Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

C angle finder για DSLR και SLR κάμερες. Ελάχιστα χρησιμοποιημένος, μαζί με τη θηκη του και 3 αντάπτορες για προσαρμογή σε διαφορετικές μηχανές (αναλυτικά σε μία από τις φωτό που επισυνάπτω).

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

- Weight about 100 grams

- Rubber eye cup for comfortable viewing

- Compatible with vast majority of cameras

- Adjustable for individual eyesights

- Comes complete with 3 eyepiece adapters

- 1.25-2.5X magnification and 360° turnable, dioptric +/-4 adj

Μερικά συμβατά μοντέλα:

Canon 5D, 20D, 10D, 350D, 300D, D60, 5D, 1DII 1Ds, 1V, 30V, 3, 5

Nikon D100, D70S, D70, D50, F Series

Minolta D5D, D7D

Fujifilm S3 Pro, S2 Pro

Τιμή πώλησης: 40 ευρώ.

Φωτογραφίες για κάποιο λόγο δεν μπορώ να ανεβάσω προς το παρόν στο astrovox, αλλά δείτε στο http://www.astromart.com/classifieds/details.asp?classified_id=505638

όπου επίσης υπάρχει η αγγελία.

Ευχαριστώ,

Ηλίας (6972375266)

Δημοσιεύτηκε
Χε,χε, από ότι φένεται σε ακολουθώ στα ίδια βήματα με την EOS απλά ποιό καθυστερημένα. Αντε να με γλυτώσεις από τα μεταφορικά και την αναμονή να περιμένω να έρθει από Κίνα. Θα σου στείλω πμ.
Δημοσιεύτηκε
@Ηλιας, να ρωτησω κατι, τωρα που το πουλησες, για να δω εαν το εχω καταλαβει σωστα, το συγκεκριμενο αξεσουαρ βοηθαει στο να εστιασεις καλυτερα τον στοχο σου, αφου τον μεγενθυνει? σωστα? και εαν ειναι ετσι κρινεις οτι αξιζει καποιος να το αποκτησει?
Φιλικα, Νικος
Δημοσιεύτηκε

Εγώ έχω ένα τέτοιο. Εστιάζω πρώτα κανονικά και μετά το τοποθετώ για να βλέπω και κάνω ξεχωριστή εστίαση ΄για αυτό.

Βοηθά να βλέπεις λόγω γωνίας και περιστροφής πιο ξεκούραστα και να κάνεις και παρατήρηση του ειδώλου, και με μεγένθυνση

Δημοσιεύτηκε

Έτσι είναι, βοηθά στην καλύτερη εστίαση και σε "δύσκολα" σημεία σκόπευσης όταν πχ. το τηλεσκόπιο βλέπει στον ορίζοντα. Τώρα, για το αν αξίζει τον κόπο, εδώ χωράει συζήτηση:

Προσωπικά το χρησιμοποίησα ελάχιστα. Κατ΄ αρχάς έχω μυωπία και το eye-relief είναι λίγο σφιχτό στο finder. Κατά δεύτερο λόγο, συνήθως εστιάζω στην αρχή της φωτογράφησης κανονικά από το finder της μηχανής σε κάποια βολική θέση και οι διορθώσεις που θα χρειαστούν στη συνέχεια τις κάνω με δοκιμές. Ούτως ή άλλως απόλυτα σωστή εστίαση δενμπορείς να κάνεις με αυτό το αξεσουάρ και η βελτιστοποίηση της εστίασης θα γίνει με διαδικασία δοκιμής-λάθους.

Να σημειώσω ότι όποτε και αν χρησιμοποιήσω την κάμερα για αστροφωτογράφηση, αυτή αφορά σχεδόν αποκλειστικά DSO, αντικείμενα δηλαδή που ίχνος τους δεν φαίνεται σε κανένα finder. Πιο συγκεκριμένα, η αρχική εστίαση γίνεται με ένα κοντινό φωτεινό άστρο, αλλά η απαραίτητη διόρθωση γίνεται αναγκαστικά με δοκιμές στο FOV του αντικειμένου φωτογράφισης (μπρος-πίσω τον εστιαστή και shooting μέχρι να εμφανισθουν όσο το δυνατόν πιο σημειακά άστρα).

Ο finder δε χρησιμεύει καθόλου σε αυτή την μπελαλίδικη διαδικασία - ούτε της μηχανής, ούτε ο angle finder που είχα προς πώληση παραπάνω.

Από την άλλη - τουλάχιστον στην κινέζικη εκδοχή του - δεν είναι ακριβό αξεσουάρ και μπορεί να το προμηθευτεί κανείς με 50-55 ευρώ και να κάνει τις δοκιμές του - ίσως άλλους βολέψει.

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε
Έτσι είναι, βοηθά στην καλύτερη εστίαση και σε "δύσκολα" σημεία σκόπευσης όταν πχ. το τηλεσκόπιο βλέπει στον ορίζοντα.

Συμφωνω απολυτα ... εγω το κανω χρηση παντα και ιδιατερα για τον δευτερο λογο που αναφερει ο φιλος ο Ηλιας.

Και με την εστιαση βοηθαει αρκετα - ιδιαιτερα με το 2x/2.5x - αλλα τον τελευταιο λογο τον εχει το ματι μου και το οποιο δεν με εχει προδωσει ΠΟΤΕ προς τελεια εστιαση.

Παντως για τα χρηματα (περιπου 60-65 δολαρια), το θεωρω ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ αξεσουαρ!

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε

Η καλύτερη λύση στις φιλματες SLR ήταν σκόπευτρο με προσοφθάλμιο μεγέθυνσης της εστίασης και διάφανο πέτασμα εστίασης με σταυρόνημα.

Έχω την Practika VLC3 με αυτά αλλά φυσικά δεν είναι για πούλημα!!! :mrgreen:

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης