Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2007 Το Σάββατο 11/8/07 η A-Polaris θα στήσει τα τηλεσκόπιά της για το κοινό στο χωριό Σκήτη (30 λεπτά από τη Λάρισα) σε μιά βραδιά αφιερωμένη στην παρατήρηση αστρικών σμηνών, γαλαξιών και νεφελωμάτων. Στο γήπεδο του χωριού που βρίσκεται σε ημιορεινή τοποθεσία θα μας φιλοξενήσει ο Περιβαλλοντικός Μορφωτικός Σύλλογος Σκήτης με την υποστήριξη του Αστεροσκοπείου Λάρισας. Πέρυσι στην ίδια αστροβραδιά είχαμε την ανησυχία μήπως η ιδέα μας για μιά βραδιά deep sky για το κοινό παραείναι τολμηρή, αλλά η επιτυχία της ήταν πολύ μεγάλη! Τόσο που ο Π.Μ.Σ Σκήτης μας «ενόχλησε» πρώτος φέτος, πρίν προλάβουμε να σκεφτούμε εμείς την επανάληψη της εκδήλωσης. Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 8.30 περίπου (προσέλευση με φως ημέρας) και φιλοδοξούμε να δώσουμε στο κοινό μιά ιδέα για το τι σώματα μας περιβάλλουν και ποιά η θέση μας στο διάστημα.Ασφαλώς είστε όλοι προσκαλεσμένοι μας! Η περσινή εκδήλωση:http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=3738&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=%D3%EA%DE%F4%E7 [Πρίν λίγες μέρες η Α-Polaris συμμετείχε στη θεσμοθετημένη πλέον βραδιά εκδηλώσεων για τη Σελήνη στον Αγιόκαμπο Λάρισας, δείχνοντας το φυσικό μας δορυφόρο με τα τηλεσκόπια στο κοινό, που όπως και τις άλλες φορές δεν μας άφηνε να φύγουμε πριν κοντέψει η ώρα 02:00. Η Σελήνη γοητεύει πάντα το κοινό που όμως δείχνει να γνωρίζει ελάχιστα έως τίποτα γι αυτή, πλην λίγων εξαιρέσεων...] ΑστροΠαρατηρησιακή Ομάδα Λάρισας "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Δημήτρης Τσακαλής Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2007 Καλή επιτυχία και φέτος ΦιλικάΔημήτρης CELESTRON Dob www.medicalmarket.gr
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2007 Ευχαριστούμε Δημήτρη! Αρκεί να συνεργήσει κι ο καιρός... "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
ngc4565 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2007 -Καλή επιτυχία και από με Στέφανε - Clear skies !! Φιλικά, Frank http://www.oaog.ca/ http://www.rascmontreal.org/ "Imagination is more important than Knowledge"
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2007 Τους μουσαμάδες μην ξεχάσετε .....
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2007 Αφου φυγει το κοινο θα συνεχιστει η παρατηρηση ? Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2007 Αλέξανδρε, μετά την εκδήλωση μάλλον θα μας περιμένει η δροσερή πλατεία του χωριού για κουβεντούλα και ...ανάκτηση δυνάμεων. Αν καταφέρεις να έρθεις στη Σκήτη, θα χαρούμε να σε δούμε! Τους μουσαμάδες μην ξεχάσετε ..... Κατερίνα, ένας φίλος μου έλεγε: "Καλά μου φαντάσματα εγώ δεν σας πιστεύω... αλλά αν εσείς υπάρχετε, μακριά από μένα!"Έτσι κι εγώ, δεν πιστεύω σε προλήψεις και γρουσουζιές αλλά αν βρέξει, αλίμονό σου! :lol: "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2007 κ.Στεφανε ελπιζω να ερθω με το Κ.Τ.Ε.Λ. Απλως ρωταω για τη συνεχεια γιατι δε θα μου ειναι ευκολο να φυγω βραδιατικα . Αλλα η δροσερη πλατεια , με σουβλακια , καλη ακουγεται Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2007 Αλεξ καλο μου, η πλατεια θα ειναι δροσερη για αλλους λογους.....κι οχι γιατι θα εχει σουβλακια.Παρεμπιπτοντως, δε θα εχει ουτε μπουγατσες. Με αλλα λογια, αδίκως θα πας
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2007 Φίλοι, η αστροβραδιά στη Σκήτη Λάρισας έγινε με επιτυχία και χωρίς προβλήματα με τον καιρό. Ο σταθερός άνεμος έδιωξε τα απογευματινά σύννεφα που μας ανησύχησαν και ταυτόχρονα βελτιώθηκε θεαματικά η διαφάνεια που ήταν απαράδεκτη μέχρι το μεσημέρι. Το κοινό ήταν περισσότερο από πέρυσι - περίπου 200 άτομα πέρασαν από τα τηλεσκόπια - και είχε την ευκαιρία να θαυμάσει αστρικά σμήνη, γαλαξίες, νεφελώματα, διπλά αστέρια και τον Δία σ' ένα καθαρό και αρκετά σκοτεινό ουρανό (τουλάχιστον στο ζενίθ) που έδινε εντυπωσιακά αστρικά πεδία. Πριν την παρατήρηση προβλήθηκαν slides και έγινε ένα μίνι μάθημα αστρονομίας και ουρανογραφίας - προσφορά του Αστεροσκοπείου Λάρισας. Στη συνέχεια ανέλαβαν δράση τα τηλεσκόπια που για 3 περίπου ώρες ταξίδεψαν τους καλεσμένους μας εντός και εκτός του Γαλαξία μας. Πολλοί απ' αυτούς έκαναν μια διαδρομή 40 χλμ για να έρθουν από τη Λάρισα και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αποζημιώθηκαν! Ίσως η πιο ωραία ώρα ήταν όταν έφυγε ο πολύς κόσμος και έμειναν λίγοι ενθουσιώδεις που ήθελαν να δουν περισσότερα... Επίσης όμορφα ήταν κι όταν φτάσαμε στο χώρο παρατήρησης πριν δύσει ο Ήλιος. Το γήπεδο που φαίνεται στη φωτό είναι ιδανικός χώρος, με πλατύ ορίζοντα και βρίσκεται σε υψόμετρο 400μ. Φωτογραφίες με τον κόσμο δυστυχώς δεν έχουμε, και γιατί αμελήσαμε να βγάλουμε ( ) και γιατί δεν θέλαμε τα φλας να μετριάσουν τη νυχτερινή όραση των παρατηρητών. [Η Α-Polaris αφιερώνει αυτή την αστροβραδιά στο νεαρότερο μέλος της, ηλικίας σήμερα 6 ημερών, που κράτησε τον ευτυχή μπαμπά του Γιώργο Μπιρσιάνη μακριά από την εκδήλωση! Γιώργο, να σας ζήσει ο γιός!] A-Polaris "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Adam Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2007 Να ευχηθώ με την καρδιά μου στο φίλο Γιώργο να του ζήσει ο γυιός. Φιλικά Νίκος ΛαμπρίδηςEppur, si muoveGalileo Galilei (1564-1642)
gbirsianis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2007 Τους μουσαμάδες μην ξεχάσετε ..... Έχουμε κέφι ακόμα κι όταν βρέχει... 1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
gbirsianis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2007 Στέφανε, Νίκο σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.Δυστυχώς έχασα τις δύο τελευταίες εκδηλώσεις, ελπίζω όμως τα μέλη της ομάδας μας να μου το συγχωρήσουν.Στέφανε ο γιός μου σ΄ευχαριστεί για την αφιέρωση και δηλώνει ότι θα προσπαθήσει να γίνει ένας καλός αστροπαρατηρητής. Υ.Γ. Τα κιάλια ήρθανε, πες πότε θέλεις να σου τα στείλω 1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2007 Ένας πολύ καλός φίλος λέει, πως ο ενθουσιασμός εκείνων που αγαπούν και μοιράζονται τα ίδια πράγματα είναι ο πιό σημαντικός παράγοντας επιτυχίας μιας εκδήλωσης.Γι αυτό να ευχηθώ σε όλα τα μέλη της ομάδας σας, να έχουν πάντα την ίδια αγάπη και τον ίδιο ενθουσιασμό για αυτό που κάνουν.Καλή συνέχεια στις εκδηλώσεις σας. Γιώργο, τις θερμότερες ευχές μου για το νεότερο μέλος της οικογένειας. Φωτογραφίες με τον κόσμο δυστυχώς δεν έχουμε, και γιατί αμελήσαμε να βγάλουμε ( ) και γιατί δεν θέλαμε τα φλας να μετριάσουν τη νυχτερινή όραση των παρατηρητών. Έτσι το λέμε όταν ξεχνάμε να πάρουμε μαζί μας τη φωτογραφική μηχανή;
dimpap Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2007 Για ακόμα μία φορά μπράβο και καλή συνέχεια. Ειναι σημαντικό πως μιά καλή παρέα με μεράκι και αγάπη γιαυτό που κάνει καταφέρνει τόσα πράγματα.Μακάρι και εμείς εδώ στην Αργολίδα να καταφέρουμε κάτι και που θα πάει θα σας το αντιγράψουμε το όνομα. Δημήτρης Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
gbirsianis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2007 Κατερίνα σ΄ευχαριστώ για τις ευχές.Δημήτρη για το όνομα αν πληρώσετε κάτι παραπάνω ίσως σας επιτρέψουμε να το χρησιμοποιείτε. Το ίδιο ισχύει και για Καλαμάτα μεριά!!! ΦιλικάΓιώργος 1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
dimpap Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2007 Μη λες μεγάλες κουβέντες γιατί τώρα τελευταία κάτι με τρώει με τον λογότυπό σας........ :cheesy: Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα