FASTBILL Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2007 Paidia giasas Thelo na me boithisete na agoraso ena tileskopio.Exo di kapio kai thelo ti gnomisas Eyxaristo http://www.telescopeshop.gr/telescopes/bresser/messier/n130.asp ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΟΙΤΩ
milia Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2007 Paidia giasas Thelo na me boithisete na agoraso ena tileskopio.Exo di kapio kai thelo ti gnomisas Eyxaristo http://www.telescopeshop.gr/telescopes/bresser/messier/n130.asp[/img] Τι τηλεσκόπιο έχεις ;Κ' γιατί θέλεις να πάρεις καινούργιο ; δS>=0 (c.s.)
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2007 Welcome! Καλό τηλεσκόπιο αυτό που δείχνεις, δεν ξέρω όμως ποσό καλή είναι και η στήριξη του.Το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο εκτός της παρατήρησης προορίζεται και για αστροφωτογράφηση.Αν έχεις κάτι τέτοιο στο μυαλό σου μην διστάσεις να το πάρεις, αλλιώς ενα Dob μεγαλύτερης διαμέτρου είναι αυτό που χρειάζεσαι.
FASTBILL Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 Paidia giasas Thelo na me boithisete na agoraso ena tileskopio.Exo di kapio kai thelo ti gnomisas Eyxaristo http://www.telescopeshop.gr/telescopes/bresser/messier/n130.asp[/img] Τι τηλεσκόπιο έχεις ;Κ' γιατί θέλεις να πάρεις καινούργιο ; Den exo tileskopio, exo danisti enos filou ala einai 50 mikro. Thelo na paro ena diko mou kalo na mporo na fotografizo. Ala den xero an mporo na to xrisimopiiso kai epigia;Paidia den exo tis gnosis pou exete ala mou aresi poli kai kathe mera matheno. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΟΙΤΩ
FASTBILL Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 Welcome! Καλό τηλεσκόπιο αυτό που δείχνεις, δεν ξέρω όμως ποσό καλή είναι και η στήριξη του.Το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο εκτός της παρατήρησης προορίζεται και για αστροφωτογράφηση.Αν έχεις κάτι τέτοιο στο μυαλό σου μην διστάσεις να το πάρεις, αλλιώς ενα Dob μεγαλύτερης διαμέτρου είναι αυτό που χρειάζεσαι. Filaraki se eyxaristo. Na se rotiso kati pou thelo akoma. Einai kali marka kai sta lefta pou exei; kai einai kalitera na pao sto 150mm Mpori na Blepi epigia; ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΟΙΤΩ
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 H Meade είναι γνωστή για την κατασκευαστική και οπτική ποιότητα που διαθέτει.Σίγουρα πέρνεις ενα καλό όργανο.Αν μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω, πήγαινε στις 6" ίντσες.Μπορείς να κάνεις και επίγεια παρατήρηση χρησιμοποιώντας έναν ανορθωτή ειδώλου.
nio22 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 Το bresser n130 ειναι αρκετα καλο.μαντεψε και εγω αυτο εχω.Η βαση του eq mon1 ειναι απληκαλη και στηβαρη to τηλεσκοπιο εχει καλα οπτικαειναι ελαφρη, καλη κατασκευηγια επιγεια παρατηρηση κανει για αστροφωτογραφια δεν μπορω να σουπω 100% με κινητο τραβαω! να και μια φωτο με τον 10mmμε κινητο sony cyber-shot 3.2mp meade sn6 f/5_BRESSERmount:skywatcher eq6
magos_ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2007 Καλώς ήρθες!!! Η πάγια συμβουλή για όσους ξεκινάνε είναι dob και όχι φωτογραφεία. Μην βιαστείς να φας λεφτά. Όσο για επίγεια παρατήρηση σαν τα κιάλια τίποτα (βέβαια ο καθένας όπως του αρέσει και ανάλογα τι ανάγκες έχει)! Μπορείς να έρθεις αν ενδιαφέρεσαι και σε συναντήσεις που κάνουμε ερασιτέχνες αστρονόμοι στα Γιάννενα Hellooooooo, my name is Ηλίας. http://astrocom.wordpress.com/
Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Αγαπητέ FASTBILL , θέλεις τη γνώμη μας για το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο, αλλά για να σου τη δώσουμε πρέπει πρώτα να μας πεις πως θέλεις να το χρησιμοποιήσεις:καταρχήν, αγόρασε το Nightwatch. Κόιτα ένα απόσπασμα: κριτήρια επιλογής του 1ου τηλεσκοπίου σελ.83 ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΕΠΙΓΩΝΤΟΣ!!! Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
ΣΕΡΡΕΣ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Η αλήθεια είναι : Γιατί καινούριο?? Πραγματικά δεν το βρίσκω απαραίτητο. Και εγώ πήρα με 250 ή 300 ευρώ, δεν θυμάμαι ακριβώς, μεταχειρισμένο 10'' dobson από δω μέσα κιόλας, από τις αγγελίες!! Δεν νομίζω το 130 η 150 που θες να είναι καλύτερο όσο καινούριο και αν είναι αλλά και ότι μάρκα.. Κυριάκος Καβακλιώτης 41 . 05΄. 55΄΄ Ν23 . 33΄. 25΄΄ Ε
FASTBILL Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Αγαπητέ FASTBILL , θέλεις τη γνώμη μας για το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο, αλλά για να σου τη δώσουμε πρέπει πρώτα να μας πεις πως θέλεις να το χρησιμοποιήσεις:καταρχήν, αγόρασε το Nightwatch. Κόιτα ένα απόσπασμα: κριτήρια επιλογής του 1ου τηλεσκοπίου σελ.83 ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΕΠΙΓΩΝΤΟΣ!!! Eυχαριστω παιδια Το Nightwatch το εχω παραγγειλει ηδη.Θελω να ειναι ενα τηλεσκοπιο να μπορει να δωσει καλη εικονα και καλο ζουμ.Να μπορω να το χρησιμοποιησω και επιγεια, και να μπορω να φωτογραφιζω αυτο που βλεπω. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΟΙΤΩ
FASTBILL Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Η αλήθεια είναι : Γιατί καινούριο?? Πραγματικά δεν το βρίσκω απαραίτητο. Και εγώ πήρα με 250 ή 300 ευρώ, δεν θυμάμαι ακριβώς, μεταχειρισμένο 10'' dobson από δω μέσα κιόλας, από τις αγγελίες!! Δεν νομίζω το 130 η 150 που θες να είναι καλύτερο όσο καινούριο και αν είναι αλλά και ότι μάρκα.. Φιλε γεια σου Σωστα λες φιλε μου αλλα δεν θελω κατι τοσο μεγαλο και βαρυ.Επισης θελω να το χρησιμοποιω και επειγια. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΟΙΤΩ
HOMO Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Νομίζω πως τα κατοπτρικά δεν είναι κι ότι καλύτερο για επίγεια παρατήρηση γιατί δίνουν αντεστραμμένο είδωλο και ως προς τον κατακόρυφο αλλά και ως προς τον οριζόντιο άξονα. Αν θέλεις και για επίγεια παρατήρηση πάρε καλύτερα ένα διοπτρικό ή ένα maksutov. Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Δεν είναι το ανεστραμένο είδωλο που διημουργεί το πρόβλημα στα κατοπτρικά ώστε να μην κάνουν και για επίγεια παρατήρηση (άλλωστε με έναν ανορθωτή ειδώλου διορθώνεται αυτό), αλλά και το γεγονός οτι έχουν ευκρίνεια μετά απο τα 500 μέτρα.
FASTBILL Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Δεν είναι το ανεστραμένο είδωλο που διημουργεί το πρόβλημα στα κατοπτρικά ώστε να μην κάνουν και για επίγεια παρατήρηση (άλλωστε με έναν ανορθωτή ειδώλου διορθώνεται αυτό), αλλά και το γεγονός οτι έχουν ευκρίνεια μετά απο τα 500 μέτρα. Απο αυτα τα δυο πιο ειναι πιο καλο? http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=533 http://www.telescopeshop.gr/telescopes/bresser/messier/n150.aspΧωρις να κιταμε τα λεφτα αλλα το τι εξωπλισμο. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΟΙΤΩ
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Το Messier N-150 γιατί έχει μεγαλύτερο εστιακό λόγο f/8, και το κάνει φιλικότερο στην παρατήρηση απο τι το Skywatcher f/5 (εκτός και αν διαθέσεις τρελά λεφτά για top προσοφθάλμια).Όπως σου είπα πιο πάνω όμως, δεν ξέρω κατά πόσο η στήριξη του είναι επαρκής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα