hlios Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2007 Καλήμερα και καλό καλοκαίρι σε όλους.......φιλε γεώργο....πήρα το μοτερ για την ορθή αναφορά και εναν υπερίον 13.....για το 6¨ f8 μου......και τώρα.....?λογο πυρκαιων και πολυ υγρασίας στο νησί δεν έχω δοκιμάσει ακομα τίποτα.............,κατι που θα έπρεπε να ξέρω......?ευχαριστώ.....
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2007 Καλορίζικα!Αν έχεις πολική διόπτρα μάθε να κάνεις καλή πολική ευθυγράμμιση στην βάση. Αν δεν έχεις τότε κοίτα μέσα από την τρύπα που μπαίνει η πολική διόπτρα και στοχευσε τον πολικο κατ εκτίμηση. Πάντως καλό είναι να πάρεις πολική διόπτρα αν δεν έχεις ήδη. Άλλαξε τις βίδες στους δακτυλίους στήριξης με λίγο κοντύτερες. Όπως βιδώνονται χωρίς την ράβδο στην EQ3-2 είναι οριακές στο να μην γδάρουν τον σωλήνα (εγώ την έπαθα ).Δοκίμασε ας έχει σελήνη να μάθεις να κάνεις καλή πολική ευθυγράμμιση και χειρισμό του τηλεσκοπίου. Άφησε την βαση με τον 13mm αρκετή ώρα να στοχεύει έναν αστέρα να δεις αν φεύγει απο το πεδίο. Αν πετύχεις καλή πολική ευθυγράμμιση και συνηθίζεις να τοποθετείς στο ίδιο μερος το τηλεσκόπιο βάλε 3 σημάδια ώστε ο τρίποδας να μπαίνει πάντα στην ίδια θέση και να έχεις λίγο-πολύ καλή ευθυγράμμιση. Εγώ στο μπαλκόνι έχω βάλει 3 σημάδια στο μωσαϊκό με ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα