Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Θέλω ένα πρόγραμμα; το οποίο να μου έχει χάρτη της Σελήνης και να μου λέει για κάθε κρατήρα, βουνό κτλ. πόσο μεγάλο είναι σε χιλιόμετρα κτλ, θέλω να δω τί μπορώ να διακρίνω μέσα από το τηλεσκόπιο κάθε φορά, πόση λεπτομέρεια.

Υπάρχει κάτι τέτοιο;

Δημοσιεύτηκε
κατι αλλο, ειναι δυνατοσ ο εντοπισμος των lunar rover με ερασιτεχνικο τηλεσκοπιο απο την Γη?

No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,

no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!

16/5/09

Δημοσιεύτηκε

ακυρο ε? :roll:

αν μαθαινα απο τα λαθη μου, θα ημουνα σοφη(ετσι γραφει σε εναν τοιχο :wink: )

16/5/09

Δημοσιεύτηκε
ακυρο ε? :roll:

αν μαθαινα απο τα λαθη μου, θα ημουνα σοφη(ετσι γραφει σε εναν τοιχο :wink: )

Αν σκεφτείς ότι οι κρατήρες κι άλλα χαρακτηριστικά που βλέπεις

με τη μεγαλύτερη δυνατή μεγέθυνση έχουν μεγέθη μερικές 10άδες

ή 100άδες χιλιόμετρα, ή αλλιώς σαν να παρατηρείς τη Σελήνη

από ύψος (πχ.) 10άδων χιλιομέτρων, μάλλον θα σου περάσει η

όρεξη για να δεις σεληνακάτους.

Νομίζω ότι το ισχυρότερο επίγειο τηλεσκόπιο μπορεί να διακρίνει

στη Σελήνη λεπτομέρειες όχι μικρότερες από 100 μέτρα -

η σεληνάκατος είναι καμμιά 10αριά;

Εμένα μου αρκεί που ξέρω χοντρικά το σημείο που προσεληνώθηκαν

οι άνθρωποι όταν κοιτάω απο το τηλεσκόπιο.

Χρήστος Μαρινός
Δημοσιεύτηκε
χεχε! ακου τι σκεφτεται ο τρελος ερασιτεχνης αστρονομος! \:D/

16/5/09

Δημοσιεύτηκε
Δεν προβλέπεται να πέσει κανένας αστεροειδής στη Σελήνη να δούμε τις συνέπεις live; Δεν θα ήταν ωραίο; \:D/

Αστεροειδης λιγο δυσκολο αφου οι πιο πολλοι εχουν ηδη πεσει !

Αλαλ ποτε δε ξερεις .Ακομη δεν εινια γνωστες οι τροχιες αστεροειδων με τροχιες που πκησιαζουν σχετικα τη Γη , οποτε ισως να υπαρξει κατι απροβλεπτο :wink: .

Παντως γινεται ολοκληρο κυνηγι για τη παρατηρηση , φωτογραφηση και συγκριση λαμψεων πανω στη Σεληνη οι οποιες οφειλονται σε συγκρουσεις μετεωριτων .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε

Ο μυστηριώδης πλανήτης Χ διατηρεί μία άγνωστη τροχιά και εισέρχεται στο Ηλιακό μας σύστημα μια φορά στα τόσες χιλιάδες χρόνια. Ο πολιτισμός που τον κατοικεί βρίσκει την ευκαιρία, στο περιθώριο της επίσκεψης πλανήτη Χ στο Ηλ. σύστημά μας, να επισκεφθεί και την Γη έτσι ώστε να επηρρεάσει τον πολιτισμό μας με χάντρες, καθρεπτάκια και κολώνιες με άρωμα λεμόνι.

Οι προφητείες των Μάγιας + των εγχώριων εθνικο-τηλε-συγγραφέων θα επαληθεφτούν σύντομα. Η Γη θα καταστραφεί αύριο το πρωί. Ολοι στην πορεία διαμαρτυρίας την ερχόμενη Πέμπτη!!!

:mrgreen:

Βροχή, κατέβασε το virtual moon atlas, αν δε το έχεις ήδη κάνει. Μικροαντικείμενα δε μπορείς να διακρίνεις στη Σελήνη, είναι σα να προσπαθείς να δεις ένα κόκο σκόνης πάνω σε ένα αναμμένο προβολέα 5.000.000 κεριών που σε χτυπά στο μάτι.

Κοιτώντας ψηλά και μακριά

http://astronomy.bouzaras.info

Δημοσιεύτηκε
Ο μυστηριώδης πλανήτης Χ διατηρεί μία άγνωστη τροχιά και εισέρχεται στο Ηλιακό μας σύστημα μια φορά στα τόσες χιλιάδες χρόνια. Ο πολιτισμός που τον κατοικεί βρίσκει την ευκαιρία, στο περιθώριο της επίσκεψης πλανήτη Χ στο Ηλ. σύστημά μας, να επισκεφθεί και την Γη έτσι ώστε να επηρρεάσει τον πολιτισμό μας με χάντρες, καθρεπτάκια και κολώνιες με άρωμα λεμόνι.

Οι προφητείες των Μάγιας + των εγχώριων εθνικο-τηλε-συγγραφέων θα επαληθεφτούν σύντομα. Η Γη θα καταστραφεί αύριο το πρωί. Ολοι στην πορεία διαμαρτυρίας την ερχόμενη Πέμπτη!!!

Mr. Green

:mrgreen: :mrgreen:

Ποια ταινία επιστημονικής φαντασιάς του '50 είναι που πλανήτης-χ περνάει τόσο κοντά από τη Γη (ευτυχώς τη σκαπουλάρουμε) που ο 'καλός' και το κορίτσι σκοντάφτουν από το τράνταγμα στη Γη και πέφτουν...στο διερχόμενο!!!!

Ρε να μη θυμάμαι τίτλους.... #-o

Δημοσιεύτηκε
Το ασχημο με το Virtual Moon Atlas ειναιοτι δεν αποδιδει καλα τις ακτινες των κρατηρων .Ετσι αν καποια ακτινα περναει απο τη περιοχη που παρατηρεις το VMA δε θα τη δειχνει .
Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης