elohim Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Χθές ανέβηκα πρώτη φορά στη ταράτσασ του σπιτιού μου με το όμορφο dob 8'' μου... Οι εντυπώσεις που αποκόμισα είναι πάρα πολύ καλές... Αν και χθές ο ουρανός ήταν χάλια... Είχε θολή ατμόσφαιρα, υπερβολική ζέστη, φωτορύπανση πολλή μεγάλη, βγήκα και πολύ νωρίς κατα τις 22.00 η ώρα περίπου... Γενικά επέλεξα τις χειρότερες συνθήκες για την πρώτη μου παρατήρηση... Ειλικρινά όμως έμεινα εντυπωσιασμένος... χωρίς κανένα άλλο αξεσουάρ εκτός απο αυτά που δίνει το εργοστασιακό πακέτο του dob και κοιτώντας μέσα απο τα προσοφθάλμια έβλεπα ένα διαφορετικό ουρανό... Άπειρα αστέρια μέσα απο το προσοφθάλμιο ενώ με γυμνό μάτι ούτε ένα.... Η βάση του πολλή εύκολη όχι σαν την ισημερινή αλλά δεν είχα κανένα πρόβλημα όσον αφορά την εύρεση αντικειμένων... Σκέφτηκα ότι αν πάρω ένα barlow και κάποιο άλλο αξιόλογο προσοφθάλμιο καθώς επίσης και με λίγο ιδανικότερες συνθήκες η παρατήρηση μου θα απογειωθέι σε ποιότητα... Γενικά έμεινα εντυπωσιασμένος...Αν με τόσο χάλια συνθήκες βλέπω τόσα πολλά τότε φαντάζομαι τις δυνατότητες του σε πραγματικά σκοτεινό ουρανό... Σκέφτομαι έναν barlow για αρχή.... Μάρκα και τιμή κάποιος να μου προτείνει για barlow....? dreamers and not, do not lower the head...
planetman Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Γενικά και αόριστα κοιτούσες αστέρια; Δεν είδες κάτι συγκεκριμένο; Δία; Σελήνη; Πάντως κι εγώ από την ταράτσα του σπιτιού μου με το ίδιο εργαλείο και με τη βοήθεια των χαρτών του nightwatch, έχω εντοπίσει καμμιά 15ριά αντικείμενα βαθέως ουρανού. Έτσι αρχίζει να γίνεται ενδιαφέρον... ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
elohim Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Ξεκίνησα με την σελήνη για να ευθυγραμίσω τον ερευνητή.... Μετά πήγα στο Δία δίπλα της... Πολύ όμορφος, και ειδικά με το κοντό προσοφθάλμιο ακόμα καλύτερος.... Μετά άλλαξα μεριά.... Πήγα στην μεγάλη άρκτο είδα τον διπλό αστέρα του Alcor (νομίζω λέγεται)... Μετά πήγα στην κασσιόπη, είδα το γαλαξία της ανδρομέδας.... Ο ουρανός ήταν χάλια άλλά φαινόταν μιά χαρά.... Μετά αφού είχε περάσει κάνα δύωρο, πήγα στον αστερισμό της Λύρας και τον Βέγα (ο αγαπημένος μου αστερισμός) και εκέι ήταν που έμεινα έκπλεικτος... Γενικά είμαι ενθουσιασμένος... Για Barlow καμία πρόταση φίλε μου? dreamers and not, do not lower the head...
elohim Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Λένε ότι με το που πάρεις ένα Νευτώνιο χρειάζεται collimation... Πως θα καταλάβω άν χρειάζεται και το δικό μου collimation? έχω κατεβάσει δύο αρχεία για το πώς να το κάνεις collimation... dreamers and not, do not lower the head...
planetman Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Πήγαινε στον Δία ή στον Βέγα ή σε ένα άλλο λαμπρό άστρο, πήγαινε την εστίαση τέρμα έξω και κοίταξε το είδωλο. Αν είναι ευθυγραμμισμένο, θα δεις 2 ομόκεντρους κύκλους, αν δεν είναι ομόκεντροι, χρειάζεται ευθυγράμμιση. Από εξοπλισμό δυστυχώς δεν έχω κατάρτιση για να σου προτείνω. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
elohim Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Σ'ευχαριστώ όσο για barlow και προσοφθάλμια λέω να συμβουλευτώ το πλανητάριο.... dreamers and not, do not lower the head...
sevax Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Σ'ευχαριστώ όσο για barlow και προσοφθάλμια λέω να συμβουλευτώ το πλανητάριο.... Καλώς είλθες στούς ντομπ-αδεςΤόν ερευνητή εγώ τόν ευθυγραμίζω,στόν πολικό, (ειναι σχετικά ακίνητος)Για μπάρλοου, νά προσέξης νά υπολογήσης τι μεγενθήσεις θέλεις για να μην έχεις τήν ίδια μεγένθηση μέ κάποιο προσοφθάλμιο.Ο 25μ.μ. που έχεις μέ μπάρλοου χ2 γίνεται 12μ.μ.ειναι σαν να εχεις τόν 12άρι πάνω.Πάντως οτι πάρεις από προσοφθάλμια, και μπάρλοου όχι τά φτηνά.Και αν μπορείς να δείς μέσα απο άλλα τηλεσκόποια. Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
angelos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Barlow Celestron Ultima 2X (ενδεικτική τιμή: 103 € από Ακτις)
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Παρα πολυ καλος ο Ultima! Ριξε επισης και καμια ματια στον televue που ειναι κορυφαιος! Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Για barlow εγώ προσωπικά προτείνω είτε τον 2Χ της Televue η τον 2Χ της Meade.
elohim Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Ευχαριστώ... Μία ακόμη ερώτηση.... To Dob 8'' όταν παρατηρώ το πιάνω απο τον κορμό του... Αυτό πειράζει...? Και μία ακόμη ερώτηση για όσους ξέρουν... Τι ισημερινή στήριξη χρειάζομαι για να βάλω πάνω το dob 8''? dreamers and not, do not lower the head...
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Τι εννοεις απο τον κορμο του ? Αν δε ενοχλει στη παρατηρηση δε πιστευω οτι υπαρχει καποιο προβλημα . Για στηριξη θα χρειαστεις τουλαχιστον μια EQ5 .Αλλα πολυ καλυτερα τουλαχιστον μια HEQ5 . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
elohim Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 εννοώ αγκαλιάζοντας τον ίδιο τον οπτικό σωλίνα και όχι απο τις χειρολαβές τις βάσεις dob... Με βολεύει περισσότερο... dreamers and not, do not lower the head...
planetman Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Κι εγώ το αγκαλιάζω, το μόνο πρόβλημα είναι ότι με βλέπουν οι απέναντι γείτονες και δεν ξέρω τί μπορεί να υποθέτουν. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
koyote Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Κι εγω αυτο κανω.Με βολευει περισσοτερο την ωρα που κοιτω απο το προσοφθαλμιο να πιανω το σωληνα και να μετακινω το τηλεσκοπιο.Ελπιζω να μη δημιουργει κανενα προβλημα.... Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Κι εγώ το αγκαλιάζω, το μόνο πρόβλημα είναι ότι με βλέπουν οι απέναντι γείτονες και δεν ξέρω τί μπορεί να υποθέτουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα