βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2007 Μαλλον θα εχουμε κι αλλον κομητη για παρατηρηση Βρηκα καποια στοιχεια του εδω http://www.aerith.net/comet/catalog/2006VZ13/2006VZ13.html Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
gbirsianis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2007 To φαινόμενο μεγεθός του όμως, το οποίο αν δεν κάνω λάθος τον Αύγουστο θα είναι γύρω στο 11 τον καθιστά δύσκολο. 1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2007 Για τις 13/7 τα στοιχεία που έβαλα στο HNsky δίνουν μέγεθος 9.8. Δεν θα είναι και τόσο δύσκολος τελικά. Θα προσπαθήσω να τον δω μόλις επιτρέψει η σελήνη. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2007 Μόλις γύρισα από πρατήρηση στον Άκοβο Αρκαδίας. Παρατήρησα τον κομήτη C/2006 VZ13 (Linear) με το 10" Skywatcher dob του φίλου Παναγιώτη. Χρησιμοποιήθηκε Nagler 11mm. Ο Κομήτης ήταν λαμπρός! Εύκολα ορατός με τον 8x50 ερευνητή. Τον υπολόγισα γύρω στο 8 μέγεθος.Αναμονή για νέες παρατηρήσεις του από τον Πάρνωνα! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
vossinakis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2007 Ο κομητης θα ειναι ορατός μεχρι τα μεσα Αυγουστου. Μετα θα μετακομισει στο νοτιο ημισφαίριο. Φαινεται αρκετά λαμπρός τωρα. Μπορειτε να δειτε ενα χαρτη με τις θεσεις του, στο σαιτ του ΟΦΑ http://www.ofa.gr Βοσινακης Ανδρεας Βοσινάκης Ανδρέας
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Χθες βραδυ τον εντοπισα πολυ γρηγορα και ευκολα απο την αυλη του σπιτιου μου με τα 10χ50 κιαλια του LIDL!Μου εκανε εντυπωση το ποσο λαμπρος ειναι σε σχεση με τις πρωτες εκτιμησεις που μιλουσαν για 11.Περιπου 7.5 με 8! Εχει καποιος υποψην του εαν υπαρχει καποια φωτογραφια του τις τελευταιες μερες? Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
titan Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Πρόσφατες φωτογραφίες μπορείς να δεις εδώ: www.spaceweather.com/archive.php?view=1&day=11&month=07&year=2007
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Ευχαριστω για την πληροφορια! Εντυπωση μου προκαλεσε επισης το γεγονος οτι δεν μπορουσα να διακρινω την ουρα του κομητη αλλα οπως περιγραφει και στο site ειναι αρκετα μικρη και αμυδρη. Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
aristarchus Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Εχει καποιος υποψην του εαν υπαρχει καποια φωτογραφια του τις τελευταιες μερες?Πηρα κατι φωτογραφιες εγω χθες το βραδυ και ευχομαι να εχω κατι σε λιγο μετα απο επεξεργασια. Μου εκανε εντυπωση ποσο γργηγορα κινηται ο κομητης! Αρχικα οι εκθεσεις ηταν 3 λεπτα η μια αλλα ηταν υπερβολικες λογω τις μετακινησης του κομητη. Τελικα με 30 δευτερολεπτα ανα εκθεση ο πυρηνας ηταν μια χαρα. Τελος παντων, πηρα 40 εκθεσεις (10 σειρες LRGB) και ευχομαι να τα πουμε σε λιγο. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Το οτι θα ειναι δικια σας η φωτογραφια αμεσως με προδιαθετει για αποτελεσμα ανωτατης ποιοτητας!Την περιμενω με αγωνια! Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Τον παρατήρησα κι εγώ σήμερα Εντυπωσιακότατος και εύκολος στον εντοπισμό του κοντα στο ι του Δράκοντα. Κινείται όντως πολύ γρήγορα οδεύοντας προς τον Βοώτη. Θα δοκιμάσω αύριο μήπως τραβήξω κι εγώ κάποια frames με την DSLR. Πιστεύω να έχω κάποια αποτελέσματα με αθροίσματα των 20-30"
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Η ομάδα του Ωρίωνα τον παρατήρησε απόψε από τους σκοτεινούς ουρανούς της Τριταίας. Πιο λαμπρός από ότι περιμέναμε με μεγάλη κόμη και χωρίς εμφανή ουρά, ιδιαίτερα εύκολος στον εντοπισμός αφού φαινόταν και στο σκόπευτρο. Τον παρατηρήσαμε με 8άρι dob. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
quendi Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Η ομάδα του Ωρίωνα τον παρατήρησε απόψε από τους σκοτεινούς ουρανούς της Τριταίας. Πιο λαμπρός από ότι περιμέναμε με μεγάλη κόμη και χωρίς εμφανή ουρά, ιδιαίτερα εύκολος στον εντοπισμός αφού φαινόταν και στο σκόπευτρο. Τον παρατηρήσαμε με 8άρι dob. Πολύ όμορφος και λαμπρός.. Όπως τα περιέγραψε ο Ανδρέας. Παρατηρήστε τον, αξίζει! Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
ΣΕΡΡΕΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Πήρα και εγώ σήμερα τα βουνά των Σερρών με το 10''. Βρίσκεται εύκολα, επειδή είναι ακριβώς δίπλα από τον Edasich. Όμως εγώ κοίταξα λίγο το starry night πριν φύγω και δεν σημείωσα που είναι ακριβώς.Πήρα μόνο το NightWatch και όταν έφτασα θυμόμουν στο περίπου που είναι. Δύσκολα ξεχώριζε ότι ήταν κομήτης ,τουλάχιστον για μένα, αφού δεν είχε ουρά ή μάλλον δεν φαινόταν. Για λίγο μάλιστα στην αρχή, νόμιζα ότι ήταν γαλαξίας! Νόμιζα ότι είναι ο Μ102! Αλλά τελικά βρήκα τον γαλαξία και κατάλαβα ότι αφού δεν είχε κάποιο άλλο αντικείμενο εκεί κοντά ήταν αυτός! μμμμ δεν μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα... το ζεύγος Μ81 - Μ82 μπορώ να πω ότι ήταν πολύ πιο εντυπωσιακό που είναι λίγο παραδίπλα. Όπως επίσης πολύ πιο ωραίος ήταν ο McNaught (C/2006 P1). Κυριάκος Καβακλιώτης 41 . 05΄. 55΄΄ Ν23 . 33΄. 25΄΄ Ε
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Αναμφισβήτητα ο McNaught ήταν πιο ωραίος αλλά ήταν και ο πιο λαμπρός κομήτης εδώ και 40 χρόνια (ανεξάρτητα του αν δεν τον είδαμε πολύ καλά από τα βόρεια). «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
koyote Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Παιδες,επειδη δεν ειδα το mcnaught και κοντεψα να σκαψω,θελω τα φωτα σας.Με τα κυαλια bresser 10x50 εχω την δυνατοτητα να εντοπισω τον τωρινο κομητη αποψε??Ο ουρανος μου ειναι καλουτσικος..... Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Εγω τον βρηκα αμεσως και πολυ ευκολα με τα συγκεκριμενα κιαλια αλλα βλεπω απο το σπιτι μου αστερες μεχρι 6ου μεγεθους.Πιστευω οτι αν μπορεις να διακρινεις αστερια 4.5 - 5ου μεγεθους με γυμνο οφθαλμο μπορεις να τον βρεις με τα κιαλια του Lidl. Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Αφού ο ουρανός σου είναι καλούτσικος, λογικά δε θα έχεις πρόβλημα να τον δεις. Δεν τον έψαξα με κιάλια όμως φαινόταν πολύ εύκολα στο σκόπευτρο που είναι αντίστοιχων δυνατοτήτων. Σήμερα θα τον ψάξω κι εγώ με κιάλια και με το nexstar4 καθώς είμαι περιορισμένος σε πόλη «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
koyote Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Ανυπομονω να βγω αποψε Για να δουμε τι θα δουμε.... Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
ngc4565 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 - Εδώ ένας λεπτομερής χάρτης μέχρι τις 03 Αυγούστου 2007. http://media.skytonight.com/documents/CometLinear_July07.pdf Φιλικά, Frank http://www.oaog.ca/ http://www.rascmontreal.org/ "Imagination is more important than Knowledge"
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Μόλις έκανα αποτυχημένη προσπάθεια παρατήρησής του από την Πάτρα με κιάλια. Δυστυχώς ο ουρανός ήταν αρκετά φωτισμένος. Κοίταγα στο ακριβές πεδίο όπου είναι ο κομήτης για δέκα λεπτά συνεχόμενα όμως ούτε υποψία ίχνους του. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Μολις τωρα διαβασα το post σας και βγηκα εξω με τα 10x50 κιαλια να κανω και εγω μια προσπαθεια.Ο ουρανος ακριβως ο ιδιος με την προχθεσινη νυχτα που τον πετυχα με την πρωτη ο κομητης ομως αφαντος!Επιστρατευσα τελικα τα 20x80 για να τον δω πολυ πιο αμυδρο ομως σε σχεση με την προχθεσινη νυχτα.Εκανα και μια γρηγορη αναζητηση σε Μ81, Μ82 και Μ51 για να συγκρινω μεγεθη σε σχεση με τον κομητη και τον βρηκα πιο αμυδρο σε σχεση με την συγκριση της προηγουμενης φορας!Ισως αυτη η μειωση φωτεινοτητας που παρατηρησα να οφειλεται σε καποια τοπικης μορφης ατμοσφαιρικη διαταραχη και στην αυξημενη υγρασια. Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
peaceful Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2007 Χθες το βράδυ τον είδα από την ταράτσα του σπιτιού μου, (βλέπω αστέρια της τάξης του 6-).Με το hypperion των 21mm και στις 60 μεγεθύνσεις ήταν ορατός στο ίδιο πεδίο με τον γαλαξία NGC5866. Το θέαμα πολύ όμορφο.Πάντως ο κομήτης ποιο πολύ μου θύμησε γαλαξία μια που δεν είδα ίχνος ουράς. Με τα κιάλια 10χ50 ίσα που τον είδα σαν πολύ αμυδρή θαμπάδα. Φιλικά Σταύρος TS GSO 10' , skywatcer 100 bked, vixen ultima 9x63.
koyote Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2007 Χθες οφειλω να πω οτι παιδευτηκα πολυ να βρω τον κομητη...Οι συνθηκες δεν ηταν και οι καλυτερες και μπερδευτηκα και λιγο με τους χαρτες...Ισως να ειδα μια υποψια του κομητη,με πλαγια διοπτευση.Αλλα φοβαμαι μηπως ειδα αυτη την κουκιδα επειδη ηξερα οτι κατι επρεπε να υπαρχει εκει.....Αν δεν τα καταφερω και σημερα θα επιστρατεψω τα μεγαλα μεσα(ταρατσα,χωριο ) Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
taxiarchis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2007 Τον είδα κι"εγώ χθες το βράδυ με κιάλια 10χ50.Βρίσκεται εύκολα εφ"όσον ξέρεις που είναι,αλλά δεν ξεχωριζει τίποτα περισσότερο,από μια ασαφή μπαλίτσα,χωρίς κανένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα