Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα σας.

Ψαχνοντας εδω και αρκετο καιρο για αγορα μεγαλων κιαλιων 100mm αποφασισα τελικα να αγορασω τα TS GIANT 25x100.

Κατεληξα σε αυτα για τις πολυ καλες κριτικες που εχουν αποσπασει στο εξωτερικο συγκρινομενα μαλιστα με πολυ ακριβοτερα μοντελα οπως τα Oberwerk και Garrett και για την χαμηλη τιμη τους.

Αυτο που με απασχολει ιδιαιτερα ειναι η στηριξη και πως θα μπορεσει να διαχειριστει με ανεση τα 5 και κατι κιλα που ζυγιζουν τα συγκεκριμενα κιαλια.

Κατεβασαμε πολλα σχεδια απο το Internet και καταληξαμε μαζι με εναν φιλο ξυλουργο σε μια τετοιου τυπου διαμορφωση.

binomount1.jpg

Θα εχει καποιες διαφορες απο τον συγκεκριμενο κυριως στο αρκετα μεγαλυτερο παχος των ξυλων για λογους στιβαροτητας και επισης αρκετα μεγαλυτερο μεγεθος.

Και εδω ζηταω την βοηθεια σας.

Αντι για συνδετηρα τυπου L που εχει η κατασκευη της φωτογραφιας θα μπει κεφαλη απο φωτογραφικο τριποδα.

Εχετε υποψην σας καποια καλη (φθηνη) μεταλλικη κεφαλη που μπορει να διαχειριστει το βαρος?

Επισης ενας φιλος μου εφερε τον μεταλλικο τριποδα απο την γνωστη προσφορα του Bresser του Lidl.

Σκεφτομαι ο συγκεκριμενος να αποτελεσει μια προσωρινη λυση μεχρι την αγορα καποιου καλυτερου.

Μπορει και αυτος να αντεξει τα σχεδον 15 κιλα (κιαλια μαζι με τα αντιβαρα) της κατασκευης?

Εαν δεν αντεχει μπορειτε να μου προτεινετε καποιον αρκετα στιβαρο και φθηνο? :oops:

Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε

Γεια και χαρά,

κι εγώ παρόμοια δουλειά έκανα γιατί δεν έβγαζα άκρη με τόσο μεγάλο βάρος των skymaster 25x100. 6 κιλά αντίβαρα και είναι πάρα πολύ καλή. :cheesy:

HPIM2556_small.jpg.da7af5b6381c8a7d5e2de22f622651f1.jpg

επιβλητική ε;

HPIM2552_small.jpg.93615e911238021c2949bfc1224fc62e.jpg

Μια άλλη κεφαλή (slide) πάνω στην παλιά μου auriga

binos-telrad_sm.thumb.jpg.146cddd6bb130a3422a79458e2188037.jpg

με το telrad στο ζενιθ, τα κρατάει πολύ άνετα

bino4.thumb.jpg.fc2461500340d9cf3a4c23cb69f6a7f7.jpg

το τελικό αποτέλεσμα

bino3.jpg.067c3aded638159a820b3ccd271949a0.jpg

η σύνδεση στον κορμό

bino2.jpg.650077d3cbaa5cdaba6c18455b5da17a.jpg

η κεφαλή στήριξης

bino1.jpg.f0e930d9bdedd3e6bdc44e98ebf6e905.jpg

χρήση της βάσης

Χρίστος "WorkaholiC" Σωτηρόπουλος

Εθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των Πεζοδρομίων

Έφορος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Σ.Φ.Α.Κ.

http://www.sfak.org Facebook: www.facebook.com/groups/sfakorg

Δημοσιεύτηκε

Σε ευχαριστω πολυ για τις κατατοπιστικοτατες φωτογραφιες.

Φοβερη η κατασκευη σου!

Με εκανες να αναθεωρησω καποια πραγματακια ως προς την συνολικη κατασκευη της δικιας μου.

Συγκεκριμενα μου αρεσει πολυ που χρησιμοποιησες την προεκταση του ξυλου για να βαλεις τα αντιβαρα και οχι μεταλικη βεργα οπως το σκεφτομασταν εμεις.

Πιστευω οτι θα εξαλειφθουν ετσι καποιες μικροδονησεις.

Μηπως μπορεις να μου πεις ποια ειναι κεφαλη που χρησιμοποιεις και φαινεται στην bino2.jpg?

Ειναι μεταλλικη?

Βλεπω παντως οτι παιρνει πολλες και ωραιες μικρορυθμισουλες! :D

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης