bouzaras Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2007 Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη χθες, Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007, πάνω από Αιγαίο. Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη ποιοτικά (τραβήχτηκε με το κινητό μου) αλλά δείχνει αυτό που πρέπει. Δείτε τη διαφορά στην καθαρότητα της ατμόσφαιρας σε μιά ημέρα χωρίς υποψία συννεφιάς, με ηλιοφάνεια που κατά τα άλλα, από το έδαφος φαινόταν πως ο ουρανός ήταν πεντακάθαρος. Και σκεφτείτε πως στη φωτογραφία δε φαίνεται τόσο καλά η αντίθεση, λόγω χάλια οπτικών. Εχω αρχίσει πλέον να αναρωτιέμαι αν όλα όσα γίνονται επίγεια (παρατηρήσεις, αστροφωτογραφήσεις) έχουν κάποιο νόημα ή αν κάποτε οι σοβαροί αστρονόμοι θα αναγκάζονται να ταξιδεύουν σε βάσεις στο φεγγάρι για να κάνουν τη δουλειά τους... Κοιτώντας ψηλά και μακριάhttp://astronomy.bouzaras.info
iorant Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2007 δυστηχως δεν ανοιγει η φωτο Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι
bouzaras Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2007 Είχες δίκιο, το διόρθωσα, συγνώμη για την ταλαιπωρία! Κοιτώντας ψηλά και μακριάhttp://astronomy.bouzaras.info
mirsini Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2007 Διακρίνω αλλοίωση των στρωμάτων της ατμόσφαιρας. Και για όλα φταίμε εμείς με όσα κάνουμε.... Το μέλλον είναι το παρελθόν που μπήκε από άλλη πόρτα....
PapGeo Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2007 Καταρχήν συμφωνώ. Όσο πιο ψηλά, τόσο πιο καθαρά. Μήπως όμως η συγκεκριμένη φωτό δείχνει τα αραιά νέφη καπνού από τις πυρκαγιές? Μπορεί να μην φαίνονται κοιτώντας απευθείας προς τα επάνω, αλλά κοιτώντας προς τον ορίζοντα, η εικόνα μπορεί να διαφέρει αισθητά. Τις τελευταίες ημέρες, όλοι έχουμε δει δορυφορικές φωτογραφίες με τα νέφη αυτά διασκορπισμένα σχεδόν παντού πάνω από τον ελλαδικό χώρο. Φιλικά PapGeo
bouzaras Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2007 Δεν το αποκλείω ως πιθανότητα αλλά έχω την εντύπωση πως είναι απλά ...η ατμόσφαιρα που έχουμε από πάνω μας. Μόλις τώρα γύρισα από Θεσσ/κη και έβγαλα άλλη μία (από το έδαφος αυτή τη φορά) στην περιοχή έξω από Κομοτηνή, με τη Σελήνη να σηκώνεται από τον ορίζοντα που δείχνει σχεδόν τα ίδια χάλια. Την έχω στο κινητό, θα την ανεβάσω με την πρώτη ευκαιρία. Μάλλον χρειάζεται μια γερή βροχή για να καθαρίσουμε. Χωρίς να είμαι ειδικός, έχω την εντύπωση πως αυτή η κατάσταση μάλλον επικρατεί συνήθως χαμηλά αλλά από κάποιο υψόμετρο και μετά είναι πιο καθαρά γι αυτό ακριβώς και πολλά αστεροσκοπεία χτίζονται πάνω σε υψώματα / βουνά. Κοιτώντας ψηλά και μακριάhttp://astronomy.bouzaras.info
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα