Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Καλησπερα σε ολους.Βασικα με ενδιαφερει κατα πρωτο λογο η επιγεια παρατηρηση και κατα δευτερον η παρατηρηση σεληνης και πλανητων.Εχω εδω και καιρο ενα YUKON 6-100X100 (SPOTTING SCOPE).Παρολο το μεγαλο ευρος μεγενθυνσεων δεν μου αρκει πλεον.Σκεφτηκα να καταφυγω στην λυση του διοπτρικου αποχρωματικου τηλεσκοπιου το οποιο θα μου προσφερει μεγαλυτερες δυνατοτητες τοσο απο πλευρας μεγενθυνσεων οσο και απο ποιοτητα και οξυτητα εικονας.Μετα απο αρκετο ψαξιμο κατεληξα στο TELEVUE 102 KAI STO TAKAHASHI TSA102S.ΤΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ;;;;;;;;PLEASE HELP!!!!!!
Δημοσιεύτηκε

Κανένα από τα δύο αν η χρήση που θα τους επιφιλάξεις είναι μόνο αυτή που γράφεις. Τα τηλεσκόπια αυτά είναι τόσο ακριβά γιατί δεν είναι σχεδιασμένα μόνο για οπτική παρατήρηση αλλά είναι διορθωμένα σ΄όλο το εστιακό επίπεδο για προχωρημένη αστρονομική φωτογραφία. Μπορείς να βρεις αρκετά φθηνότερα αποχρωματικά ή ημιαποχρωματικά που θα καλύψουν πλήρως και ποιοτικά τις χρήσεις που θες. Πάντως και τα δύο είναι υπέροχα οπτικά όργανα. Μην αγνοήσεις ότι οι προσοφθάλμιοι φακοί είναι το μισό τηλεσκόπιο. Κι εκεί πρέπει να κάνεις ποιοτικές επιλογές αλλιώς δεν έχει νόημα η χρήση κορυφαίων τηλεσκοπίων.

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
Συμφωνώ με τον Στέφανο και θα έλεγα να τον ακούσεις, άλλωστε και εμένα πολλές φορές με βοήθησε στο να πάρω στην τελική μου απόφαση για αγορά οπτικών εξαρτημάτων αλλά και τηλεσκοπίου και φυσικά καλά που τον εμπιστεύθηκα.

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σε όλους! :D

Λοιπόν, κάποια ανώνυμη πηγή μου είπε πως κυκλοφορεί ένα orion optics κατοπτρικό (νομίζω f/15 στις 5 ίντσες) το οποίο δίνει εικόνες παρόμοιες με takahashi και φυσικά από τιμή δεν έχουν απολύτως καμία σχέση...

Το τήλε δεν το έχω δει, κάποιος το έχει πάρει και είναι απ'ότι έμαθα ΠΑΡΑ πολύ ευχαριστημένος... :-k :!:

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε
Λοιπόν, κάποια ανώνυμη πηγή μου είπε πως κυκλοφορεί ένα orion optics κατοπτρικό (νομίζω f/15 στις 5 ίντσες) το οποίο δίνει εικόνες παρόμοιες με takahashi και φυσικά από τιμή δεν έχουν απολύτως καμία σχέση...

Το τήλε δεν το έχω δει, κάποιος το έχει πάρει και είναι απ'ότι έμαθα ΠΑΡΑ πολύ ευχαριστημένος... :-k :!:

Χμ f/15 δεν είναι ήδη πάρα πολύ για να είναι δύσκολη η καλή χρωματική διόρθωση;

Όσον αφορά το "εικόνες παρόμοιες από takahashi" δεν ξέρω, αλλά μου θυμίζει κοντροσυζητήσεις του στυλ "σήμερα στην Κρυφή ένα κόκκινο Fiat Uno "πάτησε" με μία Porsche 911 GT3 και της έριξε μια κολώνα" ή συγκρίσεις Skoda Octavia RS με Mercedes CLK 200.

:wink:

ps: τώρα που το υπολογίζω, 5"=~12,5cm, άρα f/15=>μήκος σωλήνα >1,80m :shock: :shock: :? :? :? Ψιλο-"ντούκι" για μόλις 5"

Σκόρπιες σκέψεις:

http://ngc253.blogspot.com/

travel... without movement...

Δημοσιεύτηκε

Κάτι δεν πάει καλά γιατί ο εστιακός λόγος f/15 μάλλον σε maksutov παραπέμπει ...

Από την άλλη, από ότι είδα η OO έχει ένα μακ στις 5 και κάτι ίντσες σε f/14 και ένα μακρύ 6ιντσο νευτώνειο σε f/11. Ποιο από τα δύο εννοείς;

Σε κάθε περίπτωση, συγκρίσεις με τα διοπτρικά της takahashi δεν έχουν νόημα. Πέραν από το θέμα της τιμής, πρόκειται για τελείως διαφορετικές σχεδιάσεις που στοχεύουν σε πολύ πολύ διαφορετικές ανάγκες.

Για να επανέλθουμε στην ερώτηση του φίλου μας, οποιοδήποτε skywatcher 80/100/120ED είναι άριστη επιλογή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 80άρι η χρωματική εκτροπή είναι πρακτικά ανύπαρκτη.

Η skywatcher έχει και μια καινούργια σειρά (equinox) με το ίδιο ED γυαλί, πολύ πιο σύγχρονη και προσεγμένη σχεδίαση φορέα και σε γρηγορότερους εστιακούς λόγους. Αξίζει να ρίξεις μια ματιά και εκεί, αν και η τιμή τους είναι αρκετά ακριβότερη από την παλαιότερη αλλά αποδεδειγμένης αξίας σειρά pro.

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε

Μηπως ειναι κατοπρικο Cassegrain ?

Ηλια , παντως εχω διαβασει και συγκριση των Maksutov-Newtonian και ο Moore απορουσε γιατι καποις να δωσει τοσσα χρηματα για καλαο αποχρωματικο .

Ενταξει υπαρχει καποια κεντρικη παρεμποδιση αλλα η συγκριση ηταν σκληρη .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε

Πλάκα πλάκα κάτι έπαιξε με κάτι βαρβάτες κόντρες και πρόσφατα αλλά η ιστορική κόντρα πριν 2 χρόνια (ferrari nitro vs porshe 3-turbo!!) στην Αττική οδό είναι αυτή που έγραψε ιστορία!! (Τους τσάκωσαν μετά από 3 μέρες ψάξιμο - και τα 2 τουτού βρίσκονταν κλεισμένα σε γκαράζ...)

Επειδή με φάγατε και αυτή η είδηση είναι ΠΟΛΥ σημαντική, θα μάθω και θα γράψω επακριβώς. Οκ? :D

Δημοσιεύτηκε

Καταρχήν τονίζω πως σε καμία περίπτωση δε διαφημίζω τίποτα και κανέναν!!

Λοιπόν:

Orion Optics 6 ίντσες f/11, μήκος γύρω στο 1,5 μέτρο. Άριστο κατά τον αγοραστή για πλανητική παρατήρηση, πολύ μικρή κάλυψη δευτερεύοντως, κάνει φυσικά και για φωτογράφηση αν και βγάινει σε dob.

Ο αγοραστής το χρησιμοποιεί για μελέτη Σελήνης.

Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστω πολυ για τις προτασεις.Το προβλημα τελικα παραμενει να ειναι η επιλογη.Μετα απο μια επισκεψη στο πλανηταριο ειδα και τα αποχρωματικα της VIXEN και ομολογω οτι μου γυαλισανε τα ματια!!!!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης