nkoumo Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2007 Παιδια μην με περασετε για τρελο για αυτο που θα διαβασετε παρακάτω.Εχθες (Τετάρτη 20/6) κατα τις 22.20 (Αθηνα) εκεί που χαζεβα με τα κιαλια μου τον ουρανό ξαφνικά σχετικά ψιλά στον ορίζοντα με κατευθυνση απο βορά προς νοτιοανατολικά ειδα με γυμνό μάτι 2 φωτινές λάμψεις (διπλασια περιπου απο ότι φαίνετε η Αφροδίτη αυτην την περίοδο) να κινούνται με σταθερη αποσταση μεταξύ τους και με μεγαλη ταχύτα (σε λιγότερο απο λεπτό διανυσαν τον μισό ορίζοντα) και κατοπιν σταδιακά! η λάμψη έσβησε οποτε και εξαφανιστηκαν. Με το που τα ειδα αρπαξα τα κιαλια μου (15χ70)να τα δω αλλά και απο αυτά μονο λαμψη εβλεπα.Τα ειδαν ολοι όσοι ήταν εκεινει την στιγμή στην ταρατσα.Τι ηταν αυτο ρε παιδια? Το μυαλό μου για δορυφορους παει.Αν ναι κινουνται οι δορυφοροι? Απο οτο ξερω τουλαχιστον οι τηλεοπτικοι ειναι σταθεροι.Μηπως τα ειδα και κανεις αλλος? Μην μου πειτε τωρα αν ειδα και πρασινα ανθρωπακια...
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2007 Είναι το αμέσως προηγούμενο θέμα: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=5738 «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Προτεινόμενες αναρτήσεις