asterios1978 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Προσφατα αγορασα ενα dob 8" skywatcher και παρατηρω απο την αυλη του σπιτιου μου που ειναι σε ενα χωριο εξω απο την θεσσαλονικη. Με γυμνο ματι απο την αυλη μου διακρινω (δυσκολα) ολους τους αστερες της μικρης αρκτου, και αμυδρα τον γαλαξια μας.Προσπαθω να κρυφτω πισω απο δεντρα γιατι ο φωτισμος του δρομου ειναι πολυ δυνατος..(Θα τη σπασω αυτη τη λαμπα..) Μια ασεληνη βραδια που πηγα με τα κιαλια μου (10χ50 lidl) στα χωραφια, μετα απο μιση ωρα περιπου που σταθηκα στο σκοταδι ειδα μεγαλη διαφορα, ο γαλαξιας μας διαγραφοταν ξεκαθαρος, το m13 με γυμνο ματι, οπως και το m31 και αλλα.. απο το σπιτι με το τηλεσκοπιο βλεπω πολυ αμυδρα m51, m22, m57, και γενικα ολα τα deep sky αμυδρα, σχεδον οριακα, και θελω να ρωτησω αν θα δω διαφορα και αν αξιζει τον κοπο να φορτωσω το τηλεσκοπιο στο αυτοκινητο και να βγω στα χωραφια. Επισης φοβαμαι και λιγο για να πω την αληθεια να τρεχω μονος στις ερημιες..Δυστυχως οι φιλοι δεν ακολουθουν.. Ειναι λετε επικινδυνο;; (Σημειωνω πως το τηλεσκοπιο ειναι σωστα ευθυγραμισμενο) Φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ και σβήνε να παρατηρώ-κανα deep sky
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Καλό είναι όταν απομακρυνόμαστε σε απόμερα μέρη, να έχουμε ειδοποιήσει τους δικούς μας έτσι ώστε να ξέρουν ακριβώς που είμαστε για το παν ενδεχόμενο.Όσον αφορά τώρα τους φίλους σου, προσπάθησε να τους πείσεις να σε ακολουθήσουν έστω για μια βραδιά, μπορεί να αλλάξει άμεσα ο τρόπος σκέψης που έχουν και αυτό να αποτελέσει την "σπίθα" για την μετέπειτα ενασχόληση τους με το αντικείμενο της αστρονομίας!
ΙΑΝΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Ναι φίλε asterios, αξίζει τον κόπο. Θα πρέπει πάντα να έχεις ως αρχή ότι για να δεις σωστά, ιδιαίτερα deep sky, πρέπει να βρίσκεσαι σε περιοχές με μηδενική φωτορύπανση και αν είναι δυνατόν σε μεγάλο υψόμετρο. Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη.Καλό είναι στις εξορμήσεις να μην είσαι μόνος σου για πολλούς και διάφορους λόγους, εκτός εάν εξασφαλίσεις κάποιο ασφαλές σημείο με δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας.Πάντως όλο και κάποιος γνωστός σου μπορεί να δείξει ενδιαφέρον για παρατήρηση, οπότε να μην εγκαταλείψεις αυτή την επιλογή. Φιλικά, Θανάσης The stars that have most glory, have no rest.www.spartastronomy.gr
ngc4565 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 - Θυμάμαι σε μια σύμβαση κάποιος είχε πει ότι εάν προγραμματίζετε να κάνετε Deep Sky Observing την ίδια νύχτα, για να βελτιστοποιήσομαι τις πιθανότητές μας για να δουν τα πραγματικά εξασθενημένα αντικείμενα (very fait objects) - κατά τη διάρκεια της ημέρας καλύτερα μακριά από τις Very Sunny Areas (όπως την παραλία) Έπίσης ενα καλό nap πριν το ηλιοβασίλεμα είναι πολύ χρήσιμο. Aυτό θα μας βοηθήσει να δουμε ακόμη και περισσότερες λεπτομέρειες τη νύχτα. Φιλικά, Frank http://www.oaog.ca/ http://www.rascmontreal.org/ "Imagination is more important than Knowledge"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα