός. Η γνώμη μου: ξέρουμε πολύ λίγα για τη ζώνη Κάιπερ (είναι πιο σωστό να μεταφράζουμε τη λέξη όπως προφέρεται) ώστε να μπορούμε να βγάλουμε ένα ασφαλές συμπέρασμα. Μην ξεχνάμε πως στις 50 Α.U. η ζώνη μοιάζει να τερματίζεται απότομα, σαν ένα μεγάλο ουράνιο σώμα σε εκείνη την απόσταση να έχει "καθαρίσει" την περιοχή. Ό,τι έχουμε ανακαλύψει σε εκείνη την περιοχή μέχρι σήμερα μοιάζει να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ο Πλούτων, η Έρις (και τα άλλα παιδιά...) μοιάζουν πως είναι μια διαφορετική κατηγορία ουράνιων σωμάτων από τα υπόλοιπα του εσωτερικού ηλιακού συστήματος. Μέχρι όμως να μάθουμε τι ακριβώς είναι, η ΙΑU όφειλε να βαφτίσει και την Έριδα "πλανήτη" και να αφήσει το θέμα για αργότερα.

 

Η Δήμητρα που αναφέρθηκε νωρίτερα είναι ο γνωστος πρώhν αστεροειδής - νυν νάνος πλανήτης. Στα αγγλικά λέγεται Ceres.

Δημοσιεύτηκε
Στην επιστήμη αυτό που ενδιαφέρει είναι οι λέξεις να αναφέρονται σε φυσικές οντότητες. Το να χρησιμοποιούμε τις λέξεις σα συμβάσεις είναι εχθρός της γνώσης, γιατί καταλήγει να καταλαβαίνουμε τη συμβαση για κάτι το πραγματικό.

 

Άλλο πράγμα το σημαίνον (η λέξη) και άλλο πράγμα το σημαιόμενο (η φυσικά οντότητα ή γενικότερα η έννοια).

Κάθε επιστημονικός ορισμός δέν είναι σύμβαση; Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι αυθαίρετη σύμβαση, αλλά είναι σύμβαση.

Για παράδειγμα η λέξη "άτομον" αποδόθηκε από την επιστήμη στα άτομα των στοιχείων τον 18ο και τον 19ο αιώνα, ενώ δεν είναι καθόλου άτομα (άτμητα) κυριολεκτικά, όπως μάθαμε αργότερα, αλλά διατηρούμε το όνομα ακόμα με την ίδια έννοια. Οπότε ο Δημόκριτος κι εμείς λέμε "άτομον", αλλά δεν εννοούμε το ίδιο πράγμα.

Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα! :)

Σημασία έχει ένα πράγμα να μπορέσουμε να κατανοήσουμε την ζώνη Κούιπερ και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πως δημιουργήθηκαν σε αυτήν την ζώνη αυτά τα τόσο ενδιαφέροντα σώματα. Άλλωστε όπως θα θυμάται κανείς απο τον κ.δοκτ. Σαφρόνοφ εμπνευστή της επισσώρευσης που στήριξε την θεωρία πως στην αρχή το Ηλ.σύστημα ήταν πολύ βίαιο(την περίοδο δηλαδή πο ο Ήλιος ''άναψε'' και φτιάχτηκαν οι πρώτοι πλανήτες γύρω του)και ότι κατά αυτήν την περίοδο η ζώνη αυτή Κούιπερ πώς θα ήταν? Σε τί κατάσταση?Λέτε τώρα να υπάρχουν σημάδια εκείνης της φανταστικής εποχής σε ένα από τα σώματα που προαναφέρθηκαν όπως στον Πλούτωνα? :-k

 

Γιάννης

<< Το θάρρος μας ενώνει, το θάρρος μας πάει μπροστά >>

 

Σ.Ε.Α.Α. ( Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας )

 

<< Αφιερωμένο σε αυτούς που θυσιάστηκαν για να φτάσουμε στα Άστρα >>

Δημοσιεύτηκε
Άλλο πράγμα το σημαίνον (η λέξη) και άλλο πράγμα το σημαιόμενο (η φυσικά οντότητα ή γενικότερα η έννοια).

 

Να διευκρινήσω πως αναφερόμουν στο "σημαινόμενο". Η έννοια μιας λέξης, οποιασδήποτε λέξης, δεν είναι η ίδια η φυσική οντότητα. Φυσική οντότητα είναι το ουράνιο σώμα που αποκαλούμε Έριδα, προφανώς όμως, η λέξη "Έριδα" δεν είναι το ίδιο το ουράνιο σώμα. Οπότε, η έννοια μιας λέξης δεν είναι καν η ίδια η φυσική οντότητα, αλλά η έννοια είναι κάτι το ξέχωρο, που αναφέρεται στη φυσική οντότητα. Γι'αυτό και η γλώσσα έχει έναν εσωτερικό χαρακτήρα (δηλαδή, κατά κάποιο τρόπο μάλλον αναφέρεται στον εαυτό της, παρά στον πραγματικό κόσμο που μας περιβάλλει - ουσιαστικά οι έννοιες των λέξεων αναφέρονται όχι στα ίδια τα αντικέιμενα, αλλά σε εκείνο που νομίζουμε πως είναι τα αντικέιμενα). Δηλαδή η γλώσσα τείνει να αναφέρεται στον εαυτό της (γι'αυτό και λέω πως ο χαρακτήρας της είναι εσωτερικός). Σα συνέπεια, και επειδή σκεφτόμαστε με τη γλώσσα, τις έννοιές της και τις συνδηλώσεις της, πολύ συχνά (ιδίως στην καθημερινή μας ζωή, αλλά και στην επιστήμη) βλέπουμε τον κόσμο όχι όπως είναι αλλά όπως μας λένε οι λέξεις ότι είναι. Έτσι, η εμπειρία μας αλλοιώνεται. Κλασσικό παράδειγμα οι ελάχιστες ανακαλύψεις στην αστρονομία κατά το Μεσαίωνα, επειδή η άποψη για το αμετάβλητο του σύμπαντος, έκανε τα μάτια των Ευρωπαίων να μη βλέπουν τις μεταβολές. Όταν εξερράγη ο υπερκαινοφανής του 1054, κανείς στην Ευρώπη δεν τον είδε, για μήνες ολόκληρους. Έτσι, η γλώσσα είναι ένα από τα πιο σημαντικά επιστημολογικά εμπόδια (δηλαδή εμπόδια προς την απόκτηση γνώσης). Μετά από όλα αυτά γίνεται ξεκάθαρο γιατί το πώς θα έπρεπε να αποκαλούμε τον Πλούτωνα και την Έριδα έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί με περισσότερη φροντίδα.

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
ότι ο Πλούτωνας "εξορίστηκε" το ήξερα άλλα πως ανακαλύφθηκε καινούριος πλανήτης και πρόλαβε να μπει κιόλας στο Ηλιακό Σύστημα... άντε, να ενημερωθούν τα σχολικά βιβλία τώρα...

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
Δεν ανακαλύφθηκε μόνο ένας αλλά πολλοί... :) Και κυρίως στην κατηγορία των νανο-πλανητών...!

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Βασικά αν είναι να εισάγουμε στα σχολικά βιβλία όλους τους νανό πλανήτες που έχουν ανακαλυφθεί.....70 ονόματα πρέπει να θυμούνται τα παιδιά!!!
Και εγένετω φως....
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Επίσης σαν να μην έφτανε που εξοστρακίστηκε από το κλαμπ των πλανητών ο Πλούτωνας έχασε και το όνομά του. Η Διεθνής Αστρονομική Ένωση αποφάσισε πριν λίγες μέρες ότι το μικρό παγωμένο σώμα δεν αξίζει το μυθικό του όνομα και θα πρέπει να αποκαλείται απλά 134330.Και φυσικά θεωρούνται περιττά πλέον και τα ονόματα των φεγγαριών του πρώην Πλούτωνα και νυν 134330, του Χάροντα, της Νυκτός και της Ύδρας. Από τώρα και στο εξής θα ονομάζονται 134340 Ι, ΙΙ και ΙΙΙ αντίστοιχα, ως μέλη ενός κοινού συστήματος σωμάτων. \:D/

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Το όνομα αυτό δεν καταργεί το "πλούτωνας" απλά είναι το όνομά του στο νέο κατάλογο όπου ανήκει.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Το όνομα αυτό δεν καταργεί το "πλούτωνας" απλά είναι το όνομά του στο νέο κατάλογο όπου ανήκει.

 

Επειδη ο πλουτωνας δεν είναι πλεον πλανητης πιστευουν πώς δεν έπρεπε να είχε αυτό το όνομα.... 8-[

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Δεν έπαψε να αποκαλείται Πλούτωνας ο εν λόγω πλανήτης.

 

Στο physics4u το λέει... =;

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Εννοείς προφανώς το άρθρο

http://www.physics4u.gr/planets/pluton.html το οποίο είναι γεμάτο λάθη!

 

Μετά από σχεδόν ένα έτος ελέγχου των φωτογραφικών φιλμ, που περιείχαν περισσότερα από 400.000 αστέρια το κάθε ένα, ανακαλύφθηκε ο Πλούτωνας .

 

Δεν ήταν φιλμ αλλά γυάλινες φωτογραφικές πλάκες.

 

Επειδή ο Πλούτωνας, είναι πάρα πολύ μικρός, για να υπολογιστούν οι διαταραχές της τροχιάς του Ποσειδώνα, η ανακάλυψή του μπορεί μόνο να πιστωθεί στην αντοχή του Clyde Tombaugh, ο οποίος έλεγξε επιμελώς όλα τα φιλμ, χρησιμοποιώντας μια συσκευή που καλείται "comparitor blink".

 

Γλωσσικοί βαρβαρισμοί και ασάφειες. Από την πρόταση δεν βγαίνει νόημα σχεδόν. Φωτογραφικές πλάκες εξέταζε με τον στερεοσυγκριτή (blink comparator) πάντως ο C. Tombaugh

 

Όπως συμβαίνει στον Ουρανό έτσι και στον Πλούτωνα το επίπεδο του ισημερινού του, είναι κάθετο στο επίπεδο της τροχιάς του, ενώ η περιφορά του γύρω από τον Ήλιο είναι αντίθετη από αυτήν των άλλων πλανητών.

 

Το ότι ο Πλούτωνας περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο κατα την ανάδρομη φορά είναι απίστευτη μπούρδα! Ούτε ο πιο μικρός αστεροειδής δεν περιφέρεται γύρω από τον ήλιο κατά την αναδρομη φορά #-o

 

Ο Πλούτωνας αποτελείται μάλλον από ένα μείγμα βράχων και παγωμένου νερού, και είναι ορατός μόνο με ισχυρά τηλεσκόπια αλλά κι εκεί φαίνεται απλά σαν μια κουκίδα.

 

Ο γράφων τον έχει δει με 8" και κάποιοι ισχυρίζονται πως το έχουν καταφέρει με 6".

 

Ο Χάροντας ανακαλύφτηκε το 1978 και απέχει 20.000 χιλιόμετρα από τον πλανήτη. Ως δορυφόρος είναι σχετικά μεγάλος για τον Πλούτωνα αφού η διάμετρός του υπολογίζεται γύρω στα 635 χιλιόμετρα (μισή περίπου από αυτή του Πλούτωνα).

 

Από πότε το 635 είναι το μισό του 2300; Προφανώς ο άσχετος συντάκτης μπέρδεψε διάμετρο με ακτίνα. :P

 

Ο Χάροντας δεν βρίσκεται σε τροχιά πραγματικά γύρω από τον Πλούτωνα, επειδή είναι τόσο μεγάλος σε σχέση με τον πλανήτη, αλλά γύρω από το βαρύκεντρο του Πλούτωνα και του Χάροντα μαζί.

 

Όλοι οι πλανήτες και οι δορυφόροι τους γύρω απο τον κοινό κέντρο μάζας περιστρεφονται όχι απο το βαρύκεντρο κάποιου τριγώνου :P

 

Δυστυχώς μέχρι σήμερα, τον Πλούτωνα, δεν τον έχει επισκεφτεί ποτέ κανένα διαστημικό σκάφος, αλλά προγραμματίζεται κάποιο, που αποκαλείται Pluto Express και το οποίο αναμένεται να φθάσει εκεί, ενώ η ατμόσφαιρα του Πλούτωνα δεν θα έχει ακόμα παγώσει.

 

New horizons λεγεται και είναι καθ' οδόν.

 

Επεκτείνοντας την εφαρμογή του νέου ορισμού για τους πλανήτες στην ταξινόμηση των σωμάτων του Ηλιακού Συστήματος, το Κέντρο Ελασσόνων Πλανητών, μια επιτροπή της Αστρονομικής Ένωσης, έκρινε ότι ο πρώην πλανήτης πρέπει να έχει την ίδια μεταχείριση με τους 136.562 αστεροειδής και άλλα σώματα που περιφέρονται γύρω από τον Ήλιο.

 

Πρώτα είχε ειδική μεταχείριση, του είχαν και μπάτλερ να τον σερβίρει ](*,)

 

Από την αρχή πάντως της ανακάλυψης του, στις 23 Ιανουαρίου του 1930

 

Η ανακάλυψη ώς γνωστόν έχει αρχή μέση και τέλος ](*,)

Παρεμπιπτόντως δεν ανακαλύφθηκε στις 23/1/1930 αλλά στις 18/2/1930 ο Πλούτωνας. Η ανακάλυψη έγινε όταν παρατηρήθηκε η μετακίνησή του πάνω στην φωτογραφική πλάκα όχι την ημερομηνία λήψης της!

 

η αντιμετώπιση του Πλούτωνα ήταν ιδιαίτερα προβληματική

 

Πως λέμε η αντιμετώπιση του εχθρού; ](*,)

Προβληματικός είναι ο συντάκτης-αντιγραφέας του άρθρου που φαίνεται έκανε μετάφραση επιπέδου νηπιαγωγείου μέσω κάποιου προγράμματος.

 

Η άποψη τους αυτή ενισχυόταν και από το γεγονός ότι ενώ η τροχιά καθενός από τους οκτώ κανονικούς πλανήτες είναι σχεδόν διπλάσια από την τροχιά του προηγουμένου του, αυτή η ακολουθία δεν εφαρμόζεται στην περίπτωση του Πλούτωνα Πραγματικά η μέση απόσταση του Πλούτωνα φτάνει τα 5,9 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα όταν η μέση απόσταση του Ποσειδώνα είναι 4,5 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα.

 

Είναι απίστευτες οι ανοησίες του άρθρου αυτού! Πρέπει να κατέβει απο το physics4u

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Aκόμη δεν εχει εξακριβωθεί τίποτα..Η επιβεβαιωση θα έρθει με την αποστολή New Horizons όταν θα φθάσει στον Πλόυτωνα...Τίποτα δεν έχει κριθεί..!! \:D/

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

  • 1 μήνα αργότερα...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης