roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2007 Λοιπόν, αν ξανακούσω ασχημα λόγια για τα goto, ιδίως από κάτοικο αστικού κέντρου με μεγάλη φωτορύπανση, θα τον βάλω τιμωρία να προσπαθεί να φωτογραφίσει τον Μ13 με busnell 4'' dobsonian tabletop και απλή SLR, ενδεδημένο με αλυσίδες και πέτσινα και με 40 βαθμούς καύσωνα Προσπαθώ 3 ώρες να βάλω το Μ13 (το Μ13 αν είναι δυνατόν) στο FOV της DSLR και από κάπου 50 shoots, μόνο ένα το έχει μέσα, και αυτό θολό και κουνημένο Βάζω προσοφθάλμιο, τον βρίσκω αμέσως. Βγάζω προσοφθάλμιο, βάζω μηχανή, κανω focus στο ζ του Ηρακλή, πάω να το ξαναβρώ, αμ δε. Για αυτό, θέλω goto, και ή δυνατόν, προσαρμοζμένο σε 20'' obsession
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2007 Γιάννη, εμείς οι ίδιοι οι dobsονάδες ξέρουμε πολύ καλά οτι αστροφωτογράφηση δεν γίνεται με αυτή την βάση.Το goto δεν χρειάζεται για αυτό τον σκοπό, μια στοιβαρή ισημερινή με αστροστάτη στην οποία θα τοποθετήσεις το 8", θα σου λύσει τα χέρια.
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2007 Το θέμα ήτανε περισσότερο για το πως βάζεις στο FOV μιας DSLR ένα DSO χωρις βοηθήματα, μόνο με τον ερευνητή, από χάλια ουρανό , και φυσικά αστειεύομαι. Για το αν γίνεται, μην ξεχνάς ότι έχω equatorial platform. Με καλή ευθυγράμιση (θεωρητικά) μπορείς να τραβήξεις κάποια από τα ποιό φωτεινά θέματα. Εγώ παιδεύω ακόμη την ευθυγράμιση, είμαι για την ώρα στα 30'' χωρίς οδήγηση και χωρις trails. Και απο θέμα στοιβαρότητας η βάση είναι βράχος. Μπορεί τελικά να μην γινεται, αλλά ποιός είπε ότι αν ασχολείσαι με αυτό το χόμπι δεν περιέχει και μια δόση μαζοχισμού ; Αντε πάμε για λίγο ύπνο, ξημέρωσε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα