Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
καλησπεριζω την παρεα του αστροvox .ειμαι ο αλεξανδρος απο λαρισα ζηταω συγνωμη αν θα σας κουρασου με ερωτησεις που για σας ειναι ευκολα για μενα ειναι η αρχη.πως εντωπιζουμε τα αστρα μεσο συντεταγμενον σε μια ισημερινη βαση οταν εχουμε κανει πολικοι ευθυγραμηση
Δημοσιεύτηκε
Εγώ προς το παρόν δεν μπορώ να σε βοηθήσω στην ερώτηση σου γιατί είμαι αρχάριος αλλά μπορώ να σε καλωσορίσω στην μεγάλη παρέα μας...Καλώς ήρθες!

www.retrovisions.gr

www.retrosystem.gr

Δημοσιεύτηκε

καλως ηρθες

ειναι δύσκολο

καταρχας ποσο καλη πολικη ευθυγραμι9ση εχεις πετυχει?

θεωρητικά αν ενα αντικειμενο βρισκεται 24:00 ώρες RA και 45 μοιρες declination θέτεις τις τιμες αυτες στα αντίστοιχα δακτυλιδια περιστρέφοντας το σωλήνα σου κατάλληλα και νατο!!!

εννοειται ότι πριν απο αυτο πρεπει να αρχικοποιήσεις τιε θεσεος των δακτυλιδιών.

πρακτικά το θεμα είναι για πολυ προχωρημενους και με πανακριβες βασεις και αριστη πολικη ευθυγραμμιση διοτι

1 δευτερολεπτο του τόξου λάθος στην πολική + ενα μικρό λάθος στην αρχικοποιήση των RA, dec + ενα άλλο λάθος στην αναζήτηση (καμια άντιγα δε δινει ακρίβεια δευτερολέπτου του τόξου) και δε βρισκεις αντικείμενο με τίποτα.

είναι πολυ ευκολοτερος ο εντοπιμός με red dot ή telrad ή ενα πολύ καλό ερευνητή.

τελως πάντων αν θες να το παλεψεις πες μας

α τη βάση σου

β το τηλεσκοπιό σου

γ πόση ώρα αφιερώνεις στην πολική (ή ενναλακτικά σε πόσα λεπτά της ώρας διαφέυγει από το πεδίο σου ένα αστερι στόχος στη μεγιστη μεγεθυνση με barlow)

Δημοσιεύτηκε

εχεις εξαιρετικους φιλους στην πολη σου

Αστροπαρατηρησιακή Ομάδα Λάρισας (A-Polaris)

τηλ. 6972260071, 6945588836

email: apolariss (ατ) yahoo.gr

(Γιώργος & Στέφανος)

Δημοσιεύτηκε
εχεις εξαιρετικους φιλους στην πολη σου

Αστροπαρατηρησιακή Ομάδα Λάρισας (A-Polaris)

τηλ. 6972260071, 6945588836

email: apolariss (ατ) yahoo.gr

(Γιώργος & Στέφανος)

Εγκρίνω και επαυξάνω τα παραπάνω! Βρες τα παιδιά της A-Polaris θα σε βοηθήσουν πολύ!

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε
Ε, καλά, αυτό είναι πανεύκολο, θα μπορούσε να το απαντήσει και η Ελένη Μενεγάκη! Βάλε κάτι δυσκολότερο...

:cheesy: :cheesy: :cheesy:

Καλωσήρθες φίλε!

Δηλαδή..είμαι και εγώ Μενεγάκη?Μπαααα :cheesy:

www.retrovisions.gr

www.retrosystem.gr

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης