elohim Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2007 Έχω ένα dob 8'' skywatcher και κατέληξα στο να αγοράσω ένα προσοφθάλμιο zoom 8 -24mm μιας και είδα τα λεγόμενα σας στο φόρουμ... Είμαι όμως μεταξύ των δύο παρακάτω προσοφθαλμίων Baader HYPERION Zoom 8-24mm &Vixen LV-Zoom 8-24mm Και τα δύο έχουν τιμή απο ακτισταρ 175€ κάποιος να προτείνει κάτι.... Αν έχει δει και απο τα δύο μέσα.... Ευχαριστώ... dreamers and not, do not lower the head...
elohim Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2007 Κάποιος κάτι να πεί... Οτιδήποτε βρε παιδιά μιά βοήθεια.... dreamers and not, do not lower the head...
planetman Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2007 Δεν έχω ιδέα για αυτά τα 2 προσοφθάλμια αλλά έχεις συγκρίνει άλλα στοιχεία; π.χ. eye relief, φαινόμενο πεδίο; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
angelos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2007 Δες αυτό: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=6119 Φιλικά, angelos
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2007 Γιατί δε ρωτάς τον ίδιο τον aktis??Δε ξέρω αν γύρισε ακόμα αλλά στείλε του ένα μήνυμα... ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
PapGeo Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2007 Αργύρη (Hyperion) και Δημήτρη Τσακαλή (Vixen), μια που το 'φερε η κουβέντα, αν είναι να έρθετε και οι δύο στο Συνέδριο της Πάτρας και γίνει παρατήρηση, θα ήταν ενδιαφέρον να κάνουμε ένα μικρό τεστ ανάμεσα στα δύο zoom. Φιλικά PapGeo
elohim Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2007 Θα περιμένω τα αποτελέσματα του τεστ... ευχαριστώ πάντως... dreamers and not, do not lower the head...
Diamanto K. Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2007 Ταπεινή μου άποψη, ο Baader HYPERION είναι δοκιμασμένος από πολούς. Σταθερή αξία! σημείωση: Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τον Vixen, ούτε έχω ακούσει σχόλια....
Δημήτρης Τσακαλής Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2007 ο Baader HYPERION είναι δοκιμασμένος από πολούς.Μιλάμε για τον hyperion zoom, ο οποίος είναι δοκιμασμένος από λίγουςκαθ' ότι νέο μοντέλο ΦιλικάΔημήτρης CELESTRON Dob www.medicalmarket.gr
Diamanto K. Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2007 Σωστά! Συγνώμη! Πάντως, δεν πιστεύω να είναι υποδεέστερης ποιότητας!
Δημήτρης Τσακαλής Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2007 Λοιπόν τεχνικά χαρακτηριστικά των 2 προσοφθαλμίων Α) VIXEN LV ZOOM 8-24 Πεδίο 40 μοίρες /24 mm -- 60 μοίρες /8 mm Eye relief 15-19 mm Βάρος 215 γραμ. Β) BAADER HYPERION ZOOM 8-24 Πεδίο 49 μοίρες /24 mm -- 68.5 μοίρες /8 mm Eye relief 10-15 mm Βάρος 280 γραμ. click stop στις θέσεις 8-12-16-20-24 (χρήσιμο σε δυοφθάλμια) ΦιλικάΔημήτρης CELESTRON Dob www.medicalmarket.gr
PapGeo Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2007 Δημήτρη ευχαριστούμε για αυτήν την πρώτη σύγκριση. Τελικά δεν κερδίζεις κάτι, αν πρώτα δεν χάσεις κάτι άλλο. Καλύτερος ο Baader, όμως τα 10mm eye relief βρίσκονται στο όριο για άνετη παρατήρηση.
Foehammer Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2007 Εγω θα προτιμησω τον Baader λογω του μεγαλυτερου πεδιου.Ελπιζω να τον αποκτησω συντομα! Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
elohim Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2007 θα συμφωνήσω μαζί σου.... και γω προς τον Beader θα καταλήξω.... dreamers and not, do not lower the head...
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2007 Καλημέρα σε όλους! Όχι, ο baader zoom είναι υπερβολικά μεγάλος για δυοφθάλμια και δε βολεύει στα μάτια!! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
PapGeo Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2007 Απορώ πως μας τον συστήνουν για binoviewer, με 57mm διάμετρο προσοφθαλμίου! Εκτός κι αν είμαστε… γουρλομάτηδες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα