nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Λοιπόν, ηδη έχουν χαθεί 16 ζωές και νομίζω και η ψυχραιμία και η υπομονή έχουν κάποια όρια! Ήρθε η ώρα να αρχίσουν να πέφτουν κεφάλια!
Δημήτρης Τσακαλής Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Λοιπόν, ηδη έχουν χαθεί 16 ζωές και νομίζω και η ψυχραιμία και η υπομονή έχουν κάποια όρια! Ήρθε η ώρα να αρχίσουν να πέφτουν κεφάλια! ΜΑΚΑΡΙ ΦιλικάΔημήτρης CELESTRON Dob www.medicalmarket.gr
Gliko_Dakri Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Να πέσουν κεφάλια όντως για τις ευθύνες (τις λιγότερες για μένα τις έχουν οι πυροσβέστες).....ΑΛΛΑ και να κοπούν τα χέρια και εκείνων που τόλμισαν να τις ανάψουν όποτε ανεβαίννουν τα μποφόρ!! 'Ελπις Έλπις
Bi2L Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Ελπιζω να μην υπαρξουν αλλοι νεκροι αν και θα το ηθελα πολυ αυτοι που εβαλαν τις φωτιες να... Δεν αντεχω αλλο αυτη την κατασταση σε αυτη τη χωρα, ελπιζω τα παιδια μου να μην μεγαλωσουν εδω.Ελπιζω να αλλαξει η κατασταση γιατι αλλιως η Ελλαδα σε λιγα χρονια θα ειναι απως ετσι http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=4414 Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Δημήτρης Τσακαλής Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 (τις λιγότερες για μένα τις έχουν οι πυροσβέστες)'ΕλπιςΝομίζω ότι οι είναι οι μόνοι που δεν έχουν ευθύνη και όλο το καλοκαίριέχουν ξεπεράσει -με αυτοθυσία πολλές φορές- τον εαυτό τους ΦιλικάΔημήτρης CELESTRON Dob www.medicalmarket.gr
takis63 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Οι απλοί πυροσβέστες σίγουρα δεν έχουν ευθύνη και σίγουρα κάνουν ότι μπορούν. Οι επιτελείς όμως έχουν σοβαρότατες ευθύνες για την κατάντια του Σώματος. Τόσους νεκρούς (πολίτες και πυροσβέστες) δεν είχαμε ποτέ. Ακούμε ότι ο Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας και ο Αρχηγός της Πυρσβεστικής δεν μιλιούνται!!!!! Αν είναι αλήθεια θα έπρεπε να τους έχουν βάλει στην θέση τους οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι. Δεν είναι τσιφλίκι τους η Ελλάδα. Να μην ξεχνούν άλλωστε ότι είναι υπηρέτες του Έλληνικού Λαού. Να μην παραπονείται ο κύριος Αρχηγός ότι δεν έχει προσωπικό και μέσα. Αυτά τα ήξερε και χθές. Άν τα έλεγε και δεν τον άκουγαν έπρεπε να είχε παραιτηθεί για λόγους ευθυξίας. Τι είπα τώρα. Ευθυξία. 19 νεκροί και συνεχίζουμε Ελλάς το μεγαλείο σου. Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
Bi2L Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 γιατι να μην παρακολουθουνται ολα τα τηλεφωνα;που ειναι το zeppelin;που ειναι η ΕΥΠ;που ειναι η αστυνομια;που ειναι ο ελεγχος των οχηματων στους δρομους;ο στρατος τι κανει; Γ Ι Α Τ Ι ; Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
takis63 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 γιατι να μην παρακολουθουνται ολα τα τηλεφωνα;που ειναι το zeppelin;που ειναι η ΕΥΠ;που ειναι η αστυνομια;που ειναι ο ελεγχος των οχηματων στους δρομους;ο στρατος τι κανει; Γ Ι Α Τ Ι ; Σιγά, η Πατρίδα κοιμάται!!!!! Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
PapGeo Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Τα χειρότερα θα αποκαλυφθούν αύριο με το πρώτο φως. Κι εγώ σκέφτομαι σοβαρά τί θα απομείνει από όλα αυτά που μέχρι σήμερα έχω γνωρίσει από κοντά και επιθυμώ κάποια μέρα να δείξω στο παιδί μου. Δεν πάμε καθόλου καλά…
Bi2L Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 που την βρηκες αυτη την φωτογραφια; Δυστιχως εχουμε νεες φωτιες ααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
PapGeo Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 που την βρηκες αυτη την φωτογραφια; Δυστιχως εχουμε νεες φωτιες αααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααΠρόκειται για συγκεντρωτικό χάρτη, για χρονικό διάστημα 10 (μόνο!) ημερών. Περισσότερα εδώ: http://rapidfire.sci.gsfc.nasa.gov http://rapidfire.sci.gsfc.nasa.gov/subsets/?AERONET_FORTH_CRETE/2007236 (Νότιος Ελλάδα)
Bi2L Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 http://rapidfire.sci.gsfc.nasa.gov/subsets/?AERONET_FORTH_CRETE/2007236/AERONET_FORTH_CRETE.2007236.aqua.250m.jpg Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Gliko_Dakri Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Και όπως συνήθως τα κανάλια άρχισαν να δείχνουν νεκρούς για τηλεθέαση (έστω και "καλυμένα" τα video) Κάποιες εικόνες που πρόλαβα από την WinTV μου.. 'Ελπις Έλπις
Achilleas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Παιδια δεν μπορω να ακουω μ.....ίες!Ακου εκει "μην ψηφισεις αυτους, και μην ψηφίσεις τους αλλους, και ψηφισε εκείνους που ξέρουν καλύτερα"...Οι φωτιές δεν σβήνουν πατώντας κουμπιά....ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ να λενε για τους πυροσβέστες, τόσοι εχουν πεθάνει αυτο το καλοκαίρι... Η φωτιά αν ξεκινήσει, οποιος και να κυβερνά, δύσκολα σβήνει...Το θέμα είναι να μην ξεκινήσει...Και δεν μπορω να ακουω για οικοπεδοφάγους, ναι υπάρχουν και αυτοι αλλα δεν είναι πια τοσοι πολλοι οι μανιακοι εμπρηστες με την κουκουλα και το μηχανακι! Τις φωτιές της κάνουν τα αυθαίρετα, οι διάφοροι αμόρφωτοι και αδιάφοροι αγρότες που καίνει χόρτα όπου να ναι, οι διάφοροι νεοέλληνες που αναβουν φωτιες στα δαση και στις παραλίες διπλα στα δάση, για να αράξουν με κιθάρα και παρέα, οι εκατομμύρια Ελληνες καπνιστές που πετανε τα τσιγαρα όπου να ναι (μονο στην Ελλάδα τοσοι καπνιστές), φταίνε επισης οι χωματερές, και αυτοι που πετανε μπουκαλια διαφορα στο δασος που με τον ήλιο ξεκινουν φωτιές.... Φταίνε τα δικαστήρια που δικάζουν τους εμπρηστές με αστείες και εξαγοράσιμες ποινές (2 χρονια η μεγαλύτερη) και με μια εφεση η λιγα λεφτα βγαίνουν παλι έξω (αλήθεια είναι, το διάβασα στην Ελευθεροτυπία, και μου φαίνεται πολύ πιθανό σε αυτο το κράτος αναρχίας)...Η ελάχιστη ποινή κατα την γνώμη μου για όποιον καιει σκόπιμα Εθνικούς Δρυμούς, είναι σταυρικός θάνατος... Θα πρεπε η πυροσβεστική να σβήνει μονο σπίτια που έχουν αδεια πολεοδομίας, να δω αν θα ξαναχτισει κανεις μεσα στο βουνο... Φταίει η ατιμωρησία...Φταίνε τα σαμποτάζ απο ξένες χώρες(χωρα), στην Ρόδο τις φωτιές τις βάλαν οι "γκριζοι λυκοι" και στοιχημα παω οτι οι μισες φωτιες φετος ειναι συντονισμένες απο το Υπουργείο Τουρισμού της τουρκίας... Η φωτιές στην Ηλεία αυτη τη στιγμη εχουν φτασει στο χωριό μου, και δεν ανεχομαι να ακουω ανθρώπους να θεωρουν δεδομένες τις φωτιες και απλα να ψαχνουν ποιο απο τα κομματα θα τις σβησει καλυτερα, ήμαρτον δηλαδή, οι φωτιες δεν πρεπει να ξεκινουν! Η σωστη κινηση της κυβέρνησης είναι να επικυρήξει τους εμπρηστες, σε χωρια ξεκινησαν οι φωτιές, ξερετε τι κουτσομπολιο πέφτει, αν δώσουν μερικες χιλιάδες ευρω σε οποιον τους καρφωσει, θα ναι μερικοι λιγότεροι! Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Canopus Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Τι κωλοκράτος ρε γαμώτο... Σήμερα γύριζα από το ΕΜΠ στη Μάκρη, σκατά, σκατά, άνθρωποι καίγονταν στην Ηλεία και τη Λακωνία, όλη η Αθήνα μέσα στα αποκαίδια, στο δρόμο (Λ. Μαραθώνος) δε δούλευαν τα φανάρια, γενικά η εικόνα ήταν από Ζιμπάμπουε και κάτω Άμα αυτό γινότανε στην Ιαπωνία, οι μισοί υπουργοί θα κάνανε χαρακίρι. Αλλά όχι, εδώ θα τους ξαναψηφίσουμε πράσινους και μπλε, να κάψουν ότι απομείνει φέτο. Αει συχτιρ πια. Για εμένα πλέον το κωλοκράτος έχει μόνο την εικόνα της 8ης Μαρτίου, όπου έστειλε χιλιάδες ΜΑΤ να ψεκάσουν και να βαρέσουν αλύπητα τους φοιτητές που διαδήλωναν, αλλά την πυροσβεστική φρόντισε να την απαξιώσει πλήρως. Και δε φταίνε μόνο οι τώρα, ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις μας φέρανε σε αυτό το χάλι. Σόρυ για τον τόνο μου, αλλά έχω βαρεθεί να βλέπω ανίκανουν ανθρώπουνς να γ****ε μια χώρα που θα μπορούσε να είναι παράδεισος Σκόρπιες σκέψεις: http://ngc253.blogspot.com/travel... without movement...
Achilleas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Αει συχτιρ πια. Για εμένα πλέον το κωλοκράτος έχει μόνο την εικόνα της 8ης Μαρτίου, όπου έστειλε χιλιάδες ΜΑΤ να ψεκάσουν και να βαρέσουν αλύπητα τους φοιτητές που διαδήλωναν, αλλά την πυροσβεστική φρόντισε να την απαξιώσει πλήρως. Και δε φταίνε μόνο οι τώρα, ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις μας φέρανε σε αυτό το χάλι. Οι μονίμως άγιοι φοιτητες, είναι ακραίο αυτο με τα ΜΑΤ, αλλα στο κατω κατω αν θελουν να μείνουν ήσυχοι ας μην κλείνουν κεντρικούς δρόμους της Αθήνας προκαλώντας χάος σε όλη την πόλη, κυκλοφοριακό κομφούζιο, τραυματισμούς κλπ...ΝΑΙ δικαιούνται να διαμαρτυρηθούν αλλα είναι 30000 φοιτητες(εκ των οποίων διαδηλώνουν οι 1000) και είμαστε 4.500.000 κάτοικοι στην Αθήνα και δεν τους αναγνωρίζω το δικαίωμα να διαδηλώνουν με τρόπο που ταλαιπωρούν άλλους ανθρώπους που δεν φταίνε σε τιποτα... Σορρυ για το off topic αλλα μου την σπανε οι διαφορες καραμελες των καναλιών που ιυοθετούνται και απο εμας Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
xmavidis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Φταίει η ατιμωρησία...Φταίνε τα σαμποτάζ απο ξένες χώρες(χωρα), στην Ρόδο τις φωτιές τις βάλαν οι "γκριζοι λυκοι" και στοιχημα παω οτι οι μισες φωτιες φετος ειναι συντονισμένες απο το Υπουργείο Τουρισμού της τουρκίας... Η φωτιές στην Ηλεία αυτη τη στιγμη εχουν φτασει στο χωριό μου, και δεν ανεχομαι να ακουω ανθρώπους να θεωρουν δεδομένες τις φωτιες και απλα να ψαχνουν ποιο απο τα κομματα θα τις σβησει καλυτερα, ήμαρτον δηλαδή, οι φωτιες δεν πρεπει να ξεκινουν!Αν πραγματικά κάτι τέτοιο συμβαίνει τότε πρέπει να ξηλώσουν όλη την ΕΥΠ. Science is the belief in the ignorance of the expertsRichard Feynman
Achilleas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Ναι λες και δεν τα ξέρουν, απλα δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα...Δάση στην Ρόδο είχαν καει απο τους γκρίζους λύκους πριν μερικά χρόνια...Εγω δεν πιστεύω οτι είναι εργο Ελλήνων αυτό...Δεν νομίζω καποιος να ξύπνησε μια μερα με την ιδεα να καψει την Ελλάδα και να το κάνει...Υπαρχουν συμφερονται και δεν είναι τα οικόπεδα, σιγα τα οικόπεδα στην Πελοππόνησο, τόσα υπάρχουν, μικρή είναι η αξία ακόμα, ακόμα και η δική μου οικογένεια εχει 3, δεν υπαρχει ενδιαφέρον για οικόπεδα εκει...Άλλο στην Πεντέλη που όντως παίζοντουσαν τρελά συμφέροντα... Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
magos_ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Παιδια δεν μπορω να ακουω μ.....ίες!Ακου εκει "μην ψηφισεις αυτους, και μην ψηφίσεις τους αλλους, και ψηφισε εκείνους που ξέρουν καλύτερα"...Οι φωτιές δεν σβήνουν πατώντας κουμπιά....ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ να λενε για τους πυροσβέστες, τόσοι εχουν πεθάνει αυτο το καλοκαίρι... Τις φωτιές της κάνουν τα αυθαίρετα, οι διάφοροι αμόρφωτοι και αδιάφοροι αγρότες που καίνει χόρτα όπου να ναι, οι διάφοροι νεοέλληνες που αναβουν φωτιες στα δαση και στις παραλίες διπλα στα δάση, για να αράξουν με κιθάρα και παρέα, φταίνε επισης οι χωματερές, και αυτοι που πετανε μπουκαλια διαφορα στο δασος που με τον ήλιο ξεκινουν φωτιές.... Φταίνε τα δικαστήρια που δικάζουν τους εμπρηστές με αστείες και εξαγοράσιμες ποινές (2 χρονια η μεγαλύτερη) και με μια εφεση η λιγα λεφτα βγαίνουν παλι έξω (αλήθεια είναι, το διάβασα στην Ελευθεροτυπία, και μου φαίνεται πολύ πιθανό σε αυτο το κράτος αναρχίας)...Η ελάχιστη ποινή κατα την γνώμη μου για όποιον καιει σκόπιμα Εθνικούς Δρυμούς, είναι σταυρικός θάνατος... Θα πρεπε η πυροσβεστική να σβήνει μονο σπίτια που έχουν αδεια πολεοδομίας, να δω αν θα ξαναχτισει κανεις μεσα στο βουνο... Φταίει η ατιμωρησία...Φταίνε τα σαμποτάζ απο ξένες χώρες(χωρα), στην Ρόδο τις φωτιές τις βάλαν οι "γκριζοι λυκοι" και στοιχημα παω οτι οι μισες φωτιες φετος ειναι συντονισμένες απο το Υπουργείο Τουρισμού της τουρκίας... Η φωτιές στην Ηλεία αυτη τη στιγμη εχουν φτασει στο χωριό μου, και δεν ανεχομαι να ακουω ανθρώπους να θεωρουν δεδομένες τις φωτιες και απλα να ψαχνουν ποιο απο τα κομματα θα τις σβησει καλυτερα, ήμαρτον δηλαδή, οι φωτιες δεν πρεπει να ξεκινουν! Η σωστη κινηση της κυβέρνησης είναι να επικυρήξει τους εμπρηστες, σε χωρια ξεκινησαν οι φωτιές, ξερετε τι κουτσομπολιο πέφτει, αν δώσουν μερικες χιλιάδες ευρω σε οποιον τους καρφωσει, θα ναι μερικοι λιγότεροι! Αχιλλέα οσο το αναλύεις τοσο θα βλέπεις οτι χωρίς πολιτική λύση δεν γίνεται τιποτα. Ποιος θα φτιαξει τους νόμους για να τιμωρηθούν οι εμπρηστές ποιος θα φτιαξει καποιον μηχανισμο προληψης και τοσα αλλα. Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει κρατος απλα. Η φωτια στο χωριο σου θα την κανει την ζημια. Μετα;;;; Μερικοι ανθρωποι ζουν απο τις ελιες και οτι αλλο παραγει ο τοπος. ΕΕΕΕΕ αν παρουν ενα φραγγο να ζησουν θα εινα θαύμα. Μετα ισως φανει και ο Αρης ισα με την Σελήνη. Hellooooooo, my name is Ηλίας. http://astrocom.wordpress.com/
Achilleas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 3 νέα μέτωπα σε διαφορετικες περιοχες της Ελλάδας, νυχτιάτικα... Είναι πλεον ΞΕΚΑΘΑΡΟ οτι αυτή δεν είναι επίθεση μεσιτών η πυρομανών...Είναι επίθεση κατα του Ελληνικού Έθνους, και φυσικα εννοώ οτι έχει οργανωθεί απο έξω... Ακουσα οτι έχει επιστρατευτει πλεον η ΕΥΠ... Νομίζω οτι είναι χειρότερο αυτο που γινεται απο το να μας εκαναν αμεση επιθεση, στην ουσια μας βάζουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας... Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Achilleas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 UPDATE: Περισσότερες απο 150 πυρκαγίες σε ενα 24ωρο με κυριο στοχο την Πελοποννησο... Καταφτάνουν στις περιοχές κλιμάκια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας... Βλέπετε λοιπόν? Ποιοι μεσίτες...πρόκειται για επίθεση είτε απο μέσα ειτε απ'έξω... Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
magos_ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Καταφτάνουν στις περιοχές κλιμάκια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας... Που το άκουσες αυτό;;;; Hellooooooo, my name is Ηλίας. http://astrocom.wordpress.com/
Achilleas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2007 Στην TV, αλλα δεν χρειάζεται να το ακούσω για να το καταλάβω. Λες να ξεκινά μια εστια το λεπτό και να μην εχει κινητοποιηθει η Αστυνομία? Είπαμε έλλειψη οργάνωσης, αλλα όχι και ετσι... Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
PapGeo Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2007 Παιδιά, ας διατηρήσουμε μια σχετική ψυχραιμία - οι θερμότεροι από εμάς, όσοι δηλαδή συμπληρώνουν την γραφή τους με… ιερογλυφικά! Τα γραφόμενα ορισμένων από εσάς για την έλλειψη νόμων για την τιμωρία των εμπρηστών, με παρακίνησαν να το ψάξω λιγάκι, και νά τί βρήκα: Στον Ποινικό Κώδικα, εκτός από το γενικό άρθρο του εμπρησμού από πρόθεση (264ΠΚ), όπου ανάλογα με την βαρύτητα του αδικήματος προβλέπονται ποινές φυλάκισης ή κάθειρξης ή και ισόβιας κάθειρξης (σε περίπτωση επέλευσης θανάτου), και εκτός από το άρθρο του εμπρησμού από αμέλεια (266ΠΚ), προβλέπεται ειδικό αδίκημα για τον εμπρησμό σε δάση. Πρόκειται για το άρθρο 265ΠΚ, όπου σύμφωνα με αυτό και «με την επιφύλαξη της βαρύτερης τιμωρίας κατά τους όρους του άρθρου 264, όποιος με πρόθεση προξενεί πυρκαγιά σε δάσος ή δασική έκταση κατά την έννοια του … , τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα έτη και με χρηματική ποινή από 2.900 έως 29.000 ευρώ. … Αν η πράξη είχε ως επακόλουθο να εξαπλωθεί η φωτιά σε μεγάλη έκταση, επιβάλλεται κάθειρξη», που σημαίνει ότι το δικαστήριο μπορεί να εξαντλήσει τις δυνατότητες επιβολής της ποινής από κάθειρξη, δηλαδή να επιβάλει ποινή έως και 20 χρόνια, χωρίς βέβαια να αποκλείεται και η ισόβια κάθειρξη, σε περίπτωση επέλευσης θανάτου, κατά το άρθρο 264. Από τα παραπάνω συνάγεται ότι, δεν λείπουν οι νόμοι από την ελληνική έννομη τάξη. Απλά είναι, αφενός, εξαιρετικά δύσκολος ο εντοπισμός των εμπρηστών, και αφετέρου, δυσχερής η αποδεικτική θεμελίωση της ευθύνης τους από τα δικαστήρια, εκτός βέβαια άν τους έπιασαν «στα πράσα». Για να γίνει αυτό πιο κατανοητό, θα σας μεταφέρω μια πληροφορία που είχα πρόσφατα από έναν πιλότο των πυροσβεστικών αεροπλάνων canadair, ο οποίος μου μετέφερε ότι, τα όπλα των εμπρηστών έχουν γίνει και… ηλεκτρονικά! Σε κάποια περίπτωση λοιπόν, βρέθηκε μηχανισμός, που αυτοαναφλεγόταν, όταν ο αισθητήρας του «έπιανε» συγκεκριμένες μετρήσεις από το περιβάλλον! Είπατε τίποτα?!!! Τελειώνοντας, θα ήθελα να σας πω ότι, αν μέχρι σήμερα εκτιμούσατε ιδιαίτερα τους πιλότους των πυροσβεστικών αεροπλάνων για την αυτοθυσία που επιδεικνύουν τόσα χρόνια στα μέτωπα των πυρκαγιών, έχετε έναν λόγο παραπάνω για να τους εκτιμάτε περισσότερο: Στην παλαιά παρτίδα των canadair, που εξακολουθεί σήμερα να είναι επιχειρησιακή, τα χειριστήρια που κινούν τα φτερά τους είναι μηχανικά, λειτουργούν δηλαδή αποκλειστικά με συρματόσχοινα! Και βέβαια καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό, όταν πρέπει να απογειώσεις από την θάλασσα μια – ουσιαστικά – «βάρκα με φτερά», να την οδηγήσεις πάνω από το στόχο, να την βουτήξεις μέσα του και, την τελευταία στιγμή, να αδειάσεις το περιεχόμενό των 6 τόνων της και να την σηκώσεις ψηλά για να γλιτώσετε, κι αυτή, κι εσύ μαζί. Φιλικά PapGeo
Achilleas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2007 Φυσικά και υπάρχουν νόμοι, αυτο έλειπε να μην υπήρχαν...Σε ορισμένες περιπτώσεις προβλέπεται και ισόβεια κάθειρξη, το θέμα είναι οτι στην πράξη ποτε δεν εφαρμόζονται.... Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα