bouzaras Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2007 Δε ξέρω βασικά κι αν είναι κατάλληλη η ομάδα συζητήσεων γι αυτό το θέμα, αλλά ας με συγχωρέσουν κάποιοι αν κάνω λάθος. Λοιπόν έβλεπα προχθές το πρωί ένα τοπικό μας κανάλι (Ροδόπη TV), νωρίς το πρωί που ξύπνησα και ως συνήθως (για τοπικό κανάλι) εκείνη την ώρα είχε κονσέρβα από τηλεπωλήσεις και διάφορα 090. Συγκεκριμένα είχε έναν γνωστό αστρολόγο (τον κύριο Πράσινο αν δε κάνω λάθος, γνωρίζω τη φάτσα του από τα περιοδικά) στο γραφείο του και δίπλα σε μικρά παράθυρα έδειχε κάποιους συνεργάτες του που μιλούσαν στα τηλέφωνα. Λοιπόν ο φίλος μας ο κ. Πράσινος ξεκίνησε ένα ασταμάτητο μπλα μπλα (πως είναι εκείνοι οι τύποι που πουλάνε τάπερ, σάουνες, σερβίτσια, μηχανές παραγωγής παγωτού κλπ σε εκπομπές τελεμάρκετινγκ που δε σταματάνε με τίποτα, κάπως έτσι) για να πείσει πως η αστρολογία είναι επιστήμη. Ξεκίνησε λέγοντας πως όλοι οι συνεργάτες του, είναι όπως αυτός πτυχιούχοι κάποιου πανεπιστημίου, της Ελλάδας ή του εξωτερικού. (Τι σου κάνει η ανεργία...) Μετά είπε πως όλοι έχουν πιστοποίηση για τις ικανότητές τους και είναι εξειδικευμένοι (στη χαρτομαντία, στο ταρώ κ.α.). Μου θύμισε κάπως τους γιατρούς που εξειδικεύονται, άλλος γυναικολόγος, άλλος νευρολόγος, άλλος στις μεταμοσχεύσεις κλπ. Μετά πέρασε σε άλλου είδους επιχειρηματολογίες πως δηλαδή σε λίγα χρόνια η αστρολογία θα βρίσκεται δίπλα στις άλλες επιστήμες, πως στο εξωτερικό ήδη γίνεται αυτό κλπ κλπ. Το "πακέτο" το έφαγα όταν άρχισε να κάνει ένα περίεργο μιξ και να πετάει κάτι ονόματα αρχαίων όπως Αριστοτέλης, κάτι από φυσική και μαθηματικά και άλλα όμορφα που παραλίγο να πειστώ πως είμαι ο μοναδικός βλαξ επί της Γης που δεν έχω σηκώσει ακόμη τηλέφωνο στη ζωή μου να καλέσω κάποιο 090!!! Το κερασάκι στην τούρτα όμως το άφησα για το τέλος: κάποιου στη ροή του λόγου του, ανέφερε πως "η αστρονομία προέρχεται από την αστρολογία"!!! Το οποίο βεβαίως έχει μια δόση αλήθειας, αφού παλιά οι δύο αυτές ενασχολήσεις (μη τις πω επιστήμες και βάλω μέσα και την αστρολογία!!) ήταν στην ουσία μία αλλά με τον τρόπο που το παρουσίασε ήταν σα να ήθελε να πείσει (ποιους άραγε) πως η αστρονομία είναι κάτι σαν παρακλάδι της αστρολογίας, σα παρελκόμενο. Είναι άπαιχτοι πάντως οι τυπάδες και μπράβο τους, χαλάλι τα φράγκα που βγάζουν, σιγά με τέτοιο κερδοφόρο επάγγελμα μη παρατήσουν τις προβλέψεις και πάνε με τα πτυχία πανεπιστημίου τους να ...διοριστούν στο Δημόσιο!!!! Οπως είπε και ένας καθηγητής μου παλαιότερα: ΣΚ***** ΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΑΣ!! Κοιτώντας ψηλά και μακριάhttp://astronomy.bouzaras.info
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2007 Άσε τον κ.Πράσινο,Κόκκινο και Μπλέ να λέει οτι θέλει! Επίσης ας αφήσουμε τον κόσμο να πιστεύει σε αυτούς.Αφού δεν θέλουν να ξεστραβωθούν, αστους στην μοίρα τους! Δείτε πάντως αυτό το πολύ ωραίο βίντεο απο την σειρά Cosmos οπού εξηγεί ο Carl Sagan με τον μοναδικό πάντα τρόπο του τα πέρι αστρο(μπουρδο)λογίας σε σχέση με την αστρονομία.
xmavidis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2007 Αν ο άνθρωπος δεν θέλει να ξεστραβωθεί ότι και να κάνεις για να αντιστρέψεις την κατάσταση είναι μάταιο. Όσοι θέλουν να ξεστραβωθούν ξεστραβώνονται ή έστω προσεγγίζουν προς αυτό, όλοι οι άλλοι μένουν "τυφλοί". Ο καθένας έχει το δικαίωμα να είναι βλάκας. Science is the belief in the ignorance of the expertsRichard Feynman
koyote Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2007 Λυπαμαι πολυ γι'αυτο που λεω αλλα εχω αρχισει να διαπιστωνω οτι η ατιμη η αστρολογια εχει ριζωσει πολυ βαθια μεσα στους εγκεφαλους των νεοελληνων.Οπως και εσεις προαναφερατε,οσα επιχειρηματα κι αν παραθεσουμε,οση διαθεση κι αν εχουμε να εξηγησουμε,αυτοι που ασχολουνται και ασπαζονται την αστρολογια ΔΕΝ θελουν να πειστουν! Και δυστυχως αυτοι ειναι πολλοι!Προχθες συζητουσα με εναν παρα πολυ μορφωμενο και ψαγμενο ατομο,τοσο σε θεματα αστρονομιας αλλα και σε ολους τους τομεις του πνευματος.Με λυπη μου διαπιστωσα οτι ο συγκεκριμενος κυριος πιστευει στην αστρολογια.Προσπαθησα να του εξηγησω λογικα τα παραδοξα της αστρολογιας και με χαρα ειδα οτι αποδεχτηκε αυτα που του ελεγα.Αυτο που αυτος πιστευει ευτυχως δεν εχει να κανει με τις κλασσικες αστρο(μπουρδο)λογιες.Ομως καποια στιγμη ενω μιλουσαμε,μου ειπε κατι που προκαλεσε την οργη μου."Πιστευω πως στο μελλον η αστρολογια θα παρει τη θεση που πραγματικα της αξιζει"ειπε.Κι εγω τωρα λεω:η αστρολογια αδικειται,ή μηπως καποιος ΑΛΛΟΣ??? ΥΓ:το ξερω οτι πολλα απο αυτα που λεω ειναι χιλιωειπωμενα και οτι το θεμα επανερχεται περιοδικα,αλλα ηταν κατι που ηθελα να το πω! Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
astrovox Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 το κερασάκι στην τούρτα όμως το άφησα για το τέλος: κάποιου στη ροή του λόγου του, ανέφερε πως "η αστρονομία προέρχεται από την αστρολογία"!!! Το οποίο βεβαίως έχει μια δόση αλήθειας, αφού παλιά οι δύο αυτές ενασχολήσεις (μη τις πω επιστήμες και βάλω μέσα και την αστρολογία!!) ήταν στην ουσία μία αλλά με τον τρόπο που το παρουσίασε ήταν σα να ήθελε να πείσει (ποιους άραγε) πως η αστρονομία είναι κάτι σαν παρακλάδι της αστρολογίας, σα παρελκόμενο. Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμμα και η ημιμάθεια κάποιες φορές χειρότερη από την αμάθεια. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
bouzaras Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 koyote Ομως καποια στιγμη ενω μιλουσαμε,μου ειπε κατι που προκαλεσε την οργη μου. "Πιστευω πως στο μελλον η αστρολογια θα παρει τη θεση που πραγματικα της αξιζει"ειπε. Μα αυτό δε θέλουμε όλοι; Να πάρει δηλαδή η αστρολογία τη θέση που της αξίζει, δηλαδή στον πάτο του σουπιδοτενεκέ! Ανδρέα Είναι πολύ "μάγκες" στο μάρκετινγκ οι τύποι, αν αναλογιστείς το εξής: ποιος βλέπει τέτοια προγράμματα στην τηλεόραση; Ο κάθε πικραμένος. Συνήθως άνθρωπου που δεν έχουν κάνει τον κόπο σε ολόκληρη τη ζωή τους να διαβάσουν ένα βιβλίο (για να μη ξοδευτούν) και άνθρωποι σαν αυτούς που λένε "τι ακριβό χόμπι η αστρονομία, πω, πω, αυτό το τηλεσκόπιο κάνει 200 ευρώ, τόσα πολλά;;;". Παρ όλα αυτά αν πας σπίτι τους θα δεις τηλεοράσεις πλάσμα και άλλα μπλιμπλόνια που το μόνο αποτέλεσμα είναι να αποβλακώνουν τον εγκέφαλο, αξίας χιλιάδων ευρώ, εκείνα προφανώς είναι "φθηνά" για τις ...υπηρεσίες που προσφέρουν. Ολοι αυτοί οι συμπολίτες μας λοιπόν σίγουρα λόγω ημιμάθειας / αμάθειας εντυπωσιάζονται από τις βαρύγδουπες δηλώσεις του κάθε κυρίου και της κάθε κυρίας της τηλεόρασης. Πριν λίγο καιρό έτυχε να έχουν την κα Παγιατάκη σε κάποιο δελτίο, δε θυμάμαι ποιο και η τύπισσα έλεγε τα λεφτά που κερδίζει κι είχα μείνει άναυδος! Μιλάμε για χοντρό χρήμα, βίλα, ακριβό αυτοκίνητο και φυσικά όλα αυτά σε δηλώσεις δημοσίως. Εις υγείαν... των συμπολιτών μας λοιπόν που θεωρούν τα 200 ευρώ "πολλά λεφτά" για ένα τηλεσκόπιο!!! Τώρα θυμήθηκα ένα "ανέκδοτο" από την αρχαία Ελλάδα, να το αναφέρω θα μου επιτρέψετε: πήγε ένας πατέρας το παιδί του σε ένα φιλόσοφο (δυστυχώς δε θυμάμαι ονόματα, η αμάθεια που λέγαμε ) και του λέει: - "Φιλόσοφε, πόσα θέλεις για να πάρεις για μαθητή το γιό μου";- "500 τάλαντα" του απαντά ο φιλόσοφος.- "Μα με 500 τάλαντα θα μπορούσα να αγοράσω ένα ολόκληρο βόδι!" απαντά αγανακτισμένος ο πατέρας... Και ο φιλόσοφος: - "Ε, αγόρασε λοιπόν για να έχεις δύο". Κοιτώντας ψηλά και μακριάhttp://astronomy.bouzaras.info
koyote Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 koyote Ομως καποια στιγμη ενω μιλουσαμε,μου ειπε κατι που προκαλεσε την οργη μου. "Πιστευω πως στο μελλον η αστρολογια θα παρει τη θεση που πραγματικα της αξιζει"ειπε. Μα αυτό δε θέλουμε όλοι; Να πάρει δηλαδή η αστρολογία τη θέση που της αξίζει, δηλαδή στον πάτο του σουπιδοτενεκέ! Φυσικα και αυτο θελουμε,να παει απο κει που'ρθε Το θεμα ειναι οτι αυτος-οπως μου ειπε στη συζητηση μας-εννοουσε οτι η αστρολογια αδικειται κλπ κλπ.Τριχες κατσαρες λεω εγω. Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Καλημέρα σε όλους! Στη Χαλκιδική τους έλεγα διαρκώς πως δεν υπάρχει καμία αναγνωρισμένη και επίσημη σχολή για αστρολογία, πως στην ουσία δεν υπάρχουν 12 αλλά 13 ζώδια, πως το μέγεθός τους στον ουρανό δεν είναι όμοιο ώστε να καλύπτει 30 μέρες και πως στην ουσία δεν είμαστε το "ζώδιο" που βρίσκεται πίσω από τον ήλιο όταν βγαίνουμε από την κοιλιά της μάνας μας, αλλά αυτό που αντιστοιχεί κατά τη σύλληψή μας...Φάνηκε να τα δέχονται, δε βρέθηκε ούτε ένας να παραδεχτεί πως πιστεύει στην αστρολογία αλλά δυστυχώς είμαι βέβαιος πως ήταν αρκετοί και μάλιστα οι μεγαλύτερης ηλικίας...Πάντως το κορυφαίο μου το είπε ένας παππούς "παιδί μου αν αυτοί ήξεραν το μέλλον, θα είχαν παίξει ένα τζόκερ, θα κέρδιζαν και θα έφευγαν για Χαβάη..." ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
dimidour Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Πάντως το κορυφαίο μου το είπε ένας παππούς "παιδί μου αν αυτοί ήξεραν το μέλλον, θα είχαν παίξει ένα τζόκερ, θα κέρδιζαν και θα έφευγαν για Χαβάη..." Κάτι ξέρει και ο παππούς!!!! Ας όψεται η αφέλεια του κόσμου....αλλά το έχουμε θίξει τόσες φορές το θέμα που δεν αξίζει τον κόπο να το ξανασυζητήσουμε.... Και εγένετω φως....
bouzaras Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 koyote Το θεμα ειναι οτι αυτος-οπως μου ειπε στη συζητηση μας-εννοουσε οτι η αστρολογια αδικειται κλπ κλπ Aκόμη κι αν υπάρχει ίχνος αλήθειας ή αληθές μέρος μέσα στις παραφιλολογίες των αστρολόγων - μελλοντολόγων - μέντιουμ - μάγων κ.ο.κ., αυτό αδικείται, όχι όμως από κάποιον άλλον παρά από αυτούς τους ίδιους. Τα ίδια και με τους παπάδες και τους ανθρώπους της Εκκλησίας γενικότερα. Διάβασα πριν λίγο καιρό πως όλα αυτά που υποστηρίζουν οι αστρολόγοι, δηλαδή περί χαρακτήρα κι ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών και τάσεων του κάθε ζωδίου, ισχύουν αλλά όχι λόγω της θέσεως των άστρων αλλά λόγω εποχής γέννησης. Π.χ. όσοι γεννιούνται χειμερινές εποχές είναι πιο επιρρεπείς στο να μελαγχολούν, να παρουσιάζουν εσωστρέφια κ.ο.κ. όχι όμως λόγω των άστρων αλλά λόγω εποχής κύησης και γέννησης. Το ακριβώς αντίθετο επίσης με όσους γεννήθηκαν καλοκαιρινούς μήνες. Το πρόβλημα με την αστρολογία (και κάθε άλλη τέτοια λαοφιλή θεωρία) είναι πως έχει μεγάλο κοινό γι αυτό και είναι ισχυρή. Από τον μπακάλη και το μανάβη μέχρι τον υπουργό και τον πρωθυπουργό, όλοι θέλουν να "μάθουν" και να "ελέγξουν" το μέλλον. Αντε τώρα να πείσεις τον μπακάλη, τον μανάβη, τον υπουργό και τον πρωθυπουργό να ανοίξουν κανένα βιβλίο σε αυτή την ηλικία να μάθουν γράμματα... Ενημέρωση, 04 08 06: μόλις πρόσεξα φίλε koyote και την ηλικία σου στη διπλανή στήλη και είδα πως είσαι ανήλικος. Εχε υπόψη πως πολλές φορές μπορεί να γίνεται διάλογος ακόμη και δημοσίως, με σφοδρές διαφωνίες, αυτό όμως δε σημαίνει πως θα "σφαχτούμε" κι όλας για να επικρατήσει το δικό μας. Τουλάχιστο αυτή είναι η δική μου άποψη περί διαλόγου και επικοινωνίας. Επίσης, τα ζητήματα τα εσωτερικά του καθενός (όπως θρησκεία, κοσμοθεωρία, ποιοι είμαστε, που πάμε κ.ο.κ.) απασχολούσαν τον Ανθρωπο από πολύ παλιά και μάλλον θα τον απασχολούν συνεχώς. Χρειάζεται όμως πολύ σκέψη για να αποφασίσει κάποιος για το πιο δρόμο θα ακολουθήσει στη ζωή του και στην προσπάθεια αυτή καλό είναι να μην επηρρεάζεται από τρίτους, από γραπτά μηνύματα σε φόρουμ κ.ο.κ. Η διαφωνία μου με τον Αργύρη είναι καθαρά μεταξύ μας και σε καμία περίπτωση προσωπικά δε θέλω να πείσω κανέναν πως εγώ είμαι ο σωστός, απλά να ισχύει ο νόμος και η αξιοπρέπεια και να μπορώ να είμαι ελεύθερος, κάτι για το οποίο οι πρόγονοί μου πάλεψαν σκληρά και δεν επιτρέπω να το παραβιάζουν διάφοροι. Μη θεωρείς λοιπόν πως κάποιος γράφει κάτι για να πείσει κάποιον άλλον ή εσένα, τουλάχιστο όχι εγώ. Να σέβεσαι τις παραδόσεις των γονιών σου - κι εγώ το ίδιο κάνω. Τα διευκρινίζω αυτά για να μη θεωρήσει κανείς πως ο διάλογος με κάποιο άλλο μέλος του φόρουμ έχει "άλλο" χαρακτήρα. Από τη στιγμή που άρχισαν να μας "αναφέρουν" δεξιά κι αριστερά, πολύ δε θέλουν κάποιοι να πούνε πως "μέσα στο Αστροβόξ κάποιοι ...διεφθείρουν τη νεολαία"!!! dimidour Το θέμα απλώς το δημοσίευσα όχι για να συζητήσουμε τα ίδια και τα ίδια, αλλά απλά επειδή υπήρχε αναφορά σε συσχετισμό αστρολογίας και αστρονομίας (ιδιαίτερα υποτιμητική για την δεύτερη). Η απορία μου είναι γιατί όποιος θέλει μπορεί να λέει ότι θέλει, χωρίς να υπάρχει απάντηση από εκπροσώπους της κάθε επιστήμης. Ο κ. Σιμόπουλος για παράδειγμα σε κάθε του συνέντευξη δε παραλείπει να κάνει αναφορά σε αστρολόγους και αστρολογία. Μήπως θα έπρεπε να κάνουμε κι εμείς το ίδιο, αλλα οργανωμένα; Π.χ. να υπάρχει μια κατηγορία στο Φόρουμ για τους μύθους και τις απάτες γύρω από την Αστρονομία όπου θα μπορούσαμε να κάνουμε ανάλογες συζητήσεις για χίλια δυο θέματα, όχι μόνο για τα περί αστρολογίας αλλά για ζητήματα όπως αυτό το πρόσφατο email για τον Αρη που θα πλησιάσει τη Γη (!), για την ουφολογία κ.ο.κ. Ιδιαίτερα το τελευταίο "παίζει" πάρα πολύ στον τομεά της συνομωσιολογίας αφού πριν λίγο καιρό μου τηλεφώνησαν από ραδιοφωνικό σταθμό για να κάνουμε συζήτηση για το αν οι ερασιτέχνες αστρονόμοι παρακολουθούν με τα τηλεσκόπια ...εξωγήινα σκάφη!! Κοιτώντας ψηλά και μακριάhttp://astronomy.bouzaras.info
Darkchilde Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Δυστυχώς σε αυτό τον τομέα μεγάλο ρόλο παίζουν οι θρησκείες. Οι θρησκείες δεν θέλουν μορφωμένους ανθρώπους επειδή μπορούν να ξεσκεπάσουν τα ψέμματα που λένε στον κοσμάκη. Όταν ο κοσμάκης είναι επιρρεπής σε θρησκευτικές ανοησίες, είναι επιρρεπής και σε οτιδήποτε άλλο τους σερβίρουν. Διότι καμμία θρησκεία δεν μαθαίνει στον κόσμο να σκέφτεται αλλά οι περισσότερες έχουν εκείνο το αχώνευτο τελείως (με το οποίο με είχε πρήξει η γιαγιά μου, και με έλεγε άπιστο Θωμά...) "Πίστευε και μη ερεύνα". Όσο για τους αστρολόγους, κοροϊδεύουν τον κόσμο, και γεμίζουν λεφτά τις τσέπες τους. Και όταν αποκαλύψεις τα κενά τους προσπαθούν να καλυφθούνε με περισσότερες ανοησίες... Κάπου είχα βρεί ολόκληρα άρθρα ακριβώς με αυτό. Μία επιστήμονας μίλησε με κάποιους αστρολόγους λεγοντάς τους τα επιστημονικά δεδόμενα και αυτοί απαντούσαν με ανούσιες θεωρίες με τεράστια κενά. Αν βρώ τα links θα τα βάλω, ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον και έβλεπες τις μπούρδες που λένε οι αστρολόγοι. Το ιστιολογιόν μου: The Dark Side of the Force and Other StoriesΕλληνικό Forum για Science Fiction και FantasyΟ Κόσμος της Επιστήμης
bouzaras Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Κάν' το άμεσα, σε παρακαλώ!!! Μία επιστήμονας μίλησε με κάποιους αστρολόγους λεγοντάς τους τα επιστημονικά δεδόμενα και αυτοί απαντούσαν με ανούσιες θεωρίες με τεράστια κενά. Μα τα ίδια και με κάποιον εκπρόσωπο θρησκείας, όταν στριμωχτεί θα σου πει "ο Θεός ξέρει" ή "άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου" κ.ο.κ. Δηλαδή οτιδήποτε σαχλαμάρα αρκεί να μη βάλει τον εγκέφαλό του να δουλέψει (και να καταφέρει κι εσένα να κάνεις το ίδιο). Το αστείον της υπόθεσης είναι πως βλέπω σε πολλές εκδηλώσεις αστρονομίας, τις επίσημες, να είναι στην πρώτη σειρά εκτός από τους διάφορους επισήμους και προσκεκλημένοι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, δηλαδή οι εκπρόσωποι του καθεστώτος το οποίο πριν χρόνια έκαιγε και έσφαζε όποιον έλεγε ότι η Γη γυρίζει και δεν είναι επίπεδη!! Αμήν!!! Κοιτώντας ψηλά και μακριάhttp://astronomy.bouzaras.info
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Φίλη Darkchilde θα σε παρακαλούσα εκφράσεις του στυλ "θρησκευτικές ανοησίες" να μη γράφονται γιατί δε τιμούν κανέναν.. Συν του ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα κάπου πιστεύουμε... Επίσης αυτό που λέει η γιαγιά σου δεν είναι ακριβώς λάθος μιας και η ακριβής έκφραση είναι "Πίστευε και μη, Ερεύνα". ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
bouzaras Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Αρύρη Φίλη Darkchilde θα σε παρακαλούσα εκφράσεις του στυλ "θρησκευτικές ανοησίες" να μη γράφονται γιατί δε τιμούν κανέναν.. Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν "θρησκευτικές ανοησίες"; Αν υπάρχουν για ποιο λόγο να μην τις αναφέρουμε; Για να μη θιχτεί αυτός που τις διαπράττει; Η μήπως θα έρθει κάποιος να μας σφάξει, εκτός κι αν δεχτούμε πως η Γη είναι επίπεδη; Με την ίδια λογική δε θα έπρεπε να ασκούμε κριτική και στην αστρολογία. Συν του ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα κάπου πιστεύουμε... Και τι σχέση έχει αυτό με την έκφραση άποψης ελεύθερα, δημοσίως σε ένα forum; Εκτός κι αν κάποιοι πιστεύουν στη λογοκρισία. (και στο ...κάψιμο "απίστων") Αν η "πίστη" κάποιων τους εμποδίζει να σκέπτονται λογικά και να επικοινωνούν με άλλους ανθρώπους, αυτό θα έπρεπε να είναι δικό τους πρόβλημα κι όχι όλων εμάς των υπολοίπων. Και πολύ περισσότερο να απειλούμαστε κι από πάνω... Επίσης αυτό που λέει η γιαγιά σου δεν είναι ακριβώς λάθος μιας και η ακριβής έκφραση είναι "Πίστευε και μη, Ερεύνα". Εγώ είχα ακούσει ένα άλλο από τον Τζίμη Πανούση, πως η φράση είναι "πίστευε και μη ερεύνα" μόνο που το "πι" γράφεται με "ου"! Τέλος πάντων και έναν αστρολόγο να ρωτήσεις για κάτι, θα σου δώσει άλλες 1500 ερμηνείες, βασιζόμενες σε κάποιες μαρτυρίες ή γραφές κ.ο.κ. αρκεί να σε "τουμπάρει". Το θέμα της συζήτησης όμως ήταν οι ισχυρισμοί κάποιου αστρολόγου για την αστρονομία κι όχι να μαλώσουμε διότι η "πίστη" κάποιων απαγορεύει το δημόσιο διάλογο. Νομίζω πως τέτοιου είδους καταστάσεις πρέπει να αποφεύγονται. Και μια σχετική είδηση: πριν μερικές ημέρες, στην Αγγλία ή στην Ισπανία (συγνώμη, δε το συγκράτησα) ένα αεροπλάνο είχε πρόβλημα στο να απογειωθεί και σημείωσε μεγάλη καθυστέρηση. Γιατί; Κάποιες γυναίκες από αραβική χώρα, μάλλον γυναίκες πλουσίων, είχαν πάει για ψώνια στην Ευρώπη. Το πρόβλημα ήταν πως ενώ επιβιβάστηκαν στις πρώτες θέσεις του αεροπλάνου, είδαν πως σε αυτές καθόταν ...άνδρες που δεν ήταν συγγενικά τους πρόσωπα και ζητούσαν να κατεβούν (οι άνδρες!!) γιατί αυτό ήταν ενάντια στα θρησκευτικά τους πιστεύω!! Οι προσπάθειες του πληρώματος να εξηγήσει στις γυναίκες πως αυτό δε γίνεται στη χώρα αυτή ήταν άκαρπες και στο τέλος ο πιλότος ζήτησε να απομακρυνθούν από το αεροπλάνο και τελικά η πτήση έγινε χωρίς αυτές!! Αμήν! Κοιτώντας ψηλά και μακριάhttp://astronomy.bouzaras.info
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Bouzaras τέτοιες εκφράσες δε τιμούν κανέναν. Όπως το "πι" και το "που" που ανάφερες (καλά, που τον θυμήθηκες τον Πανούση???!! ).Ανοησίες υπάρχουν παντού και οχι μόνο στη θρησκεία. Και τι σχέση έχει αυτό με την έκφραση άποψης ελεύθερα, δημοσίως σε ένα forum; Εκτός κι αν κάποιοι πιστεύουν στη λογοκρισία. (και στο ...κάψιμο "απίστων") Αν η "πίστη" κάποιων τους εμποδίζει να σκέπτονται λογικά και να επικοινωνούν με άλλους ανθρώπους, αυτό θα έπρεπε να είναι δικό τους πρόβλημα κι όχι όλων εμάς των υπολοίπων. Και πολύ περισσότερο να απειλούμαστε κι από πάνω... Όλο μέσα στα υπονοούμενα είσαι έτσι?? Και μη μου πεις για "μύγες και μυγιάσματα"! Όσο για τους παππάδες που έσφαζαν και έκαιγαν πριν κάποια χρόνια, ευτυχώς για όλους μας εξελίχτηκαν!! Και κάτι τελευταίο, ας μην ανοίξουμε την κουβέντα περί θρησκείας και επιστήμης γιατί δε τελειώνουμε ποτέ.. Κρίμα είναι σε αστρονομικό site... ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
bouzaras Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Αργύρη Bouzaras τέτοιες εκφράσες δε τιμούν κανέναν. Ούτε η λογοκρισία και οι έμμεσες απειλές τιμούν κανέναν. Και ας αφήσουμε το τι τιμά και το τι δε τιμά κάποιον, να το κρίνουν οι άλλοι και ας μη γινόμαστε τιμητές των πάντων. Το θέμα που άνοιξα είναι ξεκάθαρα αστρονομικού ενδιαφέροντος. Τώρα, πάνω στη συζήτηση, έρχονται στην επιφάνεια κάποιες προεκτάσεις που καλώς ή κακώς, εφόσον μας φιλοξενεί ο συγκεκριμένος δικτυακός τόπος, έχουμε τη δυνατότητα να σχολιάσουμε επίσης. Δεν άφησα κανένα υπονοούμενο, δεν είναι τακτική μου να υπονοοώ. Εγραψα κάτι ξεκάθαρο. Αν πήγες να "απειλήσεις" τότε αυτά ισχύουν. Αν δεν πήγες να "απειλήσεις", τότε συγνώμη και τα ανακαλώ. Ξεκάθαρα πράγματα. Χωρίς υπονοούμενα και δευτερολογίες. Δηλαδή γιατί ο Α πολίτης της χώρας να έχει δικαίωμα έκφρασης και ο Β να μην έχει; Που βρισκόμαστε, στο Ιράν; Όσο για τους παππάδες που έσφαζαν και έκαιγαν πριν κάποια χρόνια, ευτυχώς για όλους μας εξελίχτηκαν!! Πολύ φιλικά διακείμενο προς τους παπάδες σε βρίσκω! Δηλαδή ο Α μας έσφαξε στο παρελθόν και το μόνο που έχουμε να σχολιάσουμε είναι "ευτυχώς που άλλαξε"! Ε, ας πούμε τα ίδια και για τον Τούρκο, τον Βούλγαρο, τον Γερμανό: "ευτυχώς που αλλάξανε και τώρα δε μας σφάζουνε". Τέλος πάντων, δε θέλω να ξεφεύγω συνεχώς από το θέμα, όσο κι αν επιμένουν κάποιοι. Κρίμα είναι σε αστρονομικό site... Ε, αφού είναι αστρονομικό site ας αφήνουμε τον συνομιλητή μας να εκφράζεται, όπως η ευπρέπεια και το Σύνταγμα ορίζουν. Αν διαφωνούμε, εκφραζόμαστε κι εμείς. Μέχρι εκεί όμως. Οχι έμμεσες λογοκρισίες με δόση "απειλής" για το τι "πρέπει" και το τι "τιμά" κλπ. Κανείς δεν έχει ανάγκη ενός λοχαγού πάνω από το κεφάλι του που να του κάνει υποδείξεις για το τι θα λέει, πως θα το λέει κλπ. Εκτός όπως είπα κι αν βρισκόμαστε σε άλλη εποχή, άλλο καθεστώς ή άλλη χώρα και δε το έχουμε καταλάβει. Αν οι παπάδες (και τα παρελκόμενά τους) δε μας αφήνουν να μιλάμε για τα δικά τους, αν οι αστρολόγοι κάνουν το ίδιο, οι πολιτικοί επίσης και το κάθε καθεστώς παρομοίως, ε, τότε ας μπούμε σε μια γιάλα να μας ταίζουν πλαγκτόν και να βγαίνουμε μια φορά στα 4 χρόνια, όταν μας χρειάζονται! Με καλή διάθεση πάντα, Κοιτώντας ψηλά και μακριάhttp://astronomy.bouzaras.info
nansy Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Επίσης η ''επικράτηση'' της Αστρολογίας οφείλεται και στο τρόπο που προβάλλεται.Πόσες φορές θα δούμε να λένε για το τι προβλέπουν τα ζώδια(στις πρωινές εκπομπές συνέχεια αλλά και σε όλα τα περιοδικά) και πόσες φορές θα πουν για κάποιο αστρονομικό φαινόμενο ή για κάποια είδηση στον τομέα αυτό(ελάχιστες φορές) οπότε υπάρχουν μερίδια ευθύνης...σε πολλούς...!!!! Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Χρησιμοποίησηες μια χυδαιότατη έκφραση του Πανούση (στο site ΔΕΝ επιτρέπονται βρισιές) για "επιχείρημα" και είσαι και 34 χρονών?? ΔΕΝ είναι ελευθερία και ΔΕΝ έχεις δικαίωμα να προσβάλλεις τη θρησκεία κανενός, όπως ΔΕΝ έχεις το δικαίωμα να αποκαλείς τον οποιονδήποτε "ανόητο" επειδή πιστεύει κάπου! ΔΕΝ επιτρέπεται από το Σύνταγμα ούτε στο δρόμο να το κάνεις!! Έτσι είναι η Δημοκρατία, δίνει Ελευθερία αλλά βάζει και όρια!Και ακριβώς αυτά τα όρια ξεπερνάς κατηγορώντας με ευθέως για λογοκρισία και απειλές!Και με κατηγορείς κιόλας πως επιμένω να σε "τραβάω" για να βγεις off-topic?? Να ξέρεις πως εδώ είμαστε όλοι φιλοξενούμενοι και η ελευθερία εδώ μέσα καθορίζεται πρώτα από το Σύνταγμα και μετά από τους moderators. Εννοείται πως λες "ευτυχώς που άλλαξαν" και για τον Τούρκο που πας στη χώρα του, για τον Αλβανό που δουλεύει στη δουλειά σου και για τη Βουλγάρα που κρατάει όταν λείπεις τα παιδιά σου! Τα ίδια όμως λες και για σένα (Έλληνας) γιατί και συ έχεις κάνει παρόμοια έκτρωπα..Η σημασία της λέξης "λοχαγός" είναι πολύ πιο βαριά και σύνθετη από αυτή που τόσο εύκολα της έδωσες... Η προκλητική και ύποπτη στάση σου κατά τις θρησκείας σε δημόσιο site έχει αναφερθεί ήδη, καθώς και οι προσωπικές σου επιθέσεις στο πρόσωπό μου με όλες τις "όμορφες" ειρωνικές και μή εκφράσεις που ανέφερες! Καλή συνέχεια σε όλους. ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Darkchilde Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Καμμιά φορά θα ήθελα να πάρω τηλέφωνο και να τους πώ ότι αυτά που λένε οι αστρολόγοι στον κόσμο είναι μπούρδες και δεν θα έπρεπε να τα πιστεύουν διότι δεν έχουν καμμία απολύτως επιστημονική βάση. Θα ήθελα πραγματικά να μπορέσω να μιλήσω με έναν αστρολόγο από αυτούς τους διάσημους και να τους κάνω να παραδεχτούνε ότι αυτά που λένε είναι για να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Δυστυχώς αυτοί οι κύριοι και κυρίες επαφίενται στην άγνοια και αμάθεια του κόσμου για να κάνουν περιουσίες. Κάθε εφημερίδα και κάθε περιοδικό έχει τον αστρολόγο του. Ένας αστρολόγος δεν χρειάζεται τίποτε άλλο από το να γράφει τα ίδια πράγματα σε 10 εφημερίδες/περιοδικά τον μήνα και έβγαλε πολλά περισσότερα από άλλους οι οποίοι δίνουν και την ψυχή τους για μία επιστημονική έρευνα. Άνθρωποι που δουλέυουν σε διάφορα αστεροσκοπεία ανά τον κόσμο πληρώνονται ψίχουλα σε σχέση με αυτούς, και πολλές φορές αστεροσκοπεία και άλλα επιστημονικά κέντρα βρίσκονται σε οικονομικές δυσκολίες και κλείνουνε... Το Αστεροσκοπείο του Arecibo, αν και γίνονται εργασίες συντήρησης, υπάρχει περίπτωση να κλείσει λόγω οικονομικού (το είχα διαβάσει στο site του SETI@Home). Δεν ξέρω αυτή την στιγμή εαν όντως τα πράγματα είναι έτσι. Ειρωνία έτσι; Το ιστιολογιόν μου: The Dark Side of the Force and Other StoriesΕλληνικό Forum για Science Fiction και FantasyΟ Κόσμος της Επιστήμης
Heal Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Παρακαλώ συμβουλευτείτε του κανόνες: http://www.astrovox.gr/terms.html Ζητήματα που έχουν να κάνουν με προσωπικές διαφορές λύνονται με προσωπικά μηνυματα. Επίσης το θέμα, όπως το όρισε ο φίλος Bouzouras που άνοιξε τη συζήτηση, αφορά την αστρονομία και την αστρολογιά και όχι την επιστήμη και τη χριστιανική θρησκεία. Παρακαλώ, όποιος θέλει να συμμετέχει, να συνεχίσει πάνω στο θέμα με κοσμιότητα και σεβασμό στους συνομιλητές αλλά και σε εμάς που σας διαβάζουμε.
bouzaras Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Αργύρη Εξακολουθώ να εκπλήσομαι από αυτά που γράφεις. Δεν καταφέρθηκα κατά καμίας θρησκείας. Το να σκέφτεσαι και να εκφράζεσαι ελεύθερα δεν είναι επιθετική πράξη κατά κανενός αλλά δικαίωμά όλων. Σου επαναλαμβάνω πως αν η ελεύθερη σκέψη και έκφραση βλάπτει κάποιους, αυτό είναι πρόβλημα καθαρά των κάποιων κι όχι της ίδιας της ελεύθερης σκέψης. Με το ίδιο σκεπτικό, οι γκιαούρηδες δε θα έπρεπε να παλέψουν για την ελευθερίας τους, γιατί αυτό ήταν ...εναντίον του ισχυρού καθεστώτος (της οθωμανικής αυτοκρατορίας) της εποχής κι όχι υπέρ της ελευθερίας τους. Ωραία λογική φίλε μου. Αν έχεις πρόβλημα με τις σάτιρες του Πανούση, καλύτερα να τα βρεις με τον ίδιο κι όχι με αυτόν που απλά τα επαναλμβάνει. Και την χυδαιότατη (!) έκφραση δε την χρησιμοποιήσα έτσι στο "ντούκου" αλλά την έγραψα συγκεκαλυμένα. Τι να πω περισσότερο, όταν κάποιοι άνθρωποι παθαίνουν σοκ από τις λέξεις, μάλλον έχουν πρόβλημα με την πραγματικότητα. Και σε τελική ανάλυση, η χυδαιότατη φράση του Πανούση ειπώθηκε από τον καλλιτέχνη για να περιγράψει τα ...δρώμενα μέσα στο χώρο της Εκκλησίας δηλαδή φίλε Αργύρη, αυτά που όλοι παρακολουθούσαμε επί μήνες στα δελτία ειδήσεων κάθε μέρα, όλη μέρα! Εκτός κι αν επί δύο χρόνια δεν έβλεπες ειδήσεις. (σαν κάποιον άλλον που επί 7 χρόνια συνέχεια δεν ήξερε τι γινόταν στην Ελλάδα γιατί ...διάβαζε!) ΔΕΝ έχεις το δικαίωμα να αποκαλείς τον οποιονδήποτε "ανόητο" επειδή πιστεύει κάπου! Το ίδιο κι εσύ γι αυτούς που πιστεύουν στην αστρολογία! Αρχισε λοιπόν να σέβεσαι αυτούς τους συμπολίτες μας, σταμάτα να τους κάνεις κήρυγμα κατά της αστρολογίας ή απλά σβήσε όλα τα παραπάνω σχόλιά σου για να μη φαίνονται όλα αυτά που εσύ ο ίδιος τα έγραψες... Εννοείται πως λες "ευτυχώς που άλλαξαν" και για τον Τούρκο που πας στη χώρα του, για τον Αλβανό που δουλεύει στη δουλειά σου και για τη Βουλγάρα που κρατάει όταν λείπεις τα παιδιά σου! Με τη μόνη διαφορά πως όλοι αυτοί δεν είναι συν-διαχειριστές του Κράτους μου φίλε Αργύρη. Τον βουλευτή που βγαίνει για 4 χρόνια τον περνάς από κόσκινο, τι έκανε, πόσα πήρε κλπ. Το καθεστώς αυτό που εδώ και 200 χρόνια είναι κράτος εν κράτει είναι υπεράνω κριτικής; Λαμπρά! Ωραία επιστημονική λογική... Και ακριβώς αυτά τα όρια ξεπερνάς κατηγορώντας με ευθέως για λογοκρισία και απειλές! Δηλαδή δε πρέπει να αισθάνεται άσχημα ο λογοκρίνων και ο απειλών αλλά αυτός που τον κατηγορεί!! Παρόλα αυτά διευκρίνισα πως αν αυτά δεν ισχύουν, σου ζητώ συγνώμη και ανακαλώ αλλά από ότι βλέπω, μάλλον ισχύουν και παρα-ισχύουν!! Να ξέρεις πως εδώ είμαστε όλοι φιλοξενούμενοι και η ελευθερία εδώ μέσα καθορίζεται πρώτα από το Σύνταγμα και μετά από τους moderators. Ξέχασες τον αρμόδιο δεσπότη και τον ιεροεξεταστή! Η προκλητική και ύποπτη στάση σου κατά τις θρησκείας σε δημόσιο site έχει αναφερθεί ήδη, καθώς και οι προσωπικές σου επιθέσεις στο πρόσωπό μου με όλες τις "όμορφες" ειρωνικές και μή εκφράσεις που ανέφερες! Οτι πεις! Μη ξεχάσεις να στείλεις και μία αναφορά στο Χριστόδουλο. Σε λίγο πάντως θα κάνει μήνυση ο δολοφόνος το θύμα επειδή του λέρωσε το μαχαίρι... Darkchilde Είχα διαβάσει κάπου πως στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης (αν δε κάνω λάθος) οι ανάλογοι επαγγελματίες είναι υποχρεωμένοι να βάζουν στις διαφημίσεις τους μια υποσημείωση πως πρόκειται για "υπηρεσίες ψυχαγωγίας" κι όχι να αφήνεται να εννοηθεί (ή να αναφέρεται ξεκάθαρα) πως πρόκειται για επιστήμη κ.ο.κ. όπως στην Ελλάδα. Με αυτές τις συνθήκες σαφώς ούτε εγώ δεν έχω πρόβλημα και όποιος θέλει να ψυχαγωγηθεί και έχει πολλά λεφτά για ξόδεμα μπράβο του. Η διεστρέβλωση όμως της πραγματικότητας είναι που ενοχλεί κάθε λογικό άνθρωπο. Κοιτώντας ψηλά και μακριάhttp://astronomy.bouzaras.info
Ιωάννης Γογωνάς Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2007 Καταρχήν ο ΗEAL είναι μεγάλος!!!!! Λοιπόν παιδιά ....Ακούστε πρόβλεψη ...Επειδή ο Άρης είναι δεξιά μου 25 μοίρες αύριο θα γίνω πλούσιος!Αστρολογία και βλακ.....Τους δίνουμε αξία μόνο που τους συζητάμε ...Αλλά αυτοί το βιολί τους ... Γιάννης << Το θάρρος μας ενώνει, το θάρρος μας πάει μπροστά >> Σ.Ε.Α.Α. ( Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας ) << Αφιερωμένο σε αυτούς που θυσιάστηκαν για να φτάσουμε στα Άστρα >>
bouzaras Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 Μικρέ μη βρίζεις! Λοιπόν, φαίνεται πως η συζήτηση "αστρονομία και αστρολογία" είναι ένα θέμα που όπου κι αν ανοίξει η συζήτηση, κάνει "τζιζ"! Αλλη φορά υπόσχομαι να μη ξαναθίξω τέτοια ...ευαίσθητα για ορισμένους ζητήματα. Στην Wikipedia για παράδειγμα, όπως μπορεί να δει κανείς, το ανάλογο θέμα έχει αφαιρεθεί από τους διαχειριστές λόγω εντόνων διαφωνιών [ποιας πλευράς άραγε;] και λέει τα εξής: The neutrality and factual accuracy of this article are disputed. http://en.wikipedia.org/wiki/Astrology_and_astronomy Μια άλλη προσπάθεια προσέγγισης του θέματος είναι η εξής: http://www.krysstal.com/zodiac.html Μια αναφορά στην οποία γίνεται και θέμα σχετικά με την παράμετρο της θρησκείας, γίνεται εδώ: http://www.astro.uni-bonn.de/~pbrosche/hist_astr/ha_items_astrology.html Να κάνω εδώ μια παρένθεση και να αναφέρω πως στο εξωτερικό η αναφορά σε θρησκεία, παραεπιστήμες, συνομωσιολογίες κλπ ΔΕΝ είναι ταμπού και γίνεται ανετότατα ακόμη και σε sites της NASA, πάντα σε σύνδεση με την πραγματική ιστορία δίπλα π.χ. στο site για τον Κομήτη (ένας είναι ο Κομήτης!!) Χέιλ Μποπ, κάπου αναφέρει και την ιστορία με τους παλαβούς θρησκευόμενους δε ξέρω γω ποιας θρησκευτικής ομάδας που πίστευαν πως ο κομήτης είναι ...διαστημόπλοιο (!!!) και αυτοκτόνησαν ομαδικά για να μεταβούν εκεί και να τους πάρει μαζί του!!! Μάλιστα δίνει και την εξέλιξη της παρανοϊκής αυτής υπόθεσης με παρουσιάσεις, συνεντεύξεις κλπ, αφού είναι ένα θέμα που σχετίστηκε με ένα καθαρά αστρονομικό ζήτημα, όπως η εμφάνιση του Κομήτη. Κάτι επίσης ενδιαφέρον υπάρχει κι εδώ: http://www.badastronomy.com/bad/misc/astrology.html Ο κ. Gordon Fisher έχει όμως διαφορετική άποψη: http://www.gfisher.org Αλλά το Scepdic τον περιμένει στη γωνία: http://www.skepdic.gr/Entries/Alpha/astrologia.htm Αυτά είναι ελάχιστα από τα οποία μπορεί κανείς να βρει στο διαδίκτυο για να εμπλουτίσει τις γνώσεις του ή απλά για να περάσει ευχάριστα την ώρα του διαβάζοντας. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει την οδό της πίστης ή την οδό της αναζήτησης / γνώσης, αυτό είναι ελεύθερο. Αρκεί να μην ενθαρύνονται παρεκλίσεις στη συμπεριφορά ορισμένων πως "εγώ θέλω να πιστεύω αυτό και αν δε το πιστέψεις με το ζόρι κι εσύ θα σε..." ή "εγώ δεν πιστεύω κι όποιος πιστεύει είναι βλαξ". Και η πίστη αλλά και η διαδικασία της αναζήτησης της γνώσης είναι ένα συναισθηματικό "καταφύγιο" για όλους μας και δε τίθεται ζήτημα το Α ή το Β, απλά κάποια στιγμή στη ζωή μας κάνουμε όλοι μια επιλογή κι ακολουθούμε το δρόμο που προτιμάμε. Αυτό όμως πρέπει να φροντίζουμε όλοι να είναι ένα απλό εσωτερικό, δικό μας ζήτημα και να μη μας δημιουργεί πρόβλημα στην επικοινωνία και συμβίωσή μας με άλλους ανθρώπους. Κοιτώντας ψηλά και μακριάhttp://astronomy.bouzaras.info
astrovox Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 Αγαπητοί φίλοι, Τα περί θρησκειών είναι off topic και όσοι επιθυμούν να τα συζητήσουν μπορούν να το κάνουν με προσωπικά μηνύματα. Επίσης παρακαλώ πολύ να σεβόμαστε τις ευαισθησίες όλων των φίλων του φόρουμ. Το θέμα "αστρονομία και αστρολογία" δεν είναι ταμπού και το έχουμε συζητήσει εκτενώς πολλές φορές. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
bouzaras Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2007 Nickthegreek 13_7 Άσε τον κ.Πράσινο,Κόκκινο και Μπλέ να λέει οτι θέλει! Επίσης ας αφήσουμε τον κόσμο να πιστεύει σε αυτούς.Αφού δεν θέλουν να ξεστραβωθούν, αστους στην μοίρα τους! Δείτε πάντως αυτό το πολύ ωραίο βίντεο απο την σειρά Cosmos οπού εξηγεί ο Carl Sagan με τον μοναδικό πάντα τρόπο του τα πέρι αστρο(μπουρδο)λογίας σε σχέση με την αστρονομία. Τώρα μόλις αξιώθηκα να το δω! Χωρίς σχόλια, ο Καρλ Σαγκάν εξαιρετικός, συγκράτησα το εξής: πως, όπως λέει ο παρουσιαστής, υπάρχουν δεκάδες περιοχικά για την αστροΛΟΓΙΑ, κάθε εφημερίδα έχει κάθε μέρα "προβλέψεις" (τα ίδια και στην τηλεόραση) αλλά καμία εφημερίδα δεν έχει κάθε μέρα θέματα αστρονομίας, ούτε καν μια φορά την εβδομάδα!! Λίγο αργότερα λέει και το εξής που τώρα το έμαθα: η αγγλική λέξη disaster (καταστροφή) βγαίνει από την αντίστοιχη ελληνική που σημαίνει "κακή επιρροή των άστρων" δηλαδή... δυσ-αστρία!!! Ευτυχώς που δεν υπάρχει ανάγκη να χρησιμοποιούμε τέτοιες λέξεις στην καθημερινότητά μας και ξεχνάμε ορισμένα αρνητικά της παράδοσής μας... Ενα άλλο που μου έκανε εντύπωση βρίσκεται στην παρακάτω φωτογραφία. Ο Καρλ Σαγκάν αφηγείται κάτι και περπατά στην ταράτσα ενός ψηλού κτιρίου. Σημειώστε πως βρισκόμαστε στη δεκαετία του 70, στην Αμερική. .... Λοιπόν, στην Ελλάδα του 2007, μόλις φέτος άρχισε να προβάλλεται η ιδέα της "πρασινοποίησης" των ταρατσών, όχι να υιοθετείται αλλά να προβάλλεται. Στις ΗΠΑ το είχαν ήδη εφαρμόσει πριν 30 χρόνια!! Να τι μάπες είμαστε... Και για να μη ξεφεύγω από το θέμα και το γυρίσω σε οικολογικά και δημιουργώ διαμαρτυρίες, ας το συνδέσω με την αστρονομία: ο καθένας μας δε θα ήθελε να ανεβάζει το τηλεσκόπιο και να παρατηρεί / φωτογραφίζει τον ουρανό από μία καταπράσινη ταράτσα;;; Κοιτώντας ψηλά και μακριάhttp://astronomy.bouzaras.info
Προτεινόμενες αναρτήσεις