Ιάκωβος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2004 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2004 Θα ήθεα να αγοράσω ένα φίλτρο για να βλέπω τον ήλιο Τι τιμή έχουν.Θα βλέπω τα ηλιακά τόξα Αν όχι πως θα τα βλέπω Ευχαριστω προκαταβολικά
nikfoe Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2004 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2004 Πρέπει να διευκρινίσεις τί είδους φίλτρο θές. Θα βλέπεις τόν ήλιο με τηλεσκόπιο καί φίλτρο ή θές ένα φίλτρο να βλέπεις τον ήλιο απλά κοιτώντας μέσα απο αυτό? Άν θές για το τηλεσκόπιό σου τί διάμετρο έχει αυτό?
Ιάκωβος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2004 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2004 Το θέλω για να βλέπω μέσα απο το τηλεσκόπιο.Είναι συγκεκριμένα το LXD 55 της Meade.
Ιάκωβος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2004 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2004 Α ξέχασα να σου πω ότι είναι 8".
nikfoe Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2004 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2004 Καταρχήν να σου πώ ότι υπάρχουν δύο ειδών φίλτρα στο εμπόριο γιά τον ήλιο (απο όσο εγώ ξέρω). 1. Τα φίλτρα φωτόσφαιρας που μπλοκάρουν τό μεγαλύτερο μέρος τής ακτινοβολίας καί βλέπεις την φωτόσφαιρα δηλαδή βλέπεις τόν ήλιο σάν σφαίρα χωρίς προεξοχές αλλά μπορείς να δείς τις ηλιακές κηλίδες. 2.Τα υδρογόνου (Ηα) που βλέπεις τήν χρωμόσφαιρα (προεξοχές με φλόγες κλπ. πολύ εντυπωσιακές φωτογραφίες μπορείς να δείς καί στίς αστροφωτογραφίες πού έχουν καταχωρηθεί απο μέλη του astrovox) όμως κοστίζουν πολύ. Τόσα πολύ που παίρνεις ένα μικρό τηλεσκόπιο γιά το φίλτρο αυτό καί δέν αγοράζεις κάποιο φίλτρο στο δικό σου τηλεσκόπιο. Αυτά δέ τα φίλτρα όσο πιό μικρό εύρος έχουν τόσο πιό ακριβά είναι.(ένα τέτοιο θέλω να πάρω...αχ που θά μου πάει) Άν θές ένα φίλτρο φωτόσφαιρας σε οποιοδήποτε κατάστημα τηλεσκοπίων και να πάς θά βρείς. Γιά τιμή για το τηλεσκόπιό σου ακριβώς δέν ξέρω. Φαντάζομαι ότι απο τόν Νομικό θά πήρες το τηλεσκόπιό σου παίρνεις ένα τηλέφωνο και ρωτάς . τα φίλτρα Ηα τα έχω δεί πού τα έχει η Ακτις www.aktistar.gr (δες CORONADO - Φίλτρο Ηα SolarMax 40) δέν ξέρω άν τα φέρνουν οι υπόλοιποι. Φυσικά γιά όλα μιλάμε για φίλτρο που προσαρμόζεται μπροστά στό τηλεσκόπιο και όχι στόν προσοφθάλμιο, ένα εκατομύριο φορές φαντάζομαι θά το έχεις ακούσει το λέω σε περίπτωση που δέν το ξέρεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα