Goedel Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2004 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2004 Αγαπητοί φίλοι Μόλις αγόρασα ένα 8" Νευτώνιο Celestron και η πρώτη μου επαφή με τον ουρανό έγινε με τον υπέροχο Δία ο οποίο με άφησε άφωνο. Δυστυχώς μένω πολύ κοντά στην Αθήνα (Ν.Φιλαδέλφεια) και η φωτορύπανση είναι απογοητευτική. Μπορείτε να μου προτείνεται ένα μέρος όχι πολύ μακριά από την Αθήνα όπου η κατάσταση του ουρανού θα μου επιτρέπει να να δω και πιο αμυδρά αντικείμενα ; Πρέπει να ξεχάσω την δυνατότητα να δω αντικείμενα του βαθύ ουρανού από την ταράτσα του σπιτιού μου ; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Φιλικά Αντώνης
MARINOS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2004 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2004 Φίλε Goedel εκτός απο τον Κιθαιρώνα που είναι σχετικά μακριά γιά σύντομες παρατηρήσεις, είχα την ευκαιρία με άλλους φίλους να παρατηρήσω από την περιοχή της Κερατέας και του Λαυρίου. Εκτός από το δυτικό τμήμα του ουρανού που το θολώνει η Αθήνα, τα υπόλοιπα κομμάτια είναι πολύ καλά -το καλύτερο είναι ανατολικά-νοτιοανατολικά. Με κιάλια 15χ70 μπορώ να διακρίνω Μ81-Μ82 τα οποία δεν "φαίνονται" απο την περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου (που είναι χωριό!). Στην Κερατέα φθάνεις σχετικά γρήγορα απο Αττική οδό.Επίσης είμαστε γείτονες-αν "είσαι" για σύντομη παρατήρηση, το κανονίζουμε. Χρήστος Μαρινός
Goedel Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2004 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2004 Αγαπητέ Χρήστο Σ' ευχαριστώ για την απάντηση σου. Όσον αφορά στην ιδέα για μια "σύντομη" παρατήρηση είναι πολύ καλή. Θα περιμένω για να μάθω πιο καλά το τηλεσκόπιο μου- μιας και το έχω μόνο δυο μέρες- ώστε να είναι μια "σύντομη" και όχι μια παρατήρηση ταλαιπωρίας και θα ξαναεπικοινωνήσουμε. Φιλικά Αντώνης
antony Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2004 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2004 ΦΙΛΕ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΩ ΜΕ ΤΑ DSO ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ.ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ.ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙΣ. ΦΙΛΙΚΑΑΝΤΩΝΗΣ "blackjanuaryout"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα