akmakas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Γεια σας παιδιά...Είμαι έτοιμος για μια αγορά ενός τηλεσκοπίου και σαν πρώτη εικόνα έμεινα στο D130/F900MM EQ2 της Sky Watcher Κοστίζει 335 Ε.Είμαι αρχάριος στον χώρο αλλά πολύ ορεξάτος..μπορεί κάποιος να μου πει αν το μοντέλο αξίζει τα λεφτά του και αν είναι καλό?Το μοντέλο και τα χαρακτηριστικά του υπάρχουν εδώ. http://www.papasotiriou.gr/product.games.asp?pfid=579638&prid=268056 Επίσης για την ώρα θέλω να μπορώ να παρατηρώ τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος δηλαδή να φαίνονται με κάποια μικρή λεπτομέρεια και όχι απλά σαν άστρα π.χ Να μπορώ να δω τους δακτυλίους του Κρόνου η αμυδρά την κηλίδα του Δία..(Υποτίθεται πάντα σε καλές συνθήκες χωρίς έντονη φωτορύπανση κλπ) Συγχωρέστε με αλλά τώρα ξεκινάω και χρειάζομαι βοήθεια Ευχαριστώ προκαταβολικά www.retrovisions.grwww.retrosystem.gr
DeepBlue Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Φιλε μου ριξε μια ματια σ αυτο http://www.aktistar.gr/skywatcher/sk150.htm Νομιζω οτι σ αυτη την τιμη, ειναι καλυτερο ..εαν βεβαια επιμενεις στην ισημερινη.. αλλιως θα προτεινα ενα dobsonian! http://www.astronomy.gr/detail.cfm?ID=657 http://www.aktistar.gr/GSO/GSO%20Dob8.htm Aut dosce, aut disce, aut discede(Ή δίδαξε, ή μάθε, ή φύγε...)
Efstathios Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Ναί, και το 130 και το 150 είναι καλά τηλεσκόπια. Και άν σε ενδιαφέρει και η αστροφωτογραφία τότε είναι μία καλή επιλογή. Οι πλανήτες φαίνονται κανονικά. Όχι όπως σε κάποιες φωτογραφίες βέβαια. Ανάλογα με την μεγένθυση που χρησιμοποιείς, δηλαδή το προσοφθάλμιο ή σε συνδοιασμό και με barlow. Στο Κρόνο ακόμη και με ένα προσοφθάλμιο που δίνει χαμηλή μεγένθυση βλέπεις τους δακτύλιους, ενώ στον Δία με μία καλή μεγένθυση βλέπεις αμυδρά και τις ζώνες του με ένα καφετί χρώμα. Έ, στη Σελήνη τα βλέπεις όλα. Με μία καλή μεγένθυση είναι σαν είσαι σε χαμήλη πτήση γύρω της. starrynights.blog
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Πιστευω καλυτερη επιλογη ειναι το 6" . Οσο για τον Δια , αν ειναι σε καλη θεση δεν υπαρχει δυσκολια αν δεις τις ζωνες του . Οσο για τη Σεληνη ... δε τα βλεπεις και ολα με 6" . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Μακριά από το D130/F900MM EQ2! Όσο πιο μακριά και πιό γρήγορα τόσο το καλύτερο!Η EQ-2 είναι "για τα μπάζα" και ο μικροσκοπικός ερευνητής του αδύνατον να ευθυγραμμιστεί σωστά. Στα ίδια λεφτά παίρνεις 8" dobsonian. Όσο για αστροφωτογραφία με την EQ-2.. το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; Ελάχιστη εισαγωγή 8" dob ή ισημερινό 6" με βάση τουλάχιστον EQ3-2.Εγώ πήρα το μακρύ νευτώνιο 6" f/8 skywatcher και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος παρά τους περιορισμούς της EQ3-2. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
magos_ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Αξίζει να δώσει τα χρήματα για την Eq-6 pro για να φορτώσεις πανω ενα 8" 1200 mm skywatcher. Αραγε η συγγεκριμενη στηριξη να αντεχει και ενα 12" .Καποιος φιλος που εχει εμπειρια;;; Hellooooooo, my name is Ηλίας. http://astrocom.wordpress.com/
akmakas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Παιδια ευχαριστώ πολύ και για το ενδιαφέρον σας αλλά και για την ταχύτατη απάντηση στο θέμα μου...Θα κοιτάξω και για τα άλλα μοντέλα που μου αναφέρατε...Είμαστε μια ωραία αστροπαρέα λοιπόν!!! www.retrovisions.grwww.retrosystem.gr
akmakas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2007 Τελικά κατέληξα στι SkyWatcher Dobsonian 8" και αυτή την εβδομάδα θα πάω να το παραγγείλω..Υπάρχει κάποιο καλύτερο στα λεφτά του? www.retrovisions.grwww.retrosystem.gr
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2007 Φιλε akmakas η επιλογη σου ειναι πολυ καλη!Δεν πιστευω οτι μπορεις να παρεις κατι καλυτερο σε αυτην την τιμη με την συγκεκριμενη διαμετρο και ποιοτητα! Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
akmakas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2007 Αυτό πιστεύω φίλε JIMKIBOU...Αντε καλή μου εξερεύνηση!!!! www.retrovisions.grwww.retrosystem.gr
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2007 Εννοειτε! Καλες παρατηρησεις και καθαρους ουρανους! Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
henry Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Μακριά από το D130/F900MM EQ2! Όσο πιο μακριά και πιό γρήγορα τόσο το καλύτερο!Η EQ-2 είναι "για τα μπάζα" και ο μικροσκοπικός ερευνητής του αδύνατον να ευθυγραμμιστεί σωστά. Στα ίδια λεφτά παίρνεις 8" dobsonian. Όσο για αστροφωτογραφία με την EQ-2.. το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; Ελάχιστη εισαγωγή 8" dob ή ισημερινό 6" με βάση τουλάχιστον EQ3-2.Εγώ πήρα το μακρύ νευτώνιο 6" f/8 skywatcher και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος παρά τους περιορισμούς της EQ3-2. Να κάνω μια αφελή ερώτηση; Ποιά η διαφορα του f/5 150 skywatcher από το f/8150 skywatcher; το f/5 ως κοντύτερο δεν είναι και βολικότερο;
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Ειναι πιο δυσκολο στην ευθυγραμμιση των οπτικων . Ειναι κοντυτερο .Πιστευω η σημαντοκοτερη διαφορα δεν ειναι στο οτι θα περιμενεις λιγο περισσοτερο για να φτασει το f/8 σε θερμικη ισορροποια με το περιβαλλον αλλα στον εστιακο λογο . Εξαρταται απο το οπτικο πεδιο που θες να εχεις στις φωτογραφιες . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
henry Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Δηλαδή η μόνη διαφορά είναι στη φωτογράφηση έτσι; Άρα καλύτερα το f/5 από θέμα ευχρηστίας
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Το f/8 ειναι πιο ανεκτικο σε χαμηλοτερης ποιοτητας προσοφθαλμια και ειναι ευκολοτερο στην ευθυγραμμιση των οπτικων . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2007 Μακριά από το D130/F900MM EQ2! Όσο πιο μακριά και πιό γρήγορα τόσο το καλύτερο!Η EQ-2 είναι "για τα μπάζα" και ο μικροσκοπικός ερευνητής του αδύνατον να ευθυγραμμιστεί σωστά. Στα ίδια λεφτά παίρνεις 8" dobsonian. Πράγματι, έχοντας αυτό το τηλεσκόπιο και εγώ ο ερευνητής είναι για τα μπάζα!Πόλυ δύσκολα μπορεί να ευθυγραμμιστεί σωστά! Και με προβληματίζει πάρα πολύ! Καλύτερα να μην το επιλέξετε! Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2007 Θα προτιμούσα το D150 αλλά έκανα το ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ να πάρω το SK707 που ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΕ ΜΟΤΕΡ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 - Έγγραφο του Microsoft Word (2).docΑυτό εννοώ! Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα