Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Eris, a dwarf planet currently orbiting the Sun at about twice Pluto's distance, has been measured to have about 27 percent more mass than Pluto. The mass was calculated by timing the orbit of Eris' moon Dysnomia. Images taken with a ground-based Keck telescope, when combined with existing images taken by Hubble Space Telescope, show that Dysnomia has a nearly circular orbit lasting about 16 days. Cataloged as 2003 UB313 only a year ago, infrared images also showed previously that Eris is actually larger in diameter than Pluto. The plane of Eris' orbit is well out of the plane of the Solar System's planets. In the above drawing, a scientific artist has imagined Eris and Dysnomia orbiting our distant Sun. No space missions are currently planned to Eris, although the robotic New Horizons spacecraft bound for Pluto has recently passed Jupiter.

eris_lombry.jpg.93d56c554067dd9c4e35e64f3c0bfb95.jpg

Δημοσιεύτηκε
Πρόκειται για το σημερινό APOD. Παρακαλώ πολύ στις πηγές μας να δίνουμε και ένα link και να εξηγούμε σε τι αναφέρεται. Ευχαριστώ.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Εννοώ οτι ο καλλιτέχνης σε αυτή τη φωτογραφία τον δείχνει κάπως μεγάλο μάλλον...Στο Starry Night είναι πολυυυυυ πιο μικρός, απο αυτη την απόσταση!
Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Επίσης, όταν πρωτοανακαλύφθηκε η Έριδα, θέλανε να την ονομάσουνε Xena και τον δορυφόρο της Gabrielle!!!!

 

http://www.space.com/scienceastronomy/ap_051001_newmoon.html

Δημοσιεύτηκε

Πάλι καλά που πρόλαβαν και ονόμασαν τα περισσότερα ευρέως γνωστά ουράνια σώματα με Ελληνικά ονόματα, τιμής ένεκεν στο μεγαλείο της αρχαίας Ελλάδας.

Φαντάστείτε τον Άρη να ονομάζεται Gandalf, το Φόβο Frodo και τον Δείμο Samwise. Τον Πλούτωνα Bolec και το Χάροντα Lolec, κ.ο.κ. :roll:

Δημοσιεύτηκε
Φανταστείτε τον Άρη να ονομάζεται Gandalf, το Φόβο Frodo και τον Δείμο Samwise.

 

Προσωπικά δεν θα με πείραζε καθόλου κάποια ουράνια σώματα να έπαιρναν το όνομά τους από το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο έπος φαντασίας που γράφτηκε ποτέ! Και οι δορυφόροι του Ουρανού δεν έχουν Ελληνικά ονόματα αλλά ονόματα από τα έργα του Shakespeare, 13 δορυφόροι του Κρόνου έχουν κάτι περίεργα σκανδιναβικά νομίζω ονόματα, οι αστερισμοί του νότιου ημισφαιρίου έχουν ονόματα αστρονομικών οργάνων της εποχής, οι Κινέζοι και οι Αιγύπτιοι είχαν ονομάσει πριν από εμάς τους αστερισμούς, ενώ τόσοι κομήτες και αστεροειδείς κτλ έχουν περίεργα ονόματα (πχ αυτού που τα ανακάλυψε). Η NASA έχει δώσει σε αποστολές της ονόματα απ' το Star Trek που είχε τεράστιο κοινωνικό αντίκτυπο για την εξερεύνηση του διαστήματος ή από τη Λογοτεχνία του Clark (για αυτό δεν είμαι σίγουρος). Ο πολιτισμός της Γης δεν είναι μόνο η αρχαία Ελλάδα, υπάρχουν και άλλα όμορφα πράγματα απ' όπου μπορούν να πάρουν ονόματα. Και ο σύγχρονος πολιτισμός έχει να δώσει πολλά. Άλλη βαρύτητα έχει βέβαια μία σπουδαία σειρά ή ταινία ή λογοτεχνικό βιβλίο και άλλη κάποιο άλλο. Ο κάθε άνθρωπος και επιστήμονας έχει τις δικές του αγάπες και προτιμήσεις. Κάτι που οι άλλοι βλέπουν γελοίο, για κάποιον έχει τεράστια σπουδαιότητα στη ζωή του και το αντίθετο.

 

Όπως και να έχει όλα αυτά είναι υποκειμενικά, ονομάζουμε και κατατάσσουμε όλα τα ουράνια φαινόμενα και αντικείμενα τα οποία θα βρίσκονται στο Σύμπαν πολύ περισσότερο από εμάς ή μέχρι το τέλος του. Δεν έχει και τόσο σημασία αν κάποτε δεν θα υπάρχει το είδος μας ή η Γη καταστραφεί. Οι πλανήτες και οι γαλαξίες γελούν με τη ματαιοδοξία μας. Τόσοι και τόσοι πολιτισμοί μπορεί να έχουν δώσει ονόματα και ονόματα και τώρα να μην υπάρχουν..

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης