Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ένα πραγματικά υπέροχο βιβλίο του νομπελίστα Steven Weinberg.

Λέγεται μάλιστα ότι από το βιβλίο αυτό κατάλαβε η επιστημονική κοινότητα τι συνέβαινε πραγματικά κατά τη διάρκεια των πρώτων λεπτών μετά την Μεγάλη Έκρηξη.

http://www.papasotiriou.gr/product.gbook.asp?pfid=359645&prid=48070&deid=0

Κωδικός ISBN: 9789608812154

Science is the belief in the ignorance of the experts

Richard Feynman

Δημοσιεύτηκε

Πράγματι πρόκειται για ένα πολύ καλό βιβλίο, το οποίο εκτός από τη φυσική του σύμπαντος σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον στάδιο της εξέλιξης του σύμπαντος, δίνει και ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία για το πως προχωράει η επιστήμη.

Πρέπει να πω όμως ότι σε ορισμένα σημεία γίνεται λίγο βαρύ και κουραστικό, αφού μπαίνει σε πολλές λεπτομέρειες, ή τουλάχιστον έτσι μου είχε φανεί όταν το διάβασα.

Λέγεται μάλιστα ότι από το βιβλίο αυτό κατάλαβε η επιστημονική κοινότητα τι συνέβαινε πραγματικά κατά τη διάρκεια των πρώτων λεπτών μετά την Μεγάλη Έκρηξη.

Μου κάνει εντύπωση το παραπάνω, από ποιους λέγεται αυτό; Μήπως αναφέρονται στο βιβλίο "Κοσμολογία και Γενική Σχετικότητα" του ίδιου συγγραφέα που αποτελεί ένα από τα καλύτερα βιβλία σε αυτό το θέμα, αλλά πολύ πιο τεχνικό σε σχέση με το πρώτο;

Δημοσιεύτηκε
Όχι. Το βιβλίο σύμφωνα με έναν καθηγητή στο τμήμα φυσικής ήταν τα πρώτα τρία λεπτά.

Science is the belief in the ignorance of the experts

Richard Feynman

Δημοσιεύτηκε

Αυτό μου φαίνεται και εμένα υπερβολικό. Είναι ένα βιβλίο εκλαΐκευσης που έχει γραφτεί κυρίως για το μη καταρτισμένο κοινό. Δεν νομίζω ότι οι επιστήμονες του κλάδου περίμεναν αυτό το βιβλίο για να κατανοήσουν τη θεωρία όταν οι ίδιοι διαβάζουν τις επιστημονικές εξειδικευμένες δημοσιεύσεις με τα αναλυτικά μαθηματικά ή παρακολουθούν τα συνέδρια κτλ.. Πάντως είναι καταπληκτικό βιβλίο αν και κάποια πράγματα έχουν αλλάξει και επειδή το πληθωριστικό μοντέλο έχει κερδίσει έδαφος. Πολύ ενδιαφέροντα είναι και τα ιστορικά στοιχεία όπως είπε παραπάνω και ο Heal.

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

• 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Στο βιβλιο αυτο υπαρχει η φραση που εχω στην υπογραφη μου.

Την ειχα διαβασει σε ενα αλλο βιβλιο με τιτλο θεος και μοντερνα φυσικη. Σε αυτο το βιβλιο εκτως απο τη σχεση επιστημης και θρησκειας ελεγε πολλα περι δημιουργιας του συμπαντος. Σε ενα απο αυτα τα κεφαλαια λοιπον ανεφερε και αυτη τη φραση απο τα 3 πρωτα λεπτα.

Να ρωτησω κατι; Εσεις που το εχετε διαβασει πιστευετε οτι ειναι ευκολο;

Πλησιαζει τη φιλοσοφια;

"Κι εσείς άστρα, αιώνες τώρα κάτι θέλετε να μας πείτε, μα σε λίγο ξημερώνει και δεν προφταίνουμε να μάθουμε"

Τάσος Λειβαδίτης, Μικρό βιβλιο για μεγάλα όνειρα

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης