Jump to content

12.45 βράδυ 18 προς 19 Ιουλίου - άγνωστα αντικείμενα


roulame

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χθες το βράδυ καθώς καθόμασταν με τον άντρα μου στην πίσω αυλή του σπιτιού μας στον Αμπελώνα Λάρισας (φωτορύπανση πολύ χαμηλή), είδαμε 3-4 βολίδες, χαζεύαμε τους δορυφόρους, και σε κάποια στιγμή βλέπουμε δυο φώτα (φωτεινότητα ίσια με τον Δία), με ταχύτητα ΤΡΕΛΗ να συγκλίνουν - να ανοίγουν, να συγκλίνουν - να ανοίγουν (μιλάμε για θέαση 4-5 δευτερολέπτων) να έρχονται από νότια. Αφού το έκαναν αυτό 3-4 φορές (τόσες προλάβαμε να δούμε) έκαναν έναν απότομο ελειγμό προς ανατολή στο ύψος του Κύκνου και εξαφανίστηκαν προς τον Περσέα. Μέχρι να πάμε στην μπροστινή αυλή (μεσολαβεί το σπίτι και τα χάσαμε από τα μάτια μας) είχαν εξαφανιστεί.

 

Τα είδε κάποιος άλλος? Ξέρει κάποιος τι μπορεί να ήταν?

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν νομίζω ότι θα έχετε κάποια ικανοποιητική προσέγγιση στο ερώτημά σας.

 

Ο λόγος είναι ότι δεν έχουμε στη διάθεσή μας κάποια άλλα στοιχεία τα οποία θα μας βοηθούσαν –στην καλύτερη των περιπτώσεων- στη διατύπωση μιας υπόθεσης.

 

H (μεγάλη ταχύτητα) που αναφέρετε είναι βέβαια σχετική και έχει να κάνει με την απόσταση του αντικειμένου από τον παρατηρητή, που στην περίπτωσή μας δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε.

Προσέξτε: δεν είναι απαραίτητο το αντικείμενο-α που είδατε να πετούσε σε μεγάλο υψόμετρο. Επίσης το γεγονός της σύγκλισης και απόκλισης δεν μας απασχολεί αυτή τη στιγμή.

 

Αν κάποιος άλλος παρατηρητής από άλλη περιοχή μπορεί να δώσει στην ίδια ώρα παρατήρησης τη διαδρομή (που εσείς με σαφήνεια περιγράφετε) από τη δική του οπτική γωνία, μπορούμε χονδροειδώς να υπολογίσουμε το ύψος πτήσης το οποίο θα βοηθούσε πολύ στο να στηρίξουμε κάποιες υποθέσεις.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μήπως ήταν μαχητικά από την 110 ΠΜ (Λάρισα) που κάνανε βραδυνές ασκήσεις; Για να λες μεγάλη ταχύτητα και απότομοι ελιγμοί...

Σκόρπιες σκέψεις:

 

http://ngc253.blogspot.com/

travel... without movement...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τα αναγνωριστικά για φωτιές είναι αθώρυβα....

 

Και μετά τις τελευταίες εξελίξεις κάθε βράδυ θερίζουν όλοι την Ελλάδα για πιθανές φωτιές...

 

Πετάνε σε πολύ χαμηλό υψόμετρο με αποτέλεσμα στο παρατηρητή να φαίνεται μεγάλη η ταχύτητα....

 

Δεν σου λέω τίποτα σίγουρο... Αλλα βάλε και αυτό το ενδεχόμενο τη σκέψη σου....

 

Βασικό είνα να βγάλεις απο το μυαλό σου τη φαντασία που θα ήθελες να δείς και να προσπαθήσεις να σκέφτεσαι μόνο λύσεις με την λογική....

dreamers and not, do not lower the head...
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

δεν ξέρω τί ήταν, πάντως δεν συμπεριφόερονταν σαν κάτι που έχω ξαναδεί. αεροσκάφη δικά μας πάντως δεν ήταν γιατί ρε παιδιά -συγνώμη κιόλας- και μαχητικά έχω δει και πολιτικά αεροπλάνα έχω δει (η μάνα μου μένει πάνω από αεροδιάδρομο του Ελ. Βενιζέλος) και ξέρω πως κινούνται και ξέρω τι ήχο κάνουν... εν πάσει περιπτώσει δεν ήταν κάτι από αυτά που έχω ξαναδεί και δεν συμπεριφέρονταν κι έτσι... κι εγώ κοιτάω να εκλογικεύω τα πράγματα όσο μπορώ αλλά δεν μπορώ να παραμυθιάσω τον ευαυτό μου ότι αυτά ήταν αεροπλάνα. Εδώ παρακολουθώ 2-3 φορές την εβδομάδα τα μαχητικά που κάνουν κύκλους πάνω από τον Αμπελώνα της Λάρισας στον οποίο μένω (υπάρχει και πεδίο βολής στον Αμπελώνα) και ξέρω πως κινούνται και τι θόρυβο κάνουν και τι χρώμα φώτα έχουν....

 

απλά ρώτησα αν τα είδε και κανένας άλλος, ή αν έχει δει κάποιος κάτι παρόμοιο... τώρα να λέμε ότι μπορεί να ήταν αεροπλάνο ή μπαλόνια ή δεν ξέρω κι εγώ τι... ΟΚ!!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης