Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γειά σας. Έχω ένα κατοδιοπτρικό 102mm της skywatcher eq2. Πήρα ένα binoviewer της skywatcher το οποίο φαίνεται καλό. Όταν τοποθετώ το binoviewer και τα προσόφθαλμα το βάρος βέβαια αυξάνεται και δεν μπορεί να σταθεί το τηλεσκόπιο σε ένα σημείο. Δοκίμασα να παίξω με το υπάρχον αντίβαρο αλλά και πάλι δεν μπόρεσα να το κρατήσω τελείως ακίνητο. Μετακινείται και στους 2 άξονες, ανάλογα με την θέση. Πήρα 2 βαράκια γυμναστηρίου του ενός κιλού το καθένα και έβαλα το ένα επάνω μαζί με το υπάρχον αντίβαρο και εάν και βελτίωσε την κατάσταση και παλι σε ορισμένες θέσεις μετακινείται ή και σε αυτές που μένει σταθερός ο σωλήνας, πάλι λίγο θα μετακινείται λίγα εκατοστά. Δηλαδή δεν μένει εκεί που το αφήνω.

Τί μπορεί να γίνει σε αυτή την περίπτωση? Χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη? Θα παίξει ρόλο? Έχει βάλει κανείς σε τέτοιο τηλεσκόπιο με τέτοια στήριξη binoviewer?

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Στάθη,

Για να μην σου ζυγίζει με τα +1 κιλό που έβαλες, θα πρέπει ήδη να ήσουν οριακά για να μην σου πώ ότι δεν ζύγιζε καλά απο πρίν. Δεν νομίζω το Bino + δύο προσοφθάλμια να ζυγίζουν τόσο πολύ.

Δικίμασε το εξής (αν φυσικά γίνεται):Ανέβασε και το δεύτερο βαράκι και ξαναδικίμασε.

Αν δε ζυγίσει πάλι, ξεβίδωσε την ράβδο των αντιβάρων για περίπου 1 εκατοστό και μετά σίξε την καλά με το βιδα που καλύπτει την κεφαλή της. Κατέβασε τα αντίβαρά σου όσο πιό κάτω μπορείς και δοκίμασε ξανά.

Αν δεν ζυγίζει και τότε, ΜΗΝ ξεβιδώσεις άλλο τη ράβδο, πάρε ένα 2,5άρι και βαλτο για να δείς τι θα γίνει.

Για αλλαγή της στήριξης μην το κοιτάς ακόμα.

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε
Σκέτο το τηλεσκόπιο με ένα προσοφθάλμιο και το αντίβαρό του ζυγίζει κανονικά. Το αντίβαρο που έχει πάνω η eq2 πρέπει να ναι γύρω στα 2 κιλά. Δεν το έχω ζυγίσει αλλά λογικά κάπου εκεί θα είναι. Ο σωλήνας πρέπει να είναι γύρω στο 1,5. Το binoviewer μαζί με τα 2 προσοφθάλμια το ζύγισα γύρω στο 1 κιλό σύν κάτι ψιλά, αλλά με μία ζυγαριά της πλάκας λίγο. Λογικά με το βαράκι τα αντίβαρα θα πρέπει να είναι συνολικά 3 κιλά. Και ο σωλήνας με το bino και προσοφθάλμια γύρω στα 2,5 και και κάτι ψιλά. Οπότε θα δοκιμάσω να βάλω και το άλλο ένα κιλό. Από κει και πέρα δεν ξέρω άν θα στραβώνει η ράβδος, αλλά δεν νομίζω και δεν ξέρω και πόσο θα ζορίζεται το μοτεράκι. Θα δοκιμάσω όμως και να ξεβιδώσω και ένα εκατοστό τη ράβδο.
starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Στάθη,

Πρώτα δες τι θα κάνεις με το πρόσθετο κιλό και μετά αν ΔΕΝ ξεβίδωσε τη μπάρα. Είναι το τελευταίο μέτρο και αυτό καλό θα είναι να αποφεύγεται. Η μπάρα δεν θα στραβώσει αυτό είναι σίγουρο, τώρα για το αν θα ζοριστούν τα μοτέρ....αυτό είναι ένα ζήτημα, θα το καταλάβεις με το αυτί πρώτιστα καθώς θα αυξηθεί ο θόρυβος.

Τα ίδια μου κάνει και εμένα η CG-5 απο τότε που ανέβασα το 9,25 με πρόσθετο βάρος (βουιζουν τα μοτέρ παραπάνω) αλλα δουλεύει καλά.

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε
Παρε απο το πλαν. Θεσ. μια προεκταση για την ραβδο 15ε εχει.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Μετά από δοκιμές που έκανα και χωρίς να επεκτείνω τη ράβδο, καθώς δεν νομίζω ότι χρειάζεται, απλά με 2 κιλά παραπάνω, το τηλεσκόπιο ζυγίζει καλά όταν είναι σε όρθιες γενικά θέσεις, αλλά σε οριζόντιες θέσεις ο σωλήνας κατά την απόκλιση τείνει να γέρνει πρός το binoviewer όπου και να βάλω τα αντίβαρα. Μήπως εκεί να ξεβιδώσω λίγο την ράβδο ώστε τα αντίβαρα να έρθουν ακόμη πιό κοντά πρός την στήριξη?
starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε
Κατάλαβα καλά ότι το τηλέ είναι παράλληλο με το έδαφος (δηλ τηλέ απο την μία μεριά και αντίβαρα απο την άλλη οριζόντια) όταν λύνεις το φρένο της απόκλισης γέρνει προς τα κάτω με την πίσω μεριά; Εαν ναι, τότε μετακινείς το τηλεσκόπιο κατα τον διαμήκη άξονα ώστε να ζυγίσει. Αν κατάλαβ λάθος, γράψε λάθος :oops:
Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Εννοώ κατα το μήκος του τηλεσκοπίου. Δηλαδή, θα πρέπει να μετακινήσεις το τηλεσκόπιο εμπρός-πίσω. Προσοχή ΜΕΓΑΛΗ!!!!!!

Θα πρέπει να ξεβιδώσεις την βίδα που κρατάει το τηλέ΄επάνω στη βάση σου.Όσο θα κάνεις αυτή την ταρζανιά ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΔΆΛΛΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΣΚΆΣΕΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΒΡΙΖΕΙΣ. Τη βίδα μην την ξεβιδώσεις τελείως. Μία δύο στροφές, ισα ίσα να μπορεί να γλυστρήσει το τηλεσκόπιο.

επαναλαμβάνω και πάλι.ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΆΛΗ

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Κατάλαβα. Έτσι και αλλιώς μιλάμε για 4ιντσο κατοδιοπτρικό, είναι μικρός και ελαφρύς ο σωλήνας. Για την ώρα απλά σφίγγω την Ο.Α και απόκλιση και ταυτόχρονα προσπαθώ να έχω τον στόχο μέσα στο πεδίο και μετά βάζω τον αστροστάτη και οκ.

Θα το κοιτάξω αυτό με τον σωλήνα. Διότι νομίζω πως έχει μία τρύπα και μπαίνει η βίδα, οπότε μετά πού θα βιδώσει?

Ευχαριστώ πάντως πολύ για την βοήθεια μέχρι τώρα.

starrynights.blog

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης