Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Welcome! :wink: Καλό τηλεσκόπιο αυτό που δείχνεις, δεν ξέρω όμως ποσό καλή είναι και η στήριξη του.Το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο εκτός της παρατήρησης προορίζεται και για αστροφωτογράφηση.Αν έχεις κάτι τέτοιο στο μυαλό σου μην διστάσεις να το πάρεις, αλλιώς ενα Dob μεγαλύτερης διαμέτρου είναι αυτό που χρειάζεσαι.
Δημοσιεύτηκε
Paidia giasas :)

Thelo na me boithisete na agoraso ena tileskopio.

Exo di kapio kai thelo ti gnomisas :)

Eyxaristo :)

http://www.telescopeshop.gr/telescopes/bresser/messier/n130.asp[/img]

Τι τηλεσκόπιο έχεις ;

Κ' γιατί θέλεις να πάρεις καινούργιο ;

Den exo tileskopio, exo danisti enos filou ala einai 50 mikro. :?

Thelo na paro ena diko mou kalo na mporo na fotografizo. :)

Ala den xero an mporo na to xrisimopiiso kai epigia;

Paidia den exo tis gnosis pou exete ala mou aresi poli kai kathe mera matheno. :oops:

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΟΙΤΩ :shock:
Δημοσιεύτηκε
Welcome! :wink: Καλό τηλεσκόπιο αυτό που δείχνεις, δεν ξέρω όμως ποσό καλή είναι και η στήριξη του.Το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο εκτός της παρατήρησης προορίζεται και για αστροφωτογράφηση.Αν έχεις κάτι τέτοιο στο μυαλό σου μην διστάσεις να το πάρεις, αλλιώς ενα Dob μεγαλύτερης διαμέτρου είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Filaraki se eyxaristo. :D

:) Na se rotiso kati pou thelo akoma. :)

Einai kali marka kai sta lefta pou exei; kai einai kalitera na pao sto 150mm :)

Mpori na Blepi epigia; :!:

Δημοσιεύτηκε
H Meade είναι γνωστή για την κατασκευαστική και οπτική ποιότητα που διαθέτει.Σίγουρα πέρνεις ενα καλό όργανο.Αν μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω, πήγαινε στις 6" ίντσες.Μπορείς να κάνεις και επίγεια παρατήρηση χρησιμοποιώντας έναν ανορθωτή ειδώλου.
Δημοσιεύτηκε

Το bresser n130 ειναι αρκετα καλο.

μαντεψε και εγω αυτο εχω.Η βαση του eq mon1 ειναι απλη

καλη και στηβαρη to τηλεσκοπιο εχει καλα οπτικα

ειναι ελαφρη, καλη κατασκευη

για επιγεια παρατηρηση κανει για αστροφωτογραφια δεν μπορω να σου

πω 100% με κινητο τραβαω!

DSC00718.thumb.jpg.54592b8e9e4ffa2a242bda64e5c4ac1d.jpg

να και μια φωτο με τον 10mm

με κινητο sony cyber-shot 3.2mp

meade sn6 f/5_BRESSER

mount:skywatcher eq6

Δημοσιεύτηκε
Καλώς ήρθες!!! Η πάγια συμβουλή για όσους ξεκινάνε είναι dob και όχι φωτογραφεία. Μην βιαστείς να φας λεφτά. Όσο για επίγεια παρατήρηση σαν τα κιάλια τίποτα (βέβαια ο καθένας όπως του αρέσει και ανάλογα τι ανάγκες έχει)! Μπορείς να έρθεις αν ενδιαφέρεσαι και σε συναντήσεις που κάνουμε ερασιτέχνες αστρονόμοι στα Γιάννενα

Hellooooooo, my name is Ηλίας. :-note

http://astrocom.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητέ FASTBILL , θέλεις τη γνώμη μας για το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο, αλλά για να σου τη δώσουμε πρέπει πρώτα να μας πεις πως θέλεις να το χρησιμοποιήσεις:

καταρχήν, αγόρασε το Nightwatch. Κόιτα ένα απόσπασμα:

κριτήρια επιλογής του 1ου τηλεσκοπίου σελ.83

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΕΠΙΓΩΝΤΟΣ!!! 8-[ :-&

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
Η αλήθεια είναι : Γιατί καινούριο?? Πραγματικά δεν το βρίσκω απαραίτητο. Και εγώ πήρα με 250 ή 300 ευρώ, δεν θυμάμαι ακριβώς, μεταχειρισμένο 10'' dobson από δω μέσα κιόλας, από τις αγγελίες!! Δεν νομίζω το 130 η 150 που θες να είναι καλύτερο όσο καινούριο και αν είναι αλλά και ότι μάρκα..

Κυριάκος Καβακλιώτης

41 . 05΄. 55΄΄ Ν

23 . 33΄. 25΄΄ Ε

Δημοσιεύτηκε
Αγαπητέ FASTBILL , θέλεις τη γνώμη μας για το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο, αλλά για να σου τη δώσουμε πρέπει πρώτα να μας πεις πως θέλεις να το χρησιμοποιήσεις:

καταρχήν, αγόρασε το Nightwatch. Κόιτα ένα απόσπασμα:

κριτήρια επιλογής του 1ου τηλεσκοπίου σελ.83

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΕΠΙΓΩΝΤΟΣ!!! 8-[ :-&

Eυχαριστω παιδια :)

Το Nightwatch το εχω παραγγειλει ηδη.

Θελω να ειναι ενα τηλεσκοπιο να μπορει να δωσει καλη εικονα και καλο ζουμ.Να μπορω να το χρησιμοποιησω και επιγεια, και να μπορω να φωτογραφιζω αυτο που βλεπω. :D

Δημοσιεύτηκε
Η αλήθεια είναι : Γιατί καινούριο?? Πραγματικά δεν το βρίσκω απαραίτητο. Και εγώ πήρα με 250 ή 300 ευρώ, δεν θυμάμαι ακριβώς, μεταχειρισμένο 10'' dobson από δω μέσα κιόλας, από τις αγγελίες!! Δεν νομίζω το 130 η 150 που θες να είναι καλύτερο όσο καινούριο και αν είναι αλλά και ότι μάρκα..

Φιλε γεια σου :)

Σωστα λες φιλε μου αλλα δεν θελω κατι τοσο μεγαλο και βαρυ.

Επισης θελω να το χρησιμοποιω και επειγια. :)

Δημοσιεύτηκε
Νομίζω πως τα κατοπτρικά δεν είναι κι ότι καλύτερο για επίγεια παρατήρηση γιατί δίνουν αντεστραμμένο είδωλο και ως προς τον κατακόρυφο αλλά και ως προς τον οριζόντιο άξονα. Αν θέλεις και για επίγεια παρατήρηση πάρε καλύτερα ένα διοπτρικό ή ένα maksutov.
Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε
Δεν είναι το ανεστραμένο είδωλο που διημουργεί το πρόβλημα στα κατοπτρικά ώστε να μην κάνουν και για επίγεια παρατήρηση (άλλωστε με έναν ανορθωτή ειδώλου διορθώνεται αυτό), αλλά και το γεγονός οτι έχουν ευκρίνεια μετά απο τα 500 μέτρα.
Δημοσιεύτηκε
Δεν είναι το ανεστραμένο είδωλο που διημουργεί το πρόβλημα στα κατοπτρικά ώστε να μην κάνουν και για επίγεια παρατήρηση (άλλωστε με έναν ανορθωτή ειδώλου διορθώνεται αυτό), αλλά και το γεγονός οτι έχουν ευκρίνεια μετά απο τα 500 μέτρα.

Απο αυτα τα δυο πιο ειναι πιο καλο?

:) http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=533

:) http://www.telescopeshop.gr/telescopes/bresser/messier/n150.asp

Χωρις να κιταμε τα λεφτα αλλα το τι εξωπλισμο. 8)

Δημοσιεύτηκε
Το Messier N-150 γιατί έχει μεγαλύτερο εστιακό λόγο f/8, και το κάνει φιλικότερο στην παρατήρηση απο τι το Skywatcher f/5 (εκτός και αν διαθέσεις τρελά λεφτά για top προσοφθάλμια).Όπως σου είπα πιο πάνω όμως, δεν ξέρω κατά πόσο η στήριξη του είναι επαρκής.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης