myrtosgr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2007 χαιρετω σας απο Κεφαλονια. Ειμαι κατοχος μιας nikon F5 με αρκετους φακους και μια & απεκτησα προσφατα ενα OMC 300 σκευτομαι να στραφω & στην ψηφιαη φωτογραφηση. Τι θα προτεινατε? D40x, D80 (προτιμω Nikon για να χρησημοποιω τους παλαιους μου φακους) ή καποια αλλη συμφωνα με την πειρα σας? Ευχαριστω εκ των προτερων
quendi Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2007 Αγαπητή φίλη Myrtos καλορίζικο το OMC 300!! Προτείνω μακριά από τη D40. Αν βρεις πάρε μία D50 η οποία θεωρείται σαν μία από τις καλύτερες ψηφιακές σε απόδοση θορύβου σε υψηλά ISO που παράχθηκε ποτέ (βέβαια είναι 6 MP). Απ' την άλλη επειδή έχεις την F5 νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να συμβιβαστείς με κάτι λιγότερο από την καινούργια D80! Μετά πάμε σε ημιεπαγγελματικές όπου η D200 είναι καταπληκτική. Όποια και αν πάρεις καλορίζικη! Υ.Γ. Πάντως για αστροφωτογράφηση οι Canon έχουν αποδείξει την αξία τους αλλά δύσκολα θα πας σε Canon ε? Υ.Γ.2. Καλές οι DSLR αλλά αν θες κάτι αποκλειστικά για αστροφωτογράφηση καλύτερα να επενδύσεις χρήματα σε μια αστρονομική ccd! Πολύ καλύτερα αποτελέσματα και πλεονεκτήματα. Απ' την άλλη αυτό θα το δεις μετά από λίγο καιρό αν ασχοληθείς και αποκτήσεις εμπειρία. Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
astrovox Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2007 Και εδώ πρόσφατα αναφέρθηκαν κάποια χρήσιμα στοιχεία σχετικά με το ερώτημά σου: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=5918 «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
myrtosgr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2007 Φιλε quendi, δυσκολο μεν αδυνατο οχι ομως να στραφω σε canon - ετσι κ αλλιως η πρωτη μου ηταν μια Canon Α1 -αν την προτεινετε σαν καλλιτερη. το θεμα ειναι οτι λογω 3/4 ετων μακρυα απο την φωτογραφηση δεν εχω ιδεα απο ψηφιακες ουτε απο μοντελα με καλλιτερα επιπεδα θορυβου σε υψηλα ISO. Καθε προταση καλοδεχουμενη. Προφανως θα χρειαστω ανταπτoρες για να χρhσημοποιησω τους φακους μου αν επιλεξω Canon e??
quendi Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2007 Αφού ενδιαφέρεσαι γενικά για τη φωτογραφία και θες να πάρεις DSLR μείνε στην μάρκα που ξέρεις και έχεις τους φακούς. Οι φακοί των F5, F6 κάνουν μια χαρά στις DLSR της Nikon (χρησιμοποιώ έναν συνέχεια με τη D50). Δεν νομίζω να είναι ότι καλύτερο σε απόδοση να χρησιμοποιήσεις φακούς άλλης μάρκας/μοντούρας με αντάπτορες. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω κατά πόσο γίνεται και δεν το έχω ψάξει ποτέ..οι εμπειρότεροι θα βοηθήσουν περισσότερο. Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Παντως μεταξυ D200 και D80 να προτιμησεις τη D80 . Εχει το ιδιο σωμα με τη D200 και πολλες ιδιες δυνατοτητες . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
vaspai Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2007 Είχε διαφημιστεί ότι με την αγορά των μοντέλων d40 και d40x θα είχες επιστροφή 90€, μέσα σε 28 μέρες.ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ Εχουν περάσει 2 μήνες και ακόμη περιμένω.
bouzaras Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2007 Ο καθένας με τον πόνο του!!! D80, η μόνη επιλογή. Κοιτώντας ψηλά και μακριάhttp://astronomy.bouzaras.info
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα