ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2007 Είπα να δοκιμάσω.... Λοιπόν Πωλείται στήριξη CG-5 goto που συνόδευε ένα 8 Advanced SC γιατί: 1) Δεν αντέχει το 9,25 SC που έχω τώρα 2) Αν την πάρετε θα αγοράσω την EQ6 Skyscan οπότε ψυχικό θα κάνετε Τιμή 700 Ε και συνοδεύεται απο το manual (και αγγλικό και Ελληνικό) καθώς και Πολική διόπτρα αντίβαρα και το τροφοδοτικό της μάνας του (μπαταρίας αυτοκινήτου).Αντέχει ανετότατα οποιοδήποτε τηλεσκόπιο μέχρι 8 ιντσες. Δεκτός κάθε έλεγχος. Η τιμή είναι χαμηλή παρ ότι η βάση είναι σε εξαιρετική λειτουργική κατάσταση επειδή πρίν περίπου 6 μήνες έφαγε μία πτώση και έσπασε ένα μικρό κομμάτι από το σημείο που δένονται τα αντίβαρα (απο το εξωτερικό περίβλημα, δεν έχει επηρεάσει τις σπείρες ή το δέσιμο των αντιβάρων), γεγονός όμως που δεν επηρεάζει την λειτουργία της κατά κανένα τρόπο. Στάλθηκε στο Πλανητάριο για έλεγχο και τυχόν επισκευή (όπου δεν χρειάστηκε τελικά επισκευή) και έχει χρησιμοποιηθεί με εξαιρετικά αποτελέσματα έκτοτε και με το 8άρι και με το 9,25 οπότε και κρίθηκε ανεπαρκής. Για περάστε - για περάστεΔημήτρης Δημήτρης
lunar Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2007 offtopic: Δημητρη εισαι ευχαριστημενος απο το 9,25 SC η αν μπορουσες να το αλλαξεις θα επερνες το 11αρι; Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2007 Φίλε ΔημήτρηΕίναι δύσκολο να μπορέσω να πω ένα κραυγαλέο ΝΑΙ, καθώς εδώ και 5 μήνες που το έχω έχω βγει όλες και όλες 4-5 φορές λόγω πολλών οικογενειακών προβλημάτων.Αυτό που μπορώ με βεβαιότητα να πω είναι:1) Σίγουρα είναι καλύτερο απο το 8SC που είχα πριν απο αυτό σε όλους τους τομείς και απο το οποίο οφείλω να πω πως ήμουν πολύ ευχαριστημένος ήδη. Παρά όλη την οριακή διαφορά στην διάμετρο απο το 8άρι, η διαφορά τους σε ισχύ είναι μεγάλη. Η διαφορά δεν προκύπτει απο απλή δική μου εκτίμηση, αλλά απο ένα back-to-back συγκριτικό που κάναμε με τον φίλο Γιώργο Αθανασόπουλο πριν απο περίπου 15 ημέρες (8SC vs το 9,25 μου).2) Έχει λύσει ένα πολύ εκνευριστικό πρόβλημα, χαρακτηριστικό των 8sc, δηλαδή το image shift κατά την εστίαση3) Όλως παραδόξως, το τηλε ήθελε collimation . Έγινε ένα πρόχειρο με το μάτι, αλλά σίγουρα θέλει επιστημονικό για να αποδώσει τα μέγιστα.Η αλήθεια είναι ότι έχω ξετρελλαθεί, μου τα σκατώνει λίγο η στήριξη είναι αλήθεια και γι αυτό κοιτάω να τη δώσω και να πάρω μία EQ6 αλλα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενδιαφέρον.Τωρα για το C-11, είναι πολύ νωρίς για να το σκέφτομαι καν, αν και απ ότι έχω ακούσει, ή μάλλον διαβάσει σε fora εξ Αμερικής, το 9,25 σαν σύνολο έχει καλύτερες κριτικές από το 11. ΦιλικάΔημήτρης Δημήτρης
Both to North Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2007 Ενδιαφέρομαι αν δεν έχει πουληθεί
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα