Efstathios Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2007 Σήμερα παρέλαβα το GSO το 10". Το έστησα και περιμένω τώρα να βραδιάσει να δώ. Πρώτος στόχος θα είναι ο Δίας, άν και χαμηλά αυτή την εποχή. Και μετά θα ψάξω για κάνα αστρικό σμήνος. Περιμένω να πάω στο χωριό με το καλό να το δοκιμάσω κι εκεί. Ο 32mm 2"που έρχεται μαζί με το 10ιντσο είναι ενδιαφέρων. Το Binoviewer Μου επίσης ζυγίζει καλά, αλλά δνε έχω δοκιμάσει ακόμη την εστίαση. Πάντως έχω και έναν barlow εάν χρειαστεί παραπάνω απόσταση για την εστίαση. starrynights.blog
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2007 Καλορίζικο και καλές παρατηρήσεις!! Αντε να οργανωθούμε σιγά σιγά Υ.Γ. Δεν απαντάς και στον Αργύρη που σε φωνάζει Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
Efstathios Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2007 Ευχαριστώ πολύ. Μιλήσαμε starrynights.blog
Δημήτρης Τσακαλής Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2007 Καλορίζικο ! ! ΦιλικάΔημήτρης CELESTRON Dob www.medicalmarket.gr
Efstathios Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2007 Χθές λοιπόν δοκίμασα σαν πρώτο στόχο τον Δία. Εύρεσή του από τον ερευνητή, μετά από το 20mm και μετά εφαρμογή binoviewer με 2 genuine orthoscopic 9mm πάνω. To bino δεν εστίαζε μόνο του και έτσι έβαλα τον φακό ενός barlow επάνω. Εστίασε, αλλά ο πλανήτης έβραζε. Παρόλο που το τηλεσκόπιο το είχα έξω ώρες, το seeing πρέπει να ήταν κακό. Άς επιβεβαιώσει κάποιος ως προς αυτό. Γενικά ο Δίας φαινόταν θολός και μόνο λίγες στιγμές φάνηκαν επίσης θολά οι ζώνες του. Έβγαλα το binoviewer και δοκίμασα με σκέτους φακούς. Και εκεί περίπου τα ίδια. Πιθανώς να θέλει και λίγο collimation, παρόλο που του είχαν κάνει όταν πήγα να το παραλάβω. Κατάλαβα επίσης αυτό που λέγατε ότι ο παράγοντας seeing παίζει πίο πολύ ρόλο στις μεγαλύτερες ίντσες. Μετά στράφηκα σε DSO. Προσπάθησα να βρώ το M4 cat's eye με το 32mm 2" προσοφθάλμιο που ήταν μαζί με το τηλεσκόπιο και το 20mm, αλλά ανάμεσα στον Αντάρη και το sh2-9 δεν φαινόταν τίποτε. Μόνο κάτι μικρά αστράκια. Μάλλον από Αθήνα δεν θα φαίνεται, καθώς δεν έχω προσπαθήσει να το ξαναβρώ. Είδα όμως κάνα 2 open clusters. Γενικά όμως οι εικόνες που δίνει είναι πολύ ωραίες. Σήμερα το βράδυ θα ξαναπροσπαθήσω και θα κοιτάξω να κάνω και ευθυγράμμιση πρώτα. starrynights.blog
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2007 Καλορίζικο! Το Μ4 είναι ενα σφαιρωρό στον Σκορπιό εκεί που λες.Το cat's eye είναι πλανητικό νεφέλωμα στον Δράκοντα. Υ.Γ...Τι εντύπωση σου έχει δώσει ο 32αρης φακός? Και τι φαινόμενο πεδίο έχει?
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2007 Καλορίζικο και καθαρούς ουρανούς για να το απολαύσεις!!! Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
Efstathios Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2007 Δεν ξέρω ποιό είναι το φαινόμενο πεδίο του, πάντως πρέπει να είναι σχετικά μικρό και για 2". Πάντως φαίνεται ωραίος προσοφθάλμιος, αλλά δεν έχω παρατηρήσει και με κάποιον καλό σε αντίστοιχα mm για να ξέρω. starrynights.blog
Efstathios Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2007 55 μοίρες πρέπει να είναι το προσοφθάλμιο. http://www.telescope-service.com/eyepieces/start/eyepiecesstart.html#2inch starrynights.blog
PapGeo Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2007 Καλορίζικο και καλές παρατηρήσεις!...ο πλανήτης έβραζε. Παρόλο που το τηλεσκόπιο το είχα έξω ώρες, το seeing πρέπει να ήταν κακό. Άς επιβεβαιώσει κάποιος ως προς αυτό. Δεν έκανα παρατήρησα χθες, αλλά, ένας άλλος λόγος για το φαινόμενο που αναφέρεις, πέραν από το seeing, είναι το δάπεδο που παρατηρούσες. Δηλαδή, αν «μαζεύει» πολύ ακτινοβολία και ζέστη όλη τη μέρα, το βράδυ την αποβάλει συνεχώς, δημιουργώντας αντίστοιχα «βρασμούς» στα είδωλα. Φιλικά PapGeo
Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Καθαρούς ουρανούς και καλές παρατηρήσεις! Άντε με το καλό, να βρεις και τον m31!!! m31=Ανδρομέδα Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 MHN ΞΕΧΑΣΕΙΣ: NightwatchΝεφέλωμα κοντά στην Κασσιόπη (ngc7789)Δίαςm42 ΑΥΤΑ! Ελπίζω να ήμουν κατατοπιστική... m42 Δίας ngc7789 nightwatch Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα