Κατερινα Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2007 Εγώ προς στιγμήν νόμιζα πως ήταν το αστραφτερό χαμόγελο τού Λεωνίδα...
Despet Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2007 Kαταθέτω και εγώ την εμπειρία μου της <Βραδυάς των Περσείδων>...συμφωνώντας με το quendi για τα αδέσποτα....τα οποία ομως ήταν εντυπωσιακά και με αντίθετη προς τους Περσείδες κατεύθυνση αν θυμάμαι καλά.Φοβερός ο καιρός της 12 Αυγούστου 2007 ,μας επέτρεψε τουλάχιστον εδώ στη Σύρο,να απολαύσουμε πραγματικά το <φαινόμενο> του Αυγούστου.!!!! Ο χορός άρχισε ή μάλλον η βροχή κατά τις 10.50μ.μ... Η ώρα 11.10 μια βολίδα ,που νομίζω είδε όλη η ...Ελλάδα,διέσχισε τον ουρανό από Β-ΑΝ προς Ν-ΝΔ,διαγράφοντας περίπου 80 μοίρες απόσταση ,προτού χαθεί.!!!!Ήταν απίστευτα έντονη και σε χρωματισμούς του πρασινο-γαλάζιου, και φαίνονταν το μετέωρο το οποίο εφλέγετο...κανονικά, όσο διέρχονταν μέσα από την ατμόσφαιρα. Ακολούθησαν οι ώρες: 11:35-12:25-01:00(2 μαζί)-01:05( 3 μαζί)-01:20(2μαζί ωραίες)..και η βροχή συνέχιζε να πέφτει μέχρι και τις 03:45 ,οπότε αποφάσισα να πάω για λίγο ...ύπνο.!!! Η βραδυά βέβαια έκλεισε με τη θέαση του Άρη ,των Πλειάδων,του φαντασμαγορικού διπλού σμήνους του Περσέα..(εκείνη την ώρα που το παρατηρούσα ..πέρασε και μία από τις Περσείδες και μου έκλεισε..το μάτι δεν αστειεύομαι.) το Μ74(Παναγία μου...).. και τέλος το Μ1!!!! Το ΒΤ80Μ-Α Vixen,κάνει φοβερή παρατήρηση με το ζεύγος προσοφθάλμιων SWAN 20mm της W.O. Πέτρος Δεσύπρης Corvus Eye ObservatoryATHENS / S Y R O S http://www.pdesypris.com/http://www.ceo-despet.blogspot.com/
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2007 Κατερινα,εισαι στη Δανια?Βλεπω αποφευγεις τις νυχτες,εκει τωρα θα ειναι μερα για πολλες ωρες.Ρωτα κανεναν ντοπιο αν ειδε τις Περσιδες(με η χωρις χαμογελο) Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
aiolos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2007 Ρε παιδιά είδα και εγώ μια απίστευτη βολίδα. Πώς συμβαίνει όμως αυτό;Είδα 1 μετέωρο να πέφτει και σε μια στιγμή να γυρίζει απότομα και να ξαναφεύγει προς τα πάνω, δηλαδή να διαγράφει μια πορεία σε σχήμα ν Πως γίνεται αυτό. εντυπωσιαστήκαμε όσοι το είδαμε. Υποθέτω πως θα είναι μια φαινομενική κίνηση, δηλαδή μια οφθαλμαπάτη. Πώς το εξηγείτε αυτό; Θεόδωρος Σπανός
bouzaras Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2007 Σίγουρα θα συμφωνείς πως κανένας μετεωρίτης δε μπορεί να διαγράψει τέτοια πορεία... Σε μια πολύ εξεζητημένη περίπτωση, θα μπορούσε ίσως να είναι 2 μετεωρίτες, τη στιγμή που ο Α σβήνει, να ανάβει ο Β στο ίδιο ακριβώς σημείο αλλά με αντίθετη κατεύθυνση και να δημιουργηθεί το V. Αλλά θα έπρεπε να μπεις σε πολλά βιβλία γκίνες αν είδες κάτι τέτοιο (μη σου πω και στο μουσείο κέρινων ομοιομάτων)!! Πάντως, οι φίλοι μας που πήγαν διακοπές στην Ταϊτή, είδαν κάτι καλύτερο: Κοιτώντας ψηλά και μακριάhttp://astronomy.bouzaras.info
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2007 όλοι τη νύχτα ξάγρυπνοι είμασταν, πάνω στον ταξιάρχη.... Φωτογράφηση και παρατήρηση! Κατι πετύχαμε...φώτο σύντομα...
Pleiades Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2007 ....Πάντως, οι φίλοι μας που πήγαν διακοπές στην Ταϊτή, είδαν κάτι καλύτερο: Το videaki αν και off topic, το ειδατε? Ειναι οντως αληθινο ή ψευτικο?Απιστευτο!!!Υπαρχει σχετικη συζητηση καπου εδω μεσα? (για το συγκεκριμενο βιντεακι εννοω....) Ένα αστέρι πέφτει...πέφτει, το κοιτώ στον ουρανό...
Stefanis Nikos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Απο ΒΑ Κερκυρα μεταξυ 23.00 - 01.30 (12/8 προς 13/8). Σκοτεινος ουρανος, πολυ καλος!!!Αρκετες μικρες και 2 απιστευτες βολιδες, η μια διεσχισε σχεδον τον μισο θολο!!! Απο το ζενιθ σχεδον και προς Δ-ΒΔ κατα την 1 το πρωι. Παρακαλαμε να μην βρεξει για να μην πνιγουμε...παρακαλαμε να βρεξει να εχουμε νερο να πιουμε...
RaQua Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Πολύ καλή η δραστηριότητα των Περσειδών! Τo max ZHR ήταν κοντά στην συνηθισμένη δραστηριότητα, περίπου 110 meteors/hour. Παρατήρηση από τα Γλυκά Νερά Αττικής (εν ώρα σκοπιάς!) οπότε και αρκετοί διάττοντες, γρήγοροι και φωτεινοί. Καλός ουρανός για Αθήνα, περίπου 4.6, και μετά από 2.5 ώρες καθαρές είδα ουσιαστικά 28 Περσείδες και 7 σποραδικούς (δεν παρατηρούσα για άλλα radiants). Για την προσωπική παρατήρηση κοιτάχτε εδώ:http://umdb.urania.be/v2/obsview/view.php?id=2133 και γενικότερα για την εξέλιξη της δραστηριότητας εδώ:http://www.imo.net/live/perseids2007/ Φιλικά,Γρηγόρης
koyote Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2007 Λοιπον,θα σας πω κι εγω τις εντυπωσεις μου!Ο ουρανος στο χωριο ηταν σκοτεινος και ο περσεας πιατο....Μαλιστα εψησα και τους φιλους μου και τους κολησα το μικροβιο των περσειδων,εστω και προσωρινα.Στηθηκα λοιπον κι εγω στη βεραντα και καταφερα να παρατηρησω αρκετους περσειδες,εμεινα ευχαριστημενος δηλαδη Αυτο ομως που με ενυπωσιασε παρα πολυ και θελω επισης να αναφερω,ηταν η θεαση κατα πασα πιθανοτητα μιας βολιδας κατα τις 17 αυγουστου.Καθομασταν εγω και ενας φιλος και συζητουσαμε και ξαφνικα κατι εσκισε τον ουρανο,σαν να επεσε πυροτεχνημα,ρουκετα.Ηταν εντυπωσιακοτατο και μειναμε αφωνοι.Εικαζω οτι πρεπει να ηταν βολιδα Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα