Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Παρακλω οσοι ξερουν να απαντησουν!

Φετος θα παω πρωτη λυκειου και θα λαβω μεροσ στον διαγωνισμο αστρονομιας! εχω αρχισει να διαβαζω αλλα δεν ξερω αν παω σωστα!

Εχω σκοπο να καλυψω ολα τα θεματα του βιβλιου τησ δευτερας λυκειου και να διαβασω καποιες(πολλες) εξτρα πληροφοριες για να μπορω να τα εμπλουτιζω!

απο οσο ξερω οι ερωτησεις ειναι ευκολες! το προβλημα ειναι πως οι νικητες για καθε απαντηση γραφουν περιπου 2 σελιδες! (γι αυτο και οι εξτρα πληροφοριες πανω σε καθε θεμα!) η υλη ειναι απο το βιβλιο αστρονομιας τησ δευτερας λυκειου! αυτα...

οποιος γνωριζει παρακαλω να μου απαντησει γτ θελω παρα πολυ να παω καλα! τουλαχιστον να περασω στην δευτερη φαση... αυτα...

επισης σκεφτομαι και τον διαγωνισμο μαθηματικων καθως αυτοι που πετυχαινουν εκει εχουν εξασφαλισμενα πανεπιστημια σε ελλαδα και εξωτερικο...

περιμενω τις προτασεις σας...

No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,

no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!

16/5/09

Δημοσιεύτηκε

Σιγουρα θελει πολυ διαβασμα .

Αληθεια η υλη ειναι απο το σχολικο βιβλιο αλλα και απο επικαιρα θεματα .

Πολλες φορες οι απαντησεις για καθε θεμα ειναι αρκετα παραπανω απο 2 σελιδες .

Μη ξεχνας οτι οι ερωτησεις δεν ειναι ευκολες για ολους .Π.χ. αν ζητησουν καποιον ορισμο και καποιος δεν τον εχει ξανακουσει δε θα του ειναι καθολου ευκολο .

Νομιζω καλα τα σκευτεσαι για το Διαγωνισμο .

Για τον Διαγωνισμο των Μαθηματικων δ ξερω να σου πω κατι .

Καλα αποτελεσματα να 'χεις σε ο,τι κι αν κανεις .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε

Πιστεύω ότι το διάβασμα δεν μπορεί να περιοριστεί στο σχολικό βιβλίο, χρειάζεται να επιλέξεις και μερικά βιβλία ακόμα. Επίσης πιστεύω ότι η συνεχής επαφή με την αστρονομική επικαιρότητα (πρόσφατες εξελίξεις, διαστημικές αποστολές κ.ά.) είναι αναντικατάσταση αφού αυτά τα πράγματα δεν τα βρίσκεις στα βιβλία.

ΥΓ: Αγόρασε και το εξής βιβλίο.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

ok παιδια ευχαριστω... νομιζω ειμαι σε καλο δρομο! επισης για καθε θεμα μαλον θα φτιαχνω μια εργασια powerpoint! τον εχω ξαναακολουθησει αυτον τον τροπο και με βοηθαει πολυ να μαθαινω! :D

αυριο θα παραγγειλω αυτο το βιβλιο καθως και το nightwatch οπως μου ειπατε σε αλλο topic!

επισης θελω να ρωτησω, οι νικητες εκτος του οτι πανε στην νασα(επισκεψη) εχουν και αλλα ωφελη? τους ζητανε πανεπιστημια κτλπ?

ευχαριστω για το αβαταρ! ειναι πραγματικα πανεμορφο!

16/5/09

Δημοσιεύτηκε
επισης θελω να ρωτησω, οι νικητες εκτος του οτι πανε στην νασα(επισκεψη) εχουν και αλλα ωφελη?

Μπορεί να μην πέρασα στην ΝΑΣΑ ακόμη αλλά μιλώντας με πολλά παιδιά που πέρασαν κατα καιρούς δεν είχαν καποιά άλλα ωφέλη.Πίστευω πως ο φίλος μας ο Heal μπορεί να μας διαφωτίσει(ο οποίος ήταν ο πρώτος που πέρασε στη ΝΑΣΑ το 2001!)! :)

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημοσιεύτηκε

α ναι! σε παρακαλω φιλε, βοηθεια!

χριεαζομαι συμβουλες! θα εχω μονο δυο ευκαιριες για να τα καταφερω και θα προσπαθισω να τις αξιοποιησω!

σε παρακαλω πες μου πως πρεπει να διαβαζω και κυριως τι!

επισης ποσο καιρο πριν τον διαγωνισμο αρχισες να ασχολεισαι!

(σημερα δεν θα κλεισω ματι, εχει εκτοοξευση! συντονιστιτε στους δεκτες σας!)

16/5/09

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας!

Κατ' αρχήν είναι υπέροχο να έχουμε όνειρα στη ζωή μας, αρκεί να προσέξουμε να μην απογοητευτούμε αν κάποτε τα πράγματα έρθουν αντίθετα με αυτό που έχουμε πλάσει στη σκέψη μας, μιας και δεν εξαρτώνται όλα από εμάς.

Σχετικά με το διαγωνισμό αστρονομίας δεν υπάρχουν κάποια άλλα οφέλη, πέρα από το ταξίδι -το οποίο δεν είναι και μικρό πράγμα- και τα έπαθλα που δίνονται από τους διοργανωτές.

Καλή επιτυχία,

Κώστας

ΥΓ Μαρία είχα πάει ένα χρόνο νωρίτερα, ήταν το καλοκαίρι του 2000

Δημοσιεύτηκε
σε παρακαλω πες μου πως πρεπει να διαβαζω και κυριως τι!

επισης ποσο καιρο πριν τον διαγωνισμο αρχισες να ασχολεισαι!

(σημερα δεν θα κλεισω ματι, εχει εκτοοξευση! συντονιστιτε στους δεκτες σας!)

Επειδή πήγα και εγώ στον διαγωνισμό φέτος, πρέπει να διαβάσεις πολλά βιβλία και το βιβλίο της β' λυκείου ''Στοιχεία Αστρονομίας και Διαστήματος''.Δεν έχει σημασία πότε ξεκινάει κάποιος αλλά σε ποιο επίπεδο βρίσκεται. Καλή επιτύχια!Σε συμβούλεψα και εγώ λίγο! :D

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Δημοσιεύτηκε
εκανες καποια προετοιμασια πριν απο τον διαγωνισμο?

16/5/09

Δημοσιεύτηκε
εκανες καποια προετοιμασια πριν απο τον διαγωνισμο?

Και βέβαια έκανα προαετοιμασία!Στο χέρι σου είναι η επιτυχία! :wink:

Δημοσιεύτηκε
και απο οτι καταλαβα κανατε το βιβλιο της β λυκειου φυλλο και φτερο και φυσικα για το καθε θεμα συλεξατε ενα σορο πληροφοριες ε?

16/5/09

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητή Βροχή,

Να σου πω την αλήθεια γενικά ασχολούμουν με την αστρονομία, δηλαδή δεν είναι ότι αποφάσισα ένα μήνα πριν το διαγωνισμό "τώρα θα αρχίσω να διαβάζω αστρονομία για να πάω να δώσω στο διαγωνισμό" και δε πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα αποδώσει, η επιτυχία στο διαγωνισμό είναι η επιβράβευση μιας προσπάθειας και όχι αυτοσκοπός. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα διαβάσεις, διάβασε επειδή αγαπάς την αστρονομία και σε ενδιαφέρει και αν έρθει και η επιτυχία στο διαγωνισμό ήρθε...

Τώρα για να περάσω σε πιο πρακτικά πράγματα: Το βιβλίο της αστρονομίας του Λυκείου είναι απαραίτητο, αλλά δεν εξαντλείται η ύλη του διαγωνισμού εκεί, επίσης υπάρχουν πολλά πράγματα που δύσκολα θα τα βρεις σε βιβλία, όπως τα περί των πρόσφατων διαστημικών αποστολών, τα οποία έχουν να κάνουν με το πόσο ενημερωμένη είσαι καθώς και ορισμένα καθαρά παρατηρησιακά πράγματα τα οποία μαθαίνονται με την εμπειρία και την ενασχόλησή σου με τον ουρανό. Συνοψίζοντας: ξεκινάς από το βιβλίο αστρονομίας, παίρνεις μια ιδέα από τα παλιά θέματα και μετά διαβάζεις ότι πέσει στο δρόμο σου.

Καλή επιτυχία,

Κώστας

Δημοσιεύτηκε

ευχαριστω παρα πολυ!!!!!!!!!!!!!

αυτο θα κανω... βασικα κατι τετοιο σχεδιαζα!!!! 1000 ευχαριστω!

απλα εγραψες αυτο που φοβομουνα κι εγω! εχω ασχοληθει με αστρονομια γενικοτερα μονη μου αλλα οχι επαρκως... πιστευω ομως πως τονβτελευταιο χρονο εχω προσπαθησει πολυ! ελπιζω να μην την πατησω λογο απειριας!

ευχαριστω και παλι!

16/5/09

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητή Βροχή,

Ακόμα και αν δεν τα πας καλά την πρώτη φορά που θα συμμετάσχεις στο διαγωνισμό δεν έγινε και τίποτα, μην παρατήσεις την προσπάθεια και να ξαναδώσεις και τις επόμενες χρονιές. Συνήθως λόγω περισσότερων γνώσεων και εμπειρίας, κάθε χρόνο οι νικητές για NASA είναι παιδιά της Τρίτης Λυκείου και συνήθως έχουν δώσει πάνω από μία φορά στο διαγωνισμό. Γνωρίζω άτομα που δεν τα είχαν πάει καθόλου καλά στην Πρώτη Λυκείου αλλά στην Τρίτη ήταν στην πρώτη πεντάδα ή πήγαν στη NASA. Είχα δώσει και εγώ στο διαγωνισμό αλλά γενικά είχα μετανιώσει που πήγα μόνο στη Τρίτη και όχι τις προηγούμενες χρονιές. Το αβαντάζ είναι μεγάλο και κάποιος μπορεί να τα πάει πολύ καλύτερα.

Καλή προετοιμασία και καλή τύχη!

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε
παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ! πραγματικα μου δινετε ενθουσιασμο και κουραγια για να ασχοληθω ακομα περισσοτερο!

16/5/09

Δημοσιεύτηκε
ΥΓ Μαρία είχα πάει ένα χρόνο νωρίτερα, ήταν το καλοκαίρι του 2000

Συγνώμη!!! :oops: :oops: :oops:

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

χμμμμ

ο διαγωνισμος...

Σκοπεω κι εγω να παρω μερος φετος. Η αληθεια ειναι οτι με το να μαθω απ εξω τους τελευταιους 2 μηνες το βοβλιο της δευτερας κυκειου δεν κερδιζω κ πολλα. Το θεμα ειναι να παρω μερος στο διαγωνισμο εχοντας σφαιρικες γνωσεις κ η επιτυχια να ειναι η επιβραβευση!

"Κι εσείς άστρα, αιώνες τώρα κάτι θέλετε να μας πείτε, μα σε λίγο ξημερώνει και δεν προφταίνουμε να μάθουμε"

Τάσος Λειβαδίτης, Μικρό βιβλιο για μεγάλα όνειρα

Δημοσιεύτηκε

εδω θα διαφωνησω! σκεψου το περσινο θεμα για τις παλιροιες, ουτε ο καθηγητης δεν ηξερε την απαντηση! ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ!

το θεωρω μαστ και δεν πρεπει να το παραμελησουμε σε καμια περιπτωση! (εγω και η παρανοια ειμαστε κολλητες και διαβαζουμε μαζι [περιπου] :D )

16/5/09

Δημοσιεύτηκε

Εγω εκανα μια 2ωρη προετοιμασια πριν γραψω περυσι, και δεν περασα δυστυχως...Βεβαια ηξερα τα των παλιρροιων, δεν ηξερα την πρωτη ερωτηση με το στοιχειο που ανακαλυφθηκε κατα την εκλειψη, και εκανα και λαθη στους γαλαξιες....

Nightwatch+Βιβλιο Αστρονομιας Β Λυκειου+Γνωσεις για την επικαιροτητα σου δινουν αρκετες ελπίδες! :wink:

Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Δημοσιεύτηκε

οντως απο οτι καταλαβα ετσι παει...

βεβαια οχι μονο nightwatch. οτιδηποτε ξερεις περι αστρονομιας μπορει να φανει χρησιμο!

16/5/09

Δημοσιεύτηκε

Θα ηθελα κι εγω να καλωσορισω με τη σειρα μου τα νεα μελη του αστροβοξ!!!

Οσον αφορα το διαγωνισμο,πιστευω οτι δεν αρκει η αποστηθιση ολοκληρου του σχολικου βιβλιου αστρονομιας.Γενικα εγω ειμαι κατα της αποστηθισης.Περισυ,εκανα μια αναγνωση το βιβλιο αστρονομιας της Β λυκειου και φρεσκαρα λιγο τις γνωσεις που ηδη ειχα.Στη δε τελικη φαση λογω proficiency δεν μου δοθηκε η ευκαιρια να διαβασω καθολου,πηγα με οτι ηξερα,ενω οι περισσοτεροι συμμετεχοντες ειχαν σκιστει στο διαβασμα(πραγμα που κι εγω θα εκανα :mrgreen: > και βγηκα 8ος.ΑΛΛΑ,εαν καποιος θελει να παει στη ΝΑΣΑ,η σκληρη μελετη ειναι αναποφευκτη.....

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

χεχε!

εγω αρχισα με το βιβλιο τωρα, να ξερω καποια ΣΟΣ θεματα αλλα και τα υπολοιπα σε περιπτωση που πεσει κατι "απροοπτο"...

Τωρα ελπιζω να κανω μια καλη αρχη στην αστροπαρατηρηση και αστροφωτογραφιση!

Παρακολουθω την επικαιροτητα καθε μερα... ελπιζω να παω καλα!

ελπιζω να τα πουμε! καλη επιτυχια σε ολους οσους σκοπευουν να λαβουν μερος!

16/5/09

Δημοσιεύτηκε
γεια σας.τωρα ειδα αυτο το θεμα. αγαπητη φιλη βροχη συμφωνω με τις συμβουλες των υπολοιπων αλλα αφου κανεις φυλλο κ φτερο το σχολικο κατα την γνωμη μου ενα βιβλιο που καλυπτει τις αναγκες του διαγωνισμου ειναι το συμπαν που αγαπησα του θεοδοσιου κ του δανεζη...παντως εισαι πολυ τυχερη που γνωριζεις απο νωρις για το διαγωνισμο γιατι εγω το εμαθα στη β λυκειου και ειχα μονο τρεις μηνες να προετοιμαστω.και φαντασου ότι ειχα καταλαβει οτι η αστρονομια ειναι η μεγαλη μ αγαπη στην β γυμνασιου.αλλα οπως ειπαν κ τα παιδια κ αν δεν τα καταφερεις κ αυτη την χρονια μην απογοητευτεις.κ εγω με την δευτερη πετυχα τον στοχο μ.α κ κατι ακομα να ενημερωνεσαι διαρκως για νεες αποστολες κ προγραμματα κ να να διαβασεις κ λιγο για αστρονομια στην αρχαια ελλαδα.κ αν μερικες ερωτησεις προηγουμενων χρονων σ φαινονται απλες σκεψου οτι μπορει συμετεχοντες να εχουν δωσει απαντησεις κ 5 με 8 σελιδων!!! πραγματικα η αναλυση που μπορεις να κανεις ειναι μεγαλη!παντως να θυμασαι οτι διαβαζεις γιατι σ αρεσει κ όχι μονο για το ταξιδι στην νασα.καλη επιτυχια σου ευχομαι! :D
"Αν οι άνθρωποι σταματήσουν να ονειρεύονται, η ιστορία της φυλής μας θα έχει φτάσει στο τέλος της"Arthur Clarke.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης