Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ξέρω ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει σχέση με την Αστρονομία, αλλά έχω φτάσει σε τέτοιο σημείο που χρειάζομαι βοήθεια απ'όλους σας. Το θέμα έχει να κάνει με τι να επιλέξω ως επάγγελμα μιας και απομένει μια εβδομάδα πριν τα μηχανογραφικά. Έχω συγκεντρώσει 19214 μόρια και έχω καταλήξει σε δύο σχολές, Μαθηματικό Θεσσαλονίκης και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ Θεσσαλονίκης. Το πρόβλημα είναι ότι από μικρός μου άρεσαν οι υπολογιστές και η αστρονομία. Ευελπιστώ ότι αν πάω Μαθηματικό θα έχω τη δυνατότητα να κυνηγήσω κάτι τόσο στην αστρονομία όσο και στους υπολογιστές. Αν πάω υπολογιστές θα έχω αρκετές επαγγελματικές δυνατότητες και ίσως( ; ) κάτι σχετικό με την αστρονομία, ωστόσο δε θα έχω το μαθηματικό υπόβαθρο που επιθυμώ. Αν πάω μαθηματικό θα έχω τη δυνατότητα να κυνηγήσω κάτι σε υπολογιστές - αστρονομία αλλά σε καμια περίπτωση δε θα έχω το υπόβαθρο του Πολυτεχνείου (υπολογιστες). Απ' τους υπολογιστές πιστεύω ότι θα με ενδιέφεραι ο τομέας των τηλεπικοινωνίων για όσους το έχουν ψάξει. Το θέμα είναι ότι θέλω να είμαι εξίσου καλός και στα τρία υπολογιστές-μαθηματικά-αστρονομία... Συγγνώμη αν σας κούρασα :(

Δυστυχώς έχω φτάσει σε οριακό σημείο με τον εαυτό μου μιας και δεν ξέρω τι να επιλέξω εδώ και 2 μήνες ](*,) Το σκέφτομαι κάθε μέρα αλλά τίποτα ](*,)

It happened before. It will happen again. It''s just a question of ''when''.

 

Lat: 39.367 Lon: 22.950

Δημοσιεύτηκε

Εγώ θα σου λεγα να πας στους Μηχανολόγους Μηχανικούς, κατα προτίμηση ΕΜΠ...Μόλις το τελειώσεις με καλό βαθμό, ανετα μπαίνεις σε σχολή (χωρίς δίδακτρα) Aeronautics and Astronautics για μεταπτυχιακό! Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ομόνυμη σχολή του Purdue University Of Indiana, η οποία έχει βγάλει τους μισούς αστροναύτες και μηχανικούς της NASA, συμπεριλαμβανομένου και του Neil Armstrong (προς τιμήν του έχουν ονομάσει το κτίριο της σχολής Neil Armstrong)

Έχω επισκευθεί την εν λόγω σχολή στην Αμερική, και αυτο που χρειαζόταν για να παει κανει για μεταπτυχιακό ήταν ένα Διπλωμα ΑΕΙ μηχανολόγων (ΕΜΠ καλύτερα), και να εχεις γλύψει τίποτα καθηγητές απο την Σχολή Μηχανολόγων (εδώ εννοώ) για να πουν καμια καλή κουβέντα....

Αν τα κάνεις αυτά θα φτάσεις πολύ κοντα στην Aerospace Technology...

 

Γνώμη μου φυσικά...

Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Δημοσιεύτηκε
Και εγώ θα δηλώσω του χρόνου μηχανολόγος μηχανικός στο ΕΜΠ...Αλλά πρέπει να τους ''γλύψεις'' τους καθηγητές για να πούν μια καλή κουβέντα???? :cry:

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Α!!!Εντάξει τότε.. :D

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Salvation απλά μερικά στοιχεία και προσωπικές εκτιμήσεις από την όση εμπειρία μπορεί να έχω σαν φοιτητής. Ελπίζω να σε βοηθήσουν. Η απόφαση είναι καθαρά δική σου.

 

Καταρχήν οι υπολογιστές-μαθηματικά-αστρονομία είναι τρία διαφορετικά επιστημονικά πεδία, όπου το καθένα έχει συγκεκριμένο αντικείμενο μελέτης και διαφορετικά προγράμματα σπουδών. Γενικά αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με την αστρονομία-αστροφυσική χρειάζεται αρκετά και τα μαθηματικά και τους υπολογιστές (όχι τεχνικά στοιχεία αλλά προγραμματισμό). Αλλά βέβαια όχι στο βαθμό του να πάρεις πτυχίο σε αυτά. Αλλά κυρίως χρειάζεται υπόβαθρο σε διάφορους τομείς της Φυσικής. Το Μαθηματικό θα σου προσφέρει μαθηματικό υπόβαθρο αλλά όχι τη φυσική που χρειάζεται (η οποία είναι πολλή) και θα πρέπει να καλύψεις μόνος αυτό το κενό, ίσως στο μεταπτυχιακό. Τομέας με προγραμματισμό υπάρχει στο Μαθηματικό και θα σε βοηθήσει αρκετά. Πάντως γενικά το Μαθηματικό δεν ενδείκνυται αν θες να κάνεις μετέπειτα σπουδές αστροφυσικής. Όχι ότι δεν γίνεται βέβαια. Υπάρχουν αρκετοί που το έχουν κάνει. Από το Φυσικό είναι ο καλύτερος δρόμος, γιατί υπάρχει και ο συγκεκριμένος τομέας και μαθήματα αστρονομίας σε κάθε τμήμα φυσικής, και ειδικευμένοι καθηγητές και διπλωματική, και το απαραίτητο υπόβαθρο στα μαθηματικά και στους υπολογιστές, για όποιον θα ασχοληθεί με την Αστρονομία. Απ' τους Ηλεκτρολόγους θα πάρεις πολλές γνώσεις σε φυσική, μαθηματικά, ηλεκτρονικά, και υπολογιστές. Μπορείς να κάνεις μετά, αν το θέλεις, μεταπτυχιακό στην Αστρονομία, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα σε βολεύει τότε, μετά από τους τομείς που θα έχεις έρθει σε επαφή στους Ηλεκτρολόγους.

 

Το θέμα είναι να μην σκέφτεσαι από τώρα το μεταπτυχιακό αλλά το τι θες πραγματικά να ασχοληθείς στη ζωή σου. Τι σου αρέσει. Απ' όσα λες βλέπω ότι στο πίσω μέρος του μυαλού σου είναι η Αστρονομία. Σε όποια σχολή και να πας. Αν λοιπόν μέσα σου θες να γίνεις Αστρονόμος ακολούθησε τη πορεία που χρειάζεται για αυτό. Αν θες υπολογιστές πήγαινε στους H/Y, αν θες ηλεκτρονικά πήγαινε στους Ηλεκτρολόγους, αν η μεγάλη σου αγάπη είναι καθαρά τα μαθηματικά πήγαινε Μαθηματικό. Θες γνώσεις σε πολλά πεδία, το Φυσικό ή οι Ηλεκτρολόγοι είναι καλές επιλογές και θα βρεις στη πορεία τι θα ακολουθήσεις για μεταπτυχιακό. Μόνο μην βάλεις την υψηλόβαθμη σχολή επειδή έχεις τόσα πολλά μόρια..Εύχομαι τα καλύτερα...

 

Αχιλλέα, άλλο η ενασχόληση με αστρονομία-αστροφυσική και άλλο η Αεροδιαστημική. Πάντως αν τον ενδιαφέρει τον φίλο μας είναι μια καλή πρόταση.

 

και να εχεις γλύψει τίποτα καθηγητές απο την Σχολή Μηχανολόγων (εδώ εννοώ) για να πουν καμια καλή κουβέντα.....

 

Εδώ θα διαφωνήσω!! Το ότι μπορεί να γίνεται αυτό στα ελληνικά πανεπιστήμια δεν σημαίνει ότι είναι ο κανόνας ή ότι είναι ο τρόπος για να σε πάρουν για μεταπτυχιακό! Αν είναι δυνατόν, πρόκειται για τεράστια υποβάθμιση των καθηγητών. Δεν πρόκειται να πάρει ο καθηγητής που "θα γλείψεις" τηλέφωνο στην Αμερική να "πει μια καλή κουβέντα". Αν είσαι καλός φοιτητής ή έστω καλός στον τομέα που σε ενδιαφέρει για μεταπτυχιακό, θα πιάσεις τους αρμόδιους καθηγητές και θα ζητήσεις συστατική επιστολή. Εκεί μετρά πως τα είχες πάει στα αντίστοιχα μαθήματα και τι έχεις δείξει στον Καθηγητή ή τα επιτεύγματα σου στον τομέα που σε ενδιαφέρει. Και "γνωστός" σου να είναι.. αν δεν τον είχες σε μάθημα ή δεν είχες γράψει καλά σε αυτά που τον είχες ότι και να γράφει η συστατική δεν ξέρω κατά πόσο θα μετρήσει..Το "επιμέλεια στα εργαστήρια" δεν σημαίνει "γλύψιμο". Ας προσέχουμε τι λέμε. Τέλος, δεν χρειάζεται "απλά ένα πτυχίο" από την οποιαδήποτε σχολή..Δεν θα σε πάρουν για μεταπτυχιακό αν έχεις πτυχίο με 5 ή αν έχεις χάλια βαθμούς στα μαθήματα που σχετίζονται με το μεταπτυχιακό που κάνεις αίτηση. Όλες οι σχολές έχουν τα δικά τους standards και "βάση" στο βαθμό πτυχίου για να σε πάρουν.

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε
Πιστεύω ότι σε κάλυψε ο quendi!Και βρέθηκα σε μια ανάλογη κατάσταση με τη Φυσική και τα Μαθηματικά.Πάντως ότι και να διαλέξεις από αυτά μπορείς μετέπειτα να ασχοληθείς με την Αστρονομία.Εγώ αυτό που θέλω να προσθέσω και θέλω να τονίσω είναι ότι για να κάνεις μεταπτυχιακό(και καλό!)πρέπει να βγάλεις ένα πολύ καλό βαθμό στο πτυχίο.Μην σκέφτεσαι τόσο μακροπρόθεσμα.Επικεντρώσου τώρα στο πανεπιστήμιο που θα διαλέξεις :D και ύστερα σκέφτεσαι και το μεταπτυχιακό! :cheesy:

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

 

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημοσιεύτηκε
Συγχαρητήρια!!Για την επιτυχία σου!!! Άκου, ακόμα και αν πας μαθηματικό μπορείς να ασχοληθείς αργότερα (με μεταπτυχιακό αν θέλεις) στην Αστρονομία..!Επίσης στο μαθηματικό θα κάνεις υπολογιστές όπως γίνεται και στο φυσικό(αν και αυτό δεν σε ενδιαφέρει)..Γι' αυτό μην έχεις κανέναν ενδοιασμό να πάς στο μαθηματικό αν θέλεις..!!!Επίσης το μαθηματικό σου προσφέρει πάρα πολλά και για μεταπτυχιακά ακόμα..!!!Πάντως εγώ σε συμβουλεύω να πάς εκεί που εσύ θέλεις και τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους..!!! :mrgreen: :wink: :cheesy: \:D/

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Η ανάλυση του quendi είναι πέρα για πέρα κατατοπιστική. Ως φυσικός που έχω κάνει διατμηματικό μεταπτυχιακό στο ΕΜΠ στους Ηλεκτρολόγους και στους Μηχανολόγους θα σου πρότεινα με μεγάλη σιγουριά να πάρεις βασικό πτυχίο Φυσικής. Από εκεί και πέρα δόξα τω θεώ (δεν είναι λάθος το "ω") υπάρχουν πάρα πολλές κατευθύνσεις που μπορείς με μεγάλη άνεση να ακολουθήσεις. Και φυσικά αν μην τι άλλο μπορείς να σπουδάσεις Αστρονομία και Αστροφυσική.

 

Πίστεψέ με, σε αντίθεση με την Ελλάδα που τους Φυσικούς τους θεωρούν καθηγητές για σχολεία και εν γένει ξοφλημένους επαγγελματικά, στο εξωτερικό τους προτιμούν ακόμα και σε σπουδές οικονομίας ή διαχείρισης!!!!!!

 

Βέβαια δεν βλέπω να αναφέρεσαι στο Φυσικό τμήμα καθόλου και αυτό ίσως σημαίνει ότι δεν το θέλεις, πάντως είναι ο ασφαλέστερος δρόμος!

Καλή επιλογή και συγχαρητήρια για την επίδοσή σου!!!

Και εγένετω φως....
Δημοσιεύτηκε

Αγαπητέ φίλε,

Είναι απίστευτο γιατί σε παρόμοια θέση βρίσκομαι και εγώ. Πέρυσι συγκέντρωσα μια βαθμολογία που για μερικά μόρια μου στερούσε τη σχολή που ήθελα. Φέτος ξαναδοκίμασα και το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Τελικά οι επιλογές μου είναι δύο. Μαθηματικό Θεσσαλονίκης και Χημικών Μηχανικών στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης. Και οι δύο σχολές μου αρέσουν και περνάω σε αυτές. Ωσστόσο το δίλημμα είναι δίλημμα. Σε ποια απ τις δύο? Το Πολυτεχνείο σίγουρα δίνει ένα υψηλό υπόβαθρο. Το μαθηματικό από μόνο του είναι μια δυνατή σχολή που από κει μπορείς να κάνεις τα πάντα. Μιας και λατρεύω την Αστρονομία, μέσω αυτής της σχολής θα μπορέσω να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό πάνω σε αυτήν. Και το πολυτεχνείο? Είναι κάτι που το αγαπώ και μου αρέσει. Και σε ρωτάω το εξής: Ποιος σου είπε ότι όλα σταματάνε εδώ? Τι σημαίνει, αν πας Μαθηματικό χάνεις το Πολυτεχνείο και την αγάπη σου στους υπολογιστές? Αν πάλι πας στο Πολυτεχνείο χάνεις το Μαθηματικό? όχι, βέβαια! Ξέρεις πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις? Είσαι σε αυτήν την ηλικία, μόλις τελειώσες και όλα σου φαίνονται βουνό. Όταν όμως θα περάσει ο καιρός και θα ηρεμήσεις, θα φύγει το άγχος και όλα τ άλλα, θα δεις ότι άδικα τυραννιέσαι. Γιατί η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Αν αγαπάς κάτι το κάνεις. Μπορείς να πας στο Μαθηματικό να πάρεις τις βάσεις που θες και από κει να μπεις στο Πολυτεχνείο και να εξειδικευτείς στο αντικείμενο σου. Μπορείς να πας στο Πολυτεχνείο και από κει να κάνεις κάτι στο Μαθηματικό. Δεν θα σου πω εγώ που θα πας. Ούτε θα προτείνω. Δεν σε ξέρω. Μόνο εσύ το ξέρεις αυτό και μπορείς να επιλέξεις. Αυτό που θα σου πω μόνο είναι ότι τίποτα δεν είναι απόλυτο. Αν αγαπάς κάτι το κυνηγάς. Και θα χεις χρόνο να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου. Δεν θα στερηθείς τίποτα. Να κάνεις πάντα αυτό που θες. Καμιά επιλογή δεν είναι απόλυτη. Απλά σου ανοίγει μια πόρτα. Φρόντισε στην αρχή να ανοίξεις την πόρτα εκείνη που δεν θα σε κλείσει μἐσα αλλά θα σου ανοίξει πολλά παράθυρα, δίνοντάς σου έτσι πολλές επιλογές.

 

 

Φιλικά!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης